رئیس دانشگاه الفارابی قزاقستان:
توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی با ایران مورد تأکید ماست
جانسیت تویمبایف در دیدار سرکنسول و نماینده فرهنگی کشورمان در آلماتی قزاقستان گفت: توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی با دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران مورد تأکید ماست.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محسن فغانی، سرکنسول و مجید آلیگر، سرپرست وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آلماتی با هدف هم اندیشی و بررسی چشم اندازهای همکاری در حوزههای علمی، دانشگاهی و آموزشی دو کشور ایران و قزاقستان با جانسیت تویمبایف، رئیس دانشگاه الفارابی، دیدار و گفتوگو کردند.
جانسیت تویمبایف به تشریح سوابق، دستاوردها، رتبه و جایگاه بینالمللی دانشگاه الفارابی پرداخت و به فعالیت گروه ایرانشناسی در دانشکده شرق شناسی اشاره کرد.
رئیس دانشگاه الفارابی با اشاره به پیشرفتهای علمی و آموزشی دانشگاههای ایران افزود: توسعه همکاریهای مؤثر در حوزههای علمی و دانشگاهی با دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران مورد توجه و تأکید دانشگاه الفارابی بوده و هست.
وی یکی از مطمئنترین راههای رسیدن به گذشته تاریخی و هویت پیشین قوم قزاق را استفاده از منابع فارسی دانست و اظهار داشت: دانشگاه الفارابی آمادگی دارد در سالن نمایش این دانشگاه، فیلمهای ایرانی دوبله شده یا دارای زیرنویس به زبان قزاقی و روسی برای علاقهمندان به نمایش بگذارد.
فغانی، سرکنسول کشورمان از پیوندها و مناسبات میان دو کشور به منظور گسترش همه جانبه روابط سخن به میان آورد و افزود: جمهوری اسلامی ایران مصمم است روابط خود را با همسایگان توسعه داده و از حداکثر ظرفیتهای موجود استفاده خواهد کرد.
وی بر لزوم توسعه روابط ایران و قزاقستان در حوزههای دانشگاهی تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش و توسعه همکاریهای علمی و دانشگاهی با کشور قزاقستان است.
فغانی ادامه داد: این همکاریها میتواند در زمینه تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دورههای دانشافزایی، همکاری در زمینه فناوریهای نوین، شرکت در نمایشگاه های علمی فناوری در ایران و ... با دانشگاه الفارابی صورت گیرد.
آلیگر، سرپرست وابستگی فرهنگی ایران در آلماتی نیز در سخنانی، به سفر توکایف، رئیس جمهور قزاقستان به ایران و ملاقات ایشان با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: فارابی به عنوان یک دانشمند و فیلسوف مورد احترام دو ملت است و این ظرفیت بی بدلیل میتواند در جهت گسترش همکاریهای فرهنگی دو کشور مؤثر واقع شود. در همین راستا، اقدام به تشکیل کمیته مشترک علمی فارابی در دستور کار مسئولین فرهنگی ایران قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه قزاقها در سالهای اخیر با جدیت به دنبال کشف و باز تولید هویت تاریخی خود هستند، تنها آدرس درست برای نیل به این هدف، همانا استفاده از منابع و مکتوبات فارسی است. امیدواریم این ملاقات آغازی بر گسترش بیش از پیش همکاریهای دوجانبه در حوزههای علمی و دانشگاهی باشد.
انتهای پیام/ص