واکنش مشترک رهبران دینی مسلمان کشورهای مختلف علیه سوئد و هلند
رهبران دینی مسلمان کشورهای مختلف هتک حرمت قرآن کریم و هجمههای بیپایان علیه مقدسات اسلامی را محکوم کردند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست مجازی رهبران جهان اسلام که به همت سازمان امور دیانت ترکیه و در اعتراض به هتک حرمت قرآن کریم و هجمههای بیپایان علیه مقدسات اسلامی در برخی از کشورهای اروپایی با حضور 130 شرکت کننده از 69 کشور جهان برگزار شد، با صدور بیانیهای در 7 ماده به کار خود پایان داد.
سخنرانان در این نشست با محکوم کردن هتک حرمت به قرآن کریم در کشورهای سوئد و هلند که با چراغ سبز دولتهای این کشور صورت گرفت، به سران کشورهای غربی در خصوص عواقب اینگونه رفتارها هشدار دادند.
در این نشست مجازی، وزیران، و رؤسای امور شرعی و دینی کشورهای اسلامی و شخصیتهای برجستۀ مسلمان از کشورهای مختلف شرکت کردند.
حجتالاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نیز که به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در این نشست شرکت کرده بود، طی سخنانی با بیان اینکه تهاجم فرهنگی علیه جهان اسلام از زمان حمله به کشورهای مسلمانان آغاز شده و همچنان ادامه دارد، تصریح کرد: این تهاجم به اشکال مختلفی انجام شدهاست، که در راس آنها بیادبی به مقدسات و اهانت به اعتقادات اسلامی قرار دارد.
وی با اشاره به اهانتهای مکرر به مسجدالاقصی از سوی صهیونیستها در فلسطین، و یا حمله به مساجد و مکانهای عبادی از سوی افراطگرایان، و نژادپرستان غربی اظهار داشت: این پدیده، امروز شکل جدیدی به خود گرفته، و به صورت سوزاندن قرآن کریم با موافقت مراکز رسمی اروپایی، نمود پیدا کرده است.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در ادامه، با اشاره به تلاش لابیهای صهیونیست در جهان، برای ارائۀ چهرهای مخدوش از اسلام در غرب و آمریکا و انتشار اسلام هراسی در این کشورها، گفت: اهانت به مقدسات اسلامی، جنایتی است که هیچ تناسبی با وجدان انسانی، و حقوق بشر ندارد، و با سادهترین اصول همزیستی مسالمتآمیز بین انسانها در تضاد است.
وی هرگونه ارتباط میان این اقدام شنیع و آزادی بیان را رد کرد و افزود: این اهانت، تعرض به آزادی تفاهم و گفتمان میان ادیان و همۀ بشریت است.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، ضمن محکوم کردن این جنایت زشت، خواستار موضعگیری قاطع و اقدام عملی جامعۀ بینالملل، وآرای عمومی آزادۀ جهان، برای عدم تکرار اینگونه رفتارهای نژادپرستانه و کینهتوزانه شد.
علی ارباش، رئیس سازمان امور دیانت ترکیه نیز که میزبانی این نشست را بر عهده داشت طی سخنانی، با یادآوری اینکه دولت سوئد هیچ اقدامی در قبال این جنایت نفرت انگیز علیه قرآن کریم انجام نداده است، گفت: این واقعه شنیع، احساسات همه مسلمانان را بهشدت جریحهدارد کرده و مسلمانان جهان به درستی به این رفتار زشت واکنش نشان دادهاند.
رئیس سازمان امور دیانت ترکیه، با محکوم کردن این عمل نفرتانگیز، افزود: دشمنی با قرآن، دشمنی با بشریت است. زیرا قرآن بزرگترین گنجینۀ رحمت است، که برای همۀ بشریت نازل شده است، به همین دلیل دشمنی با قرآن، که راههای نجات و سعادت دنیا و آخرت را به بشریت نشان میدهد، دشمنی با کل بشریت است.
شرکت کنندگان در این نشست، که در آن رایزنیهایی در خصوص اقدامهای لازم در مقابله با هجمه به قرآن کریم در سوئد و هلند، انجام و تصمیمهای مختلفی اتخاذ شد، با صدور بیانیۀ پایانی 7 مادهای، به کار خود پایان دادند. انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.