• 1402/01/08 - 21:29
  • 986
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رایزن فرهنگی ایران در مسکو:

شناخت بی‌واسطه مردم ایران و روسیه از یکدیگر افزایش می‌یابد

احمدوند تأکید کرد: مردم ایران و روسیه باید بی‌واسطه با هم در ارتباط باشند و این امر از طریق توسعه روابط رسانه‌ای، تماشای تولیدات سینمایی و گسترش گردشگری میسر خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه با موضوع «فرصت‌های توسعه دیپلماسی فرهنگی ایران و روسیه» در جمع دانشجویان دانشگاه روابط بین‌الملل مسکو سخن گفت.

وی با اشاره به سابقه دیپلماسی عمومی و فرهنگی در تاریخ روابط بین‌الملل به اهمیت قدرت نرم در دوران کنونی و استفاده کشورها از این مقوله در پیشبرد اهداف سیاست خارجی پرداخت.

احمدوند در ادامه به تاریخ پر فراز و نشیب روابط ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: روابط میان این دو همسایه در طول تاریخ همواره دچار افت و خیزهایی بوده اما در حال حاضر مقامات عالی دو کشور برای گسترش روابط در همه زمینه‌ها از جمله در حوزه فرهنگ تأکید دارند و سیاست نگاه به شرق از طرف ایران و روسیه و مقابله با یکجانبه‌گرایی غرب باعث برجسته‌تر شدن این همگرایی شده است. این جبری نیست که مسایل بین‌المللی برای ما به‌وجود آورده باشد بلکه تصمیم و اراده دو کشور است.

وی افزود: ایران و روسیه دو کشور دارای تمدن و فرهنگ در عرصه جهانی هستند، مفاخر فرهنگی ما آثار بسیاری را به بشریت عرضه کرده‌اند و این پشتوانه‌ها در دو کشور شناخته شده هستند و یکی از ظرفیت‌های توسعه دیپلماسی فرهنگی تکیه بر همین داشته‌های غنی است.

احمدوند آشنایی بی‌واسطه برخی از مناطق روسیه مانند قفقاز و اوستیای شمالی با فرهنگ و تمدن ایران، اشتراکات اخلاقی و ارزشی بین مردم دو کشور مانند وطن‌دوستی، خانواده محوری و پایبندی به سنت‌های ملی، ریشه داشتن اسلام اعتدالی و غیرافراطگرایانه بین مسلمانان بومی روسیه را از دیگر زمینه‌هایی دانست که به توسعه روابط فرهنگی مساعدت می‌کند.

رایزن فرهنگی کشورمان در مسکو اظهار داشت: هرچند که فرهنگ می‌تواند به عنوان یک عامل پیش برنده روابط بین دو کشور، نقش ایفا کند اما برخی اوقات از طریق ابزارهای فرهنگی میان مردم دو کشور جدایی ایجاد می‌کنند.

وی ابراز کرد: در خصوص ایران و روسیه یکی از موانع توسعه روابط، عدم شناخت کافی مردم ایران و روسیه از یکدیگر است. ما دو همسایه هستیم که عموماً به واسطه رسانه‌های غربی یکدیگر را می‌شناسیم و این رسانه‌ها با استفاده از تکنیک برجسته‌سازی کلیشه‌هایی را درباره ایران و روسیه در ذهن مردم دو کشور شکل داده‌اند.

احمدوند گفت: برای برداشتن این مانع نیز باید از ابزار فرهنگی کمک گرفت. مردم ایران و روسیه باید بی‌واسطه با هم در ارتباط باشند و این امر از طریق توسعه روابط رسانه‌ای، تماشای تولیدات سینمایی و گسترش گردشگری میسر خواهد شد.

رایزن فرهنگی کشورمان در پایان ابراز امیدواری کرد با افزایش سفر روس‌ها به ایران و متقابلاً سفر جوانان ایرانی به روسیه و آشنایی از نزدیک، نتایج خوبی دریافت خواهد شد که اگر این اتفاق بیفتد روابط در حوزه‌های دیگر هم توسعه خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد که اگر زمانی فرهنگ به عنوان زینت در روابط دو کشور محسوب می‌شد اما اکنون اساس و پایه روابط است.

در ادامه این نشست، ایگور آندریف، معاون بین‌الملل دانشگاه با اشاره به تاریخ روابط دو کشور و افزایش سطح تبادلات تجاری در سال‌های اخیر برخی از زمینه‌های همکاری دو کشور را برشمرد و از رایزن فرهنگی ایران درخواست کرد این گونه جلسات سخنرانی و پرسش و پاسخ ادامه‌دار باشد.

یکی از اساتید دانشگاه درباره تجربه سفر خود به ایران سخن گفت و یکی از دانشجویان مقاله‌ای درباره تاریخ، آداب و سنن و جاذبه‌های فرهنگی و هنری ایران ارائه کرد و سپس جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.

همچنین در حاشیه این نشست، نمایشگاهی از برخی صنایع دستی ایران برپا بود و قطعاتی از موسیقی ایرانی نیز که توسط دانشجویان جمع‌آوری شده بود برای حضار پخش شد.

آشنایی با دانشگاه دولتی روابط بین‌الملل مسکو

دانشگاه دولتی روابط بین‌الملل مسکو وابسته به وزارت امور خارجه روسیه، یکی از مراکز علمی و تحقیقاتی پیشرو در این کشور محسوب می‌شود که متخصصان را در 18 رشته از جمله مطالعات منطقه‌ای، حقوق بین‌الملل، مدیریت دولتی، جامعه‌شناسی، تبلیغات و ارتباطات، روزنامه‌نگاری و... آموزش می‌دهد. بیش از ۱۰ هزار دانشجو از روسیه، کشورهای CIS و خارج از منطقه در MGIMO تحصیل می‌کنند. این دانشگاه عضو انجمن دانشکده‌های حرفه‌ای امور بین‌الملل است و بسیاری از سیاستمداران بنام روس و دیگر کشورها از آن فارغ‌التحصیل شده یا مدرک افتخاری دریافت کرده‌اند.

انتهای پیام/

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.