• 1401/11/19 - 11:24
  • 708
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
با تاکید بر گسترش همکاری‌های مشترک برای تقویت سواد رسانه‌ای؛

چهارمین نشست همکاری‌های رسانه ای ایران و روسیه برگزار شد

در این نشست، رایزنی فرهنگی ایران در روسیه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان محور همکاری‌های رسانه ای ایران و روسیه معرفی شدند.

به  گزارش روابط‌ عمومی  سازمان فرهنگ و ارتباط اسلامی، به نقل از معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حاضرین در این نشست سه ساعته به طرح دیدگاه‌ها و پیشنهادات خود درجهت توسعه همکاری‌های رسانه‌ای تهران و مسکو پرداختند.

فرشاد مهدی‌پور معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای جلسه ضمن خیر مقدم به هیات رسانه‌ای روسیه و دیگر مهمانان حاضر در نشست، با اشاره به تلاش‌های آمریکا و دولت‌های غربی در سه دهه گذشته برای سیطره بر افکار عمومی جهان، بر ضرورت افزایش همکاری‌ها و تبادلات رسانه‌ای میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به منظور برون‌رفت از محدودیت‌های مذکور و مقابله با رسانه‌های نظام سلطه تاکید کرد.

مهدی‌پور یکی از اقدامات مهم در زمینه مقابله با تبلیغات مسموم آمریکا و ناتو را همکاری مشترک در زمینه افزایش سواد رسانه‌ای ملت‌های ایران و روسیه دانست تا از این طریق بتوانند در برابر اخبار جعلی منتشر شده در رسانه‌های غربی مقاوم شوند.

وی در همین رابطه با بیان اینکه این همکاری درصورت موفقیت‌آمیز بودن می‌تواند الگویی برای دیگر کشورها باشد، افزود: با سرمایه‌گذاری مشترک کشورهای ایران و روسیه می‌توان مدیریت فضای مجازی را به گونه‌ای کارآمد برعهده گرفت و از آسیب‌های اجتماعی آن جلوگیری کرد. سرمایه‌گذاری در زمینه پیام‌رسان‌های داخلی از جمله قلمروهای دیگر همکاری رسانه‌ای مشترک است.

در ادامه، خانم بلا چرکسووا، معاون توسعه دیجیتال، ارتباطات و رسانه‌های گروهی فدراسیون روسیه با قدردانی از برگزاری مناسب چهارمین نشست همکاری‌های رسانه‌ای ایران و روسیه، ضمن اشاره به وجود فشارهای رسانه‌ای بر دو کشور ایران و روسیه، اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر نگاه دوکشور به یکدیگر از پنجره منابع غربی است که باید با نزدیک کردن منابع رسانه‌ای دوکشور این نگاه را بهبود بخشید.

وی با تاکید بر ضرورت گسترش همکاری مناسب در زمینه تولید محتوا و تجهیزات رسانه‌ای به خصوص در حوزه مقابله با اخبار جعلی، آمادگی و علاقه خود را برای افزایش همکاری وتبادل خبرنگاران میان دوکشور اعلام کرد.

احمد نوروزی، معاون برون مرزی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به این که همکاری رسانه‌ای دو کشور همپای موضوعات سیاسی، نظامی و اقتصادی، توسعه نیافته و نیازمند عزم جدی در طرفین برای عبور از این مشکل است، به عنوان نماینده سازمان صدا و سیما از مدیران رادیو و تلویزیون روسیه دعوت کرد تا در ادامه نشست، جلساتی تخصصی با کارشناسان صداوسیما برای فراهم کردن سریع‌تر زمینه‌های اجرایی توافقاتی داشته باشند.

علی نادری، مدیرعامل خبرگزاری ایرنا نیز با اشاره به قدمت 90 ساله خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران و سابقه همکاری‌های رسانه‌ای این خبرگزاری با رسانه‌های روسیه، به موضوع در دست اقدام این خبرگزاری با اسپوتنیک در زمینه تبادل بین آرشیوی اشاره کرد.

وی همچنین با اشاره به اینکه در برهه تحولات بین‌المللی وارد دوره و نظم جدیدی می‌شویم که ارتقای درک و همکاری رسانه‌ای بین کشورهای همسو را ایجاب می‌کند از تلاش خبرگزاری ایرنا برای مخابره واقعیات جمهوری اسلامی ایران به جهان و آمادگی فعالیت بیش از پیش این خبرگزاری در حوزه زبان روسی و اعزام نماینده جدید برای اقامت در شهر مسکو خبرداد.

ایوان زاخاروف، رئیس اداره همکاری با خاورمیانه روسیه نیز، اسپوتنیک را یکی از مهم‌ترین آژانس‌های خبری دنیا معرفی کرد و  ایجاد حوزه مختص تولید محتوای رادیویی به زبان فارسی با همکاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را یکی از اهداف این خبرگزاری در ایران دانست.

در ادامه این نشست، مرتضی اصغری، مشاور رئیس و مدیرکل بین الملل سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با اشاره به این که روابط رسانه‌ای دو کشور باید همپای روابط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی پیش برود، گزارشی از تفاهم نامه و همکاری‌های رسانه‌ای با راشاتودی و اسپوتنیک را ارائه داد و با اشاره به این که فضای مطلوب رسانه‌ای، ارتباطی دوطرفه و مستقیم میان رسانه‌های ایران و روسیه را می‌طلبد، به آمادگی صدا و سیما برای دعوت از رسانه‌های روسیه به‌منظور شرکت در نشست‌های دوجانبه و چندجانبه و پیگیری موضوعات همکاری در حوزه خبر، فیلم و سریال اشاره کرد.

سعید حمزه‌ای مدیر بخش روسی سازمان صدا و سیما، عظیم امیدی سردبیر بخش بین الملل خبرگزاری تسنیم، مریم سلیمی نمین مدیرمسئول خبرگزاری نورنیوز، عباس اصلانی مدیرمسئول روزنامه ایران دیلی و مهدی مولایی مدیر فضای مجازی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ازجمله دیگر سخنرانان ایرانی و آناستازیا بیچکووا، مدیر پروژه اداره همکاری با خاورمیانه اداره کل مشترک رادیو و تلویزیون خارجی، الکساندرسولوماتین معاون مدیرکل اطلاعات رادیو و تلویزیون نووستی، ویکتور پینچوک، معاون مدیرکل شرکت مدیا اسکوپ، کسینیا آچکاسووا مدیر اجرایی شرکت مدیا اسکوپ، یاروسلاوکوریلو رئیس اداره روابط با آسیا و چین خبرگزاری تاس، وادیم ورشچاگین، مدیرکل شراکت مرکزی روسیه و الکساندر ارلوف، معاون اول و مدیرکل شرکت رداستار نیز ازجمله دیگر سخنران روسی حاضر در این نشست بودند.

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.