نشست «همکاری کشورهای منطقه خزر در زمینه گردشگری» در مسکو
نشست «همکاری کشورهای منطقه خزر در زمینه گردشگری» با حضور زرینه داگوززوا، رئیس آژانس فدرال گردشگری روسیه، مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی کشورمان، مسئولان گردشگری جمهوریهای روسیه، رایزن اقتصادی سفارت آذربایجان و سخنرانی آنلاین دو مدیرکل از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشورمان و رئیس کمیته صنعت گردشگری قزاقستان در مسکو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ابتدای این نشست که در اولین روز از مجمع اقتصادی خزر در محل «پارک فناوری اسکولکووا» برگزار شد، زرینه داگوززوا، رئیس آژانس فدرال گردشگری روسیه به عنوان بالاترین مقام گردشگری این کشور درباره وضعیت جاری و چشمانداز همکاری کشورهای منطقه خزر در زمینه گردشگری سخن گفت.
سپس، سخنرانان نشست در سه بخش به ایراد سخن پرداختند. در بخش نخست با عنوان «مسیرهای فرهنگی و حاشیه مرزی خزر» مردانوف، وزیر گردشگری و صنایع دستی جمهوری داغستان درباره «دربند، مرکز گردشگری فرهنگی در حوزه خزر»، ایوانوف، رئیس کمیته دولتی گردشگری جمهوری تاتارستان درباره «روسیه و ایران مسیرهای جدید فرامرزی گردشگری»، سید هادی احمدی، مدیر کل دفتر حفظ و احیا، بناها و بافتها و محوطههای تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشورمان درخصوص «همکاریهای حوزه میراث فرهنگی در کشورهای حاشیه دریایی خزر» نکاتی را بیان کردند.
احمدوند، رایزن فرهنگی کشورمان در روسیه با تبیین میراث فرهنگی منطقه خزر آن را یکی از بسترهای توسعه گردشگری در این منطقه خواند و درباره وجوه مختلف آن توضیح داد.
در بخش دوم با عنوان «استراحتگاههای دریای خزر» نظر اف معاون وزیر توسعه اقتصادی فدراسیون روسیه درباره «گردشگری در قفقاز شمالی به عنوان محرک توسعه کشورهای منطقه دریای خزر»، تیمژییف، مدیرعامل شرکت قفقاز درباره «ظرفیتهای استراحتگاههای قفقاز شمالی برای کشورهای حاشیه دریای خزر»، ریسپیکوف، رئیس کمیته صنعت گردشگری جمهوری قزاقستان به صورت آنلاین درباره «استراحتگاههای ساحلی و نقطههای جذب قزاقستان» سخنرانی کردند.
در بخش سوم با موضوع «ظرفیت اکوتوریسم و بومگردی کشورهای حاشیه دریای خزر» پیسمسکایا معاون استاندار ولگوگراد درباره «زیربنا و امکانات ساحلی: سمت و سوی توسعه اکوتوریسم و گردشگری دریایی منطقه ولگا و خزر»، تیوبییوا، وزیر فرهنگ و گردشگری جمهوری کالمیکیا درباره «توسعه گردشگری در قلمرو ساحلی دریای خزر»، آرخان گاجییف، رایزن اقتصادی سفارت جمهوری آذربایجان درباره «ظرفیتهای استراحتگاههای آذربایجان در چارچوب همکاریهای خزر» سخن گفتند.
در بخش چهارم نیز، نشست با عنوان «چشم انداز توسعه گردشگری دریایی» پروکوفییوا وزیر فرهنگ و گردشگری استان آستراخان درباره «نقش آستاراخان در توسعه گردشگری دریایی خزر»، سیدارنکوف مدیرعامل گردشگری شرکت کشتیرانی مسکو درباره «کشتی گردشگری پتر کبیر» و لیلا اژدری ، مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشورمان به صورت آنلاین در خصوص «چشمانداز توسعه گردشگری دریایی» برگزار شد.
در پایان نشست، پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای میزبانی از دومین نشست وزرای گردشگری کشورهای حوزه خزر در تهران اعلام شد.
سید هادی احمدی، مدیرکل دفتر حفظ و احیا، بناها و بافتها و محوطههای تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: برای هزارههای متمادی ملتهای این بخش از جهان در کنار هم زیستهاند و تأثیر زیادی بر هم گذاشتهاند. اگرچه مرزهای سیاسی بارها تغییر پیدا نموده، اما مرزهای فرهنگی و تاریخی کمتر تحت تأثیر حدود مرزهای سیاسی بودهاند و جدا از تقابلهای گاه و بیگاه، آنچه هیچگاه متوقف نشده است، تعاملات و هم افزاییهای فرهنگی و بعضاً اقتصادی بوده است.
وی ادامه داد: در حوزه میراث فرهنگی سابقهها دیرینتر از سایر حوزههاست و به زمانی بر میگردد که مرزهای جغرافیایی و سیاسی هنوز تعریف نشده بودند. اجداد همه ما کشورهای حوزه کاسپین هزارههای طولانی در کنار هم زیسته و تمدنهای این حوزه را با یکدیگر آفریدهاند.
احمدی تأکید کرد: میراث فرهنگی و گردشگری کارآمدترین حلقه ارتباطی برای احیای روابط بین ملتها و دولتها و زمینه گسترش صلح پایدار در منطقه است. امروزه زمان آن رسیده که بیشتر به اشتراکات پرداخته شود و کمتر از تفاوتها سخن بگوییم و چه اشتراکی اصیلتر و هم تراز میراث فرهنگی.
وی یادآور شد: وزارت میراث فرهنگی امادگی دارد تا با تکیه بر اشتراکات تاریخی و فرهنگی، ضمن احیای بسیاری از رشتههای ارتباطی کهن بین کشورهای منطقه، مسیرهای جدیدی در جهت ارتباط بیشتر ایجاد کند.
لیلا اژدری، مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مطرح کرد: گردشگری برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه راه مهمی برای ایجاد ارزآوری است و میتواند در ایجاد فرصتهای شغلی جدید تاثیر زیادی داشته باشد.
وی با ارایه پیشنهاداتی در راستای توسعه گردشگری دریایی اذعان کرد: جمهوری اسلامی ایران پیشنویس موافقتنامه دریای خزر در زمینه گردشگری را برای همکاری مشترک بین کشورهای عضو ارسال کرده است تا روابط جدیدی برای همکاریهای گردشگری بین کشورهای عضو ایجاد شود.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.