-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/02/30 - 15:10
  • 990
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری:

نقش مهم آشوریان در ترجمه ادبیات و متون اسلامی/ ما خود را فرزندان اصیل ایران می‌دانیم

پاتریارک مار آوا سوم روئیل گفت: در زمان ظهور اسلام در قرن ۷ میلادی، آشوریان نقش بسزایی در ترجمه ادبیات و متون اسلامی داشتند. ما خود را فرزندان اصیل کشور ایران می‌دانیم.

پاتریارک مار آوا سوم روئیل، رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری در گفت‌وگو با مهسا صبوری، خبرنگار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به جایگاه ادیان در ایران گفت: در طول تاریخ، مسیحیان و مسلمان زندگی مسالمت آمیزی داشته‌اند و امروز خوشحالیم این مهم همواره در حال اجراست، بنابراین باید تمام دنیا بداند پیروان ادیان الهی به بهترین صورت ممکن در ایران در کنار هم زندگی می‌کنند.
وی ابراز کرد: پیروان ادیان جایگاه قانونی در ایران به ویژه مسئولان عالی رتبه نظام جمهوری اسلامی دارند. 
پاتریارک مار آوا سوم روئیل به نقش مهم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ترویج و دستیابی به صلح جهانی با برگزاری گفت‌وگوهای بین دینی اشاره و تصریح کرد: ۲۳ اردیبهشت‌ماه دور چهارم گفت‌وگوی دینی اسلام و مسیحیت کلیسای شرق آشوری برگزار شد و پیش از این در سال ۸۹  در مقام اسقفی و معیت پاتریارک چهارم در سومین دور گفت‌وگوی اسلام و مسیحیت آشوری در محل این سازمان حضور داشتم.
رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری افزود: این سازمان، علی رغم فعالیت‌های فرهنگی متنوع، سال‌هاست برنامه گفت‌وگو با سایر ادیان را برای ترغیب و تشویق احترام به حقوق بشر و برقراری صلح و عدالت اجتماعی در جهان دنبال می‌کند و تلاش دارد با هدف گفت‌وگو، به مبانی مشترک دست یابد.
وی ادامه داد: اندیشمندان و نخبگان این دور از گفت‌وگوها در تداوم گفت‌وگوهای مثبت و سازنده دینی به عالی‌ترین و بهترین هم‌اندیشی و همکاری در عرصه بین‌الملل در فضای اخوت، برادری و محبت حضور یافتند.
مهمترین چالش امروز دنیا خداناباوری است
پاتریارک مار آوا سوم روئیل موضوع دور چهارم گفت‌وگوی دینی اسلام و مسیحیت کلیسای شرق آشوری را «ایمان و جوانان» دانست و افزود: ایمان و جوانان بحث چالش برانگیزی است که هم مسلمانان و هم مسیحیان باید بیشتر به آن بپردازند. لذا آموزش ایمان از دوران طفولیت و نوجوانی شروع می‌شود و در جوانی به رشد خود می‌رسد. در واقع جوانی دوران تلاش و کوشش و تحصیل و شغل و خانواده است و برای همین دورانی بسیار حساسی در زندگی است.
وی خاطرنشان کرد که کلیسای شرق آشوری به جوانان و دوران جوانی اعضای کلیسا اهتمام می‌ورزد، چون جوانی نسل کنونی و آتی کلیسا و جامعه آشوری است.
رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری تأکید کرد: معیارهای‌ مثبتی که برای جوانان لازم الاجرا هست و باید رشد و شکوفایی داشته باشند. بنابراین رهبران همه ادیان الهی مکلف هستند که جوانان خود را در فضای سالم و مثبت هدایت کنند.
وی در رابطه با گفت‌وگوهای آتی اسلام و مسیحیت کلیسای شرق آشوری گفت: در نظر داریم این گفت‌وگوها تداوم یابد اما می‌تواند با عنوان دیگری که مربوط به چالش‌های روز دنیا می‌شود، ادامه پیدا کند. نکاتی که ارائه شد می‌تواند جرقه‌ای برای آینده باشد تا با عناوین دیگری به گفت‌وگو بپردازیم.
پاتریارک مار آوا سوم روئیل افزود: باید تلاش کنیم گفت‌وگوی بین ‌ادیان را با توجه به شرایط و پیچیدگی‌های متفاوت دینی، نقش مهم رهبران و اندیشمندان طرف گفت‌وگو و زیست‌دینی دینداران برقرار سازیم.
وی در عین حال، اظهار داشت: در دنیای کنونی، مردم به عقیده یکدیگر کاری ندارند و نمی‌پرسند دین شما چیست. مهمترین چالشی که امروز با آن روبرو هستیم، الحاد، کفر و خداناباوری است.
رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری افزود: چالشی که در گذشته وجود داشت مربوط به مباحث الهیاتی و فلسفی بود اما امروز در باره وجود خداوند بررسی و گفت‌وگو می‌شود. 
خداوند منشأ خیر، نیکی و برکت است
وی تاکید کرد: ما این گونه تفکرات را قبول نمی‌کنیم، چون می‌دانیم و باور داریم خداوند منشأ خیر، نیکی و برکت است. بنابراین نمی‌توانیم انسان را مستقل از خداوند بدانیم.
پاتریارک مار آوا سوم روئیل افزود: این‌ها چالش‌های مشترک بین ادیان و مذاهب است که باید راه حل مرتفعی برای برطرف کردن این چالش‌ها داشته باشند.
وی درباره سبک زندگی آشوریان، توضیح داد: مطمئنا زندگی در ایران برای آشوریان نسبت به زندگی در اروپا متفاوت است، چون آشوریان در ایران ریشه دارند و مردمان اصیل ایران هستند.
رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری با بیان اینکه تاکنون دو مرتبه در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۵ میلادی به ایران سفر کرده است، ابراز کرد: در سال‌هایی که به ایران سفر کردم، احترام خاصی از طرف مسئولان ایرانی به جامعه آشوری شاهد بودم و این احترام متقابلا از طرف جامعه آشوری به مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.
آشوریان ایران همیشه وفادار به ایران اسلامی هستند
وی ادامه داد: آشوریان در ایران به دو بخش قبل از مسیح و بعداز مسیح تقسیم بندی می‌شوند. ناگفته نماند؛ در زمان ظهور اسلام در قرن ۷ میلادی آشوریان نقش بسزایی در ترجمه متون اسلامی داشتند و ما خود را فرزندان اصیل کشور ایران می‌دانیم.
پاتریارک مار آوا سوم روئیل با بیان اینکه بعضا ایده و تفکراتی که وجود دارد با دنیای غرب مقایسه می‌شوند؛ یعنی مسیحیت شرق با غرب گفت: این ایده اشتباه است که مسیحیت را از غرب وارد کنیم. چون مسیحیت در خاورمیانه و بالاخص در کشورهای ایران و عراق از اصالت خاصی برخوردار است.
وی اذعان کرد: همیشه این مطلب را ذکر کردم که مسیحیان فرزندان راستین واقعی و اصیل خاورمیانه و به خصوص ایران هستند. مسیحیت در غرب وارد مسائل سیاسی شده ولی در کشور خاورمیانه جدا از سیاست است.
رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری معتقد است که آشوریان ایران همیشه وفادار به این کشور اسلامی هستند و قوانین کشور را رعایت می‌کنند و ایران را دوست می‌دارند.
شایان ذکر است، پاتریارک مار آوا سوم روئیل؛ رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری (22 تا 31 اردیبهشت‌ماه) به همراه ماراپریم اتنئیل؛ اسقف اعظم کلیسای شرق آشوری سوریه، مارپولس بنیامین؛ اسقف کلیسای شرق آشوری حوزه شیکاگو و حوزه شرق آمریکا و مارابریس یوحنا اسقف کلیسای شرق آشوری کرکوک به منظور شرکت در چهارمین دور گفت‌وگوی دینی اسلام و کلیسای شرق آشوری میهمان مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بود.
 
انتهای پیام/
. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved