رئیس دانشکده الهیات و ادیان دانشگاه پرتوریا:
اخلاقمداری از ویژگیهای مهم رهبران دینی جامعه است
پروفسور «ران توا لتسوسا»، رئیس دانشکده الهیات و ادیان دانشگاه پرتوریا تأکید کرد: ما به عنوان رهبران دینی جامعه و کسانی که تأثیرگذاری بر دیگران داریم، باید اخلاقمدار باشیم تا مردم از ما الگوبرداری کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پروفسور «ران توا لتسوسا»، رئیس دانشکده الهیات و ادیان دانشگاه پرتوریا در سخنرانی خود در دومین گفتوگوی دینی اسلام و مسیحیت آفریقای جنوبی با ابراز خرسندی از سفر به ایران و شرکت در این دور از گفتوگوها، مطرح کرد: هنگامی که برای این نشست دینی دعوت شدم بسیار خوشحال و هیجان زده شدم چراکه علاوه بر گفتوگو با اندیشمندان ایرانی میتوانم واقعیات ایران را از نزدیک مشاهده کنم.
وی با تأکید بر اینکه اخلاق خوب در یک جامعه بسیار مؤثر است، افزود: اخلاق در جامعه امروز دارای نقش مهمی است. اخلاق باید در باطن ما باشد و در زندگی خود نسبت به آن عمل کنیم تا مردم نیز عملکرد ما را ببینند و اخلاقمدار باشند.
رئیس دانشکده الهیات و ادیان دانشگاه پرتوریا اظهارداشت: جامعهای که اخلاق ندارد، نه تنها خود را ویران؛ بلکه در حقیقت مردم را نابود میکند، حتی ممکن است گاهی در یک کلیسا، اخلاق رعایت نشود.
وی ادامه داد: ما به عنوان رهبران دینی جامعه و کسانی که تأثیرگذاری بر دیگران داریم، باید اخلاقمدار باشیم تا مردم از ما الگوبرداری کنند.
ران توا لتسوسا تأکید کرد: گفتوگوی دینی همواره درصدد آن است تا همزیستی مسالمت آمیز و صلح را توسعه دهد، از این رو این دور از گفتوگوهای دینی اسلام و مسیحیت آفریقای جنوبی میتواند تأثیرگذار و سازنده باشد.
پروفسور ران توا لتسوسا خاطرنشان کرد: ما در این گفتوگوها میتوانیم از یکدیگر یاد بگیریم و دانش خود را غنا ببخشیم و نمایندگان تغییر باشیم. بنابراین مطالعات دینی میتواند تأثیر زیادی در دانشگاه و جامعه داشته باشد و درها باز بگذارد تا همگان به آن بپیوندند .
هندوها معتقدند که باید خود را از استعمار فکری غرب نجات دهند
منیراج سوگداون، استاد دانشکده الهیات و ادیان دانشگاه پرتوریا از دیگر سخنرانان این نشست بود. وی افزود: اخلاقیات در هندوئیسم، بخش زیادی از باورهای هندوئیسم را تشکیل میدهد و درک ابعاد اخلاقیات بسیار متنوع است و مفاهیم متنوعی برای اخلاقیات در نظر گرفته شده است.
این استاد دانشگاه بیان کرد: اصل اساسی اخلاق در هندوئیسم، از دیدگاههای کلامی گرفته میشود و دیدگاههای اخلاقی ادیان انسان را از شر به رستگاری و فلاح میرساند.
وی یادآور شد : ما در هندوئیسم، مسئلهای به نام مراقبه داریم که به معنای بهبود سلامت جسمی و معنوی برای ایفای خوب نقش و وظایفمان است و سلامت جسمی و روحی را در نظر میگیرد و اینکه همیشه مراقب باشیم و خود را از وابستگیها جدا کنیم.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: هندوها معتقدند که غرب باعث مشکلات زیادی برای ادیان شرقی شده است و ما باید خود را از استعمار فکری غرب نجات دهیم.
آفریقا قاره تکثرگراست
در ادامه، خانم لراتو موکوئنا، استاد دانشکده الهیات و ادیان دانشگاه پرتوریا در سخنرانی خود، عنوان کرد: فلسفه آفریقا و اخلاق ادیان در آفریقا از لحاظ ایدئولوژیک مورد هجوم قرار گرفته است و در یک نگاه به تاریخ آفریقا هجوم و تسلط دانشها و ایدئولوژیها را در مییابیم، آفریقا قاره تکثرگراست.
وی ضمن بیان مطلب فوق، تصریح کرد: آفریقاییها با کنشگران دیگر مورد هجوم قرار گرفتند و منزوی شدند و من امیدوارم وقتی از سنتها و ادیان آفریقا، سخن میگوییم، بتوانیم تصویر روشنی از آنچه مورد نظرمان است، ارائه دهیم.
بنابر اعلام این خبر، به اهتمام رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پرتوریا و با همکاری دانشکده الهیات دانشگاه تهران دومین گفتوگوی دینی اسلام و مسیحیت آفریقای جنوبی با عنوان «اخلاق در ادیان» صبح امروز (8 بهمنماه) با حضور اندیشمندان دینی دو کشور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.
انتهای پیام/