• 1403/08/30 - 18:56
  • 296
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

پایان نشست واتیکان؛ ایمانی‌پور: بهبود آموزش بین جوانان در گروی تقویت خانواده مؤمن است

دوازدهمین دور گفت‌وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با واتیکان با سخنان حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی گفت‌وگوی ادیان و کاردینال فرانچسکو کوکوپالمریو رئیس نهاد متون مقدس کلیسایی به کار خود پایان داد.

ایمانی‌پور، ضمن قدردانی از میزبانی واتیکان برای برگزاری این نشست، اظهار کرد: ملاقات امروز با عالیجناب پاپ فرانسیس فرصت مغتنمی بود و نکات ارزشمندی را از زبان ایشان شنیدیم که ما را به آینده گفت‌وگوها امیدوار کرد.

وی با اشاره به گفت‌وگو و تبادل نظر درباره نحوه آموزش به جوانان در این نشست، بیان کرد: خانواده اصیل ترین و اصلی ترین کانون تعلیم و تربیت و خاستگاه اصلی ارزش‌های فطری بشر است. اگر خانواده مومن و سالم را تقویت کنیم شاهد بهبود آموزش در بین جوانان خواهیم بود.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان اینکه متاسفانه شاهد تهاجم همه جانبه به نهاد خانواده هستیم، ادامه داد: برای برون رفت از وضعیت، باید ائتلاف‌های جهانی برای صیانت از خانواده ایجاد کنیم.

ایمانی‌پور با تأکید بر اینکه والدین نقش محوری در تعلیم و تربیت فرزندان در خانواده ایفا می‌کنند، ابراز کرد: متون مقدس اسلام و مسیحیت کاتولیک از این قابلیت برخوردارند که زمینه تربیت جوانان در تمامی زمان‌ها را فراهم کنند. تقویت ایمان در جوانان می‌تواند از آنان صیانت کند.

رئیس شورای سیاستگذاری و هماهنگی گفت‌وگوی ادیان در ادامه، با بیان اینکه در متون دینی میان علم و ایمان ارتباط عمیقی وجود دارد، گفت: یادگیری در اسلام‌ جایگاهی به غایت محوری دارد. تا جایی که نخستین ارتباطات وحیانی بین خداوند متعال و پیامبر اسلام مرتبط با دانش و آموزش است.

وی همچنین، بیان کرد: دانش مطلوب از نظر اسلام  هر دانشی نیست، بلکه دانشی است که انسان از طریق آن به وجود پروردگار جهان پی ببرد، نافع باشد و در خدمت انسانیت، عدالت و حقیقت عمل کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشور در ادامه با اشاره به جایگاه آموزش در اسلام، اظهار کرد: در متون اسلامی بویژه قرآن کریم، بشارت خوبی به چگونگی مؤثر بودن دانش و آموزش وجود دارد که در صورت پایبند بودن به آن می‌توانیم به جامعه‌ای متعهد امیدوار باشیم.

ایمانی‌پور با بیان اینکه در ادبیات قرآن و حدیث علم ارزشمند، محدود به علم دینی و شریعت نمی شود، ادامه داد: تا جایی که توصیه شده است اگر علم را نزد مشرک یا کافری یافتید، بیاموزید.

وی همچنین بیان کرد: رهبران و پیروان ادیان مسئولیت سنگینی در قبال جامعه پیروان خویش و فراتر از آن در قبال جامعه بین المللی دارند.آموزش و تربیت دینی جوانان مسئولیتی بزرگ و در خور توجه و اهتمام است. بنابراین شکل گیری اجتماع مومنان به منظور اتصال فرزندان به اجتماعات ایمانی و یادگیری در زمینه ایمان شغلی ضروری است.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تاکید بر اینکه علم نافع نشانه هایی دارد، توضیح داد: از جمله کاربردی بودن، قدرت شکوفاسازی ایمان و ارزش های انسانی و امکان عملیاتی شدن، از ویژگی های علم نافع به شمار می رود.

ایمانی‌پور در بخش دیگری از این نشست، با اشاره به اینکه ارزش های فردگرایانه ارزش های خانوادگی را تهدید می کند، ابراز کرد: گفتگوهای دینی قبل از هر چیزی تلاش برای برقراری صلح است. آنچه در غزه و لبنان اتفاق می افتد از مصادیق نسل کشی است و همه رهبران دینی و متدین جهان باید تلاش کنند که در اسرع وقت آتش بس در آن باید محقق شود.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، افزود: تعامل برای شکل گیری صلح عادلانه و پایدار یک ضرورت است. اعتراضات دانشجویان جوان امریکایی و غیر امریکایی نشان از بیداری فطرت انسانی در جوانان دارد که ما را به امکان آموزش جوانان با تکیه بر فطرت پاک آنان امیدوارتر می کند.

وی در پایان، برای میزبانی دور بعدی گفت‌وگوی دینی در سال ۲۰۲۶ ( ۱۴۰۵) در تهران اعلام آمادگی کرد.

دوازدهمین دور گفت‌وگوی دینی مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نهاد گفت‌وگوی ادیان واتیکان با عنوان «آموزش جوانان در خانواده به منزله چالشی برای اسلام و مسیحیت» طی روزهای 29 و 30 آبان‌ماه جاری به میزبانی «کاردینال میگل آنجل آیوسو گیسو» رئیس نهاد گفت‌وگوی ادیان واتیکان و در شهر رم برگزار شد.

سخنرانان در سه محور «مفهوم تربیت خانواده در اسلام و مسیحیت»، «فرصت‌ها و چالش‌های تربیت در زمان امروز: از منظر اسلام و مسیحیت» و «تربیت جوانان: فضایی برای گفت‌وگو و همکاری بین اسلام و مسیحیت» به بیان نقطه نظرات و ارائه مقاله پرداختند. همچنین، پیام رئیس جمهوری کشورمان به پاپ فرانسیس نیز توسط حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی ایمانی‌پور، تسلیم ایشان شد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 

 

 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.