logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/06/09 - 04:20
  • 810
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
توسط رایزنی فرهنگی ایران و با حضور معاون وزیر فرهنگ روسیه:

نشست «تجارب ایران در زمینه آموزش خلاق به کودکان و نوجوانان» در مسکو برگزار شد

به همت رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در روسیه نشست «معرفی تجارب ایران در زمینه آموزش خلاق به کودکان و نوجوانان» با حضور اولگا یاریلووا معاون وزیر فرهنگ فدراسیون روسیه، مسعود احمدوند رایزن فرهنگی، مسئولان فرهنگ مناطق مختلف روسیه و متخصصان ایرانی شرکت‌کننده در اولین مجمع فرهنگی بین‌المللی کودکان برگزار شد

 به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به همت در ابتدای این نشست اولگا یاریلوا معاون وزیر فرهنگ فدراسیون روسیه با خیر مقدم به مهمانان ایرانی خاطرنشان کرد: در روسیه به فرهنگ ایران بسیار علاقه‌مند هستند. من فکر می کنم که جلسه امروز ما انگیزه جدیدی به توسعه روابط در زمینه آموزش خلاق کودکان و نوجوانان خواهد داد. وی از رایزنی فرهنگی سفارت ج.ا.ایران برای فراهم کردن زمینه حضور هیات ایرانی در این مجمع قدردانی کرد.

سپس مسعود احمدوند رایزن فرهنگی  ج.ا.ایران در فدراسیون روسیه با اشاره به اینکه همکاری‌های فرهنگی دو کشور در حال توسعه است، گفت: روابط کشورها در سایر زمینه‌ها مانند سیاست و اقتصاد زمانی پایدار و عمیق خواهند شد که بر بستر فرهنگی شکل بگیرند و خوشبختانه امروز سطح روابط فرهنگی و هنری نیز در کنار گسترش تعاملات ایران و روسیه در زمینه‌های مختلف در حال ارتقا است.

در ادامه این نشست اعضای هیئت ایرانی طی سخنانی در خصوص رویدادهای فرهنگی ایران به ویژه پروژه‌های سرگرمی و آموزشی مرکز شهر نور، جشنواره فیلم‌های انیمیشن کودکان، جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کوتاه مدرسه و همچنین تجربیات خود در زمینه توسعه نشر کتاب برای کودکان و نوجوانان، توسعه خلاقیت در بازی‌ها و تشکیل مراکز فرهنگی ویژه کودکان به اشتراک گذاشتند. به گفته سایت وزارت فرهنگ روسیه این نشست ادامه منطقی همکاری فعالانه و در حال توسعه بین دو کشور است.

اسماعیل جانعلی‌پور مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با معرفی هیات ایرانی شرکت‌کننده در اولین مجمع فرهنگی بین‌المللی کودکان درباره توانمندی‌های دولتی و بخش خصوصی کشورمان در زمینه امور آموزشی و فرهنگی مربوط به کودکان و نوجوانان و همچنین نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های مختلف در این عرصه سخن گفت.

در ادامه علی جانباز رئیس حوزه هنری کودکان و نوجوانان درباره مدل ایرانی هویت‌دهی به نوجوان پیرامون مسئله قصه، شخصیت و رویا گفت: کاری که در این‌باره در حوزه هنری انجام می‌شود، رویداد‌های قصه‌گویی، قصه پردازی ویژه نوجوانان و مادران است. در حوزه رویاپردازی نامدرسه‌ای داریم با عنوان «تیناب» که درمسیر تقویت مهارت‌های تولیدات هنری، رسانه ای با محوریت آینده‌سازی و رویاسازی فعالیت می‌کند. در حوزه شخصیت، مرکز شخصیت‌پردازی در جهت همزیستی کاراکترهای قصه و انیمیشن‌های کودک ونوجوان؛ تم پارک و سینما تم‌هایی در ایران در حال راه‌اندازی است.

  

مسعود حسنلو پژوهشگر عرصه سرگرم آموزی و تکنولوژی آموزشی و مدیر مرکز شهر روشن نیز گفت: مجموعه ما طراح، تولیدکننده و بهره‌بردار فضاهای بازی کودک و نوجوان، با تمرکز بر بازی‌های حرکتی و مهارت محور است که از سال ۲۰۱۷ با بهره‌برداری از ۲ شعبه شهربازی و تجهیز بیش از ۳۰ شهربازی در سه کشور فعالیت خودش را ادامه می‌دهد. تمرکز این مجموعه بیشتر از ساخت ابزار بازی، ساخت محیط بازی برای پاسخ به نیازهای عمیق تر کودک و نوجوان است.

وی درخصوص بسترهای اجتماعی بر محور بازی و سرگرمی سخن گفت و تاکید کرد: پلتفرم‌های اجتماعی در آینده بر محور سرگرمی خواهد بود و آینده نوجوان امروز در این بستر شکل خوهد گرفت.

محسن مشرقی دبیر جشنواره دانش‌آموزی استاپ موشن گفت: این جشنواره برای دومین بار در ایران برگزار می‌شود. یکی از سبک‌های پراستقبال تولید محتوا در بین دانش آموزان ایرانی، سبک انیمیشن‌های استاپ موشنی است. در ایام کرونا، نوجوانان با وسایل داخل خانه و در خانه، استاپ موشن می‌ساختند. وی در ادامه به موضوع آینده‌پژوهی سبد مصرف رسانه‌ای نوجوان و حرکت مصرف در مسیر رسانه فناورانه و آینده این حوزه پرداخت.

مجید فیاضی مدیر و موسس مرکز نوآوری آلا و نویسنده کتاب کودک گفت: فعالیت ما مبتنی بر رشد و شتابدهی به ایده‌های نوآورانه فرهنگی اجتماعی از طریق مربی گری، آموزش و حمایت مالی از آنها برای پایداری فعالیت در جامعه است. وی درباره چالش‌های نوجوانی، شناخت مسئله، تحلیل آن، دستیابی به راه‌حل‌های متناسب با توان نوجوان، تیم‌سازی و تست کوتاه و نهایتا عملیات اصلی برای حل آن صحبت کرد.

امیر حسین اخوین دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم دانش‌آموزی مدرسه گفت: جشنواره فیلم مدرسه از سال ۲۰۱۳ با هدف شناسایی و پروش استعدادهای هنری در ایران شروع به فعالیت کرد. از سال ۲۰۱۸ این طرح به صورت بین‌المللی گسترش پیدا کرد و در حال حاضر جزو فستیوال‌های YCN محسوب می‌شود. برگزاری کارگاه‌های آموزش فیلم‌سازی و ساخت اثر مشترک بین دانش‌آموزان ایرانی و دیگر کشورها، از جمله فعالیت‌های این جشنواره در سطح جهان است.

محمدعلی مرادیان مدیرکل مطالعات فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز با اشاره به طرح‌های این وزارتخانه برای گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری مرتبط با کودکان و نوجوان گزارشی از وضعیت انتشار محصولات فرهنگی این عرصه در ایران و روند رو به رشد آن ارائه نمود.

در ادامه الکساندر ریژینسکی، رئیس دانشگاه موسیقی روسیه به نام یسنین، پیشنهاد داد که یک برنامه خلاقانه در تهران برای همکاری موسیقی‌دانان ایرانی و روسی فعال در حوزه کودکان و نوجوانان اجرا شود.

ایرینا ماستوسوا، مدیر اجرایی انجمن فیلم‌های انیمیشن روسیه نیز از سطح برگزاری جشنواره‌های فیلم کودک و نوجوان در ایران بسیار قدردانی کرد و از هیات ایرانی دعوت کرد تا برای آشنایی بیشتر با تولید انیمیشن روسی از استودیو فیلم سایوز دیدار و درباره پروژه‌های مشترک گفتگو کنند.

نزدیک به دوهزار شرکت کننده از مناطق مختلف فدراسیون روسیه و نمایندگانی از ۱۲ کشور از جمله ایران، بلاروس، صربستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان و مصر و در اولین مجمع فرهنگی بین‌المللی کودکان حضور داشتند. این مجمع به عنوان زیرمجموعه اجلاس فرهنگی پترزبورگ توسط وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه با شعار «جهان را کشف کن، خودت را پیدا کن» در مجموعه نمایشگاهی ودنخا در مسکو برگزار ‌شد.

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved