رایزن فرهنگی کشورمان در نورسلطان:
نوروز نماد مشترک فرهنگ ایران و قزاقستان است
طالبیمتین در خبرگزاری رسمی قزاقستان نوشت: نوروز نماد مشترک فرهنگ دو کشور ایران و قزاقستان است که قرنهاست جامعه ایرانی و قزاقی شاهد برگزاری آن هستند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علیاکبر طالبیمتین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نورسلطان در مقالهای در خبرگزاری رسمی قزاقستان، عید نوروز را به مردم قزاقستان تبریک گفت و نوشت: نوروز نماد مشترک فرهنگ دو کشور ایران و قزاقستان است که قرنهاست جامعه ایرانی و قزاقی شاهد برگزاری آن هستند.
در این مقاله آمده است:
نوروز یکی از مناسبتهای ماندگار ایرانی و دقیق ترین سال نو جهان است. از جمله آداب تحویل سال نو در ایران عبارت است از دید و بازدید، آرارستن خانه، هفت سین، نوپوشیدن، تبریک گفتن، آشتی کردن و چهارشنبه سوری و شیرینی دادن.
این مراسم در هر منطقهای متناسب با ذوق و سلیقه و آداب و رسوم ملت آن متفاوت است. نوروز هویت تاریخی از فرهنگ ایرانی اسلامی و وحدتی در میان اقوام ایرانی است. هر کسی با هر زبانی این جشن را محترم میشمارد. نوروز در دنیا جلوه جهانی پیدا کرده است و دو بار در یونسکو با محوریت ایران و همراهی کشورهای حوزه تمدنی نوروز ثبت شده است.
نوروز حامل ارزشهای انسانی و میثاق انسان و طبیعت است که آمیخته با احساس است و به همین دلیل چندین هزار سال تداوم یافته و اقوام مختلفی را کنار هم قرارداده است.
نوروز فرصتی برای تحکیم دوستیها است، آن هم در شرایطی که امروز، بشر بیش از هر زمان دیگر به آن نیاز دارد.
جشنهای سال نو در سیزدهمین روز پس از نوروز به پایان میرسد. آیین «سیزده بدر» به طور سنتی انجام میشود که بر اساس آن در این روز مردم به طبیعت میروند. در ایران این روز را «روز طبیعت» مینامند و این آیین گرامی داشته میشود.
رایزن فرهنگی کشورمان در نورسلطان در مقالهای دیگر در روزنامه پرتیراژ یلوردا قزاقستان، آورده است: در ایران، مهمترین بخش نوروز را سفره هفت سین میدانند، اجزاء هفت گانه سفره هفت سین هر یک نماد یک ارزش است مانند سیب که نماد مهرورزی و محبت است و سبزه که نماد شادابی و طراوت است. اجزاء سفره هفت سین ایرانی که قرنهاست به هنگام سال تحویل و نو شدن سال، ایرانیان را به دور خود جمع میکند و شامل برخی میوهها و اقلام خوراکی به عنوان نماد شادابی، قناعت، عشق و دلباختگی و مهروزی است گویای این است که دلباختگی، قناعت و سلامتی از ارکان زندگی آدمی است و آدمی بدون عشق و محبت به هم نمیتواند به سعادت برسد.
وی همچنین، میافزاید: نوروز صرفاً جشن آغاز سال نو نیست. بلکه با بزرگداشت جشن نوروز ما سه مرحله بزرگ از تاریخ فرهنگی و باستانی ایران را نیز جشن میگیریم. اول تاریخ کهن ایران که شاهد جشنها و شادیهای گوناگون بوده، دوم جشن تداوم سنن باستانی و حیات فرهنگی ایران که توانسته تا امروز ادامه یابد و سوم شادمانی امیدوار کنندهای به سالهای پیش رو و امید به آیندهای بهتر. امیدوارم با پاسداشت نوروز روز به روز شاهد پیشرفت و شکوفایی دو دولت و دو ملت ایران و قزاقستان باشیم و دو ملت همواره در صلح و آرامش و شادمانی و شادکامی زندگی نمایند و هر روزشان نوروز و نوروزشان پیروز باشد.
انتهای پیام/ص