قاضیزاده:
استفاده از تمام ابزارها برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ضروری است
معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تأکید کرد: وقتی از ترویج فرهنگ ایثار و شهادت صحبت میکنیم، از یک فضا و اتمسفر سخن میگوییم که باید با استفاده از تمام ابزارها بر سطوح مختلف زندگی انسان جاری شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نخستین جشنواره بینالمللی بازیهای رایانهای در حوزه ایثار، فداکاری و شهادت با عنوان «بازی دلها» به همت بنیاد شهید و امور ایثارگران و بنیاد ملی بازیهای رایانهای و با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سایر مؤسسات و دستگاههای فرهنگی در حوزه بازیهای رایانهای در داخل کشور برگزار شد.
آیین اختتامیه این جشنواره که (10 مهرماه) در سالن کنفرانس مجتمع فرهنگی رسولزاده و به صورت وبینار در سراسر کشور برگزار شد، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رئیس بناد شهید و امور ایثارگران، آقا تهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدعلی کیانی، مدیرکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور، مدیران استانی بیناد شهید و منتخبین و برگزیدگان حضور یافتند.
در این مراسم، قاضیزاده هاشمی بیان کرد: برگزاری چنین جشنوارهای نشان میدهد بنیاد شهید و امور ایثارگران در زمینه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به تمام وظایف خود آگاه است. وقتی از ترویج فرهنگ ایثار و شهادت صحبت میکنیم یعنی از یک فضا و اتمسفر سخن میگوییم که باید با استفاده از تمام ابزارها بر سطوح مختلف زندگی انسان جاری شود.
وی افزود: ایثارگری، نظام و فرهنگ مستحکمی در بین مردم ایران است که جدیدترین نمونه آن را در فداکاری شهید نوجوان علی لندی دیدیم که برای نجات جان سایر انسانها از آتشسوزی، خود را فدا کرد.
معاون رئیسجمهور بازیهای رایانهای را ابزار و مسیری برای انتقال فرهنگ دانست و گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز از همین منظر به چنین موضوعی ورود کرده است و امیدواریم با حمایتهای لازم بتوانیم رقابت خوبی با تولیدکنندگان خارجی داشته باشیم و ارزشهای اسلامی و ایرانی را در این فضا مسلط کنیم، زیرا زیرساخت بازیهای فعلی در دنیا دارای روحیه لیبرال و ضد دین است و باید با این رویکرد مقابله کرد.
وی ادامه داد: امروز شاهدیم که در دنیا شخصیتهای کارتونی و غیرواقعی را در قالب بازیهای رایانهای به عنوان قهرمان معرفی میکنند و این در حالی است که در کشور ما قهرمانان واقعی و بزرگی هستند که باید به دیگران شناسانده شوند. یکی از روشها و ابزارهای مناسب برای معرفی قهرمانان دنیای واقعی استفاده از ظرفیت بازیهای رایانهای است.
از کپی کردن بازیهای غربی پرهیز شود
حجتالاسلاموالمسلمین مرتضی آقا تهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در این مراسم با بیان اینکه اسلام دینی بسیار کامل و جامع است، اظهار داشت: شخصیت انسان دارای ابعاد بسیار گستردهای است و اسلام پاسخگوی تمام نیازها و ابعاد وجودی بشر است. بر همین اساس در زمینه بازی نیز باید تحقیق و بررسی انجام شود و اگر به سمت تولید بازی میرویم از کپی کردن بازیهای غربی پرهیز کنیم.
وی افزود: ایثار و مقاومت در تمام ابعاد انقلاب اسلامی مشاهده میشود و موضوعی است که باید همیشه به آن توجه شود.
فرهنگ ایثار از طریق بازیها منتقل شود
حجتالاسلام سیدسعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این مراسم تصریح کرد: ما در جهان دادهها زندگی میکنیم و هر روز بر تعداد این دادهها افزوده میشود و تراکنشهای ارتباطی به صورت مدام در حال افزایش است.
وی ادامه داد: این دادهها در بسترهایی که آمریکا ساخته عرضه میشوند و این موضوع باعث دسترسی آنها به اطلاعات و آمارهای مربوط به زندگی سایر کشورها میشود تا حتی سلیقه مردم یک کشور را نیز تحلیل کنند. خوشبختانه با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، بنیاد ملی بازیهای رایانهای تأسیس شده است تا جایگاه ویژه و تأثیرگذار این بازیها مورد توجه جدی واقع شود.
حجتالاسلام عاملی به تشریح ساختار بازیهای رایانهای و تأثیر آن بر انسانها و کاربران آن پرداخت و گفت: مخاطبان بازیهای رایانهای با مخاطبان سینما، تلویزیون و هنر تفاوت دارند، زیرا آنها کاربر هستند و این مسأله احساس کنشگری و دخالت را به مخاطب آن القا میکند.
وی گفت: إنشاءالله با تدبیر بنیاد شهید و امور ایثارگران و شخص آقای قاضیزاده و در زمینه فعالیتهای فرهنگی و بهخصوص بازیهای رایانهای شاهد تحولات بزرگی در این راستا باشیم و فرهنگ ایثار و مقاومت از این طریق نیز گسترش و ترویج پیدا کند.
ضرورت تشویق فعالان فرهنگ ایثار برای تولید بازیهای رایانهای
سردار یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این مراسم گفت: ضمن تشکر از دستگاههای همکار ، باید به گفتمانسازی فرهنگ ایثار و شهادت در حوزه بازیهای رایانهای توجه بیشتری شود.
وی با بیان اینکه شهادت سردار سلیمانی او را ماندگار کرد، افزود: نخستین جشنواره بینالمللی بازی دلها با محوریت شهدای مدافع حرم، شهدای سلامت و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شد. هدف از برگزاری این جشنواره، سوق دهی فعالان فرهنگ ایثار و شهادت به سمت بازیهای رایانهای است.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان داشت: شعار نخستین جشنواره بینالمللی بازی دلها، پنجرهای به بازیهای رایانهای برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است.
در پایان این مراسم از ۹ اثر برگزیده نخستین جشنواره ملی بازیهای رایانهای در حوزه ایثار، فداکاری و شهادت تقدیر شد.
انتهای پیام/ص