• 1404/01/31 - 13:03
  • 71
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

صدای شرق؛ «برای نگارش سند حقوق بشری براساس گفتمان شرق فرهنگی اعضای بریکس نیز قادرند گام‌های مؤثری بردارند»

از نگاه معاون آموزشی مؤسسه بین‌المللی فطرت، حتی زیارت حضرت معصومه(س) در قم توسط علما، روحانیون و شیعیان ایران و جهان یک جلوه از توجه آنها به حقوق بشر با رویکرد اسلامی است، چرا که آن حضرت یک بانوی مسلمان و عالم دینی بودند و کیفیت زیارت‌شان با سایر امامزادگان مکرم در ایران تفاوت دارد.

محمود رفیعانی معاون آموزشی مؤسسه بین‌المللی فطرت معتقد است که زیارت «ام اسحاق» به عنوان یک زن کنیز در جوار مزار حضرت معصومه (س) به این جلوه توجه به حقوق بشری اسلامی افزوده است. البته او باور دارد با وجود چنین فضا و رویکردی در میان مسلمانان و شیعیان ایران درباره حقوق بشر هنوز در ابعاد بین‌الملل نیاز به ارتباطات بیشتر وجود دارد.

او تاکید کرد: برای گسترش تعاملات مبتنی بر این حوزه می‌بایست ارتباطات بین‌المللی‌مان بیشتر شود، باید یکدیگر را بشناسیم، احساس می‌کنم برای ارتباطات بین‌الملل حقوق بشری بیشتر تمایل داریم با اروپا و غرب مرتبط بشویم، در حالی که مبانی حقوق بشری چشم آبی‌ها با ما تفاوت دارد!

کارشناس امور بین‌الملل مؤسسه امام خمینی(ره) اظهار داشت: افراد زیادی در شرق فرهنگی همچون کشورهای آسیایی تا آفریقا هستند که می‌توانیم در حوزه حقوق بشر با آنها ارتباط بگیریم و حرف بزنیم. مصر کشوری با ظرفیت بالا محسوب می‌شود که مغفول مانده است. ما باید کنشگران حقوق بشر را به لحاظ کمی و کیفی زیاد کنیم و نباید تمرکزمان صرفا بر اروپا و به ویژه آمریکای شمالی باشد.

او درباره دستیابی به یک وحدت گفتمانی در شرق فرهنگی بر سر موضوع حقوق بشر گفت: ما می‌توانیم به یک وحدت گفتمانی در این موضوع دست پیدا کنیم، کشورهای اسلامی به ویژه مصر و عربستان از چنین ظرفیتی بهره مند هستند. البته گاهی مباحث سیاسی با موضوعات فرهنگی همچون حقوق بشر خلط می‌شود. به عبارتی تصور می‌کنیم چون رابطه‌مان در مقطعی با عربستان بد بوده است نمی‌توانیم در حوزه حقوق بشر کار کنیم.

رفیعانی افزود: تجربه نشان داده ارتباط‌مان با عربستان کم بوده است و اما می‌توانیم با اندیشمندان آن ارتباط بگیریم و در این حوزه دانشگاه‌ها نقش مؤثری دارند.

معاون آموزشی مؤسسه بین‌المللی فطرت درباره نگارش یک سند حقوق بشری براساس گفتمان شرق فرهنگی گفت: این یک هدف گذاری سخت است اما کار نشدنی نیست؛ برگزاری «همایش بین‌الملل حقوق بشر در رهیافت شرقی» از سوی دانشگاه باقرالعلوم(ع) نشان می‌دهد می‌توان به سمت چنین اهدافی گام برداشت.

این کارشناس بین‌الملل همچنین، گفت: برای رسیدن به هدف نگارش یک سند حقوق بشری براساس گفتمان شرق فرهنگی، کشورهای چین و روسیه نیز می‌توانند گام‌های مؤثری بردارند، کشورهای عضو بریکس نیز قادرند چنین کنند همانطور که دانشگاه باقرالعلوم(ع) دارد چنین می‌کند.

رفیعانی ادامه داد: کشور مصر هم پیشتر به سمت تدوین یک سند حقوق بشری حرکت کرد و «سند قاهره» را تدوین کرد البته هرچند این سند به سرانجام نرسید اما می‌توان چنین مسیری را دنبال کرد.

او در بخش دیگری با تاکید بر اینکه زیارت حضرت معصومه(س) به عنوان یک جلوه توجه شیعیان به موضوع حقوق بشر است، گفت: در کتاب «لمعه» موضوع عبد و امام مطرح می‌شود و نیز موضوع کنیزداری که امروز به دلیل برچیده شدن این رسوم حتی در حوزه‌های علمیه به آن توجه نمی‌شود با این حال چنین موضوعاتی ریشه در حقوق بشر دارند که فراموش شده‌اند.

نخستین اجلاس بین‌المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی به همت دانشگاه باقرالعلوم(ع) و با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با حضور 40 میهمان بین‌المللی از 22 کشور از 8 تا 12 اردیبهشت‌ماه سال جاری در تهران، قم و اصفهان برگزار می‌شود.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.