• 1400/12/04 - 13:59
  • 1309
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دور دوم گفت‌وگوی دینی ایران و ژاپن/ 2

ساتوشی کاوانو: اشتراکات فرهنگی ایران و ژاپن عامل پیوند روابط دو کشور است

رئیس دانشگاه کوگاکّان با تأکید بر تداوم گفت‌وگوهای دینی ایران و ژاپن گفت: اشتراکات فرهنگی ایران و ژاپن عامل پیوند روابط دو کشور است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ساتوشی کاوانو، رئیس دانشگاه کوگاکّان در سخنرانی خود در دومین دور گفت‌وگوی دینی ایران و ژاپن با موضوع «محیط زیست در اسلام و شینتو» که با هماهنگی رایزنی فرهنگی کشورمان در توکیو برگزار شد، مطرح کرد: باور دارم که ارتباط فرهنگی ایران و ژاپن که در غرب و شرق آسیا قرار داشته و فرهنگ خاص خود را شکل داده‌اند، عامل پیوند روابط دو کشور و امری بسیار ارزشمند در فهم مشترکات اقوام آسیا و آشکار کردن ویژگی‌های خاص هر کدام از آنها است و نتایج بسیار ارزشمندی به همراه خواهد داشت.

وی به برگزاری نخستین دور گفت‌وگوی دینی ایران و ژاپن در دانشگاه کوگاکّان اشاره کرد و افزود: آن اجلاس به حدی توجهات نخبگان و شخصیت‌های فرهنگی را به خود جلب کرد که شماره 125 «نشریه امور دین» هم به آن پرداخت. نشریه‌ای که توسط اداره امور دین سازمان فرهنگ ژاپن منتشر می‌شود.

کاوانو با اشاره به اهمیت محیط زیست در اسلام و شینتو بیان کرد: دور دوم این نشست فرصتی برای اندیشیدن به مسائل محیط زیست است و به نظر می‌رسد، بررسی موضوع محیط زیست و طبیعت از منظر اسلام و شینتو یکی از دستاوردهای بسیار بزرگ این اجلاس خواهد شد.

وی در پایان سخنانی ابراز امیدواری کرد که این نشست منجر به تعمیق بیش از پیش روابط دوستانه دو کشور ایران و ژاپن و مراودات علمی میان آنها شود.

بنابر این گزارش، به همت رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن و با همکاری مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جینجا هونچو سازمان معابد شینتوئی، دانشگاه کوگاکان و معبد ایسه، دور دوم گفت‌وگوهای دینی ایران و ژاپن با موضوع «محیط زیست در اسلام و شینتو» با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، قهرمان سلیمانی، رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ساتوشی کاوانو، رئیس دانشگاه کوگاکان مهمترین مرکز تربیت و آموزش شینتوئی در ژاپن و آتسوشی اوشیئو، رئیس ارتباطات جینجاهونجو (سازمان معابد شینتوئی) این کشور آغاز شد.

در این برنامه، شخصیت‌های مختلفی از ایران و ژاپن همچون حجج اسلام محسن الویری، استاد دانشکده مطالعات تاریخی و سیاسی دانشگاه باقرالعلوم، سید حسن اسلامی اردکانی، استاد دانشگاه ادیان و مذاهب، ابراهیم (تاتسوایچی) ساوادا، معاون پژوهشی جامعةالمصطفی(ص) شعبه ژاپن و علی مشهدی، استاد حقوق عمومی و بین‌الملل دانشگاه قم، رحیمی، سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن، حسین دیوسالار، رایزن سابق فرهنگی ایران در ژاپن از کشورمان حضور و به ایراد سخن پرداختند.

همچنین، ماساناری ایتایی، استاد بخش شینتو دانشکده ادبیات دانشگاه کوگاکان، ساتورو اوتووا، رئیس ارتباطات معبد ایسه مهمترین و مقدس ترین معبد شینتوئی و زیر نظر خاندان امپراطوری، هیتوشی اوکاییچی، رئیس بخش امور جشنواره مؤسسه تحقیقاتی جینجاهونچو، یوریئو فوجیموتو، استاد دانشکده فرهنگ شینتو دانشگاه کوکوگاکوئین و دکتر ساکورائی استاد دانشگاه کوکاگان از کشور ژاپن سخنرانی و در نشست‌های مختلف و جداگانه مقالات خود را ارائه دادند.

علاوه بر سخنرانان، مجتبی نوروزی، مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و مدیریت عملکرد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علی اکبر ضیایی، مدیرکل همکاری‌های علمی و دانشگاهی، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی زارع بی عیب، مدیرکل مرکز بین‌الملل تبلیغ، علی اصغر عامری، معاون مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها، محمد جعفری‌ملک، رئیس گروه گفت‌وگوی ادیان و آئین‌های شرقی، رستم‌آبادی، رئیس اداره مسیحیت کاتولیک مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها و ... نیز در این نشست حضور داشتند.

احسان جوانمردی و ساتوشی موریشیما به عنوان مشاوران و هماهنگ کننده برنامه‌های این نشست یک روزه حضور یافتند و نسبت به اجرای برنامه اقدام کردند.

پیش از این نیز اولین دور گفت‌وگوی دینی ایران و ژاپن، به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و همزمان با نودمین سالگرد آغاز روابط رسمی دو کشور ایران و ژاپن در بهمن‌ماه 1397 با عنوان «خانواده در اسلام و شینتو» با حضور شخصیت‌های علمی دو کشور در شهر مقدس ایسه از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ژاپن برگزار شد.

انتهای پیام/ص

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.