• 1402/10/16 - 07:47
  • 965
  • زمان مطالعه : 1 ساعت و 21 دقیقه

بزرگداشت چهارمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی در خارج از کشور

آیین بزرگداشت چهارمین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و همرزمان شهیدش به همت نمایندگی‌های فرهنگی ایران در خارج از کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این مراسم در کشورهای ذیل برگزار شد که به شرح ذیل است:

بنگلادش

همزمان با سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی قهرمان و چهره بین‌المللی مقاومت و به مناسبت بزرگداشت یاد و نام این الگو و اسطوره مقاومت اسلامی، نشستی از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در داکا با عنوان «شهید سلیمانی قهرمان جهانی مبارزه با تروریسم» در محل این نمایندگی برگزار شد.

در این نشست که با حضور علاقه‌مندان به موضوع برنامه برگزار شد، سه سخنران از چهره های علمی و رسانه ای بنگلادش سخاوت حسین ژنرال، بازنشسته ارتش بنگلادش و تحلیلگر برجسته مسائل نظامی رسانه‌های این کشور، محمد توحید الاسلام، استاد دانشگاه داکا، جمال الدین باری، معاون سردبیر روزنامه انقلاب و نیز سیدرضا میرمحمدی، رایزن فرهنگی ایران در بنگلادش سخنرانی کردند.

اولین سخنران برنامه، ژنرال سخاوت حسین تحلیلگر امنیتی برجسته بنگلادش بود که در سخنرانی خود با اشاره به شجاعت مثال زدنی و قدرت مدیریت نظامی فوق العاده شهید سلیمانی گفت: سردار سپهبد قاسم سلیمانی یک استراتژیست بزرگ نظامی بود که هرگز از خطرات میدان های جنگ نمی هراسید و در زمان حیات خود هم شهید زنده بود. در حال حاضر هیچ رزمنده و فرمانده نظامی دیگری همانند او در جهان اسلام وجود ندارد. او به جهانیان نشان داد که معنی جنگ چریکی و پارتیزانی چیست؟ سردار شهید قاسم سلیمانی امروزه پشتوانه اصلی قدرتی است که در حماس فلسطین و حزب الله لبنان دیده می شود.

سخنران بعدی برنامه، جمال الدین باری معاون سردبیر روزنامه پرتیراژ انقلاب بود که طی سخنانی گفت: سردار سپهبد قاسم سلیمانی در زمان حیات خود ژنرال شماره یک جهان بود. وی نقش مهمی در از بین بردن تروریسم در خاورمیانه ایفا کرد. او در واقع رهبر تغییر ژئوپلیتیک خاورمیانه بود. سردار سلیمانی نه تنها نقشه راه نیروهای مقاومت منطقه را ترسیم کرد، بلکه توانست تفکر نوآورانه، شور ایمانی و روحیه جنگندگی بی باک خود را در رزمندگان و نیروی های تحت امر خود القا کند. این همان چیزی است که سردار قاسم سلیمانی را از دیگر فرماندهان نظامی جهان متمایز می کند.

 

 سخنران دیگر این نشست، توحید الاسلام، استاد گروه مطالعات صلح و درگیری دانشگاه داکا بود. وی در سخنان خود گفت: سردار سپهبد قاسم سلیمانی یک نظامی طراح و استراتژیست بود. او پس از ایفای نقشی پرافتخار در جنگ ایران و عراق، شروع به طی مراحل رشد در فرماندهی نظامی کرد و به تدریج خود را به عنوان یک نظامی بزرگ و بی نظیر نشان داد. ژنرال قاسم سلیمانی از سال 1998 به عنوان فرمانده نیروی ویژه قدس مشغول به خدمت شد و در جبهه های مختلف خارج از ایران به ویژه در خاورمیانه نقش آفرینی های فوق العاده ای در جبهه مقاومت اسلامی ایفا کرد.

سخنران پایانی این برنامه و نشست، سیدرضا میرمحمدی، رایزن فرهنگی ایران در بنگلادش بود که ضمن تشکر از شرکت حاضران در برنامه و سخنرانان نشست، صحبت های خود پیرامون شهید سلیمانی مطرح و ارائه کرد.

میرمحمدی در بخش اول سخنان خود شهید سلیمانی را یک مجاهد و مبارز بزرگ اسلامی و جبهه مقاومت در مقیاس جهانی معرفی کرد که به لحاظ شخصیتی ویژگیهای برجسته ای داشت. وی با برداشت از سخنان مقام معظم رهبری در باره ویژگیهای شخصیتی شهید سلیمانی، چهار مشخصه و ویژگی بزرگ و برجسته شهید سلیمانی را اخلاص، صدق ، شجاعت ، تعقل و تدبر دانست و افزود در همه فعالیت ها و کارنامه عملکرد درخشان شهید سلیمانی این چهار ویژگی و مشخصه بارز و برجسته، نمود کامل و عینی داشت.

رایزن فرهنگی کشورمان شهید سلیمانی را نمونه یک انسان مخلص دانست که همه حرکات، سکنات، رفتار و گفتارش صرفا برای خدا بود و برای خود هیچ ارزشی قائل نبود. وی شهید سلیمانی را مصداق کامل آیه 23 سوره احزاب " من المومنین رجال صدقوا ما عاهدوا الله علیه " در صداقت و راستی عنوان کرد و گفت شهید سلیمانی در زندگی خود فقط با خدا عهد بسته بود و با صداقت بر سر این عهد خود تا آخر عمر خویش پایدار ماند و به مقام ممتاز و بالای شهادت که لقاء خداست، نائل گشت.

رایزن فرهنگی ایران در قسمت دوم سخنان خود با اشاره به اینکه شهید سلیمانی با عملکرد درخشان خود در جبهه مقاومت اسلامی، چهره بین المللی مقاومت لقب گرفت و تبدیل به یک مکتب ، تفکر و مرام در مسیر مجاهدت اسلامی گردید و به عنوان یک الگو و نمونه برای همه مجاهدان و مبارزان جبهه مقاومت در مقابل جبهه استکبار در سراسر دنیا شد.

میرمحمدی افزود: شهید سلیمانی نه تنها داعش، بزرگترین و خطرناک ترین گروه و سازمان تروریستی ایجاد شده از سوی آمریکا و کشورهای غربی با 7 تریلیون دلار هزینه برای ضربه زدن به چهره اسلام و فتنه انگیزی در کشورهای اسلامی، خصوصا غرب آسیا ( خاورمیانه ) را شکست داد و از بین برد، بلکه جبهه مقاوت اسلامی در این منطقه حساس را تقویت کرد و به آن عمق و استحکام بخشید.

رایزن فرهنگی کشورمان در پایان سخنانش، اظهار داشت: امروز شهید سلیمانی در تمام دنیا تبدیل به یک نماد و الگو در راه مبارزه با استکبار و سلطه گری قدرت های زورگوی جهانی شده و هر چه زمان بگذرد بر وسعت تاثیر گذاری و اعتلای نام و آوازه این شهید بلند مرتبه و والامقام در دنیا افزوده خواهد شد و تاریخ و آینده از این شهید و قهرمان جهانی، بیش از اکنون یاد و تکریم خواهد کرد.

عمان

به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عمان، مراسم گرامیداشت سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و تکریم شهدای فلسطین با حضور علی نجفی، سفیر و مرتضی بابکی نژاد، رایزن فرهنگی کشورمان و تعدادی از فعالان فرهنگی و اندیشمندان عمانی در سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسقط برگزار شد.

نجفی طی سخنانی، ضمن تجلیل از شخصیت ارزشمند سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به تبیین راه و روش آن شهید بزرگوار درمقابله با تروریسم و افراط گرایی پرداخت و تاکید کرد: راه و روش شهید سلیمانی در مقابله با افراط گرایی و اقدامات تروریستی امروز بیش از هر زمان دیگری برای جهانیان روشن شده است.

وی افزود: شرایط اسف بار و ناجوانمردانه و وحشیانه ای که رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین و بویژه غزه ایجاد کرده اند، مغایر با اصول و ارزش های انسانی است.

سفیر ایران تاکید کرد: اقدامات شهید سلیمانی برای بسیاری از ملت های مظلوم منطقه، سمبل وفاداری به آرمان‌ها و‌ ارزش های والای انسانی است و راه و روش گروههای مقاومت در فلسطین نیز در مقابله با حملات ظالمانه رژیم اسرائیل نیز برگرفته از اقدامات ایشان است.

خمیس العدوی، رئیس مرکز مطالعات تمدنی در وزارت فرهنگ، ورزش و جوانان عمان نیز در این نشست ضمن تجلیل از شهید قاسم سلیمانی و شهدای مقاومت، جنایت های رژیم اسرائیل علیه مردم فلسطین را نمونه بارز ضرورت فراگیر کردن راه مقاومت در برابر ظلم توصیف کرد.

وی خاطرنشان کرد: اقدامات مغایر اصول و ارزش های انسانی رژیم اسرائیل باعث شده تا امت اسلامی بیش از گذشته به وحدت نزدیک باشند.

وی با اشاره به موضع گیری دولت عمان بر ضرورت محاکمه جنایتکاران جنگی اضافه کرد: هرگاه عزم و اراده  ملت های مسلمان برای مقابله با ظلم پدیدار شده، باعث شده است تا حکومت ها نیز نگاه و موضع خود را اصلاح کنند .

این اندیشمند عمانی خاطرنشان کرد که حمایت عموم کشورهای غربی با جنایت‌های اسرائیل نشان دهنده برخورد متناقض آنها با انسانیت و مدنیت است و جنگ علیه مردم مظلوم فلسطین و جنایت های انجام شده حقیقت چهره آن ها را افشا کرده و این در حالیست که مسلمانان خود بارها درباره اقدامات فریبکارانه آن ها از قبل هشدار داده بودند.

در ادامه این برنامه، علی دهمانی از شاعران عمانی نیز با بیان اشعاری درباره مجاهدان در راه وطن و مقاومت در برابر ظلم و تروریسم، به تجلیل از شهید قاسم سلیمانی و سربازان مقاومت پرداخت.

نیجریه

رایزنی فرهنگی کشورمان در نیجریه به مناسبت چهارمین سالگرد شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس و همراهان آن شهید والامقام، به منظور گسترش و تحکیم اندیشه‌ها، افکار  و مکتب آن شهید بزرگوار در کشور نیجریه اقدام به برگزاری نشست تخصصی با عنوان «سردار سلیمانی از نگاه اندیشمندان نیجریه» کرد.

مجید کامرانی، رایزن فرهنگی کشورمان در آیین افتتاحیه این نشست ضمن تبیین آخرین تحولات منطقه و جنایت‌ها و نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه و فلسطین اشغالی، اقدامات اخیر این رژیم کودک‌کش را در سوریه، جنوب لبنان، ایران و یمن را نشانه خشم و عدم موفقیت آن در مقابل جریان مقاومت در منطقه دانست.

وی شهادت سردار سلیمانی و همراهان والامقام ایشان به دست آمریکای جنایتکار در چهار سال پیش را در راستای مقابله و تضعیف جریان مقاومت در منطقه قلمداد کرد و افزود: شهادت این بزرگان درخت تنومند مقاومت را برای همیشه سیراب کردند .

در این نشست، 10 نفر از اندیشمندان و شخصیت‌های برجسته کشور نیجریه به ایراد سخن پرداختند و ابعاد مختلف شخصیت سردار شهید سلیمانی را برای مخاطبان خود تبیین کردند.

شیخ محمد باقر الحاجی قانا، رئیس بنیاد رسول اعظم ایالت برونو پیرامون اطاعت و رهبری از نگاه شهید سلیمانی و باقر گاووشا از جنبش اسلامی نیجریه پیرامون استکبار ستیزی این شهید والا مقام و ابراهیم حسن، رئیس بنیاد آینده ی روش نیجریه با عنوان ایده‌های جهانی و مکتب فکری ایشان و شیخ آتیکو سنوسی، مدیر مؤسسه اهل بیت(ع) نیجریه با موضوع عدالت محوری و نگرش فراملی سردار قاسم سلیمانی و شیخ یعقوب نینگی از شخصیت‌های برجسته دینی ایالت بائوچی پیرامون ساده زیستی و  اخلاق آن شهید و فاطمه اسماعیل حسن از اساتید دانشگاه احمد بلو زاریا در خصوص مقاومت و مبارزه ایشان در مقابل تروریست‌های داعش در منطقه خاور میانه و خانم میمونه حسین از اساتید دانشگاه بایروی کادونا پیرامون اخلاص و خدمت صادقانه ایشان و مهندس بابا قانا احمد، قائم مقام بنیاد اسلامی ایالت کوارا با موضوع عشق و خدمت در رفتار سردار شهید و پروفسور عبداللهی دانلادی از اساتید دانشگاه احمد بلو زاریا و عضو مجمع علمی و دانشگاهی جنبش اسلامی نیجریه با موضوع اطاعت محض شهید سلیمانی از رهبری به ایراد سخنرانی پرداختند.

اسپانیا

مراسم بزرگداشت چهارمین سالگرد شهادت مظلومانه سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی عصر چهارشنبه 3 ژانویه برابر با 13 دی ماه 1402 در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مادرید برگزار شد.

در این مراسم که با حضور جمعی از هموطنان ایرانی مقیم اسپانیا و نیز فعالان، روزنامه نگاران و نویسندگان اسپانیایی برگزار شد، محمدمهدی احمدی، رایزن فرهنگی کشورمان و کارلوس پاز نویسنده و فعال رسانه‌ای اسپانیایی به بیان نکات و تحلیل‌هایی درباره ابعاد مختلف زندگی و مبارزه شهید سلیمانی پرداخت.

رایزن فرهنگی کشورمان در اسپانیا به بیان نکاتی با موضوع ویژگی‌های مکتب شهید سلیمانی پرداخت و گفت: ما به قاسم سلیمانی به چشم یک فرد نگاه نکنیم، به چشم یک مکتب نگاه کنیم. سردار شهید عزیزمان را می باید به چشم یک راه و یک مدرسه درس آموز نگاه کنیم.این جمله را مقام معظم رهبری درباره شخصیت شهید سلیمانی فرمودند و به نام مکتب حاج قاسم در ادبیات جبهه مقاومت و علاقمندان ارزش های اصیل اسلامی وارد شد. با مطالعه و توجه به شخصیت، باورها و عملکرد این مجاهد والامقام می توان برخی از ارکان و ویژگی های مکتب قاسم سلیمانی را استنباط کرد.

سخنران دیگر این مراسم، کارلوس پاز، نویسنده و فعال رسانه‌ای اسپانیایی بود.وی اظهار داشت: امروز چهار سال از ترور ژنرال قاسم سلیمانی می گذرد و این سومین سخنرانی من در این مراسم است که هر ساله به گرامیداشت یاد و خاطره این ژنرال اختصاص دارد که باعث افتخار است. با توجه به اهمیت این شخصیت و کار او، که عمداً پنهان شده است، سلیمانی نامی است که برای اکثر اسپانیایی ها کمتر آشناست.

وی تأکید کرد: قاسم سلیمانی فرهنگ مقاومت را تقویت کرد. او الگوی عملی که میراث انسانهاست برای ما به جا گذاشت.

دهلی‌نو

همزمان با سالروز میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و حضرت امام خمینی(ره) و شهادت قهرمان مبارزه با تروریسم، شهید راه قدس سردار حاج قاسم سلیمانی، همایشی با عنوان«در خط مقاومت: از فرزند فاطمه(س) تا فرزند خمینی(ره)» به همت رایزنی فرهنگی ایران در دهلی‌نو برگزار شد.

در این ویژه برنامه، فرید الدین فریدعصر، رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو، حجت الاسلام و المسلمین محسن تقوی، امام جمعه مسجد جامع شیعیان دهلی نو، حسینی معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در هندوستان، قهرمان سلیمانی مدیر مرکز تحقیقات فارسی دهلی نو و جمع کثیری از روحانیون و علما، شعرا، چهره های فرهنگی، بانوان فعال حضور داشتند.

سخنرانان به تشریح ابعاد مختلف پیروی از مکتب فاطمی و عشق و ارادت به ایشان به عنوان اسوه زنان دو عالم و نیز استمرار این مکتب در سیره و نهضت امام خمینی پرداختند و به مساله ارتباط قلبی حاج قاسم سلیمانی با حضرت زهرا به عنوان رمز استقامت، پیروزی و شهادت این شهید بزرگوار  اشاره کردند.

برنامه با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد. سپس،دکتر فرید الدین فرید عصر در سخنان خود ضمن خیر مقدم به حاضرین و تبریک به مناسبت روز مادر و روز ولادت باسعات حضرت فاطمه زهرا(س)  و میلاد رهبر کبیر انقلاب اسلامی،به تشریح جلوه های پیروی از مکتب فاطمی و عشق و ارادت به ایشان به عنوان اسوه زنان دو عالم پرداخت.

فرید عصر امام خمینی(ره) را یکی از  مصادیق خیر کثیر در نسل حضرت فاطمه به حکم آیه شریفه ان اعطیناک الکوثر  معرفی کرد که در پیروی محض از اهلبیت(ع)  چنین انقلابی را در عالم علم کرد و بیش از چهار دهه است که همه شیاطین عالم تلاش می کنند تا این نور را خاموش کنند اما  ناموفق بوده اند.

رایزن  فرهنگی ایران در دهلی‌نو در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به  سالهای آغازین نهضت انقلاب اسلامی و سخن امام خمینی(ره)  که سربازان من در گهواره ها خوابیده اند، گفت: در سال 57 همان کودکان در گهوراه که بزرگ شده بودند برای انقلاب خمینی به میدان آمدند و امروز همین افراد و فرزندانشان این انقلاب و نهضت و مقاومت  را زنده نگاه داشته اند و  یکی از مهمترین مصادیق این سخن امام خمینی(ره) ، سردار شهید سلیمانی اسوه مقاومت است.

وی به بیان  جایگاه شهید قاسم سلیمانی در  معادلات منطقه ای و مقاومت پرداخت و گفت: حضور حاج قاسم در میادین و استقامت و تدبیر او تمامی معادلات دشمن را بر هم می زد و یکی از مهم ترین رموز این مساله ارتباط قلبی و ارادت عجیب حاج قاسم به حضرت فاطمه زهرا بود. چنین شخصیتی را دشمن در میدان جنگ رودر رو نمی تواند شکست دهد و مجبور به ترور می شود.

رایزن فرهنگی کشورمان در دهلی نو در پایان با تاکید بر این نکته که ترور همیشه فیزیکی نیست، بلکه در بسیاری از مواقع ترور شخصیتی انجام می شود که آن خطرناک تر نیز هست و در طول تاریخ نسبت به بزرگان دینی بسیار اتفاق افتاده است و گاهی هویت یک ملت و شخصیت نیروهای نظامی یک کشور مورد ترور رسانه ای قرار می گیرد، گفت: اخیرا فیلمی در سینمای بالیوود هند بنام «دانکی» تولید شده که تصویر بسیار غلط و وارونه ای از مرزبانان ایران به نمایش گذاشته است.

وی افزود: من از همین جا گلایه خود را از شاهرخ خان بازیگر نقش اول فیلم که ایرانی ها بسیار دوستش دارند و کارگردان و تهیه کننده و فیلم نامه نویس این فیلم هندی ابراز می کنم و تاکید می کنم که مردم ایران به سینمای هند علاقه دارند ، نگذارید دیدگاه مردم ایران نسبت به سینمای هند تغییر کند چون حتما مردم ایران مرزبانان غیور خود را از سینمای هند بیشتر دوست دارند.

حجت الاسلام محسن تقوی، امام جمعه مسجد جامع شیعه دهلی ضمن تبریک به مناسبت ولادت با سعادت حضرت فاطمه(س) تأکید کرد که زندگی آن حضرت نمونه بارز مقاومت و دفاع از ولایت است.

وی افزود: فرزند ایشان حضرت امام خمینی(ره) نیز نمونه کامل مقاومت و دفاع از ارزش‌های اسلامی است که انقلاب اسلامی ایران را رهبری کرد و توانست سربازانی مانند شهید قاسم سلیمانی را تربیت کند که در عرصه جنگ علیه دشمنان انسانیت کارهای نمایانی انجام داده است.

در بخشی از این برنامه، کلیپ های مختلفی با موضوع گرامیداشت روز مادر  و نیز سخنان و سیره و زندگینامه شهید حاج قاسم سلیمانی پخش شد و شاعران فارسی و اردو زبان اشعاری را به این مناسبت  قرائت کردند.

همزمان با برگزاری همایش در خط مقاومت از فرزند فاطمه(س) تا فرزند خمینی(ره)، نمایشگاهی عکسی نیز با عنوان شهید راه قدس در خانه فرهنگ ایران در دهلی نو برپا شد که مورد استقبال قرار گرفت.

لبنان

به مناسبت یاد بود و سالگرد شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس با مشارکت رایزنی فرهنگی کشورمان، مراسمی در محل روضة الحوراء زینب علیها السلام برگزار شد.

در این مراسم که با عنوان «شهید القدس» برگزار شد، سید کمیل باقرزاده، رایزن فرهنگی و ایهاب حمادة، نماینده حزب الله و برخی از مجاهدان به ایراد سخنرانی پرداختند.

همچنین، به همت مدرسه شهید چمران لبنان، مراسم بزرگداشت چهارمین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و شهید حاج ابومهدی المهندس با حضور دانش‌آموزان ایرانی مقیم لبنان و اساتید و کادر مدرسه و نیز مهمانانی از سفارت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

سید کمیل باقرزاده در سخنرانی تعاملی خود، با طرح سؤالات هدفمندی دانش‌آموزان را با مفاهیمی مانند «استکبار»، «مقاومت»، «وعده‌ی نصرت الهی» و «نبرد بدون مرز» آشنا کرد و گفت: حاج قاسم سلیمانی نماد مجاهد بدون مرز بود و به ما آموخت که باید برای برافراشتن پرچم اسلام و یاری مظلومان آماده فداکاری و از خود گذشتگی باشیم.

رایزن فرهنگی کشورمان گفت: آمریکا می‌خواهد همه‌ ملت‌های دنیا را به بردگی و اسارت خود درآورد، اما ایران تلاش می‌کند تا همه ملت‌ها را از یوغ بردگی آمریکا و قدرت‌های مستکبر برهاند تا همه انسان‌ها بتوانند آزادنه فقط و فقط خدا را بندگی کنند.

مراسم سالگرد شهید حاج قاسم سلیمانی در مدرسه ایرانیان مقیم لبنان با اجرای سرود پسران و دختران و نیز نمایش دانش‌آموزان همراه بود و با بیانیه‌ پیمان‌نامه دانش‌آموزان با شهید سلیمانی خاتمه یافت.

بمبئی

همزمان با ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و روز زن، تولد حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه) رهبر کبیر انقلاب اسلامی (1320هـ.ق)،  روز جهانی مقاومت «شهادت الگوی اخلاص و عمل سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی به دست استکبار جهانی» مراسم بزرگداشتی در مسجد ایرانیان بمبئی برگزار شد.

در این مراسم ابوالفضل محمد علیخانی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بمبئی، محمدرضا فاضل، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در بمبئی و برخی علماء و نمازگزاران مسجد ایرانیان حضور داشتند.

مسئول خانه فرهنگ ایران در بمبئی در سخنانی، پیروی از سیره حضرت زهرا(س) را موجب حیات طیبه دانست و با اشاره به سخن آن حضرت (وامامتنا اماناً من الفرقة) دوری از تنازع را از توصیه‌های آن حضرت خواند.

فاضل نتیجه پیروی از سیره عملی فاطمه زهرا(س) و سایر معصومان را سازنده و تربیت کننده انسان‌های بزرگی همچون امام خمینی (ره) دانست که در راه خدا قیام کردند و شاگردان مکتب ایشان همچون مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نیز با ادامه راه امام(ره)، فرماندهان شجاعی مانند حاج قاسم پرورش دادند که در دفاع از حریم اهل بیت (ع) به ما عزت دادند.

در ادامه، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بمبئی ضمن تبریک ایام میلاد حضرت زهرا (س) و ولادت امام خمینی (ره)، شهدای مقاومت را پیرو مکتب حضرت زهرا (س) خواند.

علیخانی راه حل قضایای امروز جهان به ویژه قضیه فلسطین را مقاومت دانست و دفاع جانانه مقاومت فلسطین در برابر جنایات رژیم صهیونیستی را نتیجه آن خواند. وی گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره یاری مظلومان در سراسر عالم را وظیفه خود می‌داند و آنچه در توان دارد در کمک به مردم فلسطین برای رهایی از سلطه صهیونیست‌ها انجام داده است.

وی با گرامیداشت یاد و خاطر شهدای مقاومت به ویژه سردار حاج قاسم سلیمانی و همرزمان شهیدش همچون ابومهدی المهندس عملیات تروریستی در مراسم بزرگداشت چهارمین سالگرد شهید حاج قاسم سلیمانی در کرمان را محکوم کرد.

در پایان نیز، تقویم سال جدید که مزین به تصاویر شهدای شاخص انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت به ویژه حاج قاسم سلیمانی بود در میان شرکت کنندگان توزیع و کلیپ‌هایی مرتبط با آن شهید بزرگوار پخش شد.

هموطنان ایرانی مقیم بمبئی ضمن برگزاری مراسم سوگواری شهادت جمعی زائران مزار شهید حاج قاسم سلیمانی در سالگرد شهادت آن سردار بزرگوار، ضمن محکوم کردن این عمل ددمنشانه، یاد و خاطر شهیدان را گرامی داشتند.

این مراسم با سخنرانی ابوالفضل محمدعلیخانی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بمبئی و حضور محمدرضا فاضل، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی و جمعی از مؤمنان در انجمن فتوت ایرانیان برگزار شد.

در این مراسم، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در مورد خیانت های استکبار جهانی و رژیم اشغاگر قدس به نظام مقدس جمهوری اسلامی و نقش جبهه مقاومت در منطقه و تلاش برای ایجاد امنیت در خاورمیانه سخنرانی کردند.

بازگشایی دفتر یادبود در این برنامه و پس از آن در سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران بمبئی نیز یکی دیگر از اقدامات مهم در محکومیت حمله تروریستی اخیر بود.

قزاقستان (آستانه)

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آستانه قزاقستان به مناسبت سالروز شهادت سردار قاسم سلیمانی، وبیناری را با عنوان «نقش و جایگاه شهید سردار سلیمانی در مبارزه با افراط‌گرایی و تروریسم» و با حضور جمع قابل‌توجهی از شخصیت‌های فرهنگی و اساتید دانشگاهی دو کشور در محل رایزنی فرهنگی کشورمان برگزار کرد.

در این وبینار علی اکبر طالبی متین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، خالق‌پور، جانشین ریاست جامعه‌المصطفی(ص) العالمیه، محمدعلی میرزایی رئیس اندیشکده جامعه‌ المصطفی العالمیه از ایران و ژاناباتیر محقق و نویسنده کتاب ایران در آستانه تمدن جدید، رومان قورمانبایف و داناگل بابالیکوا، پژوهشگران دانشگاه دفاع ملی، علی عسگر نظری، رئیس خانه فرهنگ ایرانیان استان ترکستان، آبلای خان اژدر، محقق و پژوهشگر مرکز توسعه گفتگوی ادیان و تمدن‌های نظربایف از قزاقستان مشارکت داشتند.

طالبی متین سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و تولد امام خمینی (ره) را که مصادف با این واقعه بود، به شرکت‌کنندگان تبریک گفت و شهید سلیمانی را سفیر صلح و قهرمان مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی خواند که چهار سال پیش طی یک اقدام تروریستی از سوی آمریکا در 13 دی ماه در فرودگاه بغداد به شهادت رسید.

وی به خدمات سردار سلیمانی در منطقه و مبارزه با داعش و ترروریسم اشاره کرد و نقش او را در برقراری ثبات و امنیت در سطح منطقه و جهان مهم دانست به گونه‌ای که او هیچ کوششی جهت جلوگیری از تجزیه کشورهای منطقه به عنوان خطری که می‌توانست به صورت سلسله‌وار کل منطقه خاورمیانه را تحت تاثیر خود قرار دهد، فروگذار نکرد.

به باور وی، شهید سلیمانی نمونه درخشان فرد تربیت شده در مکتب اسلام در عصر حاضر است که عمر خود را در راستای جهاد فی سبیل الله برای مبارزه با تروریزم و گروه‌های افراط‌گرای دینی سپری کرد و ثمرات مبارزه وی مورد استفاده بسیاری از کشورها در مبارزه با افراط گرایی بوده است. او در نقطه مقابل، رویکرد افراط‌گرایی، تکفیری و تروریسم را مورد توجه قرار داد.

طالبی متین محور دیگر سخنان خود را بر رهبران و متفکران دینی متمرکز کرد و گفت: برخی رهبران و متفکرین ادیان در مقابل ظلم و ستم قدرت‌های بزرگ چندان واکنش جدی نشان نداده اند و تا زمانیکه رهبران دینی با همکاری یکدیگر برای مقابله با افراط گرایی و نیز ظلم و تعدی قدرت‌های بزرگ اقدام موثر و عملی نکنند، سوء استفاده گروه‌ها از دین و نیز سوء بهره‌برداری قدرت‌ها از ارزش‌های دینی و انسانی ادامه خواهد یافت.

وی تأکید کرد: رهبران دینی و اساتید دانشگاهی لازم است رابطه نزدیک‌تری با هم داشته و همکاری سازنده‌ای را برای مقابله با سوء استفاده از ارزش‌های دینی پایه گذاری کنند.

طالبی متین ابراز امیدواری کرد در این سمینار سخنرانان به بررسی مولفه‌ها و راهکارهای مؤثر همکاری و مقابله با افراط گرایی و تروریزم در ابعاد مختلف آن بپردازند.

پس از سخنان وی، کلیپ ویدیویی در خصوص سردار شهید سلیمانی به نمایش گذاشته شد که بسیار مورد توجه قرار گرفت.

خالق‌پور، جانشین رئیس جامعه‌المصطفی(ص) العالمیه در سخنرانی خود به ویژگی‌های شخصی شهید سلیمانی که باعث شهرت جهانی و ماندگاری نام وی شد، اشاره کرد.

ژاناباتیر تولیش، محقق، تاریخ‌دان و نویسنده کتاب «ایران در آستانه تمدن نوین» که از شهر قزل اوردای قزاقستان شرکت کرد، با مروری مختصر بر زندگی‌نامه شهید سلیمانی گفت: سردار سلیمانی در مبارزه با گروه‌های افراطی نه تنها استعداد نظامی و رهبری خود را نشان داد، بلکه با مهارتهای دیپلماتیک قوی خود توانست از بسیاری از درگیری‌های احتمالی و کشتار مردم بی‌گناه جلوگیری کند.

محمدعلی میرزایی رئیس اندیشکده جامعه المصطفی العالمیه نیز در سخنان خود، با تاکید بر ضرورت درک چالش‌ها و بحران‌های جهان اسلام امروزی برای فهم مکتب سلیمانی گفت: شهید سلیمانی نقش بسزای در حل این بحران‌ها و چالش‌ها داشته است.

رومان قورمانبایف، پژوهشگر دانشگاه دفاع ملی قزاقستان، سردار سلیمانی را یک قهرمان ملی خواند که جایگاه ویژه‌ای در میان چهره‌های قهرمان مردمی در ایران دارد.

داناگل بابالیکوا، پژوهشگر دیگر دانشگاه دفاع ملی، مسأله امنیت را مدنظر قرار داد و گفت: نوع زندگی انسان و چگونگی و کیفیت انتخاب محل زندگی بشر نخستین رابطه عمیق و غیرقابل انکاری با امنیت دارد. ایجاد یک زندگی گروهی از طرف انسان و میل به زندگی با هم نیز وجه دیگری است که حاکی از این است که انسان تحقق امنیت را در سایه زندگی جمعی سهل‌الوصول‌تر و عینی‌تر می‌پنداشته است.

علی‌عسگر نظری، رئیس خانه فرهنگ ایرانیان که از استان ترکستان قزاقستان در این وبینار شرکت کرده بود، شناخت جهانی حاج قاسم سلیمانی را مثال‌زدنی خواند.

آبلای خان اژدر، محقق مرکز توسعه گفتگوی ادیان و تمدن‌های نظربایف در ابتدای سخنانش این گفته‌ شهید سلیمانی را نقل کرد که ”داعش تهدید بزرگی برای امنیت جهانی و منطقه‌ای است“. او با این سخن داعش را یکی از موثرترین سازمان‌های تروریستی جهان نامید که با پنهان شدن پشت اندیشه‌های اسلام دروغین، تروریسم و کشتار جمعی مردم بیگناه را قانونی کرد، به ایجاد هرج و مرج در همه گوشه‌ جهان به ویژه در سوریه و عراق پرداخت و در این راه گروه‌های بسیاری را از جمله از ساکنان کشورهای آسیای مرکزی به خود جذب کرد.

به همین مناسبت، نمایشگاه عکس شهید سلیمانی نیز در محل رایزنی فرهنگی کشورمان برای بازدید عموم برپا شد.

پاکستان (اسلام‌آباد)

همزمان با میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و چهارمین سالگرد شهادت فرمانده رشید اسلام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی همایش فاطمه سلام الله علیها اسوه شهدای مقاومت و تبیین ابعاد شخصیتی سردار دل‌ها به میزبانی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در «اسلام‌آباد» برگزار شد.

همایش فاطمه زهرا سلام الله علیها اسوه مقاومت؛ از کربلا تا شهید راه قدس به میزبانی رایزنی فرهنگی ایران و مشارکت مؤسسه مطالعات اسلامی معصومه در شهر اسلام‌آباد برگزار شد و سخنرانان به تشریح پیروی از مکتب فاطمی و ابعاد شخصیتی سردار شهید سلیمانی پرداختند.

در این مراسم، شماری از چهره‌های برجسته مذهبی، علمی و فرهنگی پاکستان از جمله بانوان فعال در حوزه‌های مختلف حضور یافتند.

رضا امیری مقدم، سفیر ایران در پاکستان، احسان خزاعی، رایزن فرهنگی ایران، مجید مشکی، رایزن جدید فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاکستان، حجت الاسلام امین شهیدی، رئیس امت واحده، علامه حیدر علوی از علمای برجسته اهل تسنن و سیده زهرا نقوی، رئیس مؤسسه مطالعات اسلامی معصومه از سخنرانان این برنامه بودند.

سفیر ایران با تبریک ولادت حضرت ام ابیها فاطمه زهرا سلام الله علیها و گرامیداشت سالگرد شهادت سردار سلیمانی و همرزمانش اظهار داشت: مکتب فاطمی از وجوه مختلف قابل الگوبرداری برای جامعه اسلامی است.

وی تأمل و تفکر در زندگی حضرت زهرا (س) را زمینه‌ساز درک مکتب فاطمی و گام برداشتن در مسیر آن حضرت دانست و افزود: خانواده حضرت فاطمه‌زهرا (س) و نیز همسرداری ایشان یکی از ابعاد بی‌نظیر مکتب فاطمی است.

"امیری مقدم" با ادای احترام به بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت حضرت امام خمینی (ره)، شهدای جبهه مقاومت به ویژه شهید راه قدس سردار سلیمانی، گفت: حاج قاسم برای دفاع از ارزش های اسلام و انقلاب اسلامی با نهایت اخلاص و اعتقاد تلاش کرد.

علامه حیدر علوی با ابراز ارادت خود نسبت به اهل بیت عصمت و طهارت، گفت: به برکت وجود مطهر حضرت زهرا(س) و اهل بیت (ع) مسلمانان جهان عزتمند و سربلند هستند. همه از جمله بانوان جوامع اسلامی باید برای شناخت دختر نبوت و همسر ولایت تلاش کنند و مکتب فاطمی بهترین فرصت برای تحقق این موضوع است.

وی با اشاره به سالگرد شهادت سردار سلیمانی، اظهار داشت: جهان تا ابد جانفشانی و از خودگذشتگی ژنرال قاسم سلیمانی را فراموش نخواهد چرا که این شهید رزمنده شجاع علیه تروریست‌ها و یک انسان دلسوز برای ملت‌های مظلوم بود.

این شخصیت پاکستانی تاکید کرد: حاج قاسم سلیمانی تنها متعلق به یک قشر، کشور را فرقه مذهبی نیست، این شهید سردار همه ملت‌های آزادیخواه جهان و سردار دل‌ها همه انسان‌های آزاده است.

خزاعی، رایزن فرهنگی ایران در پاکستان نیز با قدردانی از حضور پرشور حامیان محور مقاومت و پیروان اهل بیت عصمت و طهارت در همایش سیره فاطمی، گفت: فاطمه زهرا (س) یک اسوه تمام عیار برای زنان، مردان و در همه عصرها و دوره هاست.

وی با اشاره به برخی از فضایل حضرت زهرا (س) بر ضرورت الگوگیری از سیره و شخصیت این بانوی دو عالم به ویژه در زمینه عفاف، حجاب و ساده زیستی تاکید کرد.

رایزن فرهنگی ایران در پاکستان افزود: امروز در ایران اسلامی بانوان با الهام از آموزه‌های دینی خصوصا سیره فاطمی همزمان با ایفای نقش خود در خانواده مسئولیت اجتماعی خود را نیز با رعایت ملاحظات فرهنگ ایرانی- اسلامی به سرانجام می‌رسانند که در تمام عرصه‌های جامعه قابل مشاهده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین امین شهیدی، رئیس امت واحده پاکستان درباره ابعاد شخصیتی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: صیانت از ارزش‌های اسلامی، وحدت، ولایتمداری به ویژه تبعیت از منویات حضرت زهرا سلام الله علیها مهمترین نکات قابل توجه در مکتب حاج قاسم عزیز است و همه ما باید در این مسیر همراه باشیم.

وی افزود: شهامت امروز ملت‌های منطقه برای مقابله با استکبار جهانی از جمله آمریکای خونخوار و نبرد رزمندگان شجاع فلسطینی علیه رژیم قاتل و اشغالگر صهیونیستی به برکت خون پاک شهدای مقاومت و در صدر آن شهید راه قدس سردار سلیمانی است.

استانبول

به همت وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در استانبول، همایش بزرگداشت چهارمین سالگرد شهادت سردار سرافراز اسلام شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور ﻧﻤﺎﯾﻨﺪگان ﺣﺰب ﺳﻌﺎدت ترکیه، حزب وطن ترکیه و ﺣﺰب ﻣﺴﺘﻘﻞ ﺗﺮﮐﯿﻪ، حجت‌الاسلام علی محمدی‌سیرت نماینده ولی فقیه در سپاه ، حجت الاسلام و المسلمین «قدیر آکاراس» رییس انجمن علمای اهل بیت(ع) ترکیه، حجت الاسلام و المسلمین «فرید عصر» امام جماعت مسجد والده خان، «حسن دیدبان» وابسته فرهنگی ؛ مشتاقان و دوستداران اهل بیت(ع)، برخی از ایرانیان مقیم و کارکنان نهادهای جمهوری اسلامی ایران در سالن اجتماعات سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول برگزار شد.

در این مراسم پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم،  پیام های حزب وطن ترکیه ، حزب سعادت ترکیه وحزب مستقل ترکیه توسط نمایندگان این احزاب در مراسم قرائت شد .

ادهم سانجاک، معاون حزب وطن ترکیه نیز در این مراسم ضمن عرض سلام و تسلیت به مقام معظم رهبری و سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان، شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس را شهید نه تنها ایران و عراق بلکه شهید جهان اسلام و چهره مقاومت در مبارزه با امپریالسیم دانست.

وی در ادامه سخنانش، گفت: این قهرمانان شهید تمام بشریت و ملت ترک نیز می باشند. ما باور داریم که شهیدان زنده اند. که مصداق عینی آن را می توان در شجاعت آنها در مبارزه با امپریالیسم و صهیونیسم دید. قاسم سلیمانی‌ها  را برای غلبه بر ایران، سوریه، عراق، یمن، لبنان و ترکیه به قتل رساندند اما نتوانستند بر آن چیره شوند. امپریالیسم آمریکایی و صهیونیسم اسرائیلی و دستاویزهایشان همچنان محکوم به شکست در هر جبهه ای هستند.

سانجاک افزود: یاد و خاطره شهید سلیمانی را که به چهره مقاومت در ترکیه، ایران، سوریه، عراق، کشورهای همسایه، منطقه آسیا از چین تا روسیه تبدیل شده است را با احترام یاد کرده و زنده نگاه می داریم.

در ادامه این مراسم، شیخ قدیرآکاراس، رئیس اتحادیه علمای ترکیه (اهلادر) نیز سخنان خود گفت:از چنان شخصیت فروتنی حرف می زنیم که با اعتلای فداکاری هایش خود را هیچ انگاشت. سرداری که وصیت کرد بر سنگ مزارش تنها نام سرباز حک شود. او با کوچک کردن نام خود هم در پیشگاه خداوند و هم نزد امت بویژه در راه مجاهدت قدس تعالی یافت و به مقام شهادت عروج کرد و مهمترین عنوان را رهبر معظم انقلاب به وی اعطا کرد و آن را مکتب حاج قاسم سلیمانی نامید.

شیخ ابراهیم شرن، عضو هیات رئیبسه علمای جابر (زینبیه) نیز در سخنان خود، گفت:  نام و یاد سردار دلها در قلب تمامی مسلمانان زنده و جاوید است. شهید سلیمانی شهید جبهه مقاومت است، او با صلابت در مقابل دشمنان ایستاد، سردار سلیمانی فردی بود که از فرهنگ شهادت و مقاومت سخن می گفت، او بر تمامی دنیا با قلب و مردانگی خود حاکم بود. همه باید پیرو مکتب شهید سلیمانی باشیم.

حجت‌الاسلام علی محمدی‌سیرت، نماینده ولی فقیه در سپاه  قدس نیز در این مراسم به جایگاه شهید و شهادت در اسلام پرداخت و گفت: امروز اندیشه، راه و مکتب حاج قاسم سلیمانی موجب زنده بودن محور مقاومت است و شاهد گسترش روحیه  مقاومت در فلسطین و در نسل جدید و جوانان هستیم ،امروزه گروه های مقاومت شکل گرفته‌اند که عملیات مقاومتی را به درون اراضی اشغالی تسری داده‌ اند. مردمی بودن گروه‌های مقاومت و دارا بودن پشتوانه مردمی یکی از منابع قدرت گروه های مقاومت است.

وی تصریح کرد: شهید سلیمانی دفاع از فلسطین را یک امتحان الهی تلقی می‌کرد و اعتقاد داشت که خداوند از مسلمین بعد از مرگ درباره فلسطین و اقدام آنها دراین‌باره سؤال می‌پرسد. برخلاف تصور آمریکایی‌ها شهادت حاج‌قاسم سلیمانی باعث تضعیف جبهه مقاومت نشد و خون این شهید محور مقاومت را قوی‌تر از گذشته کرده است.

شرکت کنندگان در این محفل با ختم قرآن کریم و دعا برای ارواح پاک همه شهدای امت اسلامی، به ویژه سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی، نام و خاطره او را زنده نگاه داشتند. در پایان برنامه مراسم نوحه خوانی با اجرای اکبر پور برگزار شد.

آنکارا

همزمان با میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ، جشن مادر مهربانی ها و مراسم گرامیداشت یاد و خاطره سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در آنکارا برگزار شد.

در این مراسم که سفیر و کارمندان ارگان‌های ج.ا.ایران، دوستداران اهل بیت (ع)، ایرانیان مقیم و مدیرکل منطقه‌ای وزراتخارجه کشورمان حضور داشتند، محمد حسن حبیب الله زاده، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه طی سخنانی ضمن اشاره به زندگی حضرت فاطمه سلام الله علیها به نقش ویژه حضرت زهرا در تاریخ اسلام پرداخت.

وی با یادآوری نمونه‌هایی از سلوک ایشان در دوره پیامبر اکرم(ص) و همسر بزرگوارش حضرت علی(ع)، گفت: حضرت فاطمه سلام الله علیها با نمایش زن تراز اسلام و با ارائه رفتاری متفاوت الگویی برای زنان جهان اسلام شد به طوری که زنان عالم می‌توانند خود را در آئینه آن حضرت ببینند و با آن تنظیم کنند.

حبیب الله زاده در ادامه به مناسبت همزمانی ولادت حضرت زهرا(س) با ایام شهادت سردار سلیمانی با تجلیل از مقام شهید والامقام اظهار داشت: مقام معظم رهبری ایشان را "شهید زنده" توصیف کرده بود چراکه همواره در راه دفاع از کشور و منطقه جانش را به خطر انداخته بود.

در ادامه این مراسم، سیدقاسم ناظمی، رایزن فرهنگی کشورمان به خواندن قطعه شعری از سروده‌های خود درباره سردار دلها پرداخت که با استقبال مخاطبان مواجه شد.

خواندن سرود سردار دلها از سوی دانش آموزان مجتمع آموزشی 22 بهمن، قرائت شعر، اهدای هدایا به کسانی که اسم شان مزین به نام فاطمه ، زهرا و القاب آن حضرت بود و نمایش کلیپ های مختلف از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

پایان بخش این مراسم، سخنرانی رستگاری، مدیر مدرسه 22 بهمن آنکارا بود که با تبریک ولادت حضرت زهرا(س) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر پرداخت. وی با مرور نمونه هایی از رفتار و سلوک حضرت زهرا(س) و نشانه هایی از آن در زندگی امام خمینی(ره) و سردار سلیمانی افزود: عمل به تکلیف، امام شناسی، نترسیدن از هیچکس جز خدا و نمونه هایی از این رفتارها را که تاسی به زندگی بزرگان دین به ویژه حضرت زهراست، می توان در زندگی این دو بزرگوار به خوبی مشاهده کرد.

ایتالیا

رایزنی فرهنگی ایران در ایتالیا با همکاری مرکز مطالعات بین المللی خانه دانایی شهر رم، انتشارات عرفان و مؤسسه سرزمین پدران، وبینار «قهرمانان هرگز نمی‌میرند» را به مناسبت چهارمین سالگرد شهادت سپهبد قاسم سلیمانی برگزار کرد.

خانم ترکیان (مدیر دپارتمان مطالعات اسلامی مرکز مطالعات بین‌المللی خانه دانایی شهر رم)؛ لوچانو لاگو (مقاله نویس و تحلیلگر جغرافیای سیاسی) و استفانو بونی لوری (تحلیلگر مسائل ژئوپلیتیک) و فابیو دیمایو سخنرانان این وبینار بودند.

در آغاز این وبینار، خانم ترکیان پس از معرفی موضوع و سخنرانان، سپهبد شهید قاسم سلیمانی را اجمالا معرفی و شرحی از ترور ناجوانمردانه وی ارایه کرد.

وی با تشریح به جزئیات حمله تروریستی کرمان و تبیین پیوند آن با شهادت سردار موسوی در سوریه و شهادت صالح العاروری در لبنان و نقش سپهبد سلیمانی در شکست داعش و حفظ امنیت منطقه ارایه دادند و گفت: همه این عوامل نشان می دهد اسرائیل و آمریکا در پی ایجاد تنش، گسترش و ادامه جنگ در منطقه هستند تا این منطقه را به وضعیت بی ثباتی در آورند و داعش را مجددا برگردانند تا از این طریق زحمات سردار سلیمانی در نابودی داعش را بی اثر کنند.

خانم ترکیان در ادامه به نقش سردار سلیمانی در تقویت و تجهیز محور مقاومت و نیروهای فلسطینی پرداخت و گفت: تفکر شهید سلیمانی در بین مردم و جوانان منطقه و جهان زنده، پویا و اثرگذار است و مطمئناً سردارسلیمانی، بیش از قبل، منافع آمریکا و اسراییل را به خطر خواهد انداخت، سیاست ها و توطئه‌های آنها را با شکست روبرو خواهد کرد.

در ادامه این نشست، فابیو دیمایو به خاطرات خود در سال گذشته که در آرامگاه سردار سلیمانی و حضور مردم با شکوه مردم از کشورهای گوناگون اشاره کرد و اقدام حمله تروریستی کرمان را محکوم کرد.

لوچانو لاگو (گزارشگر)، به تشریح اشتباه آمریکا و هم پیمانان راهبردی شان در ترور سردار سلیمانی که منجر به تقویت گروههای مقاومت انجامید گفت: مبارزه با تروریست های مورد حمایت جبهه غرب و ابتکار سردار سلیمانی در اتحاد گروههای مقاومت و ایجاد یک اتاق مشترک باعث شد تا توطئه آمریکا و اسرائیل منجر به شکست شود. اقدامات اسرائیل در غزه با هدف کوچاندن فلسطینیان از غزه سازماندهی شده و در حال حاضر کشورهای غربی در یک باتلاقی در خاورمیانه گرفتار شدند که برای رهایی از مشکلات بوجود آمده، تلاش کردند تا از طریق حملات تروریستی مانند کرمان آن را جبران کنند. آمریکایی ها باید بدانند که اندیشه سردار سلیمانی باعث از بین بردن طرح آنها در خاورمیانه بزرگ شده است.

وی افزود: اشتباه راهبردی آمریکا و اسرائیل در ترور سردار سلیمانی، منجر به تقویت گروههای مقاومت انجامید. ابتکار سردار سلیمانی در مبارزه با تروریست های مورد حمایت جبهه غرب، باعث شد در بین گروههای مقاومت همبستگی مثال زدنی بوجود بیاید و باید این راه همچنان ادامه پیدا کند.

سخنران پایانی این وبینار، استفانو بونی لوری، تحلیل‌گر و ناشر ایتالیایی بود که به بیان دیدگاههای خود حول محور مقاوت پرداخت و اظهار داشت: ترور سردار سلیمانی یک شکست برای آمریکا و اسرائیل بود؛ زیرا پس از آن شهید سلیمانی الگوی کشورهای اسلامی و عربی شد و محور مقاومت نیرومندتر شد. اسرائیل در غزه در حال شکست است.

گرجستان

مراسم چهارمین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش با حضور محمود ادیب، سفیر ایران در گرجستان، حاج فائق نبی اف رئیس اداره مسلمانان گرجستان، احمدعلی مهری اردستانی، رایزن فرهنگی ایران، جمعی از رهبران جامعه مسلمانان این کشور، تعدادی از اساتید و ایران شناسان گرجی، کارگزاران و کارکنان سفارت جمهوری اسلامی ایران در سفارت کشورمان برگزار شد.

سفیر کشورمان در سخنانی به ابعاد مختلف شخصیت سردارشهید قاسم سلیمانی پرداخت و ضمن تشریح ویژگی های شخصیتی وی، خروج از فردیت و گسترش سعه وجود و تاثیر بر نفوس انسانها برای حرکت در مسیر کمال را دلیل تشکیل مکتبی به نام مکتب سلیمانی دانست و پایان افسانه شکست ناپذیری رژیم صهیونیستی که این روزها شاهد آن بودیم را ثمره مجاهدت های فرزندان مکتب شهید سلیمانی یاد کرد.

ادیب با برشمردن خصایص و خصلت های شهید سلیمانی در کلام مقام معظم رهبری نظیر ایمان به خدا،  اخلاص،  شجاعت،  تدبیر،  ساده زیستی،  ولایتمداری،  انقلابی گری،  دوری از جناح بندی،  به محبوببت جهانی شهید بزرگوار اشاره کرد و افزود: حتی آنها که دشمن سرسخت او بودند در نهان او را دوست داشتند و صداقت او را تمجید می کردند.

رئیس اداره مسلمانان گرجستان نیز ضمن تمجید از شخصیت والای سردار سلیمانی، وی را متعلق به تمام مسلمانان و آزادگان جهان دانست و از ثمرات انقلاب اسلامی ایران برای رشد و تقویت معنوی مسلمانان گرجستان قدردانی کرد.

در ادامه این مراسم که با پخش کلیپ‌هایی از زندگی سردار شهید سلیمانی همراه بود، دو تن از رهبران جامعه اسلامی گرجستان نیز در سخنانی به ابعاد شخصیتی سردار سلیمانی پرداختند.

روسیه

همزمان با برگزاری نکوداشت چهارمین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، مراسم یادبود شهدای حادثه تروریستی کرمان در مسجد خاتم‌الانبیاء مسکو برگزار شد.

در این مراسم ایرانیان مقیم، دانشجویان شاغل به تحصیل در روسیه و سایر ملیت‌ها اعم از افغان، تاجیک و آذری حضور داشتند.

در این مراسم که با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین رسول عبداللهی؛ رئیس نمایندگی جامعه المصطفی(ص) العالمیه در روسیه برگزار شد، شرکت‌کنندگان با شعارهای خود بر انزجار از اقدامات تروریستی و حمایت از راه شهید سلیمانی تاکید کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبداللهی ضمن بیان برخی مراحل از زندگی سردار شهید سلیمانی و شیوه‌های مبارزه او در راه برقراری صلح و امنیت در منطقه، بر ضرورت توجه به مسیر راستین حق‌طلبی او و یاران شهیدش تاکید داشت.

وی گفت: رویکرد همیشگی جمهوری اسلامی ایران دفاع از مظلوم و مبارزه با ظالمین بوده و شهید سلیمانی نیز پیرو همین رویکرد با دشمنان واقعی اسلام مبارزه کرد.

عبدالهی افزود: این مسیر و این مکتب از بین رفتنی نخواهد بود و تلاش صهیونیست‌ها و استکبار جهانی در مقابله با این رویکرد محکوم به نابودی‌ست.

وی اقدام کور تروریستی کرمان را محکوم و اظهار داشت: زائران مزار شهید در سالروز شهادت وی به درجه شهادت نائل شدند و این نشان دهنده زبونی دشمنان از مقابله با مردم در ادامه راه شهید سلیمانی و عجز آنان از اخذ نتیجه دلخواه تبلیغات بر علیه اهداف سردار شهیدمان است.

لاهور

همزمان با فرا رسیدن سالروز شهادت فرمانده رشید اسلام سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، همایشی تحت عنوان «شهید القدس» با حضور شخصیت‌های علمی و مذهبی اهل سنت و تشیع پاکستان در محل خانه فرهنگ سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در لاهور برگزار شد.

سخنرانان در مراسم بزرگداشت سالروز شهید القدس، مباحث خود را در خصوص چگونگی تداوم راه مقدس شهیدان والامقام و ایستادگی امت اسلام و رزمندگان پیروز جبهه مقاومت در برابر استکبار جهانی مطرح کردند.

خلوص نیت، جهاد در راه خدا، پاکی درون، شجاعت بی نظیر، دفاع از مظلومان و بی پناهان جهان و ایستادگی در برابر زورگویان از جمله ویژگی‌های شخصیتی شهید سلیمانی بود که سخنرانان بخشی از آن‌ها را بیان کردند.

مهران موحدفر؛ سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور اظهار داشت: حوادث غمبار در غزه و جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی در نسل کشی فلسطینی ها و حمایت کشورهای غربی مدعی حقوق بشر نشان داد که زورگویان هیچ ارزش و اعتباری برای مردم بی دفاعی مانند فلسطین قائل نیستند‌.

جعفر روناس؛ مسئول خانه فرهنگ ایران در لاهور اظهار کرد: جهان بدون شک شاهد کاهش نفوذ آمریکا بر نظام بین‌الملل است و این واقعیتی است که با تلاش سردار سلیمانی شکل گرفت. اقتدار کاریزماتیک شهید سلیمانی منجر به اتحاد جدید قدرت شرق علیه غرب شد و کاهش نفوذ آمریکا نیز به آن کمک کرد.

علامه اصغر عارف چشتی؛ رئیس شاخه علمای حزب تحریک انصاف در ایالت پنجاب گفت: آمریکا پس از ترور حاج قاسم اکنون از نام این شهید بزرگوار نیز می هراسد و در تلاش حذف نام و تصاویر او از فضای مجازی است.

وی افزود: کفار شاید بتوانند فضای مجازی را کنترل کنند، ولی دل های مسلمانان را هرگز نمی توانند کنترل کنند و حاج قاسم سلیمانی در دل‌های ما زنده است.

لعل مهدی خان؛ رئیس سابق سازمان امامیه پاکستان اظهار داشت: حاج قاسم سلیمانی فرمانده یک کشور نبود بلکه مجاهد و شهید بزرگ جهان اسلام بود و با قربانی جان خود اسلام آمریکایی را شکست داد و توطئه های آنها در کل منطقه را با ناکامی مواجه ساخت.

قاسم علی قاسمی؛ نماینده شورای علمای شیعه عنوان کرد: سردار قاسم سلیمانی با تأسی از فرامین و دستورات امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب، امت اسلامی را به همگرایی و اتحاد دعوت کرد. او زندگی خود را صرف حمایت از مظلومان کرد و به همین جرم به دست استکبار جهانی به قتل رسید.

وی افزود: سردار دلها فقط قهرمان ایرانی نیست بلکه او قهرمان جهان اسلام است و مقاومت غزه در مقابل قدرت های جهان نتیجه آموزش ها و تلاش های حاج قاسم سلیمانی است.

مفتی شبیر انجم مدنی؛ از علمای اهل سنت، از خانه فرهنگ بابت دعوت از علمای تمامی مذاهب برای شرکت در مراسم گرامیداشت شهید سلیمانی تشکر کرد و گفت: دستاوردهای حاج قاسم سلمانی در عراق و خاورمیانه نظیر ندارد و این مرد مجاهد با چشم پوشی از دین و مذهب از مظلومان حمایت می‌کرد.

مفتی عاشق حسین؛ رئیس جامعه بیت‌القرآن با تقدیر از تلاش های خانه فرهنگ ایران برای گردهم آوردن علمای تمامی مذاهب در مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت قاسم سلیمانی اظهار داشت: شهید سلیمانی به گونه ای مقاومت را احیا کرده که ظهور امام مهدی (ع) نزدیک تر شده است.

علامه محمد حسین گولروی؛ دبیر کل شورای علمای پاکستان اظهار داشت: ما امروز در مراسم یادبود شخصی گردهم آمده‌ایم که از 40 سال گذشته آرمان شهادت در قلب داشت و در سال 2020 از دار فانی کوچ کرد ولی همانطور که همه ما می دانیم شهیدان زنده اند و از خداوند متعال رزق می گیرند.

سید حسن رضا نقوی؛ رئیس سازمان امامیه در شهر لاهور گفت: شهید سلیمانی نه اولین شهید راه حق است و نه آخرین. در واقع مکتب امام خمینی(ره) است که شخصیت هایی مثل قاسم سلیمانی به وجود می‌آورد.

حیدر عباس؛ از مسئولین سازمان دانشجویان امامیه اظهار داشت: جوانان باید راه شهید قاسم سلیمانی را ادامه بدهند و اجازه ندهند که غرب دستاوردهای این بزرگمرد را از بین ببرد.

صاحبزاده پرویز اکبر ساقی؛ رئیس تحریک وحدت اسلامی پاکستان حضور نمایندگان تمامی مذاهب در مراسم گرامیداشت سالگرد شهادت قاسم سلیمانی در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران را نشان دهنده موفقیت این شهید بزرگ در اهداف خود عنوان کرد.

پیر عثمان نوری؛ سجاده نشین از شهر گجرات اظهار کرد: امشب شب ادای احترام بر سردار دل ها شهید قاسم سلیمانی است. ملت هایی که شهدای خود را به یاد دارند هرگز از بین نمی روند.

پروفسور محمود غزنوی؛ معاون جمعیت متحد اهل حدیث گفت: حاج قاسم سید الشهدای امت اسلامی و نماد وحدت اسلامی است. این مرد در درون یک مرز گنجانده نمی‌شود بلکه متعلق به همه است، این مرد متعلق به جهان مظلومان بود.

علامه سید احمد اقبال رضوی؛‌ معاون مجلس وحدت مسلمین و سید علیرضا نقوی؛ عضو مجلس نظارت سازمان امامیه پاکستان از دیگر سحنرانان این نشست بودند.

در حاشیه این مراسم، نمایشگاه پوسترهای تهیه شده با موضوع هفته مقاومت در معرض بازدید حاضران در کنفرانس قرار گرفت.

چین

همزمان با چهارمین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی با گرامیداشت یاد و مقام شهیدان انقلاب اسلامی و شهدای اخیر حادثه دلخراش و جانسوز تروریستی در کرمان، مراسمی با حضور دانشجویان  و ایرانیان مقیم و کارکنان نمایندگی‌ها در تالار سفارت برگراز شد.

محسن بختیار، سفیر در باره اخلاص و جانفشانی و شخصیت فرا وطنی و ملی و اسلامی و انسانی سردار سلیمانی سخن گفت و یاد و نام شهیدان را گرامی داشتند.

دانش آموزان مدرسه با اهدای نمادین گل رز یاد شهیدان و سردار دل‌ها را گرامی داشتند.

در این مراسم، فیلم به وقت شام به نمایش درآمد. همچنین، دفتر یادبود شهدای حادثه تروریستی کرمان 15 دی‌ماه در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در پکن گشوده شد و جمع زیادی از مقامات دولتی چین از و تعدادی از سفیران کشورهای خارجی مقیم با حضور در سفارت کشورمان، مراتب تسلیت خود را به دولت و ملت کشورمان و بازماندگان این حادثه تروریستی اعلام کردند.

کنیا

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نایروبی در یک گردهمایی صمیمانه، مراسم بزرگداشت چهارمین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی و مراسم میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) را برگزار کرد.

در این رویداد دیپلمات‌ها و تجار ایرانی همراه با خانواده‌هایشان در محل حسینیه سفارت کشورمان گردهم آمدند.

خسروجردی و پوستی، دو تن از ایرانیان مقیم کنیا به قرائت دعای کمیل پرداختند که فضای معنوی خاصی ایجاد شد.

این مراسم با پخش نماهنگ در وصف زندگی حضرت بی بی فاطمه زهرا (س) و پخش کلیپ‌هایی از زندگی و خدمات شهید حاج قاسم سلیمانی ادامه یافت.

شیخ علی موگا از روحانیون برجسته کنیا که مهمان ویژه این مراسم بودند، سخنانی پیرامون بصیرت ایراد کرده و بر شکرگزاری از خداوند متعال در سطوح مختلف تأکید کردند.

شیخ علی تصریح کرد: میراث شهید قاسم سلیمانی همچنان الهام بخش است و باید در زندگی روزمره از آن الگوبرداری کرد.

علی محمدی از همکاران دفتر هلال احمر ایران به مولودی خوانی در وصف عظمت حضرت زهرا(س) پرداخت.

غلام‌پور، سفیر جمهوری اسلامی ایران در نایروبی یاد و خاطره شهیدان حاج قاسم سلیمانی و سید رضی موسوی را گرامی داشت.

وی از رایزنی فرهنگی کشورمان به دلیل برنامه ریزی و هماهنگی برنامه های این مراسم معنوی که بسیار با نظم خاصی برگزار و موجب وحدت بین همه ایرانیان حاضر در مراسم شده بود، قدردانی کرد.

همچنین، به مناسبت چهارمین سالگرد شهادت سردار سپهبد قاسم سلیمانی، شهید قدس و قهرمان مقاومت رایزنی فرهنگی ایران در نایروبی به منظور معرفی شهید سلیمانی به عموم مردم کنیا اقدام به انتشار عکس، فیلم، مجله و مقاله در پلتفرم‌های رسانه های اجتماعی شامل فیس بوک، اینستاگرام، توییتر و وب سایت/پورتال رسمی کرده است.

ارمنستان 

به همت رایزنی فرهنگی جمهوری ایران در ارمنستان، مراسم بزرگداشت چهارمین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی با حضور مهدی سبحانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایروان، خانم نورا آریسیان، سفیر جمهوری عربی سوریه در ایروان و جمعی از اساتید دانشگاه‌ها و محققین مراکز مطالعاتی ارمنستان و تعدادی از ایرانیان مقیم در محل مسجد کبود ایروان برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود دو کشور دوست ایران و ارمنستان آغاز شد و با پخش مستندی کوتاه از زندگانی سراسر مبارزه و خدمت به محرومان آن سردار شهید و نیز حضور گسترده ملت بزرگ ایران در مراسم تشییع پیکر آن سردار سپاه اسلام و شهید القدس در نقاط مختلف کشورمان به دو زبان فارسی و ارمنستانی که مورد توجه حاضرین قرار گرفت، ادامه پیدا کرد.
در ادامه، محمد اسدی موحد، رایزن فرهنگی کشورمان در سخنرانی خود، گفت: شهید سلیمانی سردار دل‌ها زندگانی خود را نه تنها برای عظمت ملت بزرگ ایران بلکه برای مبارزه با ظلم و استبداد و افراطی گری و حمایت از مظلومی بود حاضر می‌شد.
وی با قرائت اشعاری در وصف مبارزات و اقدامات بزرگ سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و با اشاره به برخی بیانات مقام معظم رهبری درباره ابعاد زندگانی آن شهید گفت شهید سلیمانی یک مکتب و یک الگو برای نسل کنونی و نسل‌های آینده می‌باشد و الگوی ارزنده‌ای برای حکمت و درایت و عقلانیت است.
در این مراسم خانم نورا آلیسیان، سفیر سوریه در ایروان ، واردان وسکانیان، رئیس کرسی شرق  شناسی دانشگاه ایروان، خانم ایزابلا مرادیان، رئیس مرکز پژوهش و مطالعات چین ، خانم گوهر ملیکیان، استاد زبان فارسی دانشگاه ایروان و بیگلریان ، نماینده ارامنه جنوب در مجلس شورای اسلامی کشورمان طی سخنانی ضمن تبیین ابعاد مختلف شخصیتی سردار سلیمانی با فراملیتی توصیف کردن سردار دلها از نقش بی بدیل آن شهید گرانقدر در مبارزه با تروریسم در منطقه و دفاع او از حقوق  انسانها و عدالت و مظلوم تجلیل کردند.
مهدی سبحانی ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ایروان طی سخنانی ، بزرگداشت سردار سلیمانی را بزرگداشت یک اندیشه، حقیقت و مکتب توصیف کرد. سفیر کشورمان ابعاد شخصیتی سردار شهید را در سه بعد فردی، ملی و بین المللی مورد بررسی قرار داد.
وی سردار سلیمانی محصول مکتب امام خمینی و انقلاب اسلامی و یک انسان واقعی در تراز انقلاب اسلامی توصیف کرد و در بعد بین المللی حاج قاسم را قهرمان مبارزه با تروریسم و معمار زیرساخت اندیشه مقاومت در منطقه معرفی کرد.
مهدی سبحانی دلیل ترور شهید سلیمانی را معکوس کردن مهندسی ژئوپلیتیک غرب و اسرائیل در منطقه، بر هم زدن هندسه امنیتی غرب در غرب آسیا و از نو نوشتن معادلات قدرت در منطقه دانست. 
سفیر کشورمان در پایان سخنانش، گفت: امروز شهید سلیمانی در میان ما نیست اما اندیشه و مکتب او زنده است . این راه ماست که از آن عقب نشینی نمی کنیم.
این مراسم با بازدید حاضران از نمایشگاه عکس از زندگانی سراسر معنویت و مبارزات و آثار سردار شهید سلیمانی و عشق ملت‌ها به آن شهید بزرگوار بازدید کردند.
 
 
صربستان

به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)، روز زن و مادر و چهارمین سال شهادت سردار قاسم سلیمانی و همرزمانش، مراسم بزرگداشتی با حضور رشید حسن پور، سفیر و پورپزشک، رایزن فرهنگی کشورمان، خانواده های ایرانی و جمعی از دانشجویان مقیم در سالن آمفی تئاتر سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلگراد برگزار شد.

حسن پور، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سخنانی اظهار داشت: تقارن ولادت حضرت فاطمه سلام الله علیها با ولادت امام خمینی (ره) و شهادت سردار سپهبد سلیمانی تقارن مبارک و پر رمز و رازی است. میلاد آن حضرت می تواند شأن نزول و مصداق سوره کوثر و خیر کثیر و فراوان محسوب شود.

وی افزود: سردار شهید سلیمانی ارادت ویژه ای به حضرت فاطمه زهرا(س) داشت و تمام فعالیت ها، دستاوردهای و موفقیت های خود را به ویژه در عرصه های دفاعی و نظامی متبرک به نام آن حضرت می کرد.

حسن پور عنوان کرد: خدمات منحصر به فرد ایشان در ایجاد ساختارها و سامانه ها حول محور مقاومت سرنوشت و مقدرات منطقه را متحول ساخته و عرصه را بر قدرتهای استکباری و صهیونیستی سخت و تنگ کرده است.  تحولات جاری در منطقه با شکسته شدن هیمنه اطلاعاتی و امنیتی و حتی دفاعی اسرائیل از سوی حماس نشان از این مهم دارد.

در ادامه برنامه، بنت الهدی هاشمی از ایرانیان مقیم در سخنانی با عنوان «فلسفه وجودی زن و چالش‌های پیش رو»  گفت: زن محور عطوفت و مهربانی است، اگر زن در سایه امنیت و احترام اطرافیان، شاد و با نشاط باشد، جریان شادی و نشاط در خانواده و به طبع در جامعه نیز ایجاد خواهد شد. به دیگر سخن سلامت روحی و جسمی زن، سلامت جامعه و نسل آینده را در پی خواهد داشت.

پورپزشک، رایزن فرهنگی نیز با تبریک ولادت حضرت فاطمه (س) و روز مادر و گرامیداشت سالروز ولادت حضرت امام خمینی( ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی در سخنانی در باره ویژگی های شخصیتی و اجتماعی شهید سلیمانی گفت: شهید سلیمانی فردی بود که از پائین سطوح اجتماعی به برکت انقلاب اسلامی رشد پیدا می کند و به جایگاهی دست پیدا می کند که دنیایی را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی افزود: به تعبیر مقام معظم رهبری او نمونه برجسته ای از تربیت شدگان اسلام و مکتب امام بود و همه عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید و شهادت پاداش تلاش بیوقفه او در همه این سالیان بود . مقام معظم رهبری به صورت دقیق شخصیت شهید سلیمانی هم در بعد فردی و کاری را توصیف کرده اند. در بعد شخصی ویژگی هایی مانند شجاعت، ایمان، مسئولیت پذیری، خطر پذیری، درایت و هوش، اخلاص، صداقت و صفا و در بعد کاری دمیدن روح تازه  در جریان مقاومت و مقابله با نفوذ استکبار جهانی در منطقه، از مهمترین ابعاد شخصیتی شهید سلیمانی است.

پورپزشک اذعان کرد: شهید سلیمانی قهرمان ملت ایران و قهرمان امت اسلامی است و نفوذ و نام او همچنان در حال گسترش است .این اثرگذاری بقدری است که دستگاه امپراتوری استکباری از نام و عکس او هراس دارد و دیکتاتوری استکبار در فضای مجازی نیز از تکثیر نامش واهمه دارد.

خانم مسعودی از دانشجویان ایرانی مقیم صربستان، دکلمه ای زیبا را در ستایش مادر قرائت کرد که مورد توجه حضار قرار گرفت و فرزانه فصیحی ورزشکار کشورمان نیز با تبریک ولادت حضرت فاطمه سلام علیها و روز مادر گفت: زن ایرانی در همه عرصه ها اعم از ورزشی، علمی، اقتصادی با تلاش خود می‌تواند به موفقیت های بزرگ دست یابد و من افتخار می کنم به عنوان یک زن ایرانی توانستم برای کشورم افتخار آفرینی کنم.

پخش نماهنگ هایی در باره میلاد دخت نبی سلام علیها و نامه شهید سلیمانی به همسرش در آخرین روزهای رفتن و زندگینامه سردار دلها از دیگر بخش های این مراسم معنوی بود.

فیلیپین

به مناسبت سالروز خجسته میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و تقارن آن با چهارمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی، نشستی با مشارکت انجمن دوستی زنان فیلیپین و ایران با عنوان «عشق و ارادت به حضرت فاطمه (س) رمز شهادت قاسم سلیمانی سردار زهرایی(س)» با حضور شخصیت‌های فرهنگی موثر و موسسات فعال حوزه زنان و خانواده در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی کشورمان برگزار شد.

ابوالقاسمی، رایزن فرهنگی ایران در مانیل طی سخنانی بیان کرد: امروز گرد هم آمدیم تا یاد و خاطره دو شخصیت بزرگ یکی بانو فاطمه راهنما و دیگری پیرو و حامی با اخلاص او سپهبد حاج قاسم سلیمانی را گرامی بداریم.

وی افزود: این مناسبت فرصتی عالی برای تفکر است تا هر آنچه می توانیم از زندگی و سیره حضرت زهرا (س) درس بگیریم همانگونه که شهید سلیمانی با الگو گرفتن از حضرت فاطمه (س) اخلاص را سرلوحه زندگی خود قرارداد و سعی کنیم برداشتی از زندگی موفق آنها به دست آوریم تا بر واقعیت های مادی و معنوی ما تأثیر بگذارد .

وی ضمن قدردانی از همکاری انجمن دوستی زنان فیلیپین و ایران در برگزاری این نشست و حضور شخصیت‌های فرهنگی موثر از اسماعیل زاده، سفیر جمهوری اسلامی برای ایراد سخنرانی دعوت کرد.

اسماعیل زاده اظهار داشت: گردهمایی ما یک نشست عادی نیست، بلکه یادآوری مهمی برای همه مردان و زنان آزاده است که در مقابل ظلم و استکبار مانند این دو شخصیت نجیب و بزرگ که در زندگی خود نشان دادند ایستادگی کنند.

وی در ادامه گفت: سردار حاج قاسم سلیمانی که در مکتب امام خمینی رحمة الله علیه و آیت‌الله خامنه‌ای مدظله العالی مبتنی بر اصل عاشورای امام حسین (علیه‌السلام) پرورش یافته بود بر تهذیب نفس و تقوا تأکید می‌کرد، این فرمانده با عشق و ارادتی که به خدا و اهل بیت، به ویژه حضرت فاطمه، داشت، موفق شد که به مقام رفیع شهادت نائل آید.

پروفسور جولکیپلی وادی، رئیس مؤسسه مطالعات اسلامی دانشگاه یوپی «نقش سردار قاسم سلیمانی در تحولات ژئوپلتیک منطقه»، خانم آسلیه لیمبونا از کمیسیون زنان فیلیپین «جایگاه زن در اسلام و فضایل اخلاقی حضرت فاطمه (س)»، پابلیتو بایبادو، استاد دانشگاه سانتو توماس و از پایه گذاران انجمن یونی هارمونی «حضرت زهرا (س) جامع ترین الگوی زنان مسلمان و خطبه معروف فدکیه»، خانم حسمینا گوئیانی از مدرسه بین المللی Ait، تایلند بصورت ویدئویی «شرافت و فضیلت حضرت زهرا(س)»، نجیب طاهر از شورای علمای فیلیپین «ضرورت شناخت اهل بیت(ع)»، خانم کاستیلو به نمایندگی از جنبش فوکولار «بیان منزلت و عظمت حضرت مریم و حضرت زهرا(س)»، کشیشEahvilla Maga Cabillas  از کلیسای مستقل فیلیپین «قدردانی از حضرت فاطمه زهرا(س) و سردار سلیمانی به عنوان شخصیت های برجسته»، خانم نیلوفر مقدمی استاد و معاون زنان و خانواده ی اندیشکده حقوق بشر و شهروندی دانشگاه امام صادق (ع) بصورت مجازی «فضایل حضرت فاطمه زهرا (س) و سردار سپهبد قاسم سلیمانی»، خانم کارمن الویار از موسسه معنویت در آسیا و قلب بی‌عیب کالج مری «اهمیت عشق و شفقت»، خانم هاجر دیلمی یکی از اعضای انجمن دوستی زنان فیلیپینی و ایرانی و کانون زنان مسلمان برای تغییر «فضائل اخلاقى بانوى اسلام و سردار سلیمانی از جمله شجاعت و ایثار»، خانم زینب خاویر از انجمن دوستی زنان فیلیپینی و ایرانی «عشق و ارادت به حضرت فاطمه زهرا (س) و بندگی در راه خدا راز موفقیت سردار سلیمانی» و خانم گلوریا دومیا، همسر سفیر سابق فیلیپین در ایران و یکی از اعضای مؤسس انجمن دوستی زنان فیلیپینی و ایرانی از همکاری رایزنی فرهنگی ایران در برگزاری این نشست برای شناخت بیشتر از شخصیت بزرگ حضرت فاطمه زهرا (س) و سردار سلیمانی تشکر و قدردانی کردند.

پخش فیلم به مناسبت زندگینامه حضرت زهرا سلام الله علیها و نماهنگ‌هایی شهادت سردار سلیمانی از دیگر برنامه‌های این نشست بود.

پاکستان (کراچی)

در روز بیستم جمادی الثانی سالروز میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها مصادف با 13 دی ماه سالروز شهادت غریبانه سردار مقاومت شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و یاران باوفایشان، مراسم جشن میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها و روز زن با عنوان حضرت زهرا محور مقاومت در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

خانم فاضلی مدیر جامعه الزهراء کراچی ضمن خیر مقدم به حاضران و تبریک روز عید، از حضرت زهرا سلام الله علیها را الگوی مقاومت در جهان معاصر یاد کرد.

وی با دعوت از دختران به تأسی عملی به سیره و سخن حضرت زهرا سلام علیها، از آنان خواست در راه حق و حقیقت و رعایت حجاب و اخلاقیات و تبعیت از امام جامعه حضرت آیت الله خامنه ای مدظله العالی ثابت قدم باشند و همواره در اصلاح نفس خود بکوشند.

همچنین، سعید طالبی نیا، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کراچی طی سخنان کوتاهی با تبیین سیره فردی و اجتماعی حضرت فاطمه زهرا سلام علیها، شهید سلیمانی را تربیت یافته مکتب فاطمی و علوی یاد و ولایت‌مداری، مردمی بودن، جوانمردی، شجاعت، فداکاری خستگی ناپذیری، ایمان خالص و ارادت خاصانه به حضرات چهارده معصوم علیهم السلام به ویژه حضرت زهرا سلام الله علیها را از مهمترین ویژگی‌های آن شهید عزیز دانست.

وی گفت: مسیر حق همواره آکنده از مشکلات، مرارت ها، خنجر از پشت خوردن ها و موفقیت ها و شکست‌های ظاهری است؛ مهم آن است که انسان مؤمن بداند در چه مسیری قدم گذاشته و یقین کند که پیروزی یا شکست ظاهری در این طریق نورانی موضوعیت ندارد بلکه آنچه مقصود است، آن کسب رضایت الهی و سعادت ابدی است.

طالبی نیا شهیدان قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس را مصداق بارز مجاهد فی سبیل الله بودن یاد کرد و آنان را الگوی مناسبی برای مردان و زنان انقلابی نام برد.

تایلند

مراسم گرامیداشت چهارمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس با سخنرانی شیخ انصار لمپان با شرکت جمعی از علما در مؤسسه دارالزهرا(س) برگزار شد.

در این مراسم ضمن اجرای برنامه‌های فرهنگی متنوع جهت تبیین مکتب شهید سلیمانی، شیخ انصار از فداکاری‌های این مجاهد شهید، سخن به میان آورد.

شیخ انصار در سخنانی، به مجاهدت‌های شهید سلیمانی در فرماندهی و انسجام نیروهای نظامی و مردمی با اشاره به محور مقاومت در مبارزه با دشمنان اسلام که فقط نمادی از اسلام را دارند و نیز تشریح برنامه های امریکا و غرب در قدرت گرفتن و تجاوزات تروریستها و گسترش ناامنی پرداخت.

وی گفت: اقدامات ارزنده شهید سلیمانی بسیاری از توطئه های امریکا و غرب در منطقه را خنثی کرده و همین است که هم اکنون حتی از نام آن شهید نیز هراس دارند.

شیخ انصار افزود: انتخاب «شهید القدس» به عنوان شعار چهارمین سالگرد شهادت سردار شهید «حاج قاسم سلیمانی» به عنوان فرصتی برای یادآوری دوباره نقش این شهید مجاهد است که در پیشبرد آرمان رهایی قدس تلاش کرد.

وی تاکید کرد: شهید سلیمانی نقش مهمی در سازمان‌دهی نیروهای مقاومت در کشورهای مختلف ایفا کرد که هسته‌های مقاومت به برکت انقلاب اسلامی ایران در سراسر جهان گسترش یافته وهمچنان با وجود افراد مختلف ادامه دارد.

رییس مؤسسه الزهرا(س) اظهار داشت: شهید سلیمانی به دنبال تحقق آرمان‌های امام خمینی(ره) و رهبری معظم انقلاب اسلامی ایران در دنیا بود و یکی از آرمان‌های اصلی ایشان، آزادی قدس شریف بود که امروز شاهدیم به برکت خون مطهر شهدا ، صهیونیست‌ها در استیصال کامل قرار دارندکه این موضوع مقدمه این امر مهم است.

لاهور

به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور پاکستان، نشست فاطمه زهرا(س) تحت عنوان «اسوه منزلت زن امروز و خانواده» با حضور دانشجویان، علما و بانوان اندیشمند این کشور برگزار شد.

پاکستان (کراچی)

مراسم بزرگداشت چهارمین سالگرد شهادت شهید القدس حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس و یاران باوفایش شان با عنوان «کنفرانس شهدا و مدافعین قدس» در کراچی برگزار شد. در این مراسم که به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران و با مباشرت مجلس ذاکرین امامیه در محل حسینیه المحسن یکی از مراکز دینی فرهنگی شیعیان در شهر کراچی برگزار شد، جمع زیادی از علاقه‌مندان انقلاب اسلامی حضور داشتند.

در این کنفرانس بزرگان احزاب سیاسی مذهبی شیعه و سنی از خدمات شهید حاج قاسم سلیمانی تجلیل کردند و بر تداوم راه او تأکید داشتند.

سعید طالبی نیا، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کراچی با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان مبارزه با تروریسم جهانی، بر تداوم راه شهید سلیمانی در جهت حمایت صادقانه و بی وقفه از آرمان فلسطین و گروه های جهادی فعال در غزه و کرانه باختری تأکید کرد.

وی با حمایت از عملیات طوفان الاقصی، اقدام حماس را عاقلانه و راهی برای پیشگیری از حذف قطعی فلسطینیان از سرزمین آباء و اجدادی خود یاد کرد.

در این مراسم چند نفر از مادحان اهل بیت به اجرای برنامه پرداخته و تعداد بیست نفر از شخصیت های مهم شیعه و سنی سخنرانی کردند که حجت الاسلام شیخ ناصرحسین مهدوی رئیس حوزه علمیه مدینه العلم، علامه سیداحمداقبال رضوی معاون دبیرکل حزب مجلس وحدت مسلمین، سید ناظرعباس تقوی معاون دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان، دکتر معراج الهدی صدیقی معاون امیر جماعت اسلامی پاکستان، سیدعقیل انجم معاون دبیرکل حزب جمعیت علمای پاکستان، دکتر صابر ابومریم دبیرکل بنیاد فلسطین، حجت الاسلام شیخ میرزایوسف حسین از رهبران جبهه متحده علمای پاکستان، سرفراز علی میتلو دبیرکل شورای دادگستری ایالت سند، نثاراحمد قلندری رئیس مجلس ذاکرین امامیه پاکستان و سرکارخانم ثروت عسکری از ذاکرین معروف کراچی از آن جمله بودند.

سرفرازعلی، دبیرکل دادگستری ایالت سند، معراج الهدی صدیقی معاون امیر جماعت اسلامی پاکستان، صابرابومریم دبیرکل بنیاد فلسطین، سیدعقیل انجم معاون دبیرکل حزب جمعیت علمای پاکستان، علامه سیداحمد اقبال رضوی معاون دبیرکل حزب مجلس وحدت مسلمین، علامه ناظرعباس تقوی معاون دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان، حجت الاسلام میرزا یوسف حسین از رهبران جبهه متحده علمای پاکستان، حجت الاسلام ناصر مهدوی رئیس حوزه علمیه مدینه العلم از دیگر سخنرانان این نشست بودند.

تایلند

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند اقدام به انتشار مستند 25 دقیقه‌ای درباره شهیدحاج قاسم سلیمانی با عنوان «شرط شهید شدن شهید بودن است» با زیرنویس تایی در پلتفرم‌های این نمایندگی کرده که به نشانی اینترنتی ذیل قابل دسترسی علاقه مندان است:

����آپارات

https://aparat.com/v/lIQwf

����یوتیوب

https://www.youtube.com/watch?v=5HL8SqKFPqQ

����فیس بوک

https://www.facebook.com/Rayzanibangkok/posts/pfbid09hiwuB2ifUZK3wEYEksBJkvPJs5JBwc7pYTgNq1SYafyVHp5wWxTQdyWsgyrpJeql

����توئیتر

https://twitter.com/Rayzanibangkok/status/1742412497095934171

����تلگرام

https://t.me/rayzanibangkok/11766

سوریه

مراسم چهارمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و یارانش، به همت سفارت و رایزنی فرهنگی کشورمان در سوریه در محل کتابخانه ملی اسد شهر دمشق برگزار و از پنج خانواده شهید سوری از سوی این نمایندگی تقدیر به عمل آمد.

 در ابتدای این مراسم، پس تلاوت قرآن کریم و  قرائت فاتحه برای ارواح طیبه شهدای مقاومت سرود ملی دو کشور ایران و سوریه نواخته شد. در ادامه کلیپی از زندگی سردار حاج قاسم سلیمانی به نمایش درآمد.

اولین سخنران این جلسه خانم لبانه مشوح وزیر فرهنگ سوریه بود. وی در سخنان خود با اشاره به جایگاه و نقش عالی سردار قاسم سلیمانی تشکیل محور مقاومت در منطقه گفت: امروز چهارمین سالگرد شهادت سردار سلیمانی را گرامی می داریم که در راه دفاع از حق در برابر ظلم و در کنار برادرانش در محور مقاومت جنگید و به شهادت رسید.

وی افزود: شهید سلیمانی با اشاره به جنایات تروریستی که توسط رژیم صهیونیستی انجام شده و همچنان انجام می شود، معتقد بود که دشمن یکی است، حقیقت یک کلیت تجزیه ناپذیر است و احیای حقوق برای رسیدن به پیروزی مستلزم همبستگی و یکپارچگی نیروهای مقاومت است؛ چه در سوریه و چه در فلسطین یا ایران.

مشوح گفت: امروز جهان مدعی تمدن که به ظاهر از حقوق بشر و کودکان دفاع می کند و در ظاهر با خشونت مخالف است و همچنین شعارهای خوش آب و رنگ سر می دهد در منطقه ما با حمایت از رژیم صهیونیستی ، وحشتناک ترین جنایتها و قتل عام را علیه فلسطینی های غزه و کرانه باختری انجام می دهند.

وی ادامه داد: به تازگی، جنایت هولناک کرمان نیز تاریخ ثابت کرده است که مقاومت در همه اشکال و مظاهر آن تنها راه حل مناسب است تا ملتها به حق مشروع خود دست یابند.

در ادامه این مراسم، حسین اکبری سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه نیز در سخنانی با بیان فضایل شهید سلیمانی و یارانش، از فداکاری های این رهبران تجلیل کرد که به نماد افتخارآمیز هر آزاده ای تبدیل شده اند.

وی گفت: شهید سلیمانی تنها مربوط به منطقه ای خاص نیست، او نماد تفکری است که به دنبال سربلندی و عزت ملتهاست.

در ادامه این مراسم، شیخ خضر شحرور مدیر اوقاف استان ریف دمشق و روحانی مسیحی سعاده الیازجی عضو مجمع مشورتی اسلام و مسیحیت نیز به ایراد سخنرانی پرداختند و یاد شهیدان مقاومت به ویژه شهید سلیمانی و یارانش را گرامی داشته و به نقش آن ها در مقاومت در برابر اشغالگران آمریکایی و اسرائیلی در منطقه و تقویت جبهه مقاومت تاکید کردند.

در جریان این مراسم، چند مستند کوتاه از زندگی شهیدان قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس، رضا الموسوی و صالح العاروری به نمایش درآمد که به معرفی شخصیت و اقدامات این شهیدان می پرداخت.

همچنین، حسین جمعه شاعر سوری نیز شعری را در فضایل شهید سلیمانی، ویژگی های اخلاقی و قهرمانی ها و نقش شجاعانه او قرائت کرد.

رونمایی از کتاب «شخصیت و زندگی حاج قاسم» نوشته حسین جمعه که توسط رایزنی فرهنگی به چاپ رسیده است و نمایشگاه عکس و کتاب با موضوع شهید سلیمانی از دیگر برنامه های این مراسم بود که مورد بازدید و توجه علاقه‌مندان قرار گرفت.

پاکستان (پیشاور)

به مناسبت سومین سالگرد شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس به همت خانه فرهنگ ایران و با همکاری سرکنسولگری ایران درپ یشاور، کنفرانس«سردار شهید سلیمانی الگوی مقاومت اسلامی» با حضور علی بنفشه خواه، سرکنسول، حسین چاقمی، مسئول خانه فرهنگ ایران در پیشاور، علامه رمضان توقیر، معاون رییس اسلامی تحریک پاکستان، علامه سید وحید کاظمی، عضو شورای مرکزی مجلس وحدت مسلمین پاکستان و امام جمعه هری پور، عبدالواسع، رییس شورای همبستگی ملی پاکستان و معاون رییس حزب جماعت اسلامی ایالت خیبرپختونخوا و برخی از علما و اندیشمندان پاکستان برگزار شد.

بنفشه خواه، سرکنسول ایران در پیشاور با تبریک سالروز ولادت حضرت زهرا (س) و سالروز تولدت حضرت امام خمینی (ره) اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب و در روزهای آغازین دفاع مقدس، جوانی از خطه کرمان پای در میدان نبرد گذاشت که طی چهل سال با بهره گیری از ایمان، شجاعت، هوشمندی و تیزبینی خود به گونه ای در مسیر کمال پیش رفت که سرانجام به دستور رهبر معظم انقلاب مکتبی به نام مکتب سردار سلیمانی بنا نهاده شد.

وی ابراز کرد: هر انسان آگاه و منصفی، فارغ از اندیشه سیاسی یا اجتماعی اش، گواهی می‌دهد که این عبارت پر مغز و دقیق به حق شایسته سردار بزرگ اسلام سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی است.

بنفشه خواه گفت: حاج قاسم نمونه ای شاخص از تربیت شدگان مکتب اسلام و امام خمینی بود. او همه ی عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید. شهادت پاداش تلاش بی وقفه او در همه این سالیان بود، شهید سلیمانی چهره بین المللی مقاومت است.

وی افزود: شهید سلیمانی نمونه عینی انسان مؤمن به خدا بود که تمام ویژگیهای مؤمن را میتوان در او یافت داشتن زندگی هدفمند خشوع در نماز، امانتداری وفاداری به پیمان توکل به خدا پناه دادن به دیگران و یاری کردن مردان خدا پاکدستی و اطاعت از خدا و رسول و نپذیرفتن ولایت کافران جهاد با مال و جان در برابر کافران سخت و در برابر یکدیگر مهربان و حکم کردن به عدالت را میتوان در جزء به جزء زندگی این شهید عزیز مشاهده کرد.

علی بنفشه خواه بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن عملیات تروریستی که منجر به شهادت سردار سلیمانی شد، پیگیری قضایی این اقدام ددمنشانه در نزد مراجع قضایی بین الملل را در دستور کار خود دارد.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در پیشاور افزود: آنچه امروز در فلسطین و غزه مظلوم در جریان است ادامه فعالیت‌های تروریسم بین الملل به رهبری اسرائیل و حامیان آن است. اربابان تروریسم بین الملل و در رأس آنها رژیم اشغالگر قدس باید بدانند که انتقام سخت در انتظار آنهاست.

علامه سید وحید کاظمی، عضو شورای مرکزی مجلس وحدت مسلمین پاکستان و امام جمعه هری پور، با تسلیت شهادت شهید قاسم سلیمانی به مسئوولین، مقامات و مردم ایران اظهار داشت: شهید سلیمانی عزت اسلام بوده و جهاد علیه دشمانان ایشان، حکم شرعی و اسلامی می باشد و امروز مجاهدان حماس، یمن و حزب الله با ادامه راه شهید قاسم سلیمانی، زحمات ها و فعالیت های ایشان را به ثمر می رسانند.

عضو شورای مرکزی مجلس وحدت مسلمین پاکستان گفت: وظیفه دیگر مسلمانان نیز با شرکت در این جهاد و راه مقاومت در دوام، استقامت و تقویت این راه نقش خود را ایفا نماییم.

صابرحسین اعوان، عضو اسبق مجلس ایالت خیبرپختونخوا ومعاون رییس جماعت اسلامی درایالت خیبرپختونخوا  با اشاره به عقیدت و محبت مردم ایران به شهید قدس حاج قاسم سلیمانی اظهار داشت: بنده محبت، عشق و علاقه مردم ایران را به این شهید بزرگوار در سفر ایران از نزدیک دیده و این عشق و علاقه بایستی بیشتر از این در دیگر کشور های اسلامی دیده گردد.

وی بیان کرد: سردار قاسم سلیمانی شهید قدس نامیده شده و این یعنی برنامه های که اکنون برای نابودی صهیونیست رژیم عملی می گردد از زحمات و فکر ایشان بوده و دلیل آن اعترافات دشمنان ایشان و اسلام، که شما نیز اینجا روی پرده پروژکتور این را مشاهده می کنید، می باشد.

صابر حسین اعوان افزود: بنده مطمئن هستم اگر امروز حاج قاسم زنده بود و در غزه امروز شرکت می نمود بدون شک نقشه رژیم صهیونیستی از نقشه جهان محو بود.

عطاءالرحمان، پژوهشگر، نویسنده و دانشجو بخش حقوق در دانشگاه اسلامیه کالج، با بیان اینکه شهید حاج قاسم سلیمانی شهید این قرن بوده اظهار داشت: زندگی شهید قاسم سلیمانی وقف آزادی، عدالت خواهی و رهایی مردم از چنگال وحشت زور گویان جهان بود. ایشان تمام زندگی خود را برای مبارزه با ظلم رژیم صهیونیستی و آمریکا وقف نموده بود.

این پژوهشگر و نویسنده گفت: امام حسین علیه السلام نوه حضرت پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله) در مقابل ظلم و ستم ایستادگی کرد و درس مقاومت، فداکاری و تسلیم نشدن در برابر ظلم را به سردار قهرمان امروزی شهید قاسم سلیمانی آموخت.

این پژوهشگر و نویسنده افزود: سردار قاسم سلیمانی به مثابه حضرت امام حسین علیه السلام برای تمام مسلمین بایستی چراغی از نور در برابر بی عدالتی و ظلم باشد تا ملت اسلامیه را به سوی آینده که بر ستون های وحدت، صلح و صلح و شفقت بنا شده راهنمایی نماید. بایستی از این قهرمان واقعی که برای همیشه به خاطر خدمت و فداکاری های شان به یادگار خواهند ماند قدردانی نمود.

علامه عابدحسین شاکری، امام جمعه و جماعت و معاون حوزه علمیه شهید عارف حسینی، شهید سلیمانی را سردار جهان مقاومت اسلامی توصیف کرد و گفت: خدمات بی‌ بدیل شهید سردار سلیمانی در دفاع از قدس و اسلام کاملا مشهود بوده و ایشان الگویی برای تمامی انسان‌های آزادی خواه و دوستداران مقاومت جهان اسلامی هستند.

معاون حوزه علمیه شهید عارف حسین الحسینی و امام جمعه اظهار داشت: تفکر جهادی شهید سردار سلیمانی مفهوم اصلی جهاد اسلامی را پس از بروز جریان های افراطی که خود با نام مجاهدین اسلام در جهان مطرح نموده و موجب ننگ شده بودند، دوباره احیا کرده و جهان را با چهره فریبکارانه آنان آشنا کرد.

پروفسور سید منهاج الحسن، رییس اسبق دانشگاه ستی پیشاور اظهار داشت: نقش شهید سلیمانی در شکل مقاومت غزه، حزب الله و یمن زنده بوده و ایشان امروز نیز به سربازان اسلام با فرمودات و برکات خود کمک و هدایت می‌کند.

دکتر سید ذوالفقار علی شاه، رییس حزب مردم پاکستان ایالت خیبرپختونخوا، با اشاره بر اینکه آشنا شدن با شخصیت همچون شهید سلمانی برای بنده افتخار بوده، بیان کرد: پس از آشنا شدن به شخصیت شهید سلمانی به این حقیقت پی بردم که فقط می تواند شهادت پاداش زحمات و تلاش بی وقفه شهید سردار قاسم سلیمانی باشد.

علامه محمد ادریس خلیل، رییس حزب جمعیت اهل حدیث ایالت خیبرپختونخوا، گفت: شهید سلیمانی با پیروی از مسلمانان مخلص راه شهادت را برای خود انتخاب نمود و این جایگاه و رتبه شهادت است که ذکر ایشان را برای همیشه زنده کرد.

مفتی معرفت شاه، عضو ارشد شورای همبستگی ملی پاکستان و امام جمعه شهر هری پور، با ذکر سفر خود به ایران و آشنا شدن به شهید سردار حاج قاسم سلیمانی اظهار داشت: بنده از نزدیک فعالیت و زحمات ایشان در ایران باخبر شده و همان زمان عشق و علاقه مردم ایران را به ایشان از نزدیک دیده بودم.

دیگر سخنرانان نیز در خصوص شجاعت، مقاومت، استقامت، شخصیت، سیره و ابعاد مختلف از زندگی شهید سیلمانی و با پرداختن به چند خاطره ای از شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار داشتند: وجود شهید برای امت اسلامی هدیه الهی بوده و ایشان نیز خود را وقف راه خدا نموده بود و دلشان برای مستضعفان و مظلومان فرا مرزی می تپید و این همان دغدغه بود که شخصیت شهید قاسم سلیمانی را جهانی کرد.

علامه رمضان توقیر، معاون رییس حزب اسلامی تحریک پاکستان، ضمن تشکر از مسئوول خانه فرهنگ ایران و اشاره به کل یوم عاشورا و کل الارض کربلا اظهار داشت: شهید سلمانی با پیروی از مکتب کربلا این شعار را برای تمام مسلمانان به اثبات رساند که هر زمینی کربلا است و هر روز، روز عاشورا می باشد.

در پایان بیانیه ای از سوی خانه فرهنگ ایران قرائت شد که تمام مهمانان از آن حمایت خود را اعلام نمودند و همچنین در این مراسم تابلوهایی از نقاشی این سردار بزرگ به نمایش گذاشته شد.

همچنین، دفتر یادبودی نیز برای نوشتن نظرات مهمانان مورد استقبال قرار گرفت.

آفریقای جنوبی

مراسم بزرگداشتی به مناسبت چهارمین سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پرتوریا و مرکز باب العلم شیعیان این شهر برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، رایزن فرهنگی کشورمان تحت عنوان «از نقش شهید سلیمانی در تبدیل گروه های مقاومت به جبهه بندی مقاومت» سخنرانی کرد.

مولانا مسعود علی از اساتید دانشگاه ژوهانسبورگ و یکی از روحانیون جامعة المصطفی(ص) العالمیه نیز از سخنرانان این مراسم بودند.

لبنان (بعلبک)

مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس تحت عنوان «قادة البصیرة فی جبهة الحق» (فرماندهان بصیرت در جبهه حق) به همت جوانان انجمن فرهنگی هداة در مرکز فرهنگی شهر بعلبک و با حضور رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان برگزار شد.

آقای سید کمیل باقرزاده در این مراسم ضمن تبیین ابعادی از شخصیت روحی و معنوی حاج قاسم سلیمانی، بالاترین درجه و مقام معنوی را مقام «عبودیت» عنوان کرد و گفت: «بر اساس حدیث شریف قدسی، انسان از طریق انجام واجبات و مستحبات و ترک محرمات به مقام عبودیت می‌رسد و در نتیجه محبوب خدا می‌شود؛ و کسی که محبوب خدا شد، عین الله و لسان الله و اذن الله و ید الله می‌شود».

رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به این مصراع در سرود رسمی حزب‌الله لبنان که می‌گوید «ید الله مدّت إلینا السلاح» (دست خدا سلاح مقاومت را به ما رسانده است) گفت: «حاج قاسم از آنجا که عبد الله بود، ید الله شد؛ و او همان دست خدا بود که سلاح مقاومت را به دست رزمندگان در لبنان و فلسطین و عراق و یمن و سوریه رساند و جبهه مقاومت را احیا کرد».

رایزن فرهنگی با تأکید بر اهمیت بزرگداشت یاد و خاطره شهدا، ثمره این مراسمات را بازنگری هر فرد در اهداف و مسیر زندگی خویش و مقایسه آن با اهداف و مسیر زندگی نورانی شهدا دانست  و از جوانان لبنانی خواست برای معرفی شهدای لبنان به ملت‌های دنیا با استفاده از ابزار هنر و ادبیات بیش از پیش بکوشند؛ چرا که هر شهید چنانچه به درستی شناخته و معرفی شود، می‌توان یک امت را به مسیر سعادت هدایت کند.

لبنان

مراسم بزرگداشت یاد و خاطره‌ی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی با حضور جمعی از نخبگان فکری، فرهنگی و اجتماعی در مرکز فرهنگی امام خمینی (ره) شهر صور در جنوب لبنان برگزار شد.

سید کمیل باقرزاده، رایزن فرهنگی کشورمان در این مراسم با اشاره به ویژگی‌های مکتب حاج ‌قاسم، مهمترین دستاورد و موفقیت شهید سلیمانی در عرصه سیاسی و اجتماعی را احیای جبهه‌‌ی مقاومت دانست و گفت: ایده و اندیشه‌ی تأسیس شبکه و جبهه‌ مقاومت مستضعفان در برابر مستکبران را امام خمینی (ره) مطرح کرد، اما تحقق عینی و عملی آن در دوران زعامت امام خامنه‌ای و به دست پرتوان حاج قاسم سلیمانی رقم خورد.

وی اندیشمندان و پژوهشگران را به مطالعه‌ی «الگوی ایرانی – اسلامی تعامل با هم‌پیمانان» و مقارنه و مقایسه‌ی آن با الگوی استکباری – آمریکایی در تعامل با مزدوران خویش فراخواند و با تبیین ابعادی از الگوی ایرانی گفت: حمایت از مظلومان و مستضعفان جهان در عقیده‌ی اسلامی ملت ایران ریشه دارد و اصل ۱۵۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی نیز بر آن تأکید می‌کند.

باقرزاده خدمت بدون منت، تواضع، اعتماد، محبت، نصیحت، وفاداری، صداقت، احترام به آزادی عمل هم‌پیمانان و حفظ هویت مستقل آنان و عدم دخالت در شؤون داخلی ایشان را به عنوان برجسته‌ترین ابعاد الگوی ایرانی – اسلامی تعامل با هم‌پیمانان معرفی کرد و با ذکر نمونه‌هایی تاریخی، روش جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با دولت‌های دوست و گروه‌های مقاومت  را با روش ابرقدرت‌های استکباری مقایسه کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به این مصراع در سرود رسمی حزب‌الله لبنان که می‌گوید «ید الله مدّت إلینا السلاح» (دست خدا سلاح مقاومت را به ما رسانده است) گفت:حاج قاسم از آنجا که عبد الله بود، ید الله شد و او همان دست خدا بود که سلاح مقاومت را به دست رزمندگان در لبنان و فلسطین و عراق و یمن و سوریه رساند و جبهه مقاومت را احیا کرد.

وی با تأکید بر اهمیت بزرگداشت یاد و خاطره شهدا، ثمره این مراسمات را بازنگری هر فرد در اهداف و مسیر زندگی خویش و مقایسه آن با اهداف و مسیر زندگی نورانی شهدا دانست  و از جوانان لبنانی خواست برای معرفی شهدای لبنان به ملت‌های دنیا با استفاده از ابزار هنر و ادبیات بیش از پیش بکوشند؛ چرا که هر شهید چنانچه به درستی شناخته و معرفی شود، می‌توان یک امت را به مسیر سعادت هدایت کند.

بوسنی و هرزگوین

مراسم یادبودی به مناسبت سالگرد شهادت فرماندهان مقاومت، شهدای فلسطین و شهدای بوسنی و هرزگوین به همت نمایندگی مجلس اعلای اسلامی عراق در کشورهای بالکان در شهر زنیتسا بوسنی و هرزگوین برگزار شد.

در این برنامه که با حضور مقامات شهری و مخاطبین بومی برگزار شد، علی البلداوی نماینده مجلس اعلای اسلامی عراق در بالکان اعلام کرد: در چهارمین سالگرد شهادت رهبران پیروزی، جنایات شنیع صهیونیست‌ها در فلسطین، غزه، لبنان و شهادت جمعی از مردم بی گناه در ایران را نیز محکوم می‌کنیم.

وی افزود: شعار برنامه امسال، پدران مقاومت است و ما یاد رهبران پیروزی؛ حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و همچنین برادرانشان از ایران، عراق و فلسطین را گرامی می داریم. نبردی که این شهدا انجام دادند، نبرد علیه افراط گرایی و تروریسم است. بزرگترین پاسخ به جنایت ترور رهبران، حفظ ارزش ها و اهداف آنهاست. وظیفه همه ماست که نگذاریم مجاهدت و تعهد شهدای بزرگوار فراموش شود. شهید تنها موجودی است که به دنیا می آید و نمی میرد زیرا با مواهب متعالی خود بر مرگ پیروز می شود و برای کسانی که پس از او می آیند چراغ و نماد می ماند.

نماینده جامعه اسلامی زنیتسا و نماینده شهردار این شهر در سخنانی ضمن تسلیت فرارسیدن سالروز شهادت فرماندهان مقاومت، خواستار توقف جنایات علیه مردم مظلوم فلسطین شدند.

در دیگر مراسمی که در سالن اجتماعات ایرانیان و با حضور سفیر، رایزن فرهنگی، مسئولین و کارکنان نهادهای ایران و تعدادی از ایرانیان مقیم برگزار شد، یاد و خاطره فرماندهان مقاومت حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس گرامی داشته شد.

در ابتدای این مراسم، رایزن فرهنگی کشورمان ضمن عرض تسلیت فرارسیدن سالروز شهادت فرماندهان مقاومت، ایشان را شهدای راه حق و تعالی انسانیت عنوان کرد که به کمک مظلومان جهان از هر دین و نژادی شتافتند.

در ادامه، ابراهیمی، سفیر کشورمان با ذکر خاطراتی از شهید سلیمانی، یاد و خاطره این شهید بزرگوار را زنده کرد.

حجت الاسلام والمسلمین زارعان دیگر سخنران این مراسم بود. ایشان ضمن اشاره به جایگاه شهید در بینش اسلامی، به نقش شهید سلیمانی در معرفی و گسترش اسلام راستین اشاره کرد.

آنکارا

به مناسبت چهارمین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی به همت رایزنی فرهنگی ایران در ترکیه نشستی با عنوان «شهید قدس» با حضور محمد حسن حبیب الله زاده، سفیر ایران ، سیدقاسم ناظمی، رایزن فرهنگی، نامیک کمال زیبک، وزیر سابق فرهنگ و گردشگری و دبیرکل کنونی حزب آتا ترکیه، آلپتکین دورسون اوغلو، نویسنده و پژوهشگر و سید محتبی ابطحی، دبیرکل کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی‌ و جمعی از فعالان سیاسی و فرهنگی در خانه فرهنگ ایران برگزار شد.

در ابتدای برنامه، کاملی قاری بین المللی، آیاتی از قرآن کریم را قرائت کرد و در ادامه برنامه سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه سخنرانی پرداخت.

حبیب الله زاده با اشاره به نامگذاری سردار قاسم سلیمانی با عنوان "شهید قدس" از سوی فلسطینیان، این نامگذاری با شخصیت سردار سلیمانی منطبق دانست و با اشاره به خصوصیات بارز و موفق شهید سردار سلیمانی از منظر دیپلماتیک، گفت: نقش شهید سلیمانی در منطقه به شدت بحران زده از لحاظ دیپلماتیک و استراتژیک خاورمیانه بسیار حساس و قابل توجه بوده است. وی از نظر اکثر کسانی که با وی کار کردند نه تنها یک فرمانده بلکه یک مذاکره کننده زیرک و بلند مرتبه در عرصه دیپلماسی جهان اسلام بود. او در چارچوب استراتژی می اندیشید، طراحی و سرانجام عمل می کرد.

حبیبب الله زاده خصوصیت بارز سردار شهید را قدرت روانشناختی و استفاده از آن در مذاکرات دیپلماسی عنوان کرد و افزود: سردار سلیمانی نگاه عمده اش به موضوعات معطوف به صلح و آرامش در منطقه بود. او توجه به ابعاد مختلف انسانی در میدان را جدی می شمرد و در پرونده های مهم جهان اسلام بویژه در عراق، سوریه، افغانستان ، فلسطین و یمن تجربه های بسیاری در این خصوص داشت.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه ، سردار سلیمانی را یار و یاور مردم منطقه نامید و افزود: محور مقاومت به عنوان اصلی ترین میراث شهید سلیمانی می باشد طوری که او آرمان اصلی خود را قدس و فلسطین می نامد و مسئله اول جهان اسلام را مسئله آزادی فلسطین برمی شمرد. سردار سلیمانی قبل از اینکه با دولت ها کار کند با ملت ها و مردم کار کرده است.

  نامیک کمال زیبک دبیرکل حزب آتا ترکیه از مهمانان دیگر این نشست بود که با گرامیداشت نام و یاد سردار سلیمانی سخنان خود را ایراد کرد. وی با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) در خصوص علم و اشراف امام علی (ع) در 1400 قبل برای پاسخگویی به سوالات علمی و با یادآوری لقب باب العلم بودن حضرت علی (ع) که توسط پیامبراسلام (ص) ذکر شده است، گفت: از جمله دلایل عقب ماندگی جهان اسلام و سیر تاریخی توفیق نقشه های امپریالیسم و شکل گرفتن شرکت های چند ملیتی برای غارت منابع کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی دوری و غفلت مسلمانان از علم و اهل بیت ع بود.

نامیک کمال زیبک، جمهوری اسلامی ایران را یک استثنا برشمرد و افزود: انقلاب اسلامی در این مدت در مقابل آمریکا، امپریالیسم و کاپیتالیسم ایستادگی کرده است و یکی از دلایل توفیق آن توجه به علم و نوآوری است. جهان اسلام برای غلبه بر توطئه های غرب وحدت و همراهی با یکدیگر است و بدون این همراهی دشمنان همچنان بر سلطه خود بر جهان اسلام و شرق ادامه خواهند داد.

 وی در ادامه با اشاره به جنگ رژیم صهیونیستی بر علیه مردم فلسطین گفت: هدف امپریالیسم و شرکت های چند ملیتی که در ایجاد جنگ و بحران در خاورمیانه، غزه و فلسطین دست دستیابی و غارت منابع جدید کشف شده در کرانه باختری غزه است و عدم تحمل شهید سردار سلیمانی از سوی امپریالیسم در سالهای گذشته را مقاومت سردار شهید در مقابل سیاست های امپریالیسم در منطقه بیان نمود.

دبیرکل حزب آتا با یادآوری علاقه های تاریخی ایران و ترکیه گفت: من پیشتر نیز گفته ام که ایران و ترکیه دو کشور دوست نیستند بلکه دو کشور برادرند و باید در مسئل منطقه در کنار هم باشند.

سید مجتبی ابطحی، دبیر کل کنفرانس حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی‌ و دستیار ویژه وزیر کشور در امور فلسطین و محور مقاومت از دیگر مهمانان ویژه این مراسم بود.

آلپتکین دورسون اوغلو نویسنده و محقق به ارایه تحلیلی در خصوص ژنرال قاسم سلیمانی و نقش مهم وی در منطقه پرداخت.

شایان ذکر است امسال این مراسم با حمایت و همراهی مجموعه‌های مختلف سفارت جمهوری اسلامی ایران در ترکیه برگزار و در آن برخی از نمایندگی های خارجی، روسای احزاب مختلف ترکیه، نویسندگان، محققان، فرهیختگان و برخی رسانه های این کشور شرکت کرده و یاد و نام سردار شهید سلیمانی  را گرامی داشتند.

ادامه دارد...

 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.