مثنوی خوانی در راولپندی پنج ساله شد
دوستداران و علاقهمندان مولانا، عارف و سخن سرای بزرگ پارسی گوی، پنجمین سال برگزاری نشست مثنوی خوانی در خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی را جشن گرفتند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این مراسم از سوی انجمن فارغ التحصیلان زبان فارسی دانشگاهها و فارسیآموزان به میزبانی خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در شهر راولپندی موسوم به افتخار برگزار شد.
مظفر علی کشمیری در سخنانی، ضمن تقدیر از همکاری خانه فرهنگ و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاکستان جهت برگزاری نشست مثنوی خوانی گفت: پنج سال از برگزاری اولین کلاس مثنوی خوانی در محل خانه فرهنگ راولپندی میگذرد و در این مدت این دورهها هر دو هفته یکبار به صورت متوالی ادامه داشته است.
وی با اشاره به استقبال دوستداران و علاقهمندان مولانا جلال الدین بلخی به مثنوی خوانی افزود: بسیاری از فارسی دوستان و ادیبان پاکستانی از این کلاسها بهره بردند و توانستند با مفاهیم عمیق عرفانی مولانا آشنا شوند.
مثنوی دارای پیامهای اخلاقی و معنوی است
فرامز رحمان زاد، مسئول خانه فرهنگ کشورمان در راولپندی در سخنان خود، پنج ساله شدن کلاسهای مثنوی خوانی در این مرکز فرهنگی را به دوستداران مولانا تبریک گفت.
وی اظهار کرد: خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی، خانه ایران دوستان و فارسیآموزان و علاقهمندان به فرهنگ و تمدن مشترک دو کشور است و این مرکز فرهنگی از هر نوع فعالیت که باعث پویایی مراودات فرهنگی شود، حمایت میکند.
رحمان زاد با توجه به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان و تبریک پیشاپیش حلول این ماه که نام دیگر آن ماه دعا و نیایش و قرآن است، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنهای(مدظله العالی) در یکی از سخنرانیهای خود فرمودند: در کنار قرائت قرآن بر فهم محتوای این کتاب مقدس آسمانی و در درجه بالاتر عمل به آن نیز توجه شود.
وابسته فرهنگی کشورمان در راولپندی به اهمیت جایگاه ادبی مثنوی معنوی پرداخت و گفت: مثنوی معنوی مولانا را که به گفته بسیاری از دانشمندان یکی از ماخذ و اساس آن از قرآن گرفته شده است و دارای پیامهای عمیق اخلاقی و معنوی است، باید با دقت خواند و در کنار آن اگر موضوعی به عقل و دل نشست، به آن عمل کرد.
در ادامه این نشست، احسان خزاعی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد پاکستان نیز به عنوان میهمان ویژه از همکاری دست اندرکاران انجمن افتخار در راه اندازی و ادامه کلاسهای دورهای مثنوی خوانی در راولپندی قدردانی کرد.
وی گفت: مولانا رومی در بلخ به دنیا آمد در قونیه فوت کرد و به زبان فارسی شعر سرود، بنابراین نباید به دنبال محدود کردن مولانا به یک کشور خاص باشیم.
خزاعی اظهار کرد: پیام مولانا که در مثنوی معنوی متجلی شده، پیامی جهانی است که متعلق به یک زمان خاصی هم نیست بلکه این پیام با وجود گذشت قرنها همچنان روح و روان انسانها در عصر حاضر را تحت تاثیر قرار میدهد.
در پایان این مراسم، به کسانیکه به صورت فعالانه در این نشست دورهای شرکت کردند از سوی انجمن افتخار هدایایی به رسم یادبود اهدا شد.
گفتنی است؛ انجمن فارغ التحصیلان زبان فارسی (افتخار) در راولپندی به عنوان یک مؤسسه مردم نهاد پنج سال قبل با همکاری خانه فرهنگ ایران در راولپندی شروع به فعالیت کرد. این دوره آموزشی هر دو هفته یکبار در روزهای پنجشنبه برگزار میشود.
انتهای پیام/ص