اقدامات نمایندگیهای فرهنگی ایران در بصره، نجف، سلیمانیه و بغداد به مناسبت سی و سومین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)
نمایندگیهای فرهنگی ایران در بصره، نجف، سلیمانیه و بغداد به مناسبت سی و سومین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) برنامه های مختلفی را برگزار کردند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت سی و سومین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) اقدامات و فعالیتهای متنوعی از سوی نمایندگیهای فرهنگی ایران در عراق صورت گرفت که در ادامه می خوانید.
**بصره
به مناسبت گرامیداشت سی و سومین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) مراسمی با شکوه تحت شعار {امام خمینی (ره) حقیقت همیشه زنده} از سوی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در بصره برگزار شد.
این مراسم با حضور جمع کثیری از مردم بصره اعم از زن و مرد، معتمدین و وکلای مرجعیت، علماء و روحانیون، شیوخ عشایر، نمایندگان مجلس از بصره، استاندار بصره و معاونین ایشان، گروههای مقاومت و حشدالشعبی، اساتید و دانشجویان بصره، مسئولین مراکز فرهنگی، خانواده شهدا، علمای اهل سنت، سرکنسول ترکیه در بصره و جمع زیادی از ایرانیان مقیم بصره در یک فضای معنوی و مملو از عشق به امام خمینی (ره) برگزار شد.
در این مراسم پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق نماهنگهایی از سیره و زندگی امام خمینی (ره) در فواصل برنامههای مراسم پخش شد.
سرکنسول ایران در بصره: امام خمینی (ره) با رحلت خود امت اسلامی را یتیم کرد
سپس علی عابدی سرکنسول ایران در بصره ضمن عرض خیر مقدم به حضار محترم و تشکر از آنها به خاطر حضور در این مراسم معنوی و عرض تسلیت به مناسبت ارتحال بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) اظهار کرد: امام خمینی (ره) با رحلت خود امت اسلامی را یتیم کرد و اگر چه جای خالی امام خمینی (ره) برای ما سخت است اما میراث گرانبهای معمار بزرگ انقلاب اسلامی حفظ خواهد شد، او که با دمیدن روح عزت، استقلال، استغناء و اعتماد به نفس به ملتی که در طول سالیان متمادی سعی شده بود که اعتماد به نفس از او گرفته شود و استقلال او مورد دستبرد قرار گیرد و دیگران بر او تسلط یابند از مشخصههای انقلاب اسلامی است که در جامعهی انقلابی کشور ایران ترسیم شده است.
وی افزود: این عصر را باید عصر امام خمینی(ره) نامید و ویژگی آن عبارت است از پیدایش جرأت و اعتماد به نفس ملتها در برابر زورگویی ابر قدرتها و شکستن بتهای قدرت ظالمانه و بالندگی نهال قدرت واقعی انسانها و سر برآوردن ارزشهای معنوی الهی.
سرکنسول ایران در ادامه بیان کرد: تشکیل شجره طیبه جمهوری اسلامی بر مبنای اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله و سلم و متکی بر مردم سالاری برخاسته از عمق اسلام مهمترین ابتکار امام عظیم الشان بود و راز پرشکوه ماندگاری جمهوری اسلامی با وجود همه توطئهها و پیشبینی دشمنان در باره زوال این نظام اسلامی همواره دو کلمه (جمهوری) و(اسلامی) یعنی حاکمیت توأمان اسلام و مردم است که گره گشای همه مشکلات مردم است و امام خمینی (ره) رؤیای بیتعبیر تشکیل حکومت اسلامی را در عالم خارج و واقعیت محقق کرد.
آیت الله حسینی: امام خمینی (ره) در عین رأفت از شجاعت و قاطعیت مثال زدنی برخوردار بود
سپس سخنران این مراسم حضرت آیت الله سید مجتبی حسینی نماینده مقام معظم رهبری در عراق ضمن گرامیداشت این روز بیان کرد: امروز در بزرگداشت و سالگرد ارتحال مردی جمع شدیم که با نهضتش معادلات جهانی را تغییر داد، مردی که پس از سی و سه سال از رحلتش هنوز در جای جای جهان مردم در بزرگداشت شخصیتش جمع شده و در مصیبت فقدانش به سوگ مینشینند.
وی افزود: سر ماندگاری امام خمینی رضوان الله علیه در این بود که به جد گرامش رسول الله صلی الله و علیه آله و سلم اقتدا کرد چرا که رسول الله صلی الله و علیه آله و سلم در بین مردم و در سطح مردم زندگی کرد و مردم جزامانت داری و خیرخواهی چیزی از او ندیدند و با حفظ شأن و جایگاه پیامبر اکرم صلی الله و علیه آله و سلم حضرت امام خمینی (ره) به امانت و صداقت در گفتار در بین مردم شناخته شده بود و باعث محبوبیتایشان در بین آحاد ملت بود.
وی گفت: امام خمینی (ره) در عین رأفت از شجاعت و قاطعیت مثال زدنی برخوردار بود بطوریکه در ابتدای انقلاب و علی رغم مخالفت عده زیادی از جمله بعضی از نزدیکان و مبارزان نهضت بر تأسیس جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم نه یک کلمه بیشتر تأکید کردند و در عظمت نهضتایشان همین بس که عزت و اعتماد به نفس را به امت اسلامی بازگرداند و خدا را شاکریم که جانشین شایسته ایشان حضرت امام خامنهای در مسیر و خط ایشان رهبری امت اسلامی را به عهده گرفتند.
حجت الاسلام شیخ محمد فلک: امام خمینی بارزترین شخصیت سیاسی عصر حاضر بود
دیگر سخنران این مراسم باشکوه روحانی برجسته عراقی حجت الاسلام شیخ محمد فلک بود که ضمن عرض تسلیت سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) و گرامیداشت یاد شهیدان با قرائت شعری به این مضمون که دیگر ممکن نیست روزگار مثل او را بیاورد به جایگاه و شخصیت امام خمینی(ره) اشاره کرد و او بارزترین شخصیت سیاسی عصر حاضر بود و این بعد از شخصیت ایشان نباید ما را از ابعاد دیگر شخصیت امام غافل کند، حضرت امام خمینی (ره) در نهایت و غایت علم، فقه، اجتهاد و در اصول و فلسفه صاحبنظر بود و تألیفاتی در عرفان نظری و عملی داشت.
وی افزود: حضرت امام خمینی (ره) در عین شجاعت و اقتدار، قلبی مهربان و رئوف داشت و مردم را جذب شخصیت خود کرد و با تأسیس جمهوری اسلامی تغییرات زیادی در عالم ایجاد کرد و در پایان با بیان این جمله معروف: ایران و العراق لا یمکن الفراق به اتحاد ناگسستنی بین ملتهای ایران و عراق تأکید کرد.
همایش بررسی ابعاد شخصیت حضرت امام خمینی قدس سره در دانشگاه بصره
همچنین مرکز پژوهش وآموزش زبان فارسی وابستگی فرهنگی ایران در دانشگاه بصره به مناسبت سی وسومین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی قدس سره همایش بررسی ابعاد شخصیت حضرت امام خمینی (ره) را با حضور اساتید و داشجویان در سالن فرزدق دانشگده ادبیات دانشگاه بصره برگزار کرد.
این همایش با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز و سپس مدیر همایش ایمن شاهری ضمن خیر مقدم به میهمانان و گرامیداشت یاد و خاطره حضرت امام خمینی (ره) با بیان خصوصیات منحصر بفرد شخصیت حضرت امام (ره) مطالبی را بیان کرد: به ظاهر خانههای خود اهمیت ندهید و به سطح زندگیتان و امثال اینها توجه نکنید بلکه به چیزی که عزت شما را محقق میسازد اهمیت دهید وبه ارزشهایی که پیروزی را برای شما به ارمغان آورده توجه کنید.
سپس حضرت آیت الله سید مجتبى حسینی نماینده مقام معظم رهبری در عراق ضمن تسلیت سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) طی سخنانی در باره سیره امام راحل اظهار کرد: نهضت امام خمینی قدس سره اسلامی ناب بود و با قاطعیت هنگامیکه اسم جمهوری مطرح بود فرمودند که این جمهوری اسلامی است نه یک کلمه بیشتر و نه یک کلمه کمتر و این امر به پیروی از قران کریم صورت گرفت که فرمودند لیقوم الناس بالقسط.
سپس استاد علی المدهوش طی سخنانی به بررسی ابعاد شخصیتی امام خمینی (ره) پرداخت:ایشان صحبت خود را با آیه {یستبشرون بالذین لم یلحقوا بهم من خلفهم} آغاز و بیان کرد:انسان طبیعتا به دنبال کمال است و در این زمینه به دنبال شخصیتهایی که کامل ومصداق کمال هستند که حضرت امام قدس سره یکی از آن شخصیتهاست. امام خمینی (ره) میفرمودند به دنبال انباشتن کتاب نباشید بلکه به دنبال رفع حجابیکه مانع کمال است باشید و این بالاترین ارزش زندگی انسان است. القاب و مقامات دنیوی ارزش واقعی نیستند. امام رضوان الله علیه میفرمود که اصطلاحات و علوم عرفانی و حتی علم توحید ممکن است از رسیدن انسان به کمال جلوگیری کند، اگر ما فقط به دنبال کسب علم و اصطلاحات باشیم به مقصد نمیرسیم بلکه این علوم و اصطلاحات باید ابزاری برای رسیدن به کمال باشند.
شایان ذکر است این مراسم برای اولین بار در دانشگاه بصره و در فضایی معنوی و سرشار از عشق و ارادت به ساحت بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی رضوان الله علیه برگزار شد.
برگزاری نمایشگاه عکس و کتاب ویژه مراسم ارتحال حضرت امام خمینی (ره) در بصره
در حاشیه مراسم سی و سومین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) نمایشگاه عکس از سیره زندگی امام خمینی (ره) و همچنین نمایشگاه کتاب از تألیفات امام راحل به نمایش گذاشته شد و در ضمن حدود ۷۰۰ جلد کتاب به حاضرین در مراسم اهدا شد.شایان ذکر است نمایشگاه عکس و کتاب مورد توجه و استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت.
**نجف اشرف