تقدیر از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی/ پیشگامی در دیپلماسی عمومی فضای مجازی کشور
دبیر شورای عالی فضای مجازی در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، ضمن تقدیر از تلاشهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این نهاد را به عنوان پیشرو در اجرای سند راهبردی فضای مجازی کشور معرفی کرد. این سازمان به عنوان دستگاه مسئول و متولی سند طراحی نظام دیپلماسی عمومی، ضمن تدوین و ارسال این سند با همکاری سایر دستگاهها، گامهای مؤثری در تقویت دیپلماسی عمومی و ارتقاء جایگاه ایران در عرصه بینالمللی برداشته است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، برنامه گفتوگوی ویژه خبری با موضوع «حکمرانی قانونمند در فضای مجازی» میزبان سید محمد امین آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی بود.
در این برنامه، دبیر شورای عالی فضای مجازی از عملکرد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در اجرای سند راهبردی فضای مجازی کشور تقدیر کرد. وی با اشاره به فعالیتهای انجام شده توسط این سازمان، اعلام کرد که این نهاد به طور کامل مسئولیت خود را در تدوین و ارسال سند طراحی نظام دیپلماسی عمومی فضای مجازی به انجام رسانده است.
وی به فعالیتهای مثبت سایر دستگاهها نیز اشاره کرد و گفت: وزارت ارتباطات از چهار سند مورد نظر، سه سند را ارسال کرده و در حال بررسی یکی دیگر در کمیسیون عالی تنظیم مقررات است. همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقریباً نیمی از سند خود را ارسال کرده و در حال نهاییسازی بخشهای باقیمانده است.
آقامیری افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جزو دستگاههایی بوده که کارش را به طور کامل انجام داده و سند خود را ارسال کرده است. سایر دستگاهها مانند وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت امور اقتصادی و دارایی نیز به ترتیب از دو سند خود هر کدام یکی را ارسال کردهاند.
لازم به ذکر است که سند راهبردی فضای مجازی کشور شامل 39 اقدام مشخص است که در جلسه هشتاد و چهارم شورای عالی در تاریخ 11 مرداد 1401 تصویب شده است. بر اساس پیشنهاد معاون محترم همکاریهای علمی فرهنگی سازمان و پیگیری وزیر محترم، مسئولیت تدوین سند طراحی نظام دیپلماسی عمومی فضای مجازی به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی محول شد.
تدوین این سند با همکاری دستگاههای مختلف از جمله وزارت امور خارجه، مرکز مدیریت حوزههای علمیه، سازمان صدا و سیما و دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی انجام شد و در تیرماه 1402 از سوی رئیس محترم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به شورای عالی فضای مجازی ارسال شد.
بنا بر اعلام این خبر، سند پیشنهادی طراحی نظام دیپلماسی عمومی فضای مجازی، شامل ادبیات نظری، اهداف دیپلماسی عمومی فضای مجازی و 45 اقدام عملیاتی در چهار بسته عملیاتی (1- روایتگری و تصویرسازی مثبت از ج. ا. ایران برای افکار عمومی کشورهای هدف، 2- گسترش مبانی اندیشه¬ای اسلام و اجتماعیسازی گفتمان امت اسلامی، 3-تحکیم هویت ایرانیان خارج از کشور، 4-توسعه صادرات خدمات و محصولات فرهنگی هنری ایران ) است.
این موفقیت نشاندهنده عزم راسخ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در راستای تقویت دیپلماسی عمومی و بهرهبرداری بهینه از فضای مجازی برای ارتقاء جایگاه کشور در عرصه بینالمللی است.