انجمن ایرانشناسان قزاق گروههای اندیشهورزی تشکیل میدهد
به همت وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آلماتی، نشست اعضای انجمن ایرانشناسان قزاق با حضور استادان ایرانشناسی، زبان فارسی، متخصصان فارسیدان در سالن نمایشگاه دایمی علمی ـ فرهنگی مشترک ایران در آلماتی برگزار شد.
در این نشست، استادان و متخصصان ایرانشناسی و زبان فارسی در خصوص گسترش و نهادینهسازی فعالیتهای انجمن و تشکیل گروههای اندیشه ورزی آن بحث و تبادل نظر کردند.
محسن فغانی سرکنسول و حسین آقازاده وابسته فرهنگی و رئیس خانه فرهنگ سرکنسولگری کشورمان در آلماتی در این نشست با استادان و محققان به گفتوگو و تبادل نظر پرداختند.
فغانی گفت: اشتراکات فراوان تاریخی، فرهنگی و زبانی بین دو کشور ایران و قزاقستان برای همکاری و فعالیت وجود دارد و انجمن ایرانشناسان قزاقستان میتواند با تشکیل گروههای تخصصی در موضوعات مختلف کار علمی کند و از طرحها و برنامههای مشترک حمایت میشود.
آقازاده نیز در این نشست، تأکید کرد: انجمن ایرانشناسان قزاق میتواند به تقویت روابط دو کشور در عرصههایی مختلف کمک کند و مراکز و نهادهای دو کشور ایران و قزاقستان میتوانند نیازهای خود را در قالب برنامههایی علمی به انجمن واگذار کنند و مرکز فرهنگی ایران نیز از طرحهای مشترک حمایت میکند.
وابسته فرهنگی کشورمان افزود: بیانیه و چشمانداز انجمن ایرانشناسان قزاق همانگونه که در آن آمده است این مرکز یکی از حامیان است و این نشست امروز برای نهادینهکردن و ثبت رسمی انجمن و تشکیل گروههای اندیشه ورزی؛ روز مهمی است.
در ادامه، اعضای انجمن مفاد بیانیه چشمانداز از و اساسنامه انجمن ایرانشناسان قزاق و گروههای تخصصی اندیشه ورزی را مورد بررسی قرار دادند و صورتجلسه اسناد را به امضاء رساندند.
اعضای انجمن نیز بر اهمیت این نشست و اراده جمعی برای تقویت نقش و جایگاه قانونی آن برای اجرای برنامهها و پیشنهادها تأکید کردند.
همچنین در این نشست، فغانی و آقازاده به خانم غالیه قمبربکوا برای کسب بورسیه دولتی قزاقستان (بولاشاک) برای یک دوره یکساله در مرکز ایرانشناسی دانشگاه سوربن تبریک گفته و هدایا بهرسم یادبود اهدا کردند. این استاد نخستین ایرانشناس قزاق است که توانسته بورسیه دولتی قزاقستان را کسب کند و برای رشته ایرانشناسی قزاقستان افتخاری بیافریند.
در چشمانداز انجمن بر روابط مثبت و حسنه ایران و قزاقستان تصریح شده و ایران را بهعنوان مهد و خاستگاه فرهنگ و تمدن و یکی از غنیترین کشورها از لحاظ میراث مکتوب معرفی کرده است.
این انجمن و گروههای اندیشه ورزی از اعضای ایرانشناسان و متخصصان مراکز علمی و تحقیقاتی قزاقستان تشکیل شده است و اساسنامه از سوی استادان دانشکده شرقشناسی دانشگاه فارابی و با حمایت مرکز فرهنگی ایران تدوین و ارائه شده و روند ثبت رسمی آن در مراکز ثبت قزاقستان آغاز شده است.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی