• 1402/10/07 - 13:24
  • 492
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تفسیر وارونه غرب از ماهیت زنان

در چنین رویکردی ابزارگرایی غرب نسبت به ماهیت زن، به مثابه آزادی عمل زنان در جامعه انگاشته شده و در مقابل، حفظ حریم مقدس و کارکرد تربیتی زنان به مثابه نقض آزادی آن جلوه داده می‌شود.

 حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای دیروز در دیدار هزاران نفر از بانوان و دختران کشور درباره نگاه و رویکرد تمدن غرب نسبت به ماهیت زنان و نقش‌آفرینی آنها در جامعه فرمودند: «رویکرد تمدن غرب در مبحث بسیار مهم و حیاتی زن، در ۲ عامل سودجویی و لذت‌بخشی خلاصه می‌شود». درباره فرمایشات معظم‌له نکات مهمی وجود دارد که لازم است مورد توجه قرار گیرد.

نخست اینکه جایگاه زن در تفکر اسلامی و شیعی، ممتاز و بی‌مانند است. این رویکرد، منبعث از ظرفیت فطری بانوان و نقش آنان در تثبیت و ارتقای ارزش‌های انسانی در میان نسل‌هاست. در این نگاه تعالی‌بخش، زن «مربی» خانه و جامعه محسوب می‌شود، نه یک «ابزار». تاکید رهبر حکیم انقلاب بر حیاتی و بااهمیت بودن مبحث زن، معطوف به این نقش‌آفرینی توأمان و پیوسته است. متغیرهای وابسته زیادی حول نقش‌آفرینی تربیتی و ترویجی زنان در یک جامعه شکل می‌گیرد که از جمله آنها می‌توان به «پویایی یا ایستایی»، «آگاهی یا ناآگاهی»، «ارزشمداری یا ضدارزش» بودن نسل‌ها اشاره کرد. بنابراین زنان یک جامعه سرنوشت و سرشت آن را می‌توانند تغییر داده یا تثبیت کنند. 

نکته دوم، به نگاه مسموم غرب نسبت به جایگاه زن مربوط می‌شود. در اینجا «جنسیت» مترادف با «جایگاه» پنداشته شده و ارزش‌های فطری و ماهوی زن در جنسیت و ویژگی‌های ظاهری آن هضم می‌شود. محصول این نگاه ابزاری، رشد بیمارگونه «فمینیسم» در سایه فردگرایی و لذت‌گرایی(اپی‌کوریسم) است. زن در اینجا به جای تبدیل شدن به عامل تعالی جامعه، تبدیل به ابزاری برای تحقق مطامع، راهبردها و حتی روش‌های متعارف حکمرانی در غرب می‌شود. هر زمان اراده زنان در تعارض با بنیان‌های تفکر ابزارگرایانه غرب قرار گیرد، تبدیل به عنصر نامطلوب و بازدارنده خواهد شد. 

نکته پایانی، مربوط به تشخیص مرز «ابزارگرایی غربی» و «اصالت‌بخشی ذاتی - اجتماعی» به جایگاه زن است. یکی از کارویژه‌های نظام تمدنی و تبلیغاتی غرب، خلط این ۲ جایگاه از طریق جایگزین‌سازی واژگان و ذهنیت‌هاست. در چنین رویکردی ابزارگرایی غرب نسبت به ماهیت زن، به مثابه آزادی عمل زنان در جامعه انگاشته شده و در مقابل، حفظ حریم مقدس و کارکرد تربیتی زنان به مثابه نقض آزادی آن جلوه داده می‌شود. خلق این تصاویر تصنعی و خطرناک طی سال‌های اخیر تبدیل به یک الگوی حکمرانی مخرب در جوامع غربی شده و آزادی واقعی زنان را مورد هجمه قرار داده است. بدون شک استناد و افتخار زنان، به اصالت و جایگاه والای آنهاست که می‌تواند این نقشه شوم را خنثی کند.

محمد مهدی ایمانی پور

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 

. .

. .

تصاویر

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.