logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/08/29 - 11:38
  • 97
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

نقش زن و خانواده توسط اندیشمندان ایرانی و صربستانی تبیین شد

به همت انجمن زنان فعال صربستان و با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سمینار «خانواده رکن جامعه» با حضور استادان، صاحب‌نظران و فعالان حوزه خانواده در خانه خبرنگاران بلگراد برگزار شد.

در این سمینار، فاطمه ابراهیمی مشاور رئیس و سرپرست اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مونا یوسفسپاهیچ کارشناس ارشد علوم اسلامی و مدیر مرکز زنان فعال، میرولیوب نستورویچ کارشناس ارشد مدیریت امنیت ودین پژوه، آرنلا لاکوتا شاعر و دانشجوی دکترای دانشکده فیلولوژی دانشگاه بلگراد و ماریا استائیچ پژوهشگر و هماهنگ کننده ائتلاف در خانواده طبیعی در زمینه خانواده و جایگاه آن و نقش زنان سخنرانی کردند.

خانواده پایه و سلول اصلی در جامعه است

ابراهیمی چارچوب مفهومی در جمهوری اسلامی ایران در سه سطح سیاستگذاری، تقنین و اجرا در حوزه خانواده را تبیین کرد. وی گفت: خانواده به عنوان اصلی‌ترین نهاد اجتماعی و سنگ بنای جوامع با نقش تأثیرگذار در رشد و تعالی و شکل‌گیری هنجارها است. به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی آیت‌الله خامنه‌ای مسئله خانواده، بسیار مهم است؛ پایه و سلول اصلی در جامعه است؛ هر خانواده یکی از سلول‌های پیکره اجتماع و بدنه اجتماع است.

سرپرست اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با برشمردن فواید خانواده طبیعی و سالم، مختصات و بایسته‌های خانواده خوب پیامدهای تزلرل خانواده را مورد اشاره قرار داد و افزود: اگر در جامعه‌ای خانواده فروپاشیده شود، آن جامعه سقوطش حتمی خواهد بود. افراد متولد در خانواده‌های ناپایدار با آسیب‌ها و چالش‌های متعددی مواجه هستند و محروم شدن آنها از تربیت اخلاقی و معنوی یکی از ده‌ها آسیب است که آنها را برای استثمار و سوء استفاده توسط دیگران آماده می‌کند.

وی مراحل جنگ علیه خانواده از سوی نظام سرمایه‌داری و مکتب لیبرالیسم را شیء انگاری زن، جنبش فمنیستی و تحقیر نقش مادری و ترویج انحرافات اخلاقی به خصوص همجنس گرایی ذکر کرد.

زن در کلیسا دارای مرتبه بالایی است

میرولیوب نستوروویچ از پژوهشگران صرب در سخنان خود، با عنوان «زن در خانواده و جامعه در مسیحیت» بحث جایگاه و اهمیت زن در سنت مسیحی را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: کلیسای ارتدکس براین عقیده است که ازدواج قدیمی‌ترین نهاد الهی است و پیش از این با خلقت آدم و حوا معرفی شد. خانواده یک عبادتگاه کوچک است که در آن مرد، زن و فرزندان با ایمان رشد می‌کنند. در این جامعه هر دو آزاد و برابر با نقش‌های متفاوت در جامعه هستند. آموزه‌های کلیسا در مورد خانواده و روابط متقابل و نقش‌های درون آن را می‌توان در عهد عتیق و جدید یافت.

نستوروویچ همچینن، گفت: خانواده سلول اصلی جامعه و جامعه هسته اصلی کشور است و اینکه نقش زن و مرد با هم فرق دارد ولی یکسان هستند. زن در کلیسا دارای مرتبه بالایی است و هزاران راهبه وجود دارد و در کلیسا از حضرت مریم(س) به عنوان بهترین بهترین‌ها، پاک ترین پاک ترین‌ها، نجیب ترین نجیب‌ها و.... یاد می‌شود.

ماریا استائیچ پژوهشگر صرب مقاله خود را با عنوان «زن به عنوان رکن جامعه بازگشت زنانگی در دنیای مدرن» ارائه داد و گفت: نقش اجتماعی زنان در طول قرن ها تغییر کرده است، اما از اهمیت آن کاسته نشده است. حتی در دوره‌هایی که امروزه برچسب مردسالاری می‌زنند، زن ستون خانواده محسوب می‌شد.

وی افزود: پس از انقلاب جنسی در پایان دهه 1960، جنبش فمینیستی به سرعت گسترش یافت، اما ثمرات تلخی به بار آورد. بر اساس پیش‌فرض‌های غلط، زنان را به سرکوب زنانگی خود سوق داد، تجربه زیستی زنان و دختران بی‌شماری تأیید می‌کند بر اساس بسیاری از شاخص‌ها، آنها از مادر یا مادربزرگشان خوشحال‌تر یا راضی‌تر نیستند.

این پژوهشگر صرب تأکید کرد: لازم است یک تغییر پارادایم در جامعه مدرن اتفاق بیفتد که برای آن لازم است زنان دوباره زنانه و مردان مردانه باشند. زنان نباید طبیعت خود و مواهب منحصر به فردی را که دارند طرد کنند و جامعه باید دقیقاً به خاطر همین مواهب به زنان احترام بگذارد و به وضوح از این واقعیت آگاه باشد که زنی که کار نمی‌کند به هیچ وجه «فقط» یک زن خانه‌دار نیست، بلکه در واقع مهمترین عامل اجتماعی که تعیین کننده مسیری است که کل جامعه در آن، حرکت خواهد کرد.

مونا یوسفسپاهیچ مدیر مرکز زنان فعال صربستان، مقاله خود را با موضوع «نقش زن در سنت اسلامی و اهمیت آن در جامعه» بیان کرد و افزود: زن - نه به عنوان یک شخصیت ثانویه در درام زندگی، بلکه به عنوان یک قهرمان که با وجود خود جوهر جامعه را شکل می‌دهد، باید دیده شود.

وی خاطرنشان کرد: وقتی از جایگاه زن در اسلام و جامعه معاصر صحبت می‌کنیم، اغلب دو روایت به ظاهر متضاد می‌شنویم. اولی از سنت می‌گوید، دومی از مدرنیزاسیون. اولی در مورد ارزش‌ها، دومی در مورد حقوق و حقیقت. حقیقت این است که این دو روایت در واقع دو روی یک سکه هستند. خداوند متعال وقتی تولد آدم را متمایز کرد، نگفت «فقط مردان» و «فقط زنان»؛ گفت همه مردم. وقتی پیامبر(ص) علم را واجب می‌گفت، «فقط برای مردان» نمی‌گفت، بلکه برای هر مؤمنی این مهم را گفت.

مدیر مرکز زنان فعال صربستان افزود: دیدگاه اسلام در مورد موقعیت زن با قانون نه تنها تعارضی ندارد، بلکه آن را غنی می‌کند زیرا زن در اسلام ناظر منفعل تاریخ نبوده و نباید باشد - او همیشه آفریدگار فعال آینده بوده است و باید باشد.

آرنلا لاکوتا شاعر و دانشجوی دکترای دانشکده فیلولوژی دانشگاه بلگراد نیز، اشعاری را در وصف حافظ، دوستی جاودانه، زنی که برای عدالت جنگید و فلسطین، قرائت و در باره انتخاب‌های زندگی و اهیمت آن قرائت کرد.

فاطمه ابراهیمی سرپرست اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سفر دو روزه خود به بلگراد با نیکولا ووکلیچ قائم مقام وزیر و بیلیانا راکیچ معاون وزیر خانواده و جمعیت صربستان، جمعی از بانوان فعال، مسئولان انجمن فوکولارا و دانشجویان ایرانی مقیم بلگراد دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در دیدار با ایشتوان و خانم چینچیا اعضای جنبش فوکولارا در کلیسای کاتولیک به بررسی راه‌های توسعه همکاری فرهنگی و دینی بین دو کشور و ایجاد فضایی برای گفت‌وگو بین افراد با فرهنگ‌ها و ادیان مختلف پرداخت.

در این دیدار، از جنبش فوکولارا دعوت شد تا به مناسبت سی‌امین سالگرد تصویب روز جهانی خانواده، به ایران سفر کنند. این سفر فرصتی مناسب برای تقویت روابط بین دو طرف و تبادل تجربیات بیشتر خواهد بود.

ابراهیمی همچنین، در مراسمی که به میزبانی سفارت جمهوری اسلامی ایران در صربستان به مناسبت پایان مأموریت رشید حسن‌پور برگزار شد، در جمع دانشجویان ایرانی مقیم بلگراد از خدمات سفیر کشورمان قدردانی کرد. در ادامه، سه تن از دانشجویان ایرانی ویژگی‌های شخصیتی سفیر ایران را که همچون پدری مهربان و دلسوز مسائل دانشجویان را رسیدگی می‌کرد، مطرح و لوح یادبودی را به ایشان و همسرش تقدیم کردند.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved