در «صومعه دانیال نبی» مسکو؛
دوازدهمین دور گفتوگوهای دینی اسلام و مسیحیت ارتدوکس روسیه افتتاح شد
دوازدهمین دور گفتوگوهای دینی اسلام و مسیحیت ارتدوکس روسیه صبح امروز، دوم اسفندماه به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه و مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها در «صومعه دانیال نبی» مسکو آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دور دوازدهم گفتوگوی اسلام و مسیحیت ارتدوکس روسیه پس از چهارسال وقفه به سبب کرونا به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه و مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها صبح امروز، سهشنبه دوم اسفندماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، حجتالاسلام والمسلمین محمدی عراقی، عضو مجلس خبرگان رهبری، فاطمه طباطبایی، رئیس انجمن عرفان اسلامی، حمید هادوی، رئیس بنیاد مطالعات اسلامی ابنسینا، زهرا رشیدبیگی، رئیس گروه ادیان مسیحی مرکز گفتوگوی ادیان و مسعود احمدوند، رایزن فرهنگی کشورمان در روسیه برگزار شد.
این مراسم با قرائت بخشهایی از کتاب مقدس مسیحیان و آیاتی چند از کلام الله مجید در صومعه دانیال نبی در مسکو آغاز و در ادامه، متروپولیت قازان و تاتارستان ضمن قرائت پیام اسقف اعظم روسیه عالیجناب کریل، یاد و نام بنیانگذاران این گفتوگوها متروپولیت فقید تاتارستان فئوفان و مرحوم آیتالله تسخیری را گرامی داشت.
تأکید بر گفتوگوهای دینی به عنوان راهی برای مبارزه با افراطگرایی
حجتالاسلام والمسلمین ایمانیپور نیز در سخنرانی خود، ضمن اظهار خشنودی از استقبال گرم طرف روس برای این دور از گفتوگوها که پس از وقفه چهارساله مجددا برگزار میشود، گفتوگوهای دینی را یکی از محوریترین اقدامات برای مهار افراطگرایی و بحرانهای اجتماعی دانست.
کاظم جلالی هم در این مراسم، از مشترکات بین دو کشور که زمینهساز گفتوگوهای عمیق بین ایران و روسیه شده است، سخن گفت و مبارزه با افراطگرایی و تندرویها به نام دین را لازم شمرد. سفیر کشورمان در روسیه ضمن نام بردن از شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان مظهر مبارزه با تروریسم، این گفتوگوها را در این راه موثر خواند.
این دور از گفتوگوها با موضوع خدمات عمومی جوامع مذهبی در جهان پس از همهگیری از اول تا سوم اسفندماه در مسکو برگزار میشود و مقالاتی با موضوعات تعامل بین سیستمهای آموزش کشیشها در دانشگاه، خدمات اجتماعی دینداران در دنیای پس از کرونا، پیش نیازها و عوامل توسعه همکاری روسیه و ایران در حوزه اجتماعی و بشردوستانه پس از همهگیری در این نشستها ارایه خواهد شد.
نقش آموزش در انسجام دینی و اجتماعی در جهان پساکرونا، بحران اعتقادی و انسجام دینی، خدمات اجتماعی در کلیسای ارتدکس روسیه و درسهای همهگیری، کرونا از منظر قرآن و علوم عقلی و نقش زنان و خانواده در انسجام مذهبی در جامعه در پسا بحران جهان از دیگر موضوعات مورد توجه در این گفتوگوها خواهد بود.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.