• 1401/04/06 - 14:15
  • 773
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
بختیاری:

اشتراکات فرهنگی، توسعه همکاری‌های ایران و هند را به دنبال دارد

رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی در آیین افتتاحیه دوره دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی استادان زبان‌ فارسی دانشگاه‌های هندوستان گفت: ملت‌های ایران و هند با اشتراکات فراوان فرهنگی، دارای سرمایه‌های ارزشمندی برای همکاری و همدلی هستند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیین افتتاحیه دوره دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی استادان زبان‌ فارسی دانشگاه‌های هندوستان با حضور علی بختیاری، رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی، محمدعلی زنگنه اسدی، رئیس دانشگاه حکیم سبزواری، اعضای هیأت علمی دانشگاه و اساتید هندی در محل دانشگاه حکیم سبزواری برگزار شد.

بختیاری در سخنانی، به پتانسیل‌ها و توانمندی‌های دانشگاه حکیم سبزواری اشاره کرد و گفت: بستر همکاری‌های گسترده بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه حکیم سبزواری فراهم است.

رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی با اشاره به برگزاری دوره دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی استادان زبان ‌فارسی در دانشگاه‌های هندوستان در دانشگاه حکیم سبزواری، افزود: برگزاری این برنامه در دانشگاه حکیم سبزواری مقدمه‌ای برای تعاملات بیشتر است و در آینده نزدیک همکاری‌های این دو نهاد وارد مرحله تازه‌ای خواهد شد.

وی تصریح کرد: ایران اسلامی به عنوان ام‌القری و خانه تمام مسلمانان جهان وظیفه خود می‌داند که بستر لازم برای مراودات فرهنگی را بین مراکز مختلف ایران و سایر کشورها ایجاد کند.

بختیاری اظهار داشت: پیام جمهوری اسلامی ایران صلح، دوستی، برابری و برادری برای تمام جهانیان به ویژه کشورهایی است که اشتراکات فرهنگی و تاریخی با کشورمان دارد.

 وی در ادامه سخنانش، با تأکید بر اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مسیر حرکت ما را مشخص کرده است، گفت: با تمامی ظرفیت‌های فرهنگی و دانشگاهی گسترده‌ای که در خراسان رضوی وجود دارد، در پی تحقق کلیدواژه‌های مهم این بیانیه هستیم.

رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در خراسان رضوی با اشاره به اشتراکات دو کشور هندوستان و ایران، گفت: ملت‌های ایران و هند با اشتراکات فراوان تاریخی، فرهنگی و تمدنی، دارای سرمایه‌های ارزشمندی برای همکاری و همدلی هستند.

وی ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وظیفه ایجاد پل و ارتباطات فرهنگی را بر عهده داد تا بتواند اعضای این خانواده بزرگ ملت اسلام را به هم برساند.

بختیاری در همین حال، اظهار امیدواری کرد با برگزاری این دوره، میهمانان هندو با کوله بار ارزشمند علمی، ستارگان زبان و ادب فارسی در جای جای دنیا و به ویژه کشور هند باشند.

وی با اشاره به اصالت زبان فارسی در هندوستان اظهار کرد: امیدواریم شاهد توسعه زبان فارسی به عنوان زبان دوم اسلام و همدلی در هند باشیم.

تأکید بر توسعه همکاری‌ دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاه‌های هندوستان

محمدعلی زنگنه اسدی، رئیس دانشگاه حکیم سبزواری در این مراسم، گفت: بیش از ۵۰ درصد از دانشجویان این دانشگاه در رشته‌های مرتبط با زبان و ادبیات زنده دنیا فعالیت می‌کنند که این امر به دانشگاه صبغه فرهنگی، اجتماعی و علوم انسانی بخشیده است.

وی افزود: هم اکنون ۱۰ تن از استادان دانشگاه حکیم سبزواری در دانشگاه‌های مختلف جهان به صورت فرصت پژوهشی در حال فعالیت هستند که سفیران این دانشگاه در جهان محسوب می‌شوند و از سوی دیگر، باعث ارتقاء سطح علمی این دانشگاه شدند.

زنگنه اسدی ادامه داد: موجب خرسندی است که دانشگاه حکیم سبزواری یکی از مقاصد سفر علمی استادان کشور هندوستان شده است و تلاش می‌شود تا با اقدامات درخور همکاران در گروه ادبیات فارسی و دانشکده‌های مرتبط با موضوع تمدن اسلامی، برنامه‌های مناسب و ارزشمندی تدارک دیده شود.

رئیس دانشگاه حکیم سبزواری خاطرنشان کرد: امید است برگزاری این دوره مورد استفاده قرار بگیرد و مقدمه‌ای برای تحکیم ارتباطات آینده بین دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاه‌های هندوستان باشد.

وجود کرسی زبان فارسی در بیش از ۵۰ شهر هندوستان

در ادامه، مهیار علوی مقدم، مسئول برگزاری دوره دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی دانشگاه حکیم سبزواری گفت: هشت تن از اساتید زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه‌های هندوستان به مدت یک ماه و نیم دانش‌های تکمیلی در این حوزه را دریافت می‌کنند.

وی افزود: این افراد پیش از این در دانشگاه‌های شهید بهشتی تهران و فردوسی مشهد دوره‌هایی را گذرانده‌اند و هم اکنون برای تکمیل دوره خود در دانشگاه حکیم سبزواری حاضر شده‌اند.

علوی مقدم ادامه داد: با نیازسنجی‌هایی که صورت گرفته، برنامه جامعی در حوزه‌های مختلف از جمله ادبیات حماسی، ادبیات معاصر، اسطوره شناسی، ایران شناسی، بوم شناسی، آشنایی با نسخه‌های خطی و تصحیح آن و نقد ادبی تدوین شده است.

مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه حکیم سبزواری تصریح کرد: کارگاه‌هایی در حوزه نگارگری و خوشنویسی و نیز بازدید از مکان‌های تاریخی در شهر سبزوار برای استادان هندو در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه در برخی شهرهای هند فارسی به عنوان زبان دوم شناخته می‌شود، افزود: در بیش از ۵۰ شهر هندوستان، کرسی زبان فارسی وجود دارد و زبان فارسی حتی در دوره دبیرستان نیز تدریس می‌شود و از این نظر جایگاه ممتازی دارد.

بنابر این گزارش، پیش از برگزاری مراسم افتتاحیه، علی بختیاری به همراه رئیس دانشگاه حکیم سبزواری از کتابخانه مرکزی و سالن همایش‌‎های این دانشگاه بازدید کرد. بختیاری با رئیس و اساتید دانشگاه حکیم سبزواری دیدار و طرفین درباره ظرفیت‌ها و حوزه‌های همکاری یکدیگر گفت‌وگو کردند.

دانشگاه حکیم سبزواری با توجه به تأکید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای ورود به عرصه بین‌الملل، به دنبال برقراری ارتباط با دانشگاه‌های کشورهای چون عراق، ایتالیا، قطر و مالزی است و از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تقاضای تسهیل و برقراری این ارتباط را دارد که بختیاری برای همکاری با دانشگاه در این زمینه، اعلام آمادگی کرد.

همچنین، دو طرف درباره برگزاری یازدهمین دور گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و ترکیه با مشارکت بنیاد تاریخ ترکیه در پاییز پیش رو، گفت‌وگو کردند که این موضوع با استقبال دانشگاه حکیم سبزواری روبرو شد.

شایان ذکر است، دوره دانش‌افزایی زبان و ادبیات فارسی و ایرانشناسی با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو و با مشارکت هشت تن از اساتید عضو دپارتمان‌های زبان فارسی کشور هندوستان به مدت سه روز از اول تا سوم تیرماه در دانشگاه حکیم سبزواری برگزار می‌شود.

انتهای پیام/ص

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.