• 1401/05/05 - 22:35
  • 908
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
سید عزت‌الله ضرغامی:

بسیاری از آثار ملی ما قابلیت ثبت جهانی دارد/ موقعیت ما ویژه است و روایت این واقعیت، کار فرهنگی ماست

وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در جمع رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور گفت:‌ بسیاری از آثار ملی ما قابلیت ثبت جهانی دارد. موقعیت ما ویژه است و روایت این واقعیت، کار فرهنگی ماست.

به ‌گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دهمین دوره اجلاس رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور که پس از یک وقفه ده ساله و با حضور نمایندگانی از ۶۰ کشور جهان از یکم تا 6 مرداد ماه در تهران برگزار شده است، شامگاه امروز (5 مردادماه) میزبان سید عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بود.

در ابتدای این نشست،‌ حجت‌الاسلام والمسلمین‌ محمدمهدی ایمانی‌پور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان نقش و تحولات این سازمان در عرصه دیپلماسی فرهنگی با توجه رویکردهای دولت جدید، گفت:‌ ما از توصیه‌های حضرت آقا در مسیر رویکردهای این سازمان به عنوان قرارگاه مشترک فعالیت‌های فرهنگی بین‌المللی کشور بهره می‌گیریم.

سید عزت‌الله ضرغامی نیز در سخنانی، گفت: حوزه مأموریت ما در وزارتخانه فانتزی، ویترینی و تعارفی نیست. سه حوزه بسیار مهم و جدی فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است.

وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: تحقیقات نشان می‌دهد بالای ۹۰ درصد گردشگرانی که وارد ایران می‌شوند، نگاه‌شان نسبت به آنچه رسانه‌های غربی و استکبار جهانی درباره ایران روایت می‌کنند، دچار تغییر می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر رایزنان فرهنگی تلاش کنند تا فرصت ورود گردشگر به ایران فراهم شود، به وظایف خود عمل کرده‌اند.

ضرغامی ادامه داد: با محدودیت‌هایی که وجود دارد، مزیت‌های میراث ‌فرهنگی و گردشگری زیادی داریم. بسیاری از آثار ملی ما قابلیت ثبت جهانی دارد. موقعیت ما ویژه است و روایت این واقعیت، کار فرهنگی ماست.

وی با اشاره به سنگ‌اندازی‌ها برای ایجاد موانع در راه توسعه گردشگری اضافه کرد: دشمن نمی‌خواهد گردشگری ما توسعه یابد.

 

ضرغامی ادامه داد: در حوزه صنایع‌دستی نیز ظرفیت‌های بزرگی داریم و دارای توانمندی‌های بالایی هستیم. ما رتبه اول را در توانمندی صنایع‌دستی داریم.

وی افزود: درخواستی که دارم این است که رایزن‌های فرهنگی درباره ایران مطالعه کنند. شما باید بیش از پیش با ظرفیت‌های ایران در سه حوزه مأموریتی این وزارتخانه آشنا شوید.

ضرغامی خطاب به رایزن‌های فرهنگی گفت: به ما کمک کنید که با همکاری خودتان، تولیدات متناسب با مخاطبان شما تولید کنیم تا به معرفی هرچه بهتر ایران کمک شود.

وی خاطرنشان کرد: این امید و اطمینان را دارم که هرچقدر جلوتر برویم، مشکلات کمتر می‌شود و ما با کمک شما می‌توانیم عقب‌ماندگی در حوزه‌های فرهنگی را به خوبی جبران کنیم.

ضرورت معرفی میراث فرهنگی ایران در سرتاسر دنیا

در بخشی دیگر از این مراسم،‌ علی دارابی، قائم وزیر و معاون میراث فرهنگی که با موضوع دیپلماسی فرهنگی دانش بنیان، همگرا، صادرات فرهنگی در جمع رایزنان فرهنگی کشورمان سخن می‌گفت،‌عنوان کرد:‌ میراث فرهنگی مهمترین منبع فرهنگی تمام ملت‌ها است و مهمترین ظرفیت در اختیار جوامع برای گفتگو و برقراری پیوند ضمن احترام کامل به ارزش‌های فرهنگی جوامع اصلی است.

وی تأکید کرد: بخش مهمی از این ظرفیت های میراث فرهنگی مربوط به میراث ناملموس است به عنوان باور، دانش، سنن و آدابی که برای همه ملت های جهان قابل توجه و احترام است.

 

دارابی افزود: رایزنان فرهنگی مهمترین سفیران فرهنگی ایران در خارج از کشورند. از آنجایی که میراث فرهنگی پایدارترین و غنی ترین منبع و جنبه فرهنگی یک جامعه است  بنابراین رایزنان فرهنگی مهمترین سفیران میراث فرهنگی در خارج از کشورند.

تقویت جایگاه و توسعه فرهنگی ایران با سایر کشورها بر پایه منابع میراث فرهنگی

وی مطرح کرد: یکی از راههای مؤثر بر تقویت جایگاه و توسعه فرهنگی کشور برقراری ارتباط موثر با سایر مردم جهان به زبان فرهنگ و بر پایه منابع میراث فرهنگی است.

قائم وزیر و معاون میراث فرهنگی با اشاره به مفهوم جهاد تبیین گفت: راهبرد مقام معظم رهبری مبنی بر تکلیف «جهاد تببین» بدین معنا است خوانش و روایت درستی از داشته‌ها و دستاوردهای این سرزمین به ویژه در 4 دهه اخیر عرضه و به سمع و باور مخاطبان رسانده  شود.

وی ادامه داد:‌ تبیین درست باورهای فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی که ریشه در سده‌ها قوام و تداوم فرهنگی دارد در بطن میراث فرهنگی این سرزمین نهفته است. بنابراین جهادگری در تبیین درست باورهای فرهنگی ایران از طریق معرفی میراث فرهنگی این سرزمین به مردم دنیا می‌گذرد و این یکی از وظایف رایزنان فرهنگی است.

دارابی گام اول ورود به این جهاد تبیینی را از طریق شناخت کامل ظرفیت‌های میراث فرهنگی کشور توسط رایزنان فرهنگی و کلیه دست اندرکاران این عرصه معرفی کرد و گفت: این وزارتخانه در این راستا توصیه می‌کند کلیه دست اندرکاران عرصه فرهنگی کشور قبل از اعزام به ماموریت و در حین آن ضمن برقراری ارتباط موثر با حوزه میراث فرهنگی، شناختشان را از داشته‌ها و ظرفیت‌های میراث فرهنگی کشور افزایش دهند.

وی مطرح کرد: کلیه موزه‌های کشور و تمامی نهادهای مرتبط با میراث فرهنگی آمادگی میزبانی از شما  و همکارانتان را به عنوان سفیران فرهنگی کشور دارند و به دست اندرکاران سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز  اعلام می‌کنم این وزارتخانه آمادگی کامل در تدوین برنامه‌های شناخت بیشر از میراث فرهنگی کشور برای ماموران اعزامی فرهنگی کشور را دارد.

معاون میراث فرهنگی وزارت گردشگری با اعلام امادگی این وزارتخانه گفت:  آماده‌ایم تا زمینه و منابع لازم برای این تبیین در اختیار رایزنی‌های فرهنگی جمهوری اسلامی که سفیران این حوزه‌اند قرار گیرد و آمادگی داریم این ارتباط را به جهت محتوایی و ساختاری نظام مند کنیم و شکل بدهیم.

وی افزود: نکته قابل تامل دیگر، موضوع حدود و گستره ایران فرهنگی است که امروز بخش گسترده‌ای از  آن در خارج مرزهای جغرافیایی ایران کنونی قرار گرفته و بخش بزرگی از میراث فرهنگی ایران اعم از ملموس و ناملموس که مصادیق روشنی از گستره فرهنگی ایران هستند در این سرزمین‌ها واقع شده و لازمست شناسایی، حفظ و معرفی بشوند مثلاً بخش بزرگی از مشاهیر ایرانی امروز مدفن آنها در خارج از مرزهای ایران قرار گرفته است که همگی جزیی از دارایی‌های فرهنگی ایران هستند و این وزارتخانه و رایزنی های فرهنگی آن در قبال آن مکلف هستند.

دارابی تاکید کرد:  برای هم افزایی، برنامه ریزی و اقدام مشترک در جهت انجام این تکالیف و  بهره گیری از این ظرفیت نهادهای نمایندگی ایران در خارج از کشور، راه اندازی بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در رایزنی‌های منتخب در کشورهای ویژه می‌تواند آغازی بر این همکاری مستمر باشد.

در ادامه، علی‌اصغر شالبافیان، حسین‌آبادی معاون گردشگری در سخنانی، پیشنهاد برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در خارج از کشور، استفاده از هفته‌های فرهنگی، خواهر خواندگی بین شهرها، استفاده از گروه‌های اجتماعی و فعالان اثرگذار، توسعه مطالعات گردشگری و رصد روندهای حوزه گردشگری را داد.

امضای تفاهم نامه همکاری مشترک وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و‌ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی توسط حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور و سید عزت الله ضرغامی پایان بخش این مراسم بود.

انتهای پیام/ص

مدیر سیستم

مدیر سیستم

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.