رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تشریح کرد؛
طوفان الاقصی و رمزگشایی از شکست گفتمان سازش
حجتالاسلام والمسلمین ایمانی پور با بیان اینکه نسلکشی تمامعیار صهیونیستها در نوار غزه، نقطه پایان رسمی گفتمان سازش محسوب میشود، تأکید کرد: آینده تحولات جاری مشخص است: دیگر بهانه و مجالی برای تکیه بر گفتمان سازش در جهان اسلام وجود ندارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین محمد مهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در یادداشتی اختصاصی برای ایکنا با عنوان «رمزگشایی از شکست گفتمان سازش» نوشت: پیشنهادات و راه حلهای دهگانه رئیس جمهور محترم کشورمان در نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی در ریاض، منجر به نارضایتی و خشم استراتژیستها و رسانههای غربی و صهیونیستی شده است. نوع انعکاس سخنان آیتالله رئیسی از سوی این مجامع و محافل به وضوح نشان میدهد که اراده خاص جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حل ریشهای و اساسی بحران ۷۵ ساله در فلسطین، تا چه اندازهای با اهداف متنی و فرامتنی ترسیم شده از سوی حامیان دشمن صهیونیستی در تضاد قرار دارد.
وی در ادامه مینویسد: در این خصوص سه نکته اساسی وجود دارد که لازم است مورد توجه قرار گیرد:
نخست اینکه رئیس جمهور در نشست ریاض، از سه مؤلفه بیهویتی، بیتصمیمی و بیخاصیتی به عنوان آفات و موانع حل معضل جاری در نوار غزه و فلسطین یاد کردهاند. واقعیت امر این است که تجمیع این سه مؤلفه از سوی جریانات ضد مقاومت و تثبیت آن در بطن معادلات فرهنگی، بینالمللی و سیاسی کشورها تبدیل به یک الگو و فرمول آشکار شده است. اما نکته اساسی اینجاست که در جریان جنگ اخیر غزه، ملتهای دنیا روایتگری رسمی غرب از بحران فلسطین را پس زده و نمادها و شاخصههای گذار از صهیونیسم از آمریکا و اروپا تا آفریقا و آسیا قابل احصاء و مشاهده است. در چنین شرایطی دولتهای منفعل، باید به یک «تصمیم تاریخی» در قبال مسئله فلسطین برسند.
ایمانی پور نکته دوم را به ماهیت و مختصات این تصمیم تاریخی مرتبط میداند و مینویسد: دولتمردان و سیاستمداران غربی و حتی برخی مقامات کشورهای منطقه، تصور میکنند منظور از تصمیم تاریخی، تن دادن به راهکار دودولتی و پاک کردن صورت بحران و تغییر کاربری و ماهیت آن است! بهتر است کسانی که هنوز نسبت به این موضوع امیدوار هستند، تاریخ روابط بینالملل را از سال ۱۹۴۸ و سرنوشت پیمانهای کمپ دیوید، اسلو و مادرید تغامل عمیقتری کنند.
اقتضائات تصمیم تاریخی برای مسئله فلسطین
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی یادآور میشود: تصمیم تاریخی جهت حل مسئله فلسطین، اقتضائاتی دارد که مهمترین آنها، به رسمیت شناختن حق بازگشت فلسطینیان به سرزمین آبا و اجدادی خود و در یک کلام، حق سرزمینی و ملی آنهاست. یکی از اصلیترین دلایل نفرت اکثر ملتهای منطقه و دنیا از گفتمان سازش و متعلقات آن، نفی این حقوق حقه فلسطنیان است.
وی در ادامه نکته سوم را مربوط به نقش تحولات اخیر نوار غزه بر حل و فصل پرونده فلسطین و آزادی قدس شریف میداند و مینویسد: اکنون شاهد تثبیت یک گزاره مهم در این خصوص هستیم: اینکه زمان تغییر ریلگذاری منطقه در قبال موضوع فلسطین فرار رسیده است. نسلکشی تمام عیار صهیونیستها در نوار غزه، نقطه پایان رسمی گفتمان سازش و راهکارهای تعریف شده در دل آن محسوب میشود.
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور در پایان تصریح میکند: کلیه راهکارهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدتی که از سوی رئیس جمهور محترم کشورمان در قبال بحران جاری در غزه و فلسطین پیشنهاد شده است، مصادیق تلاش جمهوری اسلامی ایران جهت تغییر نگاه و راهبرد بازیگران منطقهای نسبت به این بحران است. آینده تحولات جاری در فلسطین، منطقه و نظام بینالملل مشخص است: دیگر بهانه و مجالی برای تکیه بر گفتمان سازش در جهان اسلام وجود ندارد.
انتهای پیام/