پیگیر ایجاد اتاقهای ارتباطات و صادرات فرهنگی در چند استان هستیم
مدیرکل همکاری ها و تنظیم گری صادرات فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: یکی از بحث هایی که با استانداران مطرح کردیم ایجاد اتاق های ارتباطات و صادرات فرهنگی بود؛ از جمله آذربایجان و خوزستان را پیگیری می کنیم که خودشان زمینه صادرات فرهنگی استان به کشورهای همسایه را ایجاد کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عبدالرضا سیفی در ششمین و آخرین روز نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی در کشورهای همسایه افزود: استان های هدف هم شناسایی شدند که به اطلاع رایزنی های فرهنگی همجوار این استان ها خواهد رسید.
وی با اشاره به برگزاری هفته ها و روزهای فرهنگی در کشور محل ماموریت رایزنان فرهنگی گفت: امسال هفته فرهنگی را در روسیه برگزار کردیم که نگاه جدیدی در برگزاری هفته های فرهنگی در سازمان ایجاد کرد؛ زمینه فعالیت های فرهنگی در حوزه صنایع خلاق و انیمیشن در این رویدادها باز شده و هفته های فرهنگی دیگر محدود به برگزاری برنامه های هنری نیست. برای برنامه های بعدی هفته فرهنگی در عمان، قطر وچین هم از این مدل سعی می کنیم استفاده کنیم.
سیفی افزود: گزارش خوبی هم از هفته فرهنگی روسیه تهیه شده که اطلاعات جامعی را در اختیار ما می گذارد. در ارتباط با هفته های دوستی ایران و کشورهای مختلف هم وارد مذاکره شدیم و در این زمینه حوزه هنری کودک و نوجوان، اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پای کار هستند و سعی می کنیم هزینه ها را دربرگزاری این رویدادها تقسیم کنیم.
وی افزود: هفته دوستی ایران و سریلانکا را برگزار کردیم و استقبال خوبی از آن شد. برای ارمنستان و لبنان هم در سال جاری برنامه ریزی داریم. به نمایندگی از طرف سازمان با بسیاری از دستگاه های فرهنگی داخل کشور هم مکاتبه می کنیم و گروه های هنری را معرفی و بعضا هم حضور پیدا می کنند؛ برنامه پاکستان را داشتیم که در این چارچوب گروه تئاتری به کراچی اعزام شد.
سیفی با تاکید بر شناسایی هنرمندان و گروه های مستعد هنری برای حضور در رویدادهای خارج از کشور گفت: شبکه ای از هنرمندان توانمند در داخل کشور را ایجاد می کنیم که به صورت تعاملی در اختیار نمایندگی ها برای برگزاری رویدادهای فرهنگی باشد. در معرفی و اعزام هنرمندان به خارج از کشور هر برنامه ای که رویداد فرهنگی و هنری باشد اداره کل همکاری ها و تنظیم گری صادرات فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حمایت و پشتیبانی می کند.
وی افزود: در سازمان پیگیر اجرایی کردن مفاد تفاهم نامه با سازمان میراث و گردشگری هستیم و اتفاق های خوبی هم می افتد و تا جایی که امکان پذیر باشد کمک می کنند.
وی همچنین با اشاره به فراهم بودن زمینه میزبانی از برگزاری هفته های فرهنگی کشورهای مختلف گفت: امسال برنامه ترکمنستان را داریم که به خوبی پیش می رود. هفته فرهنگی روسیه را هم میزبانی می کنیم. برای تعدادی دیگر از کشورها هم برنامه ریزی می کنیم که ویتنام از جمله این هاست.
سیفی در عین حال بر تاکید بر اهمیت تامین اقلام نمایشگاهی برای نماینگی ها گفت: چند سالی است که این کار صورت نگرفته و به دنبال این هستیم که نمایندگی ها را پشتیبانی کنیم. بخشی از هدایا به صورت نمایشگاهی در محل ماموریت نگهداری و در رویدادهای مختلف از آنها استفاده می شود و برخی هدایا هم به ملاقات شونده ها اهدا می شود. به دنبال تامین اقلام ارزان تر هستیم مانند بانکی از موسیقی فاخر که در ملاقاتهای دیپلماتیک به میهمانان اهدا شود.
وی افزود: نگاه ما به صادرات محصولات فرهنگی صرفا تجاری نیست که عملا فرهنگ ما را هم صادر می کنند. محصول فرهنگی فاخری که به خارج از کشور صادرمش ود نشان می دهد که بر خلاف تبلیغات سوء غرب، تولید کننده آن فرهنگ غنی و استعداد بالایی دارد.
این مقام سازمان فرهنگ گفت: سهم ما از صادرات فرهنگی بسیار کم است. بازار گسترده ای برای این کار فراهم است که باید تلاش کنیم دست تولید کنندگان داخلی را باز تا در فضای خارج از کشور حضور پیداکنند.
وی در این ارتباط به تایید سند توسعه صادرات محصولات فرهنگی از سوی بخش بین الملل دفتر مقام معظم رهبری و تشکیل دفتر توسعه صادرات فرهنگی به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد.
سیفی اظهار داشت: بخش های مختلفی برای توسعه صادرات محصولات فرهنگی ایجاد شده است؛ اولین جلسه توسعه صادرات فرهنگی هم تشکیل شده که مصوباتی هم برای دستگاه های مختلف داشتیم که برای اجرایی شدن آنها تلاش می کنیم.
وی در حین حال با اشاره به سامانه صبا گفت: سامانه صبا بستری را ایجاد می کند که هنرمندان داخل و خارج از کشور در آن ثبت نام و ظرفیت های فرهنگی، هنری و رزومه خود را ارائه کنند و ما که وظیفه اعزام هنرمان را داریم فضای عادلانه در این زمینه ایجاد می کنیم.
نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه، از 15 تا 20 مهرماه 1402، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.