روایت فرهنگی ایران در روسیه
روایتگری صحیح از ایران یکی از اصلیترین مصادیق جهاد تبیین در آن سوی مرزها محسوب میشود و برگزاری هفتههای فرهنگی ایران در خارج از کشور، تلاشی برای روایتگری مستقیم و بیواسطه از ایران اسلامی است.
برگزاری هفتههای فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور از جمله فرصتهای مناسب برای روایتگری صحیح و دقیق از واقعیات و ظرفیتهای بالقوه و بالفعل فرهنگی کشورمان در تعامل با دیگر کشورهای دنیا محسوب میشود. برگزاری این رویداد فرهنگی مهم در روسیه، آن هم در شرایطی که دشمنان نظام، تحریف و روایتگری معکوس از متعلقات و داشتههای کشورمان را در دستور کار قراردادهاند، از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این خصوص نکاتی وجود دارد که لازم است نسبت به آنها توجه داشت:
نخست اینکه روایتگری صحیح از ایران، یکی از اصلیترین مصادیق جهاد تبیین در آن سوی مرزها محسوب میشود. برگزاری هفتههای فرهنگی ایران در خارج از کشور، تلاشی برای روایتگری مستقیم و بیواسطه از ایران اسلامی است. مخاطبان بینالمللی در هفتههای فرهنگی بدون واسطه و فارغ از هرگونه انگاره یا القائی، با فرهنگ و تمدن غنی ایرانی ـــ اسلامی آشنا شده و پیام جمهوری اسلامی ایران را در این روایتگری تمدنی و فرهنگی با تمام وجود درک میکنند.
در نهایت، مخاطبان این روایتگری در کشورهای خود، تبدیل به راویان واقعیات ایران خواهند شد. به عبارت بهتر در اینجا روایتگری مؤثر و عینی اولیه، مولد صدها روایتگری عینی دیگر از کشور عزیزمان و واقعیات آن است.
نکته دوم معطوف به اهمیت مهار جریان تحریف حقایق در آن سوی مرزهاست. رهبر معظم و حکیم انقلاب اسلامی در سخنرانی مهمی که در عید قربان ۱۳۹۹ ایراد فرمودند، ابتنای تحریمهای ضد ایرانی بر جریان تحریف حقایق ایران را اینگونه مورد توجه قرار دادند: «به موازات تحریم، یک جریان تحریف هم هست؛ ...من به شما بگویم که اگر جریان تحریف شکست بخورد، جریان تحریم قطعا شکست خواهد خورد.»
همافزایی راهبردی تهران ـــ مسکو؛ اصل عقلانی و مهم در حوزه مراودات بینالمللی
واقعیت این است که جریان تحریف برای پیشبرد اهداف ضد ایرانی خود روی باورها و پیشفرضهای ذهنی مخاطبان بینالمللی متمرکز میشود. زمانی که باورها(ولو بهصورت کاذب) تغییر پیدا کند به طور طبیعی رفتارها و قضاوتها نیز تحت تاثیر مستقیم این تغییر قرار خواهد گرفت. جهاد تبیین، جهادی مقدس در مسیر زدودن همین باورهای نادرست و القایی و در نتیجه، جلوگیری از تغییر محاسبات و باورهاست.
زمانیکه توانمندی، تخصص، رفتار و گفتار هنرمندان و عوامل فرهنگی کشورمان در آن سوی مرزها مستقیما در معرض دید مخاطبان قرار میگیرد، قطعا واسطههای مسموم و تحریفگر، قدرت خود را برای واژگوننمایی واقعیات جاری ایران اسلامی از دست خواهند داد. در اینجا دیگر خبری از مجاز و تصاویر غیرواقعی نیست.
نکته آخر، مربوط به اهمیت برگزاری هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه است. علاوه بر زمینههای تاریخی و روابط فرهنگی طولانی، یکی از مواردی که امروز در همافزایی راهبردی ایران و روسیه موضوعیت دارد، مواجهه مشترک با توطئههای فرهنگی غرب است. در یک قاعده کلی، هر دو کشور باید از وجود فرصتها یا تهدیدهای مشترک به مثابه زمینههایی برای همکاری و تعامل در حوزههای مختلف استفاده کرده و این همکاری در زمینههای مختلف میتواند مصداق داشته باشد. بدون تردید همافزایی راهبردی تهران ـــ مسکو یک اصل عقلانی و مهم در حوزه مراودات بینالمللی محسوب میشود.
دیپلماسی فرهنگی بستری برای تحقق این همکاری و مراوده است. از آنجا که ایران و روسیه هر دو از اهداف اصلی جریان تحریف آمریکا و وابستههای آن محسوب میشوند، قطعا ابتکار عمل طرفین منجر به درهمشکستهشدن این منظومه ساخته و پرداخته دست دشمنان و ارائه تصاویری بدون واسطه و مستقیم به افکار عمومی دنیا خواهد شد.
محمدمهدی ایمانی پور | رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
منبع :روزنامه ی جام جم