• 1401/11/29 - 18:24
  • 674
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

سه مولفه ای که نباید فراموش کنیم

اگر دستاوردها و پیشرفت های انقلاب اسلامی بدرستی "روایت" نشود، با روایت های جعلی دشمنان ، امیدهای بسیاری به یاس تبدیل می شود. اینجاست که نقش رسانه و فعالان شبکه های اجتماعی و رسالت "جبهه فرهنگی انقلاب" ، تعیین کننده خواهد بود.

 رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در یادداشتی به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم آذربایجان شرقی پرداخته است که متن آن را در ادامه می‌خوانید:

" (باید) با نگاه به دستاوردها، بفهمیم این توان وجود دارد که با همان همتی که به این پیشرفت‌ها دست یافته‌ایم، امکان برطرف کردن ضعف‌ها نیز وجود دارد که این نگاه، نگاه انقلابی است." امام خامنه ای (دام ظله)

حدود 4 سال قبل، زمانی که بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی توسط رهبر حکیم انقلاب اسلامی خطاب به ملت ایران و مخاطبان جهانی آن، منتشر شد، شاهد چینش معنادار سه مولفه مهم یعنی"دشمن شناسی"، "اتکا به نقاط قوت" و "مواجهه با نقاط ضعف" درکنار یکدیگر بودیم.

از اتصال این سه مولفه اساسی وکلان با یکدیگر، هندسه "تثبیت و پیشرفت انقلاب اسلامی" در گام دوم شکل می گیرد. فرمایشات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار مردم آذربایجان شرقی، ترجمان و تاویلی از همان بیانیه گام دوم و منبعث از نگاه عمیق ایشان نسبت به تحولات گذشته، حال و آینده کشور و انقلاب است. در تشریح این سه مولفه مهم، نکاتی وجود دارد که نمی توان از آنها غافل شد:

در خصوص اصل دشمن شناسی، ما از یک سو با "ماهیت و چیستی" و از سوی دیگر با "عملکرد" دشمن مواجه هستیم. از این حیث، ما هم در بعد ماهوی و هم در بعد عملیاتی باید تعریف و مصداق یابی دقیقی از دشمن داشته باشیم.

یکی از اسلوبهای مشترک جنگ شناختی و جنگ ترکیبی دشمنان، "قلب ماهیت " یا "انکار توطئه" دشمن است. در چنین فضایی، تحلیل اقدامات دشمن به مثابه "توهم توطئه" و "دشمن شناسی" مترادف با "سیاست خارجی ماجراجویانه" تفسیر می شود.

بازی دشمن زمانی پیچیده تر می شود که با "انکار پویایی انقلاب" مسیر "القای به بن بست رسیدن  آن" را طی می کند، به گونه ای که دستاوردهای محسوس انقلاب اسلامی را کتمان، انکار، تحریف یا وارونه نمایی کرده و پس از خلق گزاره های دروغین و انحرافی در اذهان، در صدد "تلقین به بن بست رسیدن" برآید. در اینجا متوجه بازی پیچیده دشمنان و متعاقبا، ضرورت تکیه مستمر بر اصل دشمن شناسی می گردیم.

در "اتکا به نقاط قوت"، با موفقیتها و دستاوردهای ملموسی مواجه هستیم که بازخوانی و بازتعریف آنها پویایی و حیات انقلاب اسلامی و نظام برخاسته از آن (جمهوری اسلامی) را تضمین می کند. به عنوان مثال، در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ما شاهد شکل گیری گروههای متفرق مقاومت، با ابتناء به "گفتمان انقلاب" بودیم. اکنون پس از سالها در سایه همین گفتمان پویا و تحرکات انقلابی خستگی ناپذیر شهدای مقاومت، شاهد شکل گیری "منظومه مقاومت" در سرتاسر منطقه و جهان هستیم. اگر به این موفقیت بزرگ فرامرزی ، موفقیتهای کشوردر عرصه های علمی، سازندگی، عمرانی و... را بیافزاییم، با مجموعه ای از دستاوردها مواجه می شویم که ممکن است افکار عمومی تحت تاثیر بازی دشمنان به سادگی از کنار آنها عبور کنند!

 

اما مولفه آخر، "نقاط ضعف" می باشد. نخستین دغدغه در تشریح نقاط ضعف، به "ترسیم مختصات نقاط ضعف" باز می گردد. بدیهی است که نقاط ضعف نه در "خلاء"، بلکه باید در نسبت مستقیم با "نقاط قوت" و "بازی دشمن" تعریف و احصاء شوند.

 

یکی از مهم ترین پیامهای رهبر معظم انقلاب اسلامی، لزوم "تمرکز بر نقاط ضعف" با هدف ارائه راهکار های موثر جهت برطرف ساختن آنها و حتی تبدیل آنها به نقاط قوت است. در اینجا باید میان "وضع موجود" و "توانایی رسیدن به وضعیت مطلوب" رابطه ای عمیق و معنادار وجود داشته باشد: باور به "توانایی های موجود" حکم مقدمه ای را دارد که باید با نتیجه ای به نام برطرف ساختن نقاط ضعف در چارچوب "نگاه انقلابی" منجر شود.

 

نبود این نگاه انقلابی در سایه انکار توطئه های مستمر دشمنان و موفقیتهای بزرگ کشور ،موجب می شود "نقاط ضعف" به جای "تلنگر" تبدیل به "پاشنه آشیل" کشور شده و این همان خط قرمز دلدادگان بیشمار گفتمان انقلاب است.

 

در نهایت اینکه توطئه دشمنان انقلاب به پایان نرسیده و امروز، متاثر از حماسه عظیم و تاریخی 22 بهمن 1401، باید با انگیزه ای مضاعف به چینش و تثبیت منظومه پیشرفت انقلاب اسلامی ایران در گام دوم این نهضت مقدس بپردازیم.

 

در این مسیر نورانی، "دشمن شناسی مستمر"، " تثبیت و بسط دستاوردها و نقاط قوت" و " شناسایی و برطرف سازی نقاط ضعف" را لحظه ای نباید فراموش کنیم. در این میان، توجه به موضوع "روایت گری" از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

اگر دستاوردها و پیشرفت های انقلاب اسلامی بدرستی "روایت" نشود، با روایت های جعلی دشمنان ، امیدهای بسیاری به یاس تبدیل می شود. اینجاست که نقش رسانه و فعالان شبکه های اجتماعی و رسالت "جبهه فرهنگی انقلاب" ، تعیین کننده خواهد بود.

منبع:yun.ir/bwwec

. .

. .

تصاویر

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.