به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انجام شد؛
بررسی چالشها و راهکارهای جذب دانشجویان بینالملل در دانشگاههای ایران
چالشها و راهکارهای دیپلماسی علمی و جذب دانشجویان بینالملل با حضور رئیس سازمان امور دانشجویان و برخی از رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نخستین نشست برخط دیپلماسی علمی و جذب دانشجویان بینالملل با حضور رئیس سازمان امور دانشجویان، معاون بورس دانشجویان بینالملل آن سازمان، مدیر کل همکاریهای علمی و دانشگاهی و رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، هرات، اسلام آباد، کراچی، کویته، لاهور، راولپندی، بمبئی، سریلانکا و بنگلادش به همت ادارهکل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، برگزار شد.
ابوالحسن خلجمنفرد، مدیرکل همکاریهای علمی و دانشگاهی در سخنانی، ضمن برشمردن اهداف نشست برخط دیپلماسی علمی و جذب دانشجویان بینالملل گفت: در تلاش هستیم بدنه علمی جمهوری اسلامی ایران را به جامعه علمی کشورهای هدف متصل کنیم.
وی مطرح کرد: در صدد آن هستیم تا برای پیشبرد دیپلماسی علمی کشور با مساعدت و همکاری سازمان امور دانشجویان و نمایندگان فرهنگی کشورمان، مسائل، مشکلات و راهکارهای همکاریهای دانشگاهی با محوریت تفاهم نامههای همکاری دانشگاهی، تبادل هیاتهای فی مابین، بورس تحصیلی و اعزام استاد در قالب دورههای تکمیلی و فرصت مطالعاتی، بر اساس نیازها و اولویتهای کشور محل مأموریت، احصاء و در این نشستها، طرح و مورد بررسی قرار گیرد.
سلمان پور، معاون بورس دانشجویان بینالملل سازمان امور دانشجویان، اظهار داشت: برای پیشبرد مأموریتهای دو سازمان و تسهیل در همکاریهای دانشگاهی لازم است تعاملات پیوستهای با رایزنان فرهنگی ایران داشته باشیم.
وی افزود: با توجه به تغییراتی که به سرعت در جهان امروز واقع میشود، ضروری است سیاستهای سازمان بر اساس وضعیت جدید و نیازهای کشورهای هدف مرتب به روز شود؛ از این رو، برای ارزیابی وضعیت موجود نیاز به همکاری رایزنان فرهنگی و علمی کشورمان هستیم.
در ادامه این نشست، رایزنان فرهنگی کشورمان در کابل، هرات، اسلام آباد، کراچی، کویته، لاهور، راولپندی، بمبئی، سریلانکا و بنگلادش اظهار کردند: دیپلماسی علمی یک دیپلماسی پایدار است و حتی بخش عمده حوزه فرهنگی را دیپلماسی علمی تشکیل میدهد.
آنان بر ضرورت تقویت نضج علمی کشورمان در عرصه بینالملل تأکید کردند و مهمترین مشکلات جذب دانشجویان را در محورهای طولانی بودن و پیچیدگی فرایند جذب دانشجو، سهمیه محدود در رشتههای پزشکی، توجه و نگاه خاص به برخی از کشورهای هدف با توجه به مسائل و مشکلات آنها و برنامهریزی برای استفاده از دانشآموختگان خارجی در کشور خود در حوزههای فرهنگی دانستند.
داداش پور، رئیس سازمان امور دانشجویان به بررسی محورها و مشکلات مطروحه نمایندگان فرهنگی پرداخت و ضمن تأکید بر فعال سازی ارتباط و تعامل رایزنان فرهنگی با مسئولان سازمان امور دانشجویان به ضرورت توجه و نگاهی خاص به برخی از کشورهای هدف اشاره کرد.
شایان ذکر است؛ اشاره به فعالیتهای سایر کشورها در حوزههای جذب دانشجو، استفاده از ظرفیتهای اتاق ایران و ضرورت تغییر رویکرد اینگونه اتاقها برای استفاده بهینه از آنها از دیگر محورهای مطرح شده در این نشست، بود.
انتهای پیام/ص