• 1403/05/02 - 11:32
  • 594
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در بازدید مدیر حوزه‌های علمیه از کتابخانه دولتی روسیه تأکید شد؛

توسعه مناسبات ایران و روسیه در حوزه فرهنگ و کتاب

مدیر حوزه‌های علمیه در بازدید از کتابخانه دولتی روسیه به عنوان یکی از بزرگترین‌ کتابخانه‌های جهان در مسکو، بر توسعه مناسبات دوجانبه در حوزه فرهنگی و علمی، کتاب و کتابخوانی تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیت‌الله علیرضا اعرافی که بنا به دعوت مفتی شیخ راویل عین‌الدین، رئیس اداره‌ دینی مسلمانان فدراسیون روسیه و با هدف شرکت در کنفرانس بین‌المللی «راه ابریشم معنوی» به این کشور سفر کرده است،‌ از کتابخانه دولتی مسکو بازدید و با «وادیم دودا» رئیس این کتابخانه و رئیس انجمن کتابخانه‌های روسیه به گفت‌وگو نشست.

در این نشست که با حضور مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه انجام شد، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه روابط ایران و روسیه امروز در بهترین شرایط و موقعیت تاریخی خود قرار دارد، گفت: اراده رهبران دو کشور بر توسعه و تعمیق روابط استوار است.

وی خاطرنشان کرد: روابط ایران و روسیه نه تنها بر دو کشور  و دو ملت مهم است، بلکه بر منطقه و جهان تأثیرگذار است و در این میان، فکر، فرهنگ و معرفت به عنوان بنیاد روابط ملت‌ها و کشورها، اهمیت و جایگاه بالایی داراست.

آیت‌الله اعرافی با اشاره به پیشینه کهن کتاب، علم و دانش در دو کشور ایران و روسیه، اظهار داشت: اگر بنا بر توسعه عمیق و پایدار روابط دوجانبه است، باید مناسبات علمی و کتاب را نیز تقویت کرد و بنابراین، از فراهم شدن زمینه همکاری بیشتر کتابخانه‌های دو کشور حمایت می‌کنیم.

مدیر حوزه‌های علمیه با اشاره به ظرفیت‌های جمهوری اسلامی ایران در عرصه فرهنگ و کتاب، از رئیس کتابخانه دولتی روسیه برای بازدید از کتابخانه‌های مرجع در کشورمان از جمله کتابخانه‌های شهرهای مشهد و قم دعوت کرد و گفت:‌ در این میان،‌ کتابخانه آیت‌الله مرعشی نجفی در قم، اسناد و کتاب‌های بسیار تاریخی دربرگیرنده مباحث مهم تاریخ بشر را در گنجینه خود دارد.

وی یادآور شد: قم به عنوان مرکز بزرگ علمی در ایران، کانون تحصیل بیش از یکصد هزار نفر از ایران و جهان در رشته‌های علوم اسلامی است.

تأکید بر تقویت همکاری‌های دوجانبه ایران و روسیه در عرصه کتاب

آیت‌الله اعرافی بر تقویت همکاری‌های دوجانبه در عرصه کتاب تأکید کرد و گفت:‌ اگر بخواهیم روابط دو کشور را عمق دهیم، باید درهای کتابخانه‌های دو کشور به روی محققان و پژوهشگران همدیگر گشوده باشد.

رئیس کتابخانه دولتی روسیه نیز در این نشست با ابراز تسلیت شهادت آیت‌الله رئیسی رئیس‌جمهور شهید و همراهان وی در سانحه هوایی، گفت:‌ ما روابط بسیار دیرینه و نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران داریم و برنامه‌های مشترکی را نیز برگزار کرده‌ایم.

دودا افزود: ما اطمینان داریم که کتابخانه‌های ملی از اهمیت بسیار زیادی در توسعه مناسبات دو کشور برخوردارند، به ویژه در شرایطی که در جهان تلاش‌های زیادی انجام می‌شود که فرهنگ را پوشالی و پوچ معرفی کنند.

رئیس انجمن کتابخانه‌های روسیه خاطرنشان کرد: ما معقتدیم کتابخانه مکانی‌ست که می‌تواند نقش مهمی در حفظ تاریخ، ‌فرهنگ و استقلال کشورها ایفا کند.

نگهداری 200 میلیون جلد کتاب، سند و مجلات در کتابخانه دولتی روسیه

به گفته وی، در 30 ساختمان کتابخانه دولتی روسیه، هم اینک 200 میلیون جلد کتاب، سند و مجلات نگهداری می‌شود که از این تعداد حدود یک میلیون جلد به زبان‌های کشورهای آسیایی و آفریقایی است.

دودا یادآور شد:‌ در مخزن کتابخانه دولتی روسیه،‌ کتاب‌ها به بیش از 300 زبان نگهداری می‌شوند که در این میان، 30 هزار جلد کتاب فارسی اعم از کتاب و نسخ خطی و قدیمی وجود دارند.

مدیر حوزه‌های علمیه همچنین از برخی مخازن کتاب و نیز سالن‌های مطالعه بزرگ کتابخانه دولتی روسیه بازدید کرد.

رئیس کتابخانه دولتی روسیه نیز به معرفی برخی آثار تاریخی به زبان فارسی از  جمله نسخ قرآن کریم چاپ شده در این کشور و نیز فرهنگ لغت قدیمی با پیشینه‌های دو تا چهار قرن گذشته پرداخت.

انتهای پیام/

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.