سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت علوم همکاری میکنند
محمد علی ربانی مدیرکل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن حضور در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با امید رضاییفر رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی این وزارتخانه دیدار و در خصوص توسعه همکاریهای مشترک گفتوگو کرد.
رضاییفر، زمینههای همکاری مشترک بین دو مرکز را متعدد ارزیابی کرد و گفت: علاقهمندیم شورایی به منظور هماهنگی و هم افزایی بیشتر میان دو مرکز با عنوان «شورای سیاستگذاری» شکل گیرد تا بتوانیم از برنامههای علمی و دانشگاهی حمایت بیشتری داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما برای بررسی و اجرای تفاهمنامههای همکاری بین دانشگاههای ایران و کشورهای مختلف، نیازمند تشکیل شورا هستیم تا براساس آن، نشستهای مشترکی با رایزنان فرهنگی و علمی و فناوری ایران برگزار کنیم.
رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت عتف افزود: در حال حاضر ما برای 22 کرسی زبان و ادبیات فارسی و 12 رایزن علمی ردیف بودجه داریم که 12 استاد زبان و ادبیات فارسی به کرسیها اعزام شدهاند و 10 استاد در شرف اعزام هستند. اگر ما به فکر کرسیهای زبان و ادبیات فارسی نباشیم، این کرسیها به دلیل نبود استاد و کمبود امکانات در آینده با شکل مواجهه خواهند شد.
وی پیشنهاد داد پیشنویس تفاهمنامهای برای همکاریهای مشترک بین دو مرکز، تهیه و پس از تأیید توسط مسوولین دو دستگاه به امضاء برسد.
ربانی مدیرکل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در زمینه اعزام استاد زبان و ادبیات فارسی و سایر همکاریهای علمی و فرهنگی، وظیفه ادارهکل همکاریهای علمی و دانشگاهی را تسهیلگری میان دانشگاههای داخل و خارج در حوزههای مختلف از جمله بورسیه، ارتباطات دانشگاهی و تبادل هیأتهای دانشگاهی دانست.
وی تصریح کرد: یکی از اقداماتی که توسط این اداره کل شروع شده است، راه اندازی دبیرخانه گفتوگوهای علمی و فرهنگی با سایر کشورهاست که آخرین آن چند ماه پیش با کشور اندونزی انجام گرفت. به مناسبت اعلام سال 2025 به عنوان سال فرهنگی ایران و ترکیه از سوی مقامات عالی دو کشور در نظر داریم «دبیرخانه گفتوگوهای علمی و فرهنگی ایران و ترکیه» را با همکاری وزارت علوم در سال 1404 راه اندازی کنیم.
هفتههای علمی و فناوری به زودی در خارج از کشور برگزار میشود
ربانی ادامه داد: نمایندگیهای فرهنگی ایران در خارج از کشور، برنامهای تحت عنوان «هفتههای علمی و فناوری» برای معرفی ظرفیتهای علمی جمهوری اسلامی ایران برگزار میکند، در این زمینه نیز میتوانیم همکاری نزدیکی داشته باشیم.
وی ابراز کرد: یکی از اقدامات ادارهکل همکاریهای علمی و دانشگاهی، شبکهسازی است؛ در مهرماه سال جاری با همکاری دانشگاه نیشابور «اجلاس مدیران گروههای زبان و ادبیات فارسی دانشگاههای داخل و دانشگاههای کشورهای اسیایی» برگزار شد و در پایان، اجلاس با موافقت شرکت کنندگان «مجمع آسیایی همکاریهای علمی و فرهنگی زبان و ادبیات فارسی» به منظور حمایت از گروههای زبان فارسی دانشگاههای آسیایی تأسیس شد.
در پایان مقرر شد؛ پیش نویس تفاهمنامه همکاری میان دو مرکز از سوی مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تهیه و برای سازمان ارسال شود.
همچنین به منظور تشکیل هشتمین «مجمع بینالمللی استادان زبان و ادبیات فارسی» در سال 1404 مقرر شد پیشنهاد (پروپوزال) توسط ادارهکل همکاریهای علمی و دانشگاهی تهیه و برای وزارت عتف ارسال شود.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی