تبیین شخصیت اخلاقی و عرفانی امام خمینی(ره) در عشق آباد
در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت ۳۳امین سالگرد عروج ملکوتی امام خمینی(ره) در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی در عشق آباد برگزار شد، شخصیت اخلاقی و عرفانی امام راحل مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت ۳۳امین سالگرد عروج ملکوتی امام خمینی(ره) با حضور جمعی از فارسیآموزان و خانوادههای آنها و کارکنان نهادهای ایرانی در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی در عشق آباد برگزار شد، شخصیت اخلاقی و عرفانی امام راحل مورد بررسی قرار گرفت.
حضرت امام(ره) در اقصی نقاط جهان به عنوان شخصیتی سیاسی، عرفانی و معنوی شناخته شدهاند
در این مراسم که با تلاوت آیاتی از کلام ا... مجید آغاز شد، غلامعباس ارباب خالص سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان ضمن خوشامدگویی و با اشاره به مراسم سالگرد درگذشت امام(ره) که منشأ خیر و برکت برای مردم ایران بودند، گفت: حضرت امام(ره) به خاطر خدمتی که به کشور و اسلام کردند نه تنها در کشور جمهوری اسلامی ایران که در اقصی نقاط جهان به عنوان شخصیتی سیاسی، عرفانی و معنوی شناخته شدهاند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به یکی از ویژگیهای امام(ره) اشاره کرد و اظهار داشت: همه اعمال و رفتار حضرت امام(ره) فقط برای خدا بود. ایشان در کلام خود میفرمودند «دنیا محضر خداوند متعال است»، یعنی خداوند شاهد اعمال و رفتار و نیات ما انسانها است لذا باید ما انسانها اعتقاد به خداوند را سرلوحه کار خود قرار دهیم و از او مدد جوییم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان در ادامه افزود: چندی پیش آقای سردار بردی محمداف رئیس جمهوری ترکمنستان به عنوان اولین سفر خارجی خود پس از انتخابات عازم حج عمره و زیارت خانه خدا شد. قطعاً چنین اعتقادی کهایشان سفر خود را با زیارت خانه خدا شروع کرد به پیشبرد اهداف و توسعه کشور ترکمنستان کمک بسزایی خواهد کرد چرا که ما چنین اعتقادی را در شخصیت امام(ره) شاهد بودیم.
ارباب خالص در پایان سخنان خود با اشاره به برخی ویژگیهای عرفانیایشان اظهار داشت: حضرت امام(ره) از جمله عارفانی بودند که به حوزه عقل بها دادند و سعی در آمیزش بین عقلانیت حکمی و شهود عرفانی داشتند.
امام خمینی(ره) همیشه در حد پایینترین افراد جامعه زندگی میکردند، در حالی که امکان زندگی در شرایط مالی بهتر برای ایشان فراهم بود
نوید رسولی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان با اشاره به این که تاکنون به جنبههای اخلاقی و عرفانی امام خمینی(ره) کمتر پرداخته شده بر شخصیت امام(ره) و ویژگیهای بارزی همچون ساده زیستی، اخلاق نیکو، تکامل و رشد مستمر، برنامهریزی و نظم در امور روزمره زندگیایشان تأکید کرد و گفت: امام (ره) خویش را به اخلاق دینی متخلص کرده بودند و با وجود اشتغالات فکری و ذهنی اهل شوخی و مزاح نیز بودند و همیشه لبخند بر لب داشتند.
رسولی در ادامه سخنان خود به حسن خلق امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: حضرت امام(ره) همچون ائمه ما و اولیای خدا رفتار میکردند و خودشان را خدمتگزار مردم میدیدند و با حسن معاشرت رفتار میکردند و کارها را با همین حسن رفتار انجام میدادند. از مصادیق حسن خلق میتوان به پیشی گرفتن ایشان در سلام کردن اشاره کرد.
رایزن فرهنگی کشورمان در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به ساده زیستی حضرت امام(ره) گفت: امام خمینی(ره) همیشه در حد پایینترین افراد جامعه زندگی میکردند، در حالی که امکان زندگی در شرایط مالی بهتر برای ایشان فراهم بود، اما ایشان ساده زیستی را برگزیده بودند، ایشان در گرمای طاقت فرسای نجف حاضر به خرید پنکه یا گذراندن شب در منطقه خنکتری مثل کوفه نشدند اما در عین حال همواره بسیار مرتب و آراسته در خانواده و جامعه حضور پیدا میکردند.
رسولی سخنان خود را با بیان برخی دیگر از ویژگیهای اخلاقی حضرت امام(ره) همچون شجاعت و آرامش خاطر، روحیهامیدوار و خستگی ناپذیری و تقید به ورزش روزانه به پایان رساند.
مراسم با پخش کلیپ، خواندن مقاله و اشعاری از دیوان شعر حضرت امام(ره) توسط فارسیآموزان و قدردانی از آنها و پذیرایی به پایان رسید.
گفتنی است؛ پیشتر در ایام سالگرد نمایشگاهی از آثار و تصاویر امام خمینی(ره) در رایزنی فرهنگی برپا شد.
انتهای پیام/