حجتالاسلام جهانگیری تأکید کرد:
حضور گسترده زنان در حوزه دین پژوهی پس از انقلاب اسلامی
رئیس دفتر نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در شهر قم در کنفرانس مجازی ـ بینالمللی «دین، جنسیت و افراطی زدایی» گفت: پس از انقلاب اسلامی در ایران، حدود نیم قرن پیش ظرفیت جدید و گستردهای برای حضور زنان در حوزه دین پژوهی فراهم شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین یحیی جهانگیری، رئیس دفتر نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در شهر قم با شرکت در کنفرانس مجازی ـ بینالمللی «دین، جنسیت و افراطی زدایی» در موضوعات «نقش زنان الهی دان و دین پژوه، کاهش خشونت و افراطی گرایی علیه حقوق زنان در ایران معاصر، راههای جلوگیری از خشونتهای مذهبی علیه زنان، دفاع از حقوق زنان در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران» به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی سخنرانی خود را با موضوع نقش زنان الهی دان و دین پژوه در کاهش خشونت و افراطی گرایی علیه حقوق زنان در ایران معاصر آغاز کرد و یکی از راههای جلوگیری از خشونتهای مذهبی علیه زنان را ظرفیتسازی برای دین پژوهی زنان دانست.
حجتالاسلام جهانگیری گفت: در طول تاریخ دین همیشه توسط مردان و با رویکرد مردانه روایت شده و برای یافتن حقیقت دین که صلح و عدالت است، مقوله دین باید فراجنسیتی روایت شود. لازمه آن این است که دین توسط هم مردان و هم زنان پژوهش شود.
وی اظهار داشت: پس از انقلاب اسلامی در ایران، حدود نیم قرن پیش ظرفیت جدید و گستردهای برای حضور زنان در حوزه دین پژوهی فراهم شد.
رئیس دفتر نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در شهر قم عنوان کرد: افزون بر دانشگاهها که هزاران زن در مقاطع مختلف تحصیلی در حوزه دین فعال هستند در کنار آن با کمک انقلاب اسلامی مراکز حوزوی کلاسیک دین پژوهی هم تأسیس شد و حدود یکصد هزار بانوی دین پژوه فعال هستند.
حجتالاسلام جهانگیری افزود: بر خلاف بسیاری از کشورهای اسلامی که مدعی دفاع از حقوق زنان هستند، در جمهوری اسلامی ایران مسئله دفاع از حقوق زنان به صورت بنیادین و تئوریک پیگیری شده است.
در ادامه این کنفرانس بینالمللی که توسط فدراسیون علوم روسیه در جمهوری داغستان برگزار شد، اساتید، پژوهشگران و نخبگان علمی از کشورهای مصر، روسیه، تاتارستان، پاکستان و ایران شرکت کردند.
گفتنی است؛ مجموعه مقالات این کنفرانس در مجله فدراسیون علوم روسیه منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/ص