رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با رئیس مرکز اندیشه اسلامی ترکیه دیدار و گفتگو کرد؛
گفتگوهای سازنده بین ایران و ترکیه در راستای افزایش مراودات پژوهش دینی
حجتالاسلام و المسلمین محمدمهدی ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، روز چهارشنبه ۱۴ شهریورماه با حضور در مرکز اندیشه اسلامی ترکیه با پروفسور محمد گورمز دیدار و گفتگو کرد. در این نشست صمیمانه که با محوریت بررسی تحولات جهان اسلام و تاکید بر وحدت و مدیریت اختلافات برگزار شد، هردو طرف به اهمیت افزایش همکاریهای علمی و پژوهشی بین دو کشور تاکید کردند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،حجت الاسلام و المسلیمن محمدمهدی ایمانی پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی روز چهارشنبه 14 شهریورماه با حضور در مرکز اندیشه اسلامی ترکیه با پروفسور محمد گورمز، ریاست این مرکز دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار صمیمانه، رئیس مرکز اندیشه اسلامی ترکیه، ضمن بزرگداشت شهادت آیت الله رئیسی و هیئت همراه ایشان و نیز شهادت اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در تهران را تسلیت گفت و افزود: امت اسلامی روزگار سختی را در حال گذراندن است و امروز تنها موضوعی که باید روی آن تمرکز نماییم و به آن بیاندیشم مساله وحدت و مدیریت اختلافات است، چرا که اکنون شاهد یک جنگ جهانی علیه غزه هستیم. اما برخی از رهبران جهان اسلام، غزه و کودکان و زنان آنجا را تنها گذاشتند. با توجه به همین مساله حضور شما در ترکیه و دیدارهایتان در این کشور از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.
عضو هئیت رئیسه اتحادیه علمای جهان اسلام با اشاره به این که تجربه تمدن اسلامی و چگونگی انفعال مسسلمانان در قبال تحولات جهان معاصر از مهمترین مسائلی است که هر متفکر مسلمان باید در مورد آنها به پژوهش بپردازد به تشریح فعالیت ها و برنامه های آموزشی و پژوهشی این مرکز پرداخت.
حجت الاسلام و المسلمین ایمانی پور نیز دراین دیدار با تشکر بابت ابراز همدردی و تسلیت شهادت آیت الله رئیسی و شهید هنیه هر دو حادثه را ضایعه ای دردناک برای جهان اسلام دانسته با تایید اظهارات محمد گورمز افزود: هجمه عظیمی که علیه اسلام و مسلمانان در جهان شاهد هستیم به رغم تمام مشکلاتی که ایجاد کرده است از سوی دیگر نشان دهنده تاثیری گذاری اسلام در جهان معاصر است. وی تاکید کرد: این مساله را در ماجرای قرآن سوزی نیز دیدیم که طرف مقابل برای واکنش در قبال تاثیرات قرآن در جهان اسلام چاره ای جز آن اقدامات سخیف نداشت. مساله غزه نیز در همین چارچوب قابل ارزیابی است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان این که غزه و نوع رویکرد جهان غرب به مسائل مربوط به جهان اسلام نشان دهنده رسوایی استانداردهای دوگانه غربی است گفت: علاوه بر موضوع غزه عین همین دوگانگی را در مساله قرآن سوزی نیز شاهد بودیم. در حالی که زمانی غربی ها مسلمانان را برای سوزاندن کتاب آیات شیطانی مورد سرزنش قرار می دادن همین غربی ها در قبال آتش زدن کتاب مقدس مسلمانان هیچ اقدامی نکرده به دفاع از آن پرداختند.
حجت الاسلام والمسلمین ایمانی پور با اشاره به مساله تمدن نوین اسلامی تاکید کرد: زمانی صحبت کردن از تمدن نوین اسلامی صرفا یک امر دور دست بود و بسیاری باور به این مساله نداشتند. اما امروز در شرایطی قرار گرفته ایم که تحقق این آرمان امر بعیدی نیست و گام های اصلی برای آن در حال برداشته شدن است. و باید در این زمینه همکاری ها توسعه یابد و گفتگوهای متنوع و متعدد بین فرهنگ ها و دیدگاه های مختلف با هدف تقویت تمدن نوین اسلامی و همچنین تعمیق و گسترش وحدت جهان اسلام با جدیت دنبال گردد.
در ادامه این دیدار دو طرف در ارتباط با برگزاری نشست های تخصصی و گفتگوهای فیمابین و همچنین برنامه ریزی در جهت اجرای هر چه باشکوه تر سال فرهنگی ایران و ترکیه به بحث و تبادل نظر پرداختند.