-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/01/29 - 07:47
  • 1696
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن/ 6

صبوری: دیپلماسی قرآنی بسترساز تعامل و همکاری بین ادیان است

رایزن فرهنگى کشورمان در فیلیپین در نشست «تبیین دیپلماسی قرآنی جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌الملل: اهداف و راهبردها» تأکید کرد: در حوزه جغرافیایی فراتر از جهان اسلام، دیپلماسی قرآنی می‌تواند بسترساز و هموار کننده مسیر تعامل و همکاری بین ادیان باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مرتضى صبورى، رایزن فرهنگى جمهوری اسلامی ایران در فیلیپین در نشست «تبیین دیپلماسی قرآنی جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین‌الملل: اهداف و راهبردها» که یکشنبه شب (28 فروردین‌ماه) به میزبانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مصلی امام خمینی(ره) تهران برگزار شد، به بیان ابعاد مختلف دیپلماسی قرآنی پرداخت.

وی با تأکید بر اینکه از منظر جفرافیایی، دیپلماسی قرآنی به دو بخش کلی جهان اسلام و جهان غیر اسلام قابل تقسیم است، اظهار کرد: در بخش جهان اسلام دیپلماسی قرآنی دو سیاست مهم جمهوری اسلامی را می‌تواند تحت پوشش قرار دهد و تأثیر گذار باشد.

صبوری افزود: یک سیاست تقویت وحدت امت اسلام و دیگری تقویت سیاست تقریب مذاهب اسلامی است. همه فرق اسلامی به قرآن کریم به عنوان کتاب نازل شده بر پیامبر اسلام باور و اعتقاد دارند.

رایزن فرهنگی کشورمان در فیلیپین ادامه داد: در حوزه جغرافیایی فراتر از جهان اسلام، دیپلماسی قرآنی می‌تواند بسترساز و هموار کننده مسیر تعامل و همکاری بین ادیان باشد، زیرا همانطور که می‌دانید در تمام متون مقدس به ویژه کتب اسلامی ما دارای آموزه‌های مشترکی هستیم که اگر مورد توجه قرار گیرد، بسترساز مسیر همکاری بین ادیان مختلف و از ضرورت‌های جامعه امروز بشر است.

وی اظهار داشت: بخش نظر، اندیشه، اعتقادات و بخش الگوهای رفتاری و کرداری دارای مطالب بسیار مهم و کلیدی است.

انس با قرآن در سبک زندگی اسلامی جایگاه والای دارد

صبوری تصریح کرد: در حوزه اندیشه و نظر، دیپلماسی قرآنی می‌تواند منجر به این شود که همه متفکران با مراجعه به آموزه‌های قرآنی متناسب با تخصص خود مطالب ارزشمندی را استخراج کنند.

رایزن فرهنگی کشورمان در فیلیپین با بیان اینکه حوزه الگوهای رفتاری و کرداری بخش مهم قرآن کریم است، اظهار کرد: مراجعه به قرآن برای شناخت سبک‌های زندگی است و می‌تواند به بشر امروز کمک کند تا بهترین سبک زندگی را برای سعادت دنیا و آخرتش انتخاب کند.

وی در ادامه سخنانش، تأکید کرد: دیپلماسی قرآنی می‌تواند کمک کننده مسیر استفاده از آموزه‌های قرآنی برای تبیین سبک زندگی متناسب با شرایط بشر امروز باشد.

صبوری با اشاره به اینکه تأسیس ستاد برای سیاست گذاری و برنامه ریزی دیپلماسی قرآنی کارآمد است، اضافه کرد: تجمیع، بسیج و هم افزا ساختن مراکز قرآنی کشور در باب دیپلماسی قرآنی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با تأکید بر توجه به تربیت هر چه بیشتر متخصصان قرآنی که مسلط به زبان‌های مختلف باشند، گفت: تربیت متخصصان آشنا به متون مقدس و متخصص بودن در تطابق مطالعات قرآن و متون مقدس می‌تواند آموزه‌های مشترک را برای همکاری بین ادیان استخراج کند.

رایزن فرهنگى کشورمان در فیلیپین با اشاره به استفاده مطلوب از هنر و هنرمندان در باب دیپلماسی اظهار داشت: ظرفیت خوبی در این خصوص در کشور وجود دارد و باید چگونگی استفاده از این ظرفیت را مورد بررسی قرار دهیم.

صبوری عنوان کرد: اگر برنامه ریزی بین تولیدات وجود نداشته باشد چه بسا تولیداتی صورت گیرد ولی برای ذائقه مخاطب خارجی مناسب نباشد، تبعات منفی در پی خواهد داشت.

وی با اشاره به گسترش بهره گیری از شبکه‌های مجازی و فناوری‌های نوین در جامعه تأکید کرد: مجموعه‌های دانش بنیان قرآنی باید مورد حمایت قرار گیرد و از ظرفیت‌های لازم جهت تولیدات قرآنی استفاده شود.

صبوری افزود: تقویت کرسی‌های تخصصی قرآن شناسی در دانشکده‌ها و مراکز علمی و دینی، شناخت محیط و متناسب ساختن سیاست‌ها و برنامه‌ها شامل تأسیس و تقویت شبکه‌های منطقه‌ای ـ بین‌المللی قرآنی به صورت مجازی یا حقیقی که قرار است دیپلماسی قرآنی در آنجا اجرا و اداره شود باید مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین، تقویت نشست‌های نخبگانی قرآن با رویکرد کاربردی که دربردارنده سبک زندگی و پاسخ به شبهات است و گفت‌وگوهای ادیانی با محوریت قرآن کریم و سایر متون مقدس که باب تعامل و همکاری بین ادیان را افزایش می‌دهد را از دیگر راهکارهای مورد توجه برشمرد.

رایزن فرهنگى کشورمان در فیلیپین گفت: اتخاذ تدابیر مناسب برای مقابله با قرآن هراسی در ذیل اسلام هراسی باید صورت گیرد، چراکه متاسفانه در این زمینه برخی نواندیشان مسلمان هم ناخواسته همرامی می‌کنند.

صبوری با بیان اینکه تفکرات افراطی و ظاهرگرایانه مانند وهابیون و داعش با برداشت ظاهرگرایانه و انحرافی از قرآن کریم به اسلام و قرآن ضربه زدند، گفت: باید ورود عالمانه و جدی به بحث‌های جدید نواندیشان مسلمان که به نوعی جایگاه قرآن کریم را تحت شعاع قرار دادند، صورت گیرد.

گفتنی است؛ بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن با شعار «قرآن، کتاب امید و آرامش» به مدت دو هفته در مصلای تهران پذیرای علاقه‌مندان به کلام وحی خواهد بود.

امسال، نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به صورت مجازی و حضوری نیز برپا خواهد شد. علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به سایت نمایشگاه مجازی قرآن کریم به نشانی www.iqfa.ir از بخش‌های مختلف فروشگاهی و محتوایی نمایشگاه بازدید کنند.

انتهای پیام/ص

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved