• 1401/05/06 - 17:26
  • 909
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون توسعه روابط فرهنگی بین الملل در دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی :

توسعه روابط فرهنگی باید بر منافع ملی استوار باشد

در دیدار معاون توسعه روابط فرهنگی بین المللی با رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور بر منفعت‌گرا بودن روابط فرهنگی در عرصه بین‌المللی تاکید شد.

به گزارش روابط عمومى سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامى، عصر آخرین روز از برگزاری دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی ایران در 60 کشور جهان نشست مشترک نمایندگان جبهه دیپلماسی عمومی با حسین روزبه معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ برگزار شد.

در ابتدای این نشت حسین روزبه معاون توسعه روابط فرهنگی و بین‌الملل همچنین دبیر دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی طی سخنانی گفت: دیپلماسی دانش بنیان، همگرا و مسئله صادرات‌محور بودنمحصولات فرهنگی از جمله ضروریت‌های فعلی سازمان فرهنگ به عنوان اصلی ترین قرارگاه دیپلماسی انقلاب اسلامی در خارج  کشور تعریف شده است که بر این اساس «دشمن شناسی» و «ایجاد گفتمان» با در نظر گرفتن ظرفیت‌های داخلی و ظرافت‌های کار بین‌المللی تلاش داریم تاثیرات دائمی و بیشتری را در حوزه عملیاتی کردن این اولویت‌ها داشته باشیم.

وی با تاکید بر طراحی الگوی توسعه روابط فرهنگی در عصر رسانه‌های مدرن اظهار کرد: با وجود اقدامات قابل اعتنای دستگاه سیاست خارجی به منظورتامین منافع ملی به عنوان متولی توسعه روابط در سطح بین‌المللی رایزنی‌های فرهنگی با توجه به ماهیت فرهنگی و تا حدودی سبقه علمی خود تکمیل کننده و در برهه‌ای مبتکر بسیاری از اقدمات تسهیل‌کننده در عرصه جهانی هستند که برای همین منظور در سطوح داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی سند تحولی جهت افزایش کارایی مولفه‌های فرهنگی و توسعه روابط تدوین گردیده است.

در ادامه این جلسه حمدرضا بهمنی خدنگ، معاون توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به دستاوردهای اجلاس دهم رایزنان فرهنگی ایران در مرداد سال‌جاری اظهار کرد: برگزاری اجلاس رایزنان را پس از یک وقفه ده ساله به عبارتی باید سال عملیاتی این مجموعه به شمار آورد که هم احیاگر این گردهمایی‌ها بود و هم با تاکید فراوان و البته دغدغه قلبی مسئولین عالی آن سند تحول فرهنگی در این دوره تدوین شده است تا به تکیه بر گزاره‌های دانش‌بنیان بودن و همگرایی و البته توجه به مقوله اقتصاد فرهنگی این مهم عملی گردد.

وی با تاکید بر موضوع دانش‌بنیان بودن فعالیت‌های فرهنگی در خارج از کشور ادامه داد: الزام نخست در این حوزه تسلط بر دانش نظری است و در این راستا همکاری با نهادهای متولی و استماع نظرات اهالی فرهنگ، دیپلماسی و علوم ارتباطات مرتفع کننده نیازها خواهند بود. ناگفته نماند برای دانش‌بنیان بودن علاوه بر دانش نظری به دانش شناختی نیز نیاز داریم تا با تسلط به شرایط محیطی و موقعیت جغرافیایی و به عبارتی زیست بوم محل ماموریت شخص رایزن به این مطلب فارغ از اظهارات دست یابیم.

بهمنی با تاکید بر این که دانش بنیان شدن بدون وقوف کامل به فناوری و تحقیقات غیرممکن است، گفت: التزام به تحول لوازم نیازمند دارد که در شرایط فعلی و با تغییراتی که شبکه‌های اجتماعی و غالبا فضای مجازی در ارتباطات و سطح تعاملات بوجود آورده‌اند مهمترین این اسباب توجه به ظرفیت کنشگران بخش خصوصی است.

وی ادامه داد: در گام دوم انقلاب و در مسیر تکاملی نظام جمهوری اسلامی ایران برای همگرایی بیشتر در تعاملات فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزون بر اصحاب فعال و ذیربز در این وادی در اقدام بدیعی از جریان‌ها، نهادها و اشخاصی دعوت به همکاری و همراهی نمود و با چهره‌هایی تشریک مساعی نمود که شاید در طول قرارگاه فرهنگی نظام از این مجموعه‌ها یاد نشده است. اتفاقی که به منظور تسهیل در فعالیت‌های برون مرزی و در راستای توسعه تعاملات رایزنان تعریف و اجرایی شد.

در ادامه این جلسه، محمدعلی کیانی مدیرکل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور، مهدی سعادت‌نژاد مدیرکل همکاری های رسانه‌ای و فضای مجازی، محمد رسول الماسیه رییس مرکز ساماندهی ترجمه و نشر معارف اسلامی و علوم انسانی در خارج از کشور، حجت‌الاسلام محمد اسدی موحد مدیر عامل موسسه فرهنگی ، هنری و  انتشارات بین‌المللی الهدی، ابوالحسن خلج منفرد مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی، حجت‌الاسلام مهدی زارع بی‌عیب رییس مرکز تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به ارایه نظرات و درخواست‌ها خود از رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران پرداختند.

انتهای پیام /

مدیر سیستم

مدیر سیستم

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.