• 1401/10/26 - 08:21
  • 927
  • زمان مطالعه : 50 دقیقه

جشن میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) در خارج از کشور + عکس

مراسم جشن سالروز میلاد خجسته حضرت فاطمه زهرا(س)، حضرت امام خمینی(ره) و هفته بزرگداشت مقام و منزلت زن و روز مادر به همت نمایندگی‌های فرهنگی ایران در خارج از کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این مراسم با حضور ایرانیان مقیم و عاشقان اهل بیت(ع) در کشورهای ذیل برگزار شد:

صربستان

به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) و بزرگداشت مقام مادر و روز زن، مراسم جشنی با حضور رشید حسن پور، سفیر و پورپزشک، رایزن فرهنگی کشورمان، خانواده‌های ایرانی و جمعی از دانشجویان ایرانی مقیم در سالن آمفی تئاتر سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلگراد برگزار شد.

این مراسم با تلاوت کلام الله مجید توسط امید رضازاده، از دانشجویان مقیم و بخش‌هایی از سخنان حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه والای آن حضرت و مسئولیت زنان برای الگوپذیری از آن حضرت آغاز شد.

سپس، رشید حسن پور، سفیر جمهوری اسلامی ایران در صربستان در سخنانی، گفت: اهمیت و ارزش ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها همین بس که سوره کوثر بدین مناسبت نازل شد. ایشان در کلیه عرصه‌ها اعم از خانوادگی و اجتماعی می‌تواند بهترین الگو و نمونه در مسیر شکوفایی استعدادها و ظرفیت‌ها، ارتقای جایگاه و حرمت و برآورده شدن حقوق زنان باشد.

وی اظهار داشت: بدیهی است در این نبرد الگویی می‌تواند موفق تر و برنده تر باشد که نه تنها برای منزلت و حقوق زنان احترام و اصالت بیشتری قائل باشد بلکه بتواند منزلت و حقوق زنان را به بهترین وجه به نمایش بگذارد.  الگوهای غربی علی رغم موفقیت‌های نسبی در این راستا، با تفریط و افراط‌های زیادی همراه بوده‌اند‌‌. استفاده ابزاری و تجاری و تنزل مقام زن به یک کالا می‌توانند نشان از این تفریط و افراط‌ها داشته باشند.

حسن پور عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران با معرفی و محقق ساختن الگوی «فاطمه» می‌تواند بهترین معرف اسلام در جهان باشد. در این رسالت بزرگ و تاریخی که با چالش‌ها و رقابت‌های سنگینی روبرو هستیم، دستاوردهای خوب داشته‌ایم ولی تا رسیدن به وضع مطلوب راه درازی از مسئولیت، تعهد و اهتمام همه جانبه در پیش داریم.

پورپزشک، رایزن فرهنگی کشورمان در صربستان نیز در سخنانی، با تبریک میلاد حضرت صدیقه کبری (س) روز زن و و ولادت حضرت امام خمینی (ره) با اشاره به نوع رفتار و ستایش‌های خاص پیامبر اسلام (ص) از حضرت فاطمه( س) و بوسیدن چهره و دستان آن حضرت گفت: این رفتار معنایی بیش از محبت و نوازش معمول یک پدر نسبت به دخترش است. این رفتار نشان دهنده یک رسالت و ماموریت بزرگ است برای جایگاه ویژه و والای زن در جامعه و خانواده، انقلابی بزرگ در عرصه روابط خانوادگی و انسانی و خط بطلانی بر سنت‌های جاهلی.

در ادامه، سخنان خانم ندا ملکی، استاد دانشگاه تهران در خصوص نقش مادر به عنوان مهمترین شخصیت در تاثیرگذار در زندگی فرزندان و رشد جسمی و عاطفی فرزندان به صورت مجازی پخش شد. این کلیپ از سوی اداره کل بین المللی تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درقالب بسته‌های تبلیغی به این مناسبت تهیه و ارسال شده بود.

در بخش دیگر برنامه که اجرای آن را ریحانه راسخ محمدی، دانشجوی دانشگاه بلگراد برعهده داشت با شرح مختصری اززندگینامه حضرت فاطمه زهرا(س)، متن ادبی در وصف آن حضرت و مادر قرائت شد.

گفتنی است در این مراسم نماهنگ‌های زیبایی پخش شد و پایان بخش برنامه اهدای هدایایی از سوی سفارت کشورمان به تمامی بانوان شرکت کننده بود.

فیلیپین

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مانیل با همکاری انجمن دوستی زنان فرهیخته ایران و فیلیپین، سمینار «بررسی جایگاه زن در جامعه و خانواده، فرصت‌ها و چالش‌ها» را به مناسبت ولادت با سعادت حضرت فاطمه(س)، بزرگداشت مقام مادر و روز زن برگزار کرد.

در این نشست که با حضور خانم ساندرا مونتانو، سرپرست کمیسیون زنان فیلیپین و خانم توتونچیان، همسر سفیر کشورمان و جمعی از شخصیت‌های دینی و دانشگاهی و فعالین حوزه زنان در محل رایزنی فرهنگی برگزار شد، مرتضی صبوری، رایزن فرهنگی کشورمان به نقش زنان در تشکیل خانواده و توسعه و پیشرفت جامعه اشاره کرد و سرمایه گذاری دولت‌ها در توانمندسازی زنان از ابعاد مختلف از جمله آموزشی و اجتماعی را برای موفقیت طرح‌های توسعه‌ای جامعه کلیدی توصیف کرد.

وی افزود: زنان عضو جدایی ناپذیر اجتماع هستند و پایه تاسیس جامعه از خانواده آغاز می‌شود که مبتنی بر حضور شایسته زنان است.

صبوری گفت: در طول تاریخ هر جا موفقیتی نصیب مردان و جوامع شده است نقش زنان پررنگ و اساسی بوده است و بنا به فرمایش رهبر فقید انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره)، از دامن زن مرد به معراج می‌رود یعنی که نقش زنان در تکامل و موفقیت مردان بسیار کلیدی است.

رایزن فرهنگی کشورمان به نقش سیاسی، اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و هنری زنان در جامعه اشاره کرد و افزود: در بین همه نقش ها و مسئولیت‌هایی که زنان در جامعه عهده دار می‌شوند نقش مادری و همسری زنان بسیار با اهمیت تر و تاثیرگذارتر است زیرا اساس شکل گیری و پرورش استعدادها نوعا در درون خانواده صورت می پذیرد و نقش زن بعنوان مادر در پرورش کودکان که آینده سازان جامعه هستند در درجه اول اهمیت قرار دارد.

صبوری سپس به حقوق زنان در جامعه و خانواده اشاره کرد و با تاکید بر اینکه زن همانند مرد از حقوق انسانی برابر برخوردار است، حفاظت از حقوق اساسی زنان را شرط اساسی نقش آفرینی موفق زنان در خانواده و جامعه دانست و در این زمینه بر اهمیت همکاری دولت‌ها و سمن های ذیصلاح حوزه زنان و با مشارکت خود زنان برای دستیابی به نتایج پایدار و موثر تأکید کرد.

خانم ساندرا مونتانو، سرپرست کمیسیون امور زنان دولت فیلیپین در سخنان خود، گفت: در طول دوره مسئولیت خویش در کمیسیون امور زنان فیلیپین همیشه سعی داشته است در همه موقعیت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و اقتصادی از حقوق زنان دفاع و بر لزوم توجه نهادهای حکومتی و بخش خصوصی بر رعایت حقوق اساسی زنان تأکید کنم.

در ادامه، کلیپ ویدئویی دستاوردهای زنان در جمهوری اسلامی ایران به نمایش گذاشته شد که بسیار مورد توجه حاضرین در نشست قرار گرفت.

خانم دکتر آبررا، رئیس دانشکده فلسفه و علوم اجتماعی دانشگاه فیلیپین (یوپی) سخنران بعدی نشست بود. وی گفت: مسیر حفاظت از حقوق زنان مسیر همواری نیست و هنوز مقاومت‌هایی در این مسیر وجود دارد ولی زنان و سمن های فعال در حوزه زنان نباید مایوس شوند و باید با افزایش توانمندی‌ها و آگاهی‌های خویش و همبستگی ملی نقش خود را در عرصه های مختلف سیاسی،علمی ، فرهنگی و اجتماعی و حتی اقتصادی پررنگتر کنند و بیش از همیشه اثبات کنند که تحقق رشد و توسعه متوازن و پایدار در هر جامعه ای مستلزم حضور فعال زنان همپای مردان است.

خانم لیمبونا، معاون فرهنگی کمیسیون امور زنان فیلیپین به تشریح فعالیت اجتماعی حضرت فاطمه (س) در عصر پیامبر گرامی اسلام (ص) و بعد وفات ایشان پرداخت و با بیان احادیثی در فضائل و شخصیت حضرت فاطمه (س) بیان کرد: با بررسی تاریخ و این احادیث میتوان به این نتیجه رسید که حضرت فاطمه (س) نقش مهمی در موفقیت رسالت پدرشان نبی مکرم اسلام (ص) داشتند.

خانم زینب هاویر، دبیر انجمن دوستی زنان فرهیخته ایران و فیلیپین ضمن توصیف شخصیت فردی و اجتماعی حضرت فاطمه (س)، به تحولات بین المللی در عرصه حقوق زنان اشاره کرد.

در ادامه، چند شخصیت دیگر از بانوان شرکت کننده نقطه نظرات خویش را پیرامون موضوع نشست بیان کردند و همچنین مسابقه‌ای ویژه زنان برگزار و جوائزی به برندگان از سوی رایزنی فرهنگی اهداء شد.

ایتالیا

مراسم جشن سالروز ولادت با سعادت دخت گرامی پیامبر اکرم(ص) حضرت فاطمه زهرا(س) و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) با همکاری مشترک انجمن اسلامی المهدی در شهر رم و رایزنی فرهنگی کشورمان در ایتالیا برگزار شد.

این مراسم با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید آغاز شد و سپس، حسین مورلی، دبیر انجمن شیعیان المهدی ضمن تبریک ولادت حضرت امام خمینی(ره) و میلاد حضرت فاطمه سلام الله علیها و روز زن در خصوص برخی از فضیلت‌های صدیقه طاهره حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها سخنان کوتاهی بیان کرد.

وی اظهار داشت: پیروان حقیقی امام زمان (عج) همانطور که آن حضرت، مادر بزرگوارشان را بعنوان اسوه و الگو دانستند، ما هم باید در همه شئونات زندگیشان این بانوی عظیم الشأن را سرمشق و اسوه خود قرار دهیم.

مورلی تأکید کرد: پیامبر اکرم (ص)، حضرت فاطمه (س) را سرور زنان اولین و آخرین ذکر می‌کردند و اگر زهرا(س) برترین بانوی جهانیان است و در بین زنان از هر جهت، کسی دارای مقامی والاتر از او نیست، پس شناخت سراسر زندگانی و تمامی لحظات حیات او، از ارزش فوق العاده برخوردار است.

در ادامه این مراسم، خانم حسین زاده، دبیر و فعال فرهنگی ضمن تشکر از برگزاری چنین برنامه‌ای، ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها، دخت گرامی حضرت رسول، همسر حیدر کرار، حضرت علی، که به زیبایی روز زن و مادر نام گرفته است را به حضرت ولی عصر (عج) و تمام مسلمانان جهان به ویژه بانوان حاضر در مجلس تبریک و تهنیت گفت.

وی با قرائت شعری از مرحوم علامه اقبال لاهوری در خصوص حضرت زهرا(س) ادامه داد: از مهمترین افتخارات یک بانو همین بس که از جنس آنها و از صنف آنها و از جامعه آنها، بانویی به خلقت عرضه شده که پیامبر عظیم الشان ما، گل سر سبد خلقت، جزء افتخاراتش این بود که خم می‌شد و دست دخترش فاطمه را می‌بوسید و این افتخاری بزرگ است برای همه دختران و بانوان.

این برنامه با مولودی خوانی و ذکر اشعاری در منقبت حضرت فاطمه زهرا(س)، بانوی زنان دو عالم ادامه یافت و سپس به 3 نفر از خانم‌های شرکت کننده که نامشان مزین به فاطمه و زهرا بود، جوایزی اعطاء شد.

جمهوری آذربایجان

مراسم بزرگداشت روز زن به مناسبت میلاد با سعادت فرخنده دختر گرانقدر نبی اکرم(ص) حضرت فاطمه زهرا(س) با حضور 550 نفر از علاقه‌مندان به مکتب اهل البیت(ع) در مرکز شهریار وابسته به رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در باکو برگزار شد.

در ابتدای این مراسم آیاتی چند از کلام الله مجید تلاوت شد و مداحان با مولودی خوانی در مدح صدیقه طاهره حضرت فاطمه (س) از مقام والای مادر تجلیل کردند.

قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی کشورمان طی سخنانی، با اشاره به عظمت و عصمت سرور بانوان دو عالم، گفت: در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران این روز به عنوان روز زن و همچنین روز مادر گرامی داشته می‌شود و این به نشانه ارزش و تکریم و تشکر از مقام زن و مادر است که در سیمای کوثر هستی حضرت زهرا (س) تجلی کرده است.

وی با اشاره به فرمایشات رهبر فقید انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) که فرموده اند: «مرد از دامن زن به معراج می‌رود»، پیرامون ویژگی‌های شخصیتی و علمی حضرت زهرا(س) به جایگاه آن حضرت در مقام مادر و همسر نمونه و یار و همراه دلسوز به عنوان دختر حضرت رسول الله(ص) که بدین وسیله ملقب به «ام ابیها» شده است، بر لزوم تاسی به اندیشه و منش آن حضرت(س) تأکید کردند.

 پورمرجان نقش زنان در جامعه بشری را اصلی و اساسی دانست و با اشاره به موفقیت‌های زنان ایرانی در عرصه بین‌الملل در رشد فرهنگ، علم و تکنولوژی، آن را افتخار بی بدیلی برای امت اسلامی برشمرد و گفت: این افتخارات نه تنها مایه مفتخر بودن ملت ایران، بلکه موجب سربلندی تمامی زنان جهان اسلام شده است.

رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به برخی تبلیغات سوء بر علیه ایران مبنی بر محدودیت‌های زنان در ایران برخی از آمارهای مربوط به زنان در ایران در حوزه آموزش، بهداشت، علوم و ... را نام برد.

در ادامه، خانم شهلا قهرمان اوا، پژوهشگر علوم اسلامی که به عنوان سخنران و مهمان ویژه دعوت شده بود در سخنرانی خود با اشاره به خصایص شاخص دختر گرامی رسول خدا(ص) منرلت و منقبت زن در دین اسلام را مطرح کرد.

وی افزود: ویژگی‌های شخصیتی حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی تمام و کمالی برای زنان عالم است و سیره زندگی این بانوی سبب خلقت، اسوه بی بدیلی است که باید سرمشق عینی و عملی همه زنان واقع شود.

در این مراسم، حضور شاعر معروف اهل بیت (ع) سید نورالدین درافرین که گرمی خاصی به محفل بخشیده بود و حضار بی صبرانه شنیدن اشعار این شاعر پیشکسوت  اهل بیت (ع) بودند، دو قصیده به زبان آذری در رثای حضرت فاطمه (س) قرائت کردند که مورد استقبال حاضرین شد.

پس از آن، مداحان اهل بیت (ع) از جمله مداحان معروف آیدبن رضا، اکتای قوبالی و گروه ولایت به مداحی و سرودخوانی پرداختند.

گفتنی است که در این مراسم نتایج یک مسابقه بزرگ در فضای مجازی که با موضوع شناخت حضرت زهرا(س) برگزار شده بود و بیش از 600 نفر در آن شرکت کرده بودند، اعلام شد و 10 نفر از آنها به قید قرعه به عنوان برندگان این دوره از مسابقه انتخاب شدند. همچنین، به 20 تن از بانوانی که نام‌های فاطمه یا زهرا داشتند، هدایایی اهدا شد.

قزاقستان

مراسم بزرگداشت سالروز ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز زن با حضور مجید صمدزاده صابر، سفیر و علی‌اکبر طالبی‌متین، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و جمعی از خانواده‌های ایرانی در محل رایزنی فرهنگی کشورمان در آستانه برگزار شد.

سفیر کشورمان با ذکر صلوات مخصوص حضرت فاطمه زهرا(س) سخنان خود را آغاز کرد و آن را محور بحث تکریم آن بانوی بزرگ و مقام زن قرار داد.

صمدزاده صابر با تأسی از این صلوات، حضرت فاطمه(س) را مرکز دایره امکان و جهان دانست و تقدم نام این بانوی بزرگ بر پدر، همسر و فرزندانشان در آن را دلیلی محکم بر این امر خواند و گفت: اهمیت این صلوات زمانی آشکار می‌شود که در آن از خدا می‌خواهیم به شماره آنچه علم او به آن احاطه دارد بر فاطمه و پدر و همسر و فرزندان او درود بفرستد و چون علم خدا بی‌حد و حصر است، تعداد این صلوات نیز از حد و شمار خارج است.

وی مقام زن و مقام مادر را از آن مستفاد می‌کند که مرکز عالم، وجود مبارک خانم‌هاست که در وجود حضرت فاطمه تجلی یافته است و سر نهفته در وجود ایشان قابل تعمیم به همه بانوان و مادران است.

صمدزاده صابر در ادامه سخنانش، وظیفه مردان را نسبت به تکریم و رعایت حقوق زنان یادآور می‌شود و می‌گوید تفاوت جنسیتی و ظاهری نه مانعی بر برابری‌ها و نه امتیازی بر مردان است و لازم است تا مطابق با حکم عقل و عرف و شرع حق خانم‌ها را ادا کنیم و اگر رویه‌های نادرستی در این خصوص در جوامع وجود دارد باید همانگونه که شرع به ما دستور داده و عرف مثبت جوامع به ما تکلیف می‌کند آن را تغییر دهیم.

طالبی متین، رایزن فرهنگی کشورمان با تبریک سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن و مصادف شدن آن با سالروز ولادت معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره)، در توصیف شأن و مقام آن بانوی بزرگ ایراد سخن کرد.

وی به فرمایش امام خمینی(ره) که می‌فرمایند: از دامن زن مرد به معراج می‌رود، اشاره کرد و با بهره‌گیری از منویات مقام معظم رهبری درباره حضرت زهرا(س)، مطالبی در خصوص شناخت و وصف فضائل آن بانوی بزرگ مطرح کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان حضرت فاطمه زهرا(س) را منشأ علم و معرفت دوازده امام، گوهر قدسی و منقش به نور الهی دانست و از تسبیحات حضرت زهرا (س)، مصحف فاطمه و خطبه فدکیه به عنوان بخشی از میراث گرانبهای آن حضرت نام برد.

طالبی‌متین از تألیفات متعددی که توسط اسلام‌شناسان و ایران‌شناسان بسیاری درباره آن حضرت نگاشته شده است، نام برد که از آن جمله می‌توان به کتاب "ارض ملکوت" از هانری کربن فیلسوف، اسلام‌شناس و ایران‌شناس فرانسوی اشاره کرد.

این مراسم با اجرای مسابقه، دکلمه، مولودی و پخش کلیپ ادامه یافت و در پایان نیز، به سه تن از برگزیدگان مسابقه جوایزی از سوی رایزن فرهنگی کشورمان اهداء شد.

تانزانیا

مراسم بزرگداشت سالروز میلاد فرخنده خانم فاطمه زهرا(س) و گرامیداشت مقام مادر و روز زن با حضور ایرانیان مقیم در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تانزانیا برگزار شد.

در این مراسم پس از قرائت دعای کمیل، مدیحه سرایی توسط حجت‌الاسلام والمسلمین رمضانی، معاون جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در تانزانیا اجرا شد.

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین تقوی مطالبی را از سبک زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها بیان کرد و گفت: سبک زندگی این بانوی بزرگوار الگوی بانوان باشد.

وی همچنین از اخلاق در خانواده و زندگی مسالمت آمیز میان خانواده‌ها مطالبی را ایراد کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان در تانزانیا ضمن تبریک سالروز میلاد دخت نبی مکرم اسلام حضرت فاطمه زهرا(س) از همکاری و مشارکت سفارت و نمایندگی جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در تانزانیا تقدیر و تشکر کرد.

اجرای گروه سرود مدرسه امام خمینی(ره) و اهدای هدایایی به رسم یادبود به بانوان ایرانی از دیگر برنامه‌های این مراسم بود که بسیار مورد توجه حضار قرار گرفت.

به مناسبت سالروز میلاد فرخنده دخت نبی مکرم اسلام خانم فاطمه زهرا(س)، سمینار «نقش مادر در تربیت نسل صالح» با مشارکت بخش زنان شیعیان بومی تانزانیا، بخش زنان شیعیان خوجه اثنی اشری، بخش زنان شورای مسلمانان تانزانیا (باکواتا) و عاشقان اهل بیت(ع) در رایزنی فرهنگی کشورمان در تانزانیا برگزار شد.

در این مراسم همسر رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تانزانیا با تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها گفت: حضرت امام خمینی (ره) در ایران این روز را به نام زن و روز مادر نامگذاری کرده‌اند.

وی به بیان نکاتی در خصوص پیشرفتهای زنان ایرانی بعد از انقلاب اسلامی در ابعاد مختلف پرداخت.

خانم مریم مامبو، رئیس بخش زنان شورای مسلمانان تانزانیا (JWAKIDA) در سخنانی، زنان را در تربیت فرزندان با اخلاق که الگوی آنان بانو فاطمه زهرا(س) است، ترغیب کرد.

خانم ادنا مدو، به نمایندگی از جامعه زنان مسیحی تانزانیا (UWAMAKDA) اظهار داشت: ما از مسلمانان شیعه چیزهای زیادی آموخته‌ایم. شما در میان مسلمانان یک الگو و یک زن نجیب دارید و مانند ما که برای حضرت مریم جشن می گیریم، برای او جشن می گیرید.

وی افزود: ما می‌دانیم که فاطمه(س) الگوی تمام زنان مسلمان است و ما شیعیان را متقابلا به جشن حضرت مریم(ع) دعوت خواهیم کرد.

سخنران بعدی، خانم طاهره رجانی، مسئول زنان موسسه ویپاز (WIPAS) بود، وی گفت: از اینکه شاهد افزایش تلاش‌های مسلمانان برای اطمینان از تبدیل شدن همه به یکی و حفظ صلح در تانزانیا هستم، بسیار خوشحالم.

در ادامه این برنامه، شیخ حمید جلاله، رئیس جامعه شیعیان بومی تانزانیا (TIC) و مدیر حوزه امام صادق علیه السلام در سخنانی، افزود: این رویه و این اتحاد و پیوستن به راه مستقیم باید ادامه داشته باشد.

خانم فاطمه مویرو، مسئول زنان جامعه شیعیان بومی تانزانیا (TIC) از حضور زنان در این برنامه تشکر کرد و گفت: پیامبران با یکدیگر برادر هستند و ما همه از نسل آدم و حوا هستیم و پیامبر ما ادامه دهنده راه پیامبران قبل از خود بوده است.

در میان بخش‌های مختلف برنامه چند سرود از جمله سرود سلام فرمانده به زبان سواحیلی توسط بانوان اجرا شد.

روسیه

مراسم جشن میلاد حضرت زهرا(س) و بزرگداشت روز زن و مقام مادر با حضور ایرانیان، دانشجویان مقیم و علاقه‌مندان به اهل بیت(ع) در رزیدانس سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو برگزار شد.

در این مراسم که با همکاری مشترک سفارت و رایزنی فرهنگی کشورمان در روسیه، مرکز اسلامی مسکو و هیات امنای مسجد خاتم الانبیا انجام شد، کاظم جلالی، سفیر کشورمان در روسیه گفت: حضرت زهرا(س) نمونه شخصیتی است که برای همسر خود همراه قدرتمندی در مسیر اجرای مأموریت الهی بود.

جلالی در ادامه با اشاره به شخصیت والای حضرت صدیقه طاهره(س) افزود: ایشان در عین حال که مادر و همسری فداکار بود، شخصیتی اجتماعی و تاثیر گذار هم بودند و دین مبین اسلام نگاهی ارزشمند و تکریم شده به زن دارد.

وی با یادآوری سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار بانوان، گفت: زنان ما در همه عرصه‌ها از جمله آموزشی، علمی و مدیریتی همگام با مردان کشورمان فعال هستند و این نشان دهنده نقطه قوت ما در این عرصه است و دلیل آنکه دشمن این حوزه را نشانه گرفته همین پیشرفت‌های حاصل شده در حوزه زنان است.

در ادامه این برنامه، حجت‌الاسلام والمسلمین اکبری جدی، رئیس مرکز اسلامی مسکو طی سخنانی به تشریح اهمیت نقش‌آفرینی انسان‌ها و نقش‌پذیری آنها بر اساس خلقت و منطبق با طبیعت خود سخن گفت.

وی افزود: اگرچه مرد نقش مدیر خانواده را داراست، اما این زنان هستند که در نقش مادری و همسری بر دل‌های اهل خانه حکمرانی می‌کنند و این امر همان منشا اقتدار زنان است.

ژاپن

همزمان با سالروز میلاد حضرت زهرا(س)، وبیناری در خصوص شخصیت والای آن حضرت، مقام مادر و روز زن به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ژاپن برگزار شد.

علی سعادتقلی پورآذر، رایزن فرهنگی کشورمان سخنانی پیرامون جایگاه و شان بانوی گرامی اسلام حضرت فاطمه زهرا(س) ارایه داد و گفت: شعار این وبینار «مادر واژه‌ای به وسعت تمام هستی» است.

در ادامه، ساتوشی موریشیما، کارشناس مسائل ایران نیز توضیحاتی در خصوص اهمیت روز مادر در ژاپن و ایران به صورت تطبیقی مطرح کرد.

خانم یاماموتو که بخش مهم صحبت‌های او، جایگاه مادر در فرهنگ ایرانی بود موضوع را از دیدگاه آداب و رسوم ایرانی بررسی کرد.

خانم چیکائوچی نیز در سخنانی، تاکید کرد که برای همه ایرانی وجود مادر بسیار مهم هست و بهترین خاطرات من از ایران همین صمیمیت روز مادر و زن است و بهترین فرصت است که مردان از زن تشکر کند.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین فرهنگ‌ها که در میان اقوام ایرانی یکسان برگزار می‌شود همین روز مادر است چون مادر مفهوم جهانی است.

حجت‌الاسلام ساوادا، نماینده المصطفی(ص) در ژاپن نیز در خصوص جایگاه بانوی والامقام اسلام در احادیث و روایات و شان ایشان در فقه شیعه سخنرانی کرد.

وی وجود حضرت فاطمه(س) را بزرگترین سرمایه بانوان مسلمان جهان معرفی کرد و گفت: ایرانیان حضرت زهرا(س) را الگوی زندگی خود می‌دانند.

بخش دیگر سخنرانی حجت‌الاسلام ساوادا به دیدگاه حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در خصوص جایگاه والای زن اختصاص یافت.

تایلند

به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا (س)، مقام مادر و روز زن، مراسم جشنی با حضور جمعی از ایرانیان و افغانیان مقیم، همکاران سفارت کشورمان و علاقه‌مندان به مکتب اهل بیت(ع) در حسینه رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بانکوک برگزار شد.

این مراسم با قرائت کلام الله مجید توسط محمودی آغاز و با قرائت دعای کمیل توسط سالاری ادامه یافت.

حجت‌الاسلام والمسلمین سخاوتی، نماینده جامعةالمصطفی(ص) العالمیه به عنوان سخنران اصلی  به تفسیر سوره کوثر پرداخت و در باره ارتباط آن به میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) مطالبی را بیان کرد.

مدیحه سرایی در مدح حضرت زهرا(س) توسط کیانی، از ایرانیان مقیم تایلند برای حاضران اجرا شد که مورد استقبال و همراهی آنها نیز قرار گرفت.

زیمبابوه‌

به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و روز زن، مراسم جشنی با حضور محبان مکتب اهل البیت(ع)، ایرانیان، لبنانی‌ها و پاکستانی‌های مقیم و خانواده‌هایشان در مسجد آل محمد(ص) حراره برگزار شد.

حمید بختیار، رایزن فرهنگی کشورمان در زیمبابوه با تبریک روز زن، به بیان مطالبی در خصوص جایگاه حضرت زهرا(س) در آیات قرآن و روایات و پاسداشت مقام زن پرداخت.

پس از آن، دو نفر از دختران کالج فاطمه الزهرا(س) این کشور در خصوص حضرت زهرا(س) ‌و روز زن نکاتی را مطرح کردند و به جمعی از دختران در مدح بانوی دو عالم به همخوانی و تواشیح پرداختند.

سخنران بعدی این مراسم شیخ دعا، رئیس شورای عالی مسلمانان زیمبابوه بود که در بیان شأن و منزلت اهل بیت(ع) و حضرت فاطمه زهرا(س)‌ سخنرانی کرد.

عشق‌آباد

به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در ترکمنستان، به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) دخت پیامبر گرامی اسلام(ص) مراسم گرامیداشت روز زن و مادر در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی برگزار شد.

در این مراسم که با حضور خانم «بلبل بابایوا» رئیس بخش بین‌الملل وزارت فرهنگ ترکمنستان و جمع کثیری از ترکمن ها و ایرانیان مقیم همراه بود، پس از قرائت آیاتی از کلام الله مجید، نوید رسولی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ضمن تبریک این روز خجسته، به نامگذاری روز ولادت حضرت زهرا(س) به نام روز مادر اشاره کرد.

وی افزود: نامگذاری این روز به این خاطر بوده که پیامبر اسلام(ص) به ایشان لقب «ام ابیها» داده است یعنی زنی که برای پدرش همچون مادر است.

رسولی در تبیین جایگاه رفیع مادر اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) فرموده است: «بهشت در زیر پای مادران است.» زیرا مادران علاوه بر سختی‌های دوران بارداری، نقش کلیدی را در تربیت فرزندان آینده هر کشوری ایفا می‌کنند و در واقع محور اصلی تربیت هستند.

رسولی با اشاره به اهمیت مقام برجسته مادر در بین شعرا و نویسندگان ایران و ترکمنستان افزود: مشاهیر دو کشور زندگی را بر سه اصل «نگاه مادر، لبخند مادر و دعای مادر»، استوار می دانند؛ کلمه مهمی که در فرهنگ دو کشور مشترک و قابل احترام است به طوری که رئیس مجلس مصلحت خلق و پدر رئیس جمهوری ترکمنستان هم کتابی در مقام مادر نوشته است.

وی به برخی دستاوردهای زنان در کشورمان اشاره کرد و گفت: نقش زنان در توسعه و پویایی یک کشور غیرقابل انکاراست و بخش عمده‌ای از پیشرفت‌های امروز کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران و ترکمنستان در عرصه‌های مختلف در گرو استفاده از قابلیت‌های این قشر مهم جامعه بوده است.

این مراسم با پخش کلیپ، اجرای سرود، نمایش، خواندن مقاله و دلنوشته فارسی آموزان برای مادرانشان، شعر، برگزاری مسابقه نقاشی و دیگر برنامه‌های هنری ادامه یافت.

اعطای گواهینامه‌های پایان دوره آموزش زبان فارسی و تجلیل از نفرات برگزیده پایان بخش مراسم یادشده بود.

نیجریه

نشست تخصصی با عنوان «تنوع فرهنگی، خانواده و سبک زندگی» با همکاری و مشارکت اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و به همت رایزنی فرهنگی ایران در نیجریه برگزار شد.

این نشست علمی و دانشگاهی با سخنرانی مجید کامرانی، رایزن فرهنگی کشورمان در نیجریه آغاز شد. وی به اهمیت خانواده در جامعه و نقش زنان در هدایت و راهبری خانواده اشاره کرد و نقش خانواده و زنان را در شکل دهی سبک زندگی در هر جامعه بسیار مهم و موثر دانست.

رایزن کشورمان افزود: برگزاری این نشست‌ها و گفتگوها در سطح فراملی، زمینه تعامل و بهره مندی از تجارب موفق را بیش از پیش برای همه کشورها مهیا می‌کند.

فاطمه اسماعیل حسن، از دانشگاه احمد بلوی زاریا با موضوع «نقش تنوع فرهنگی در خانواده اسلامی» و میمونه بنت الحسین، از دانشگاه ایلورین با موضوع «تنوع فرهنگی و نقش آن در سبک زندگی» و زینب عبدالوهاب زبیر، استاد دانشگاه اسلامی اوگاندا با موضوع «اهمیت خانواده در سبک زندگی» و آدام آدامو، از دانشگاه بایرو کانو با موضوع «فناوری اطلاعات و ارتباطات به عنوان فرهنگ جهانی» و نیلوفر مقدمی خمامی، عضو کمیته بین‌المللی حقوق و پژوهشگر حقوق و مدرس دانشگاه امام صادق(ع) با موضوع «خانواده در سبک زندگی با نقد رویکرد حقوق بین‌الملل» و بهار اخوان، معاون بین‌الملل دانشگاه امام صادق(ع) با موضوع «نقش زنان در سبک زندگی» به ایراد سخنرانی پرداختند.

پیشاور

به مناسبت میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا(س)، گرامیداشت مقام مادر و روز زن، به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در پیشاور مراسم «جشن کوثر» در مسجدجامع امام مهدی(عج) منطقه لزرشلوزان کرم ایجنسی برگزار شد.

در این مراسم، علامه اخلاق حسین شریعتی، امام جمعه اسبق پاراچنار و رئیس اداره تبلیغ حوزه علمیه مرکزی جعفریه پارچنار، علامه لایق حسین، مدیر برنامه‌های آموزشی و استاد حوزه علمیه جعفریه پاراچنار، علامه نجف علی شریعتی، مبلغ و فعال اجتماعی، علامه میثم حسین، خطیب مشهور پارچنار و جمعی از شخصیت‌های تاثیر گذار، دوستداران و علاقه‌مندان به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) حضور داشتند.

علامه لایق حسین، مدیر برنامه‌‌های آموزشی و استاد حوزه علمیه جعفریه پاراچنار اظهارداشت: حضرت فاطمه سلام الله علیها بر اساس روایات ائمه (ع) اسوه و الگویی برای معصومین(ع) بوده و سرچشمه تمام خوبی ها درجهان معرفی شده اند. لذا تمام مسلمانان و به ویژه بانوان مسلمان نسبت به ایشان وظیفه داشته و بایستی سیره ایشان را الگوی خود قرار داده و به فرمایشات ایشان عمل کنند.

وی افزود: حضرت فاطمه(س) بارزترین نمونه از بهترین زن، همسر و مادر بوده و تنها ایشان افتخار لقب مادر بودن برای پیغمبر اکرم(ص) داشته است. حضرت فاطمه(س) همیشه یار و همدم پدر و پشتیبان همسر خود بوده و در تمام مصائب و مشکلات مرهم دردهای ایشان بوده اند.

 علامه اخلاق حسین شریعتی، امام جمعه اسبق پاراچنار و رئیس اداره تبلیغ حوزه علمیه مرکزی جعفریه پارچنار اظهار داشت: یکی از ویژگی‌های بارز حضرت زهرا(س) پوشش و حجاب بوده و بدون تردید پوشش اسلامى براى زنان از ضروریات دین مقدس اسلام می باشد. چنانکه آیات متعددى از قرآن کریم نیز بر این مطلب دلالت دارد.

امام جمعه اسبق پاراچنار گفت: پوشش اسلامى را باید با مجموعه ابعاد آن مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. بسیار واضح و مبرهن است، حجاب به نفع زن و جامعه بوده و نه تنها دست و پاگیر بانوان نبوده و تضادى با آزادى آنان نداشته، بلکه زنان درعین حفظ پوشش اسلامى مى‌توانند برترین فعالیت‌هاى اجتماعى را داشته باشند و بارزترین مثال آن هم، الگو پذیری از سیره حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیها است.

سخنرانان دیگر در بخشی ازسخنان خود با تاکید بر فرمایش حضرت امام خمینی(ره) درخصوص جایگاه زن و وجود پربرکت ایشان در خانواده اظهار داشتند: حضرت امام خمینی(ره) "تربیت فرزند را ازهمه ی مشاغل بالاتر خوانده و تحویل یک فرزند صالح به جامعه را بهتر از همه عالم برای پدر و مادران دانسته و فرموده اند: "اگر شما یک انسان را تربیت کنید، برای شما به ‌قدری شرافت دارد که من نمی‌توانم بیان کنم".

لاهور

همزمان با فرارسیدن میلاد حضرت فاطمه زهرا(س)، گردهمایی نویسندگان و شاعران زن اهل پاکستان از سوی خانه فرهنگ کشورمان در لاهور برگزار شد و از مترجم کتاب «جاویدنامه تالیف علامه اقبال» تقدیر به عمل آمد.

در این گردهمایی، نویسندگان و شاعران زن شهیر پاکستانی از جمله خانم صدف میرزا، مترجم کتاب جاویدنامه و خانم بصیره عنبرین، مدیر اکادمی اقبال شرکت کرده و حضرت زهرا (س) را الگوی بانوان مسلمان خواندند.

قاضی بازنشسته خانم ناصره جاوید اقبال، عروس علامه اقبال لاهوری میهمان ویژه این مراسم بود و از اقدامات خانه فرهنگ در جهت تشویق بانوان علاقمند به هنر و ادب تقدیر کرد.

جعفر روناس، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور از تلاش‌های خانم صدف میرزا در ترجمه یکی از بهترین کتاب های علامه اقبال از زبان فارسی به دانمارکی تقدیر کرد و گفت: نقش ترجمه در انتقال عناصر فرهنگی انکار ناپذیر است و ترجمه یکی از راههای ایجاد پیوند و رابطه فرهنگی بین ملتهایی است که زبان مشترکی ندارند.

وی همچنین با تبریک ولادت با سعادت حضرت فاطمه الزهرا (س) به همه بانوان مسلمان، اظهار داشت: حضرت فاطمه زهرا (س) کامل ترین و برترین الگو و اسوه برای زنان مسلمان جهان است که امروز نیاز است تمامی کشورهای مسلمان روز ولادت این بانوی بی نظیر اسلام را به عنوان روز زن برگزار کنند.

خانم ناصره جاوید اقبال گفت: علامه اقبال در تالیفات خود ‌می‌نویسد که زن در شرف برتر از ثریاست و  هیچ جایگاهی را مقدس تر از جایگاه مادر نمی داند و حتی نیرو و قدرت ملت و جامعه را زاییده مادران سالم و صالح می داند.

خانم بصیره عنبرین، مدیر آکادمی اقبال علت اصلی انحراف زنان را تقلید کورکورانه از روابط نادرست و آداب و رسوم غربی دانست و افزود: قدرت و پیروزی و پیشرفت اروپاییان از رقص و شراب و گناهانشان نیست، بلکه زاییده پژوهش و بررسی و تحقیق و تدقیق آنهاست.

وی همچنین، پیشنهاد وابسته فرهنگی کشورمان در خصوص برگزاری روز زن به مناسبت میلاد حضرت زهرا(س) را مورد تحسین قرار داد.

خانم صدف میرزا، نویسنده، شاعر، پژوهشگر، و مولف کتاب های متعددی به زبان دانمارکی و اردو که اخیرا  کتاب جاویدنامه را از زبان فارسی به دانمارکی ترجمه کرده، گفت: اقبال بر این باور بود که شکل گیری شخصیت آغازین کودک در سایه مادر است. ازاین رو، شایسته است زنان مسلمان، حضرت فاطمه زهرا(س) را الگو قرار داده، از خدیجه کبری(س) و زینب(س) درس زندگی بگیرند.

بخش بانوان سازمان امامیه پاکستان به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و پاسداشت روز زن گردهمایی تحت عنوان «فاطمه (س) حافظ اسلام» برگزار کرد

این مراسم با حضور دانشوران زن از مذاهب مختلف از جمله دکتر سمیعه راحیل قاضی؛ مدیر امور خارجی حزب جماعت اسلامی، حمیرا طارق از بخش بانوان منهاج القرآن، خانم عصمت بتول از مجلس وحدت مسلمین، سیده ساره رضوی؛ رئیس بخش بانوان سازمان امامیه در شهر لاهور و سیده سجیله معظم؛ دبیر کل بخش بانوان سازمان امامیه پاکستان برگزار شد.

سخنرانان به ابعاد گوناگون شخصیت اسوه تمام عیار مکارم و قله رفیع فضائل؛ حضرت زهرای مرضیه (س) پرداخته و ایشان را کامل ترین و برترین الگو برای زنان مسلمان معرفی نمودند.

 خانم نسرین مجاوری؛ به نمایندگی از خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور میلاد فرخنده صدیقه کبری؛ حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن و مادر را به همه مادران و بانوان حاضر تبریک عرض کرد و افزود: زنان زیادی به لحاظ فضایل اخلاقی و انسانی و نقش آفرینی در جهان بشریت در طول تاریخ خوش درخشیدند اما هیچ زنی به پای حضرت زهرای مرضیه(س) نرسیده است، چرا که ایشان با عمر کوتاه خود، آثار و برکات زیادی را برای همه زمان ها به یادگار گذاشتند.

خانم روناس در ادامه تاکید کرد: ما در ایران و پاکستان در کشوری اسلامی زندگی می کنیم که باید در راستای معرفی کردن حضرت فاطمه زهرا (س) به جهانیان گام های بلندی برداریم تا ایشان به‌ عنوان یک اسوه به همه ملت های دنیا معرفی شوند.

به همت جامعه ام الکتاب عروة الوثقی، کنفرانس سالانه میلاد حضرت زهرا (س) تحت عنوان «امومت، امامت و امت» با حضور دانشوران و اساتید زن از جمله خانم نسرین مجاوری؛ همسر وابسته فرهنگی ج.ا. ایران در لاهور، خانم نبیره عندلیب نعیمی؛ رئیس جامعه نعیمیه سراجیه، خانم نورید فاطمه؛ استاد دانشگاه ال سی بانوان و خانم دکتر عظمی زرین نازیه برگزار شد.
علامه سید جواد نقوی؛ رئیس جامعه عروة الوثقی گفت:‌ ام در عربی به معنی اساس و بنیاد است و اساس و بنیاد امامت صدیقه کبری، بانوی دو عالم حضرت زهرا (س) است. 
وی افزود: ملت پاکستان نسبت به دیگر نقاط جهان زمان و سرمایه بیشتری بر دین و مذهب هزینه می کند ولی باز هم از معرفت دین و حقایق نا آشناست و تاکنون بیشتر وقت خود را صرف فرقه گرایی و درگیری مذهبی می کرده است. 
رئیس جامعه عروة الوثقی با اشاره به تعلیمات امام راحل (ره)، علامه اقبال و علامه ابوالاعلی مودودی (موسس حزب جماعت اسلامی پاکستان) گفت: امروز تعداد افرادی که نظام دین را درک کرده و درباره نظام دینی صحبت می کنند در تمامی مذاهب بسیار اندک است ولی متاسفانه تعالیم این شخصیت های فرهیخته برای عموم مردم تدریس نشد.
وی در ادامه گفت:‌ با توجه به شرایط فعلی مسئولیت مادران بسیار سنگین تر می شود چون این تربیت مادر است که در رشد و تکامل فرزندان نقش مستقیم دارد و خداوند متعال خیر را در بطن مادران قرار داده است.
خانم نسرین مجاوری، به نمایندگی از خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور گفت: در جامعه امروز که نظام سرمایه داری غرب با تهاجم فرهنگی خود سعی دارد الگویی مبتذل و غیر انسانی برای زنان و دختران مسلمان ارائه کند، پرداختن به ابعاد گوناگون شخصیتی آن حضرت می تواند الگوی عملی مناسبی برای جوامع باشد.
وی افزود: حضرت فاطمه زهرا (س) چه در بعد خانوادگی و چه در بعد زندگی اجتماعی، الگوی کامل یک زن مسلمان و برترین زنان عالم است و ضرورت دارد که در راه ترویج آموزه های اخلاقی و تربیتی ایشان در جامعه بکوشیم.
مجاوری در ادامه سخنانش اظهار داشت: براستی با این همه فضایل و ویژگی های منحصر به فرد که مورد تکریم نه تنها مسلمان بلکه دیگر ملیت ها و ادیان می باشد شایسته است روز میلاد بانوی دو عالم در گام اول در دنیای اسلام و در نهایت در سراسر گیتی به عنوان روز جهانی زن قلمداد گردد.
خانم نبیره عندلیب؛‌ رئیس جامعه نعیمیه سراجیه طی سخنانش گفت: عنوان کنفرانس امروز یعنی «امومت، امامت و امت» با کردار سیده النساء به لحاظ اخلاق، شجاعت، تعلیم و تربیت مطابقت دارد.
وی در ادامه به خصائص حضرت زهرا (س) به عنوان یک مادر پرداخت و دختر پیامبر اکرم (ص) را برترین الگوی بانوان از جمله مادران دانست.
خانم نورید فاطمه؛ اقبال پژوه و استاد دانشگاه ال سی بانوان گفت: حضرت فاطمه زهرای مرضیه (س) در دوره کوتاه مادری، فرزندانی مثل حسن و حسین پرورش داد که بعدا موجب بقای دین اسلام شدند. 

سوریه

همزمان با فرارسیدن میلاد باسعادت دخت گرامی پیامبر اسلام حضرت فاطمه زهرا (س) مراسم بزرگداشت مقام زن و روز مادر به میزبانی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سوریه با حضور تعدادی از شهروندان، ایرانیان مقیم دمشق، اساتید، فارسی آموزان و جمعی از عاشقان اهل بیت نبوت (ع) در سالن امام خمینی این نمایندگی فرهنگی برگزار شد.

در این مراسم که در حاشیه شنبه‌های فیلم سینمای ایرانی در رایزنی فرهنگی برگزار شد، برنامه‌های متنوعی همچون تلاوت قرآن، مولودی‌خوانی و پخش موسیقی های ویژه ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)، تکریم روز زن، بیان سیر و سلوک فاطمه زهرا (س) و مسابقه در خصوص زندگی و ویژگی های حضرت زهرا (س) اجرا شد که پس از اعلام نتایج به 12 نفر اول و دختران همنام دخت گرامی پیامبر اکرم (ص) جوایزی به رسم یادبود اهداء شد.

در این نشست که با استقبال گرم شرکت کنندگان روبرو شد، همه از حمایت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از برگزاری فعالیت‌های فرهنگی، فکری، مذهبی هدفمند تشکر و بر ضرورت استمرار این گونه نشست‌ها تاکید کردند.

دهلی‌نو

همزمان با سالروز ولادت با سعادت حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا سلام الله علیها و روز زن،سمیناری با موضوع «حضرت فاطمه زهرا(س) الگویی برای ارتقای ارزش‌های اجتماعی و خانوادگی» با حضور قریب به 500  نفر از زنان مسلمان هندی و ایرانی در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی برگزار شد.

در این سمینار، خانم صدیقه الهی، همسر سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند،  محمد علی ربانی، رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو، خانم روحی فاطمه از گروه آموزش دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه، خانم  خورشید فاطمه حسینی از دانشگاه اسلامی علیگر، زهرا زیدی از جامعه  همدرد، خانم پروین زیدی از انجمن کنیز فاطمه، خانم فردوس جهان،از دیگر زنان مسلمان وفعال اجتماعی و جمع کثیری از علاقه مندان حضور داشتند .

ربانی در سخنانی، ولادت با سعادت حضرت فاطمه (س) را یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ اسلام قلمداد کرد و گفت: تحلیل وضعیت زنان در زمان ظهور اسلام که در آن جاهلیت عرب دختران را زنده به گور می‌کردند و زن بودن مایه شرمساری بشمار می‌آمد، خداوند متعال دختری به پیامبر(ص) عطا فرمود که از آن به کوثر یعنی خیر کثیر یاد کرد و رسول خدا(ص) بر دستان او بوسه می‌زد و بدان افتخار می‌کرد.

رایزن فرهنگی کشورمان ضمن تبیین نگاه اسلام به زن اظهار داشت: در اسلام انسان خلیفه الله  است و زن و مرد از نفس واحده ای خلق شده اند و اساس ارزش ومقام آنان نیز بر اساس کرامت ذاتی انسان و تقواست.

وی افزود: تجلی اسماء و صفات حضرت حق همانند صفت خلق، جمال، رحمت و سکینه بودن و آرامش افزودن بیش از مردان است و تفاوت زن و مرد نیز بر اساس فلسفه خلقت و از آیات الهی و برای تداوم نظام آفرینش بشمار می‌رود.

ربانی با تشریح تحولات و دستاوردهای حوزه زنان در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، سهم زنان را در شکل گیری و گسترش مراودات تاریخی و فرهنگی ایران و هند حایز اهمیت خواند و در بهره گیری و نقش‌آفرینی هر چه بیشتر این ظرفیت تاکید کرد.

در ادامه این برنامه، روحی فاطمه از گروه آموزش دانشگاه جامعه ملیه اسلامیه، خانم خورشید فاطمه حسینی از دانشگاه اسلامی علیگر، زهرا زیدی از جامعه  همدرد، خانم پروین زیدی از انجمن کنیز فاطمه، خانم فردوس جهان از دیگر زنان مسلمان و فعال اجتماعی هریک به تشریح جایگاه زن در اسلام و الگوهای شخصیتی و سیره و سنت حضرت فاطمه زهرا(س) به تفصیل سخن گفتند.

خانم پروین فاطمه زیدی در سخنان خود به تاریخ روز زن در اقوام و ملل مختلف پرداخت و گفت: امام خمینی(ره) بعد از پیروزی انقلاب اسلامی روز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) را به عنوان روز زن نامگذاری کرد چرا که آن حضرت الگو و نمونه‌ای برای همه زنان دنیا است و هیچ الگویی برتر از شخصیت ایشان در جهان وجود ندارد.

روحی فاطمه در سخنان خود به القاب و فضایل حضرت فاطمه زهرا(س) اشاره کرد و افزود : حضرت فاطمه (س) الگو و نمونه‌ای برای همه زنان جهان است و ما می توانیم با اسوه قرار دادن شخصیت ایشان، زندگی خانوادگی و اجتماعی خود را سرو سامان دهیم.

وی در ادامه به دلیل نامگذاری آن حضرت به عنوان فاطمه اشاره کرد و گفت: این نامگذاری از طرف خداوند متعال بود و جبریل آن را بر پیغمبر اسلام (ص) وحی کرد.

خانم سیده خورشید فاطمه حسینی در مقاله خود با عنوان «فاطمه زهرا (س) اسوه حسنه» با اشاره به آیات سوره کوثر به بیان شان نزول این سوره پرداخت.

خانم فردوس جهان در مقاله خود با عنوان «حضرت فاطمه (س) الگوی زنان جهان» با تاکید بر این نکته که  پس از انقلاب اسلامی ایران، همه جهان به ادبیات شیعه و حضرت فاطمه سلام الله علیها علاقه مند شدند و آیت الله روح الله خمینی(ره) از خطبه فدک الهام گرفت و آن را به نقطه مرکزی انقلاب تبدیل کرد.

در ادامه، خانم تفسیر فاطمه در مقاله خود با عنوان «حضرت فاطمه زهرا(س) الگویی برای زنان عصر حاضر» به بیان نقش حضرت فاطمه زهرا(س) به عنوان دختر، همسر و مادر پرداخت و گفت: حضرت فاطمه (س) به عنوان مادر فرزندانی مانند امام حسن و امام حسین تربیت می‌کند که سید جوانان بهشت و الگویی برای جهانیان هستند. پس ما می بینیم که شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) یک شخصیت چند بعدی است و در همه ابعاد می‌تواند الگوی زندگی ما قرار گیرد.

در پایان، خانم سطوت نقوی سرودی به زبان فارسی اجرا کرد و گروه سرود دختران یکی از مدارس دینی دهلی‌نو به اجرای برنامه فرهنگی پرداختند و چند تن از دختران مدارس نیز دکلمه‌هایی را در خصوص مقام زن و شخصیت حضرت زهرا(س) ارائه کردند.

         

همچنین، با همکاری مشترک رایزنی فرهنگی ایران و انجمن دانشجویان کارگیلی در دهلی‌نو ویژه برنامه «ولادت حضرت زهرا(س) و روز زن» در ایوان غالب در دهلی‌نو برگزار شد.

محمدعلی ربانی در این مراسم به تشریح نگاه قرآن کریم و عرفان اسلامی به زبان پرداخت و جمعی از دانشجویان شیعه کارگیلی به شعرخوانی و اجرای دکلمه با موضوع زن و حضرت فاطمه(س) پرداختند.

زیمبابوه

به مناسبت میلاد با برکت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و روز زن، سمینار «زنان و نقش آنان در توسعه از دیدگاه مسیحیت و اسلام» در سازمان زنان فاطمه زهرا(س) برگزار شد.

در این مراسم که زنان مسیحی و مسلمان حضور داشتند، حاضران دیدگاه خود در خصوص نقش و مشارکت زنان در توسعه از نگاه اسلام و مسیحیت بیان کردند.

اولین سخنران خانم ماکوینجا، رئیس سازمان زنان فاطمه زهرا(س) در زیمبابوه بود. او از چگونگی الهام بخشیدن به کار سازمان زنان فاطمه زهرا(س) و اقدامات آن از سال 1372 تا کنون گفت و افزود: زنان مسیحی و مسلمان باید بر شباهت هایی که برای ما صلح و آرامش به ارمغان می‌آورد، تمرکز کنند و از اختلافاتی که باعث تعارض برای پیشرفت و توسعه می‌شود،‌ اجتناب کنند.

خانم زوینگوانیسی، استاد و محقق دینی در دانشگاه زیمبابوه دومین سخنران بود که در مورد اهمیت گفتگوی بین ادیان برای همزیستی مسالمت آمیز آن سخنرانی کرد. وی به تمجید اقدامات موثر سازمان زنان فاطمه زهرا (س) پرداخت.

خانم نادیا از فعالان اجتماعی زیمبابوه در مورد تاثیرات حضور موفق زنان در اجتماع نکاتی را بیان کرد و افزود: ما الگوهایی مانند حضرت خدیجه(س) و حضرت فاطمه(س) داریم، بنابراین ما نیز به عنوان یک زن قادر به دستیابی به دستاوردهای بزرگ هستیم.

بیری، استاد دانشگاه زیمبابوه گفت: فرقی نمی‌کند مسلمان باشیم یا مسیحی باید زمینه حضور سلامت زنان در جامعه فراهم شود. رشد زنان از دختران شروع می شود. اگر ما آنها را درست تربیت نکنیم، علی الخصوص فرزندان دخترمان را، زنان توانمند نخواهیم داشت.

پس از ارائه او حاضران نظرات خود را در خصوص سبک زندگی اسلامی و در خصوص بحث سخنرانان به اشتراک گذاشتند.

آلمان

خانه ایران در آلمان به مناسبت سالروز ولادت با سعادت دخت گرامی نبی اکرم صلی الله علیه و آله و سلم و به منظور معرفی ابعادی از شخصیت والای حضرت زهرا(س) و تبیین منزلت و جایگاه زن در اسلام و جامعه اسلامی، چندین برنامه اجرا کرد.

یکی از این برنامه‌ها برگزاری وبیناری با موضوع زن و خانواده در تفکر اسلامی بود. در این برنامه مجازی، شیخ جواد مولر از طلاب آلمانی در باره موضوع برنامه به زبان آلمانی مطالبی را مطرح و پیرامون آن سخن گفت.

وی درباره مخاطب حدیثی از حضرت زهرا(س) گفت: مخاطب این حدیث، تمام زنان و مردان مومن هستند و لذا مسئولیت ایشان در قبال یکدیگر و در قبال جامعه آشکار می‌شود.

سخنران در ادامه توضیح داد که در اسلام زن و مرد هر دو پایه شکل گیری جامعه هستند و در بسیاری از آیات قرآن آمده است که خداوند موجودات را به شکل زوج زوج آفریده است. هدف زنان و مردان مسلمان در خانواده باید این باشد که فضای توسعه و رشد سالم، نظم در جامعه، آرامش و امنیت و پیشرفت را فراهم کنند و در این امر زن و مرد شریک یکدیگر هستند.

مولر تأکید کرد: پیش از اسلام سوء استفاده بسیاری از زنان در تاریخ می‌شد چنانکه امنیت و آسایش ایشان آسیب می‌دید اما با ظهور اسلام و معرفی اسوه‌هایی چون پیامبر اکرم (ص) و حضرت خدیجه (س) و حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) شرایط برای زنان مومن تغییر کرد و زنان جایگاه حقیقی خویش را بازیافتند.

وی به مقایسه حقوق زنان در جهان غرب و در اسلام پرداخت و گفت: در غرب گفته می شود که همه افراد از آزادی بهره مند هستند و رعایت حقوق زن و مرد به معنا برابری زن و مرد در جامعه است. اما باید سوال کرد که آیا این نگاه جامع است، درست است و به چه هدفی معطوف شده است؟ در تحقیقات و آمار آشکار است که این برابری موجب چه آسیب هایی برای زنان شده است که نمونه آن آزارها و جرایمی است که زنان با آن مواجه می شوند.

مولر تصریح کرد: در نگاه اسلامی ما از برابری زن و مرد و یکسانی زن و مرد صحبت نمی‌کنیم چراکه خداوند زن و مرد را متفاوت آفریده و چه بسیار مواضعی که زن برتر از مرد است یا بالعکس لذا لازم است تا قوانین و نگاه به جایگاه زن متناظر با ظرفیت‌های جسمی و روحی او و هدف خلقت او در نظر گرفته شود.

وی درباره نقش زن به عنوان مادر، همسر و مربی در جامعه توضیح داد و هرکدام را از نظر اسلام بررسی کرد.

این برنامه علاوه بر برخورداری از تعداد قابل توجه مخاطب همزمان، با توجه به اینکه در کانال یوتیوب رایزنی فرهنکی بارگزاری شده است.

همچنین، وبیناری با موضوع «خانواده در اسلام» برگزار و خانم سارا شهرور، محقق حوزه ادبیات عرب و اسلام شناسی، مترجم و شیخ امیر ناجی، محقق آلمانی سخنرانی کردند.

خانم شهرور سخنرانی خود را در باب شناخت حضرت زهرا(س) به وسیله روایات کتاب بحار الانوار ارائه کرد که برگرفته از تحقیقات ایشان در پایان نامه مقطع کارشناسی شان بود.

وی افزود: در این کتب 250 حدیث از حضرت زهرا(س) آمده است و منابع این حدیث ها به ارجاعات طولانی برمی گردد که نشان دهنده محدودیت های سیاسی زمان حضرت در نقل احادیث است.

خانم شهرور بیان کرد: کتاب بحار الانوار مجموعه ای از احادیث است و به نقل از علامه مجلسی فارغ از موضوع و محتوا حدیث جمع آوری شده است.  ناظر به احادیث آمده چهار جنبه در زندگی حضرت قابل بررسی و تحقیق است. یکی زندگی معنوی ایشان که حکایت از ایمان و ارتباط عمیق ایشان با خداوند دارد. در احادیث آمده است که حضرت زهرا(س) بسیار برای مومنان، همسایگان و دیگران دعا می کردند و در اخر برای خودشان دعا می کنند.  دومین جنبه شخصیت حصرت فاطمه(س)، ویژگی آگاهی و علمی حضرت است. ایشان اطلاعات بسیار عمیقی از احکام و علوم اسلامی داشته اند و این را به دیگران و مومنان می‌آموختند.  جنبه دیگر این است که ایشان بسیار بخشنده بودند و بسیار زکات می‌دادند و در رشد جامعه اسلامی نقش بی نظیری داشتند.

وی ادامه داد: حضرت زهرا(س) تا امروز برای مسلمانان و برای زنان شیعه الگویی کامل در زندگی عابدانه هستند. اما علاوه بر بعد معنوی بعد زندگی و جامعه است.

شیخ امیر ناجی نیز در این مراسم، مطرح کرد: از اموری که در زمان غیبت مورد امتحان قرار می گیرد خانواده است و اگر خانواده به نحو درست حفظ نشود نمی تواند زمینه ساز ظهور حضرت باشد.

وی ادامه داد: آشکار می شود که آنچه اهمیت دارد این است که پدر و مادر یک خانواده خود احکام الهی را رعایت کنند و کودکانشان با دیدن عملی رفتار ایشان الگو بگیرند.

شیخ ناجی سپس درباره اهمیت اخلاق در تربیت اسلامی و راه‌هایی سخنرانی کرد که می‌توان فضای خانه و خانواده به فضای اسلامی نزدیک‌تر کرد.

گرجستان
آیت الله رضا رمضانی، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) و هیأت همراه با حضور در مارنئولی گرجستان در همایش تخصصی با عنوان "شخصیت حضرت فاطمه(س)" شرکت و در اجتماع بیش از 500 نفر از پیروان مکتب اهل بیت(ع) به ایراد سخن پرداخت.
در این مراسم، احمد مهری اردستانی، رایزن فرهنگی ، حجت الاسلام والمسلمین مهدی زارع بی‌عیب، مدیرکل بین المللی تبلیغ ، عبدالرضا راشد معاون امور بین الملل مجمع جهانی اهل بیت و همچنین نماینده جامعه المصطفی در گرجستان نیز حضور داشتند.
آیت الله رمضانی با اشاره به اهتمام و نقش آفرینی همه علما و روحانیون در زمینه معرفی مکتب اهل بیت(ع) در کشور گرجستان گفت: امروز این جمع پرشور از پیروان اهل بیت(ع) نشانگر و اثبات کننده همت و تلاش ارزشمند همه کسانی است که در این امر مقدس سهیم هستند.
وی ادامه داد: بنده معتقدم اگر زیبایی های کلام اهل بیت(ع) به درستی معرفی و آموزش داده شود، قطعا در دل ها نفوذ پیدا خواهد کرد و علاقه و محبت مردم به اهل بیت(ع) افزایش خواهد یافت.
آیت الله رمضانی افزود: ما نمونه ای از زندگی اهل بیت(ع) را در حیات مبارک امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) می بینیم. آن بزرگواران با کمترین امکانات بهترین و والاترین تربیت را انجام دادند و شخصیت‌های بزرگی همچون امام حسن(ع) و امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) و ام کلثوم را تحویل بشریت دادند.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) درباره شخصیت حضرت زهرا(س) اظهار داشت: آن حضرت اعتقاد داشتند هر کس محبت حضرت علی(ع) را اجابت کند به سعادت دست خواهد یافت، حضرت فاطمه(س) آنقدر شخصیت والایی داشت که وقتی وارد خانه می شد پیامبر اسلام هم به احترام ایشان بلند می شدند و دست ایشان را می بوسیدند.
وی مطرح کرد: حضرت زهرا(س) برای دختران، زنان، مادران و هر انسان مؤمن و مسلمان الگو است.
عضو شورای عالی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره جایگاه و نقش زن در جامعه اظهار داشت: زن در جامعه اسلامی باید به دو نقش اساسی توجه داشته باشد اول مدیریت خانه و تربیت نسل آینده که امر مقدسی است و دوم مشارکت در امور اجتماعی.
آیت الله رمضانی اذعان کرد: در ایران اسلامی زنان تقریبا در همه امور اجتماع حضور و فعالیت دارند و مسئولیت های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی زیادی را برعهده گرفته اند.
وی خطاب به شرکت کنندگان اظهار داشت: توصیه من به شما عزیزان این است که به جوانان، زنان و خانواده توجه ویژه داشته باشید، مراقب باشید کانون خانواده دچار تحریف نشود. غرب اساساً هیچ شناخت درستی از جایگاه زن ندارد که بخواهد از حقوق زن دفاع کند، لذا مراقب ارزش ها، آبرو و حیثیت و آموزه های دینی و معرفتی خود باشید.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) تاکید کرد: وحدت و همدلی را حفظ کنید چون وحدت به ارتقاء پیروان اهل بیت(ع) کمک خواهد کرد. همچنین به قوانین دولت گرجستان احترام بگذارید تا همزیستی مسالمت آمیزی که هم اینک وجود دارد، حفظ و توسعه پیدا کند.
شایان ذکر است، دبیرکل مجع جهانی اهل بیت(ع) قبل از این همایش با حضور در دفتر محلی مجمع اهل بیت (ع) در مارنئولی در روند انجام فعالیت‌های این دفتر و جمعیت زنان حضرت زینب(س) قرار گرفت و گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته طی چند سال اخیر به او ارائه شد و نماز ظهر را در مسجد امام حسین(ع) با حضور جمع کثیری از پیروان اهل بیت(ع) اقامه کردند.

پاکستان (کراچی)

همزمان با سالروز میلاد باسعادت بانوی نمونه دو عالم حضرت زهرا سلام الله علیها، همایش بزرگ جایگاه زن در اسلام با حضور 550 نفر از دختران و زنان ایرانی و پاکستانی در سالن آمفی تئاتر خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کراچی برگزار شد.

در این مراسم که با حضور تعدادی از زنان دیپلمات ایرانی و اساتید و سخنرانان مطرح بانوان در کراچی برگزار شده بود، برنامه‌های متنوعی از جمله سخنرانی اساتید، اجرای سرود، اجرای تئاتر توسط دختران، اهداء جوایز به دختران برگزیده و نیز مراسم ویژه جشن تکلیف اجرا شد.

خانم طاهره فاضلی، مدیر جامعة الزهراء و استاد کلاس‌های معارف در کراچی با ارائه سخنانی به بیان شأن و جایگاه حضرت زهرا سلام الله علیها پرداخت و از ایشان بعنوان اسوه‌ای بی نظیر برای زنان یاد کرد.

در بخش دیگری از این مراسم، سعید طالبی نیا، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کراچی با ارائه سخنان مبسوطی به بیان جایگاه و ارزش زن در دین مبین اسلام پرداخت.

وی با اشاره به مقام معنوی و الهی حضرت زهرا سلام الله علیها گفت: در خصوص حضرت زهرا سلام الله علیها مقام عصمت مطرح است که مخصوص پیامبران است و این بیانگر عظمت این بانوی بزرگ عالم خلقت است.

طالبی نیا افزود: در کنار مقام معنوی بروز خصلت های برجسته و کارکردهای مهم در زندگی شخصی این بانوی بزرگوار هرکدام یک درس است. تقوای او، عفّت و طهارت او، مجاهدت او، شوهرداری او، فرزندداری او، سیاست‌فهمی او و سایر خصلت هایی که هر کدام آن نشانگر بزرگی روحی و شخصیتی آن بانوی بی نظیر است.

وی در پایان سخنان خود با استفاده از اطلاعات ارسالی از اداره امور زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به ارائه آمار در خصوص پیشرفت‌های زنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و نقش زنان در پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی و تصدی مسئولیت های خطیر در عرصه اجرایی، قانون گذاری و حتی امور قضایی کشور را چشمگیر دانسته و ستود.

در پایان این مراسم، گروه های سرود و تئاتر به اجرای برنامه پرداختند و از برگزیدگان مسابقات مرتبط تقدیر بعمل آمد.

انتهای پیام/

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.