استاد دانشکده فنی و حرفهای دختران دکتر شریعتی:
فرهنگ علم دوستی در خانوادههای ایرانی جاری است/ جایگاه زنان بعد از انقلاب اسلامی متحول شد
عقلیمقدم با بیان ارتقای حقوق و منزلت اجتماعی زنان در جمهوری اسلامی ایران گفت: زنان به دلیل برخورداری از ظرفیت همسری، مادری و پرورش فرزند از جایگاه بالایی برخوردار هستند و حقوق و منزلت آنان پس از انقلاب اسلامی از منظرهای مختلف به کلی متحول شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بخش اول نخستین روز از سلسله نشستهای بینالمللی «جهان بانو» با موضوع «روایتی از زنان موفق ایرانی» و با سخنرانی خانم سوده عقلیمقدم، استاد دانشکده شریعتی صبح امروز (4 بهمنماه) در بستر مجازی اسکای روم آغاز شد.
عقلیمقدم با اشاره به حضور و نقشآفرینی زنان موفق ایرانی در جامعه، گفت: زنان ایرانی در زمینههای مختلف در جامعه حضور پررنگی دارند و به بالاترین افتخارات دست پیدا کرده و باعث درخشش نام جمهوری اسلامی ایران شدهاند.
وی با معرفی خود در زمینههای تخصصی آموزشی، تحصیلی و تحقیقاتی اظهار داشت: از میان صدها هزار بانویی که در کشور عزیزمان توفیقاتی را کسب کردهاند، توانستم به لطف خداوند متعال، حمایت خانواده و تشویق همسرم در رشته مورد علاقهام -برق الکترونیک- پیشرفت کنم.
عقلیمقدم در عین حال، به روند رو به رشد تاثیر حضور اجتماعی مسوولانه بانوان در پیشرفت کشور و مصادیق عدالت جنسیتی در جمهوری اسلامی ایران اشاره کرده و درباره اشتغال زنان ایرانی، نکاتی را مطرح کرد.
حجاب عاملی برای حفظ حریم زن است
این استاد دانشکده به مقوله حجاب در ایران اشاره کرد و توضیح داد: حجاب یکی از سرمایههای معنوی جامعه ماست که برای فرد، مایه آرامش و امنیت است.
وی خاطرنشان کرد: حجاب مدنظر دین مبین اسلام، باعث حفظ جایگاه و حریم زن و تسهیل پیشرفت و موفقیت های اجتماعی او میشود. زنان ایرانی با حفظ حجاب خود در عین همسرداری و تربیت فرزندان به بالاترین رتبههای علمی و حضور مؤثر اجتماعی نیز دست یافته اند.
وی با تأکید بر اینکه امنیت امروز کشور را مدیون سپاه پاسداران هستیم، گفت: اگر رشادتهای بزرگمردان نیروهای مسلح نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به خصوص مجموعه جان فدا و الهی سپاه پاسداران اسلامی و عزیز سفر کرده «سردار شهید حاج قاسم سلیمانی» نبود، پای تکفیریها به این سرزمین باز میشد و هیچ زن و دختری در این کشور امنیت نداشتند و به اسارت میرفتند.
عقلیمقدم با مروری بر دوران تحصیل خود در مدرسه فرزانگان اظهار داشت: مدرسه فرزانگان از مدارس پرورش استعدادهای درخشان جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود که برای دختران و پسران، فرصت تحصیل در سطح بالاتری از آموزش را ایجاد میکند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: پس از گذراندن دوران تحصیلی در مدرسه فرزانگان و کسب امتیازات تحصیلی، در دانشگاه شهید بهشتی (ره) پذیرفته شده و تحصیل در رشته مهندسی برق-الکترونیک را تا مقطع دکتری در دانشگاه تهران ادامه دادم. همچنین در این مدت، از امکان تحصیل همزمان دانشجویان استعدادهای درخشان در رشته دوم مهندسی کامپیوتر-نرم افزار بهره مند شدم.
وی افزود: امروز بخش قابل توجهی از دانشجویان و فرهیختگان دانشگاههای کشورمان، زنان هستند. زنان ایرانی فعالیتهای چشمگیری در تمامی دستگاهها دارند و نقش خود را در پیشرفت کشور به خوبی ایفا میکنند.
عقلیمقدم با بیان ارتقای حقوق و منزلت اجتماعی زنان در جمهوری اسلامی ایران گفت: زنان به دلیل برخورداری از ظرفیت همسری، مادری و پرورش فرزند از جایگاه بالایی برخوردار هستند و حقوق و منزلت آنان پس از انقلاب اسلامی از منظرهای مختلف به کلی متحول شده است.
این استاد دانشگاه افزود: فرهنگ علمدوستی در خانوادههای ایرانی جاری است و بنده این حمایت را در تمامی ادوار تحصیلی و شغلی از خانواده و همسرم دریافت کرده ام.
پیشرفت زنان ایرانی بعد از انقلاب اسلامی
وی در ادامه سخنانش، با معرفی دانشکده فنی و حرفهای دختران دکتر شریعتی گفت: نظر به جایگاه والای زنان در ایران و با توجه به توسعهیافتگی و پیشرفت کشورمان در میزان مشارکت زنان در عرصههای گوناگون به خصوص علمی و دانشگاهی، دانشکده فنی و حرفهای دختران دکتر شریعتی ویژه دختران فعالیت میکند و از تنوع رشته و گرایشهای تحصیلی برخوردار است.
عقلیمقدم با تشریح گروههای آموزشی دانشکده فنی و حرفهای دختران دکتر شریعتی بیان کرد: دانشجویان این دانشکده دخترانه در کنار تحصیل و فعالیتهای علمی، هنری، ورزشی و فرهنگی از لحاظ «معنوی» نیز ممتاز هستند و در واقع پژوهش، تحصیل و معنویت در کنار هم دیده میشود.
وی افزود: ناگفته نماند که ایجاد مهارت افزایی و توانایی اشتغال در کسب و کارها از ویژگیهای بارز این دانشکده است. براین اساس قریب به 70 درصد دختران این دانشکده در آستانه فارغ التحصیلی صاحب شغل می شوند که علاوه بر ایفای نقش همسری و مادری و ضمن رشد شخصیت اجتماعی، به اقتصاد خانواده و جامعه نیز کمک بسیاری میکنند.
نقش پر رنگ زنان در تمام شئون اجتماعی/ مردان خانواده یکدل و همراه هستند
در ادامه این نشست مجازی، طرح پرسش و پاسخ میان شرکتکنندگان ایرانی و خارجی و خانم عقلیمقدم اجرا شد که یکی از مهمترین سوالات مطرح شده، در خصوص دسیسه دشمنان علیه ملت ایران و پوشش زنان ایرانی در فضای عمومی کشور بود.
عقلیمقدم در پاسخ به این سؤال، گفت: در رابطه با مقوله پوشش و حجاب در جمهوری اسلامی ایران، یک بخش آن مربوط به قوانین کشور است که با هدف حفظ آرامش روانی جامعه و حراست از کانون خانواده ها، حداقلهای پوشش در فضای عمومی رعایت شود که عموما زنان ایرانی این حدود را رعایت میکنند. بخش دیگر آن نیز به فرهنگ و اعتقادات دینی هر فرد مربوط است.
وی اظهار داشت: زنان ایرانی با آرامش و امنیت در صحنه اجتماع حضور دارند و وظایف محوله را در سایه همین امنیت حاصل از حجاب انجام میدهند، چه بسا اینکه ما در دوران جنگ تحمیلی، ایثارگری جوانان این مرز و بوم را شاهد بودیم که برای حفظ خاک و اعتقاداتشان، جان خود را در راه آرمانهای اسلامی فدا کردند.
این استاد دانشگاه با اذعان اینکه چادر افتخار زن ایرانی است، افزود: امروز ما زنان ایرانی باید با حفظ عفاف و حجاب در راستای پاسداشت خون شهدا و انقلاب اسلامی و ارزشهای آنان در برافراشتن پرچم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران قدم برداریم.
ی یادآور شد: انقلاب اسلامی فضای جدیدی را برای زنان ایرانی فراهم آورد که حضور مؤثر آنان را میتوانیم در صحنههای اجتماعی مشاهده میکنیم و هیچ کس نمیتواند این اثرگذاری را نادیده بگیرد. مردان خانواده نیز در این نقشآفرینیهای قوی و جدی زنان، همراه و یکدل هستند.
عقلیمقدم در پایان سخنانش، حضرت زهرا (س) را الگوی زنان دانست و گفت: سبک زندگی حضرت زهرا (س) و اهتمام ویژه ایشان به آموزش و معرفت افزایی بانوان جامعه میتواند برای هر انسانی الهام بخش باشد و کرامت زنان با تمسک به سیره دختر گرامی پیامبر اسلام (ص) محقق میشود.
بنابر اعلام این خبر، بخش دوم این نشست مجازی عصر امروز، 4 بهمنماه ساعت 14 با حضور و سخنرانی خانم فاطمه علمداری، مدیرعامل گروه صنعتی اجتماعی امید نور برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/