سید عباس صالحی:
ارتباط میان ملتها منشا توسعه پایدار است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین اجلاس گفتوگوی فرهنگی آسیایی تأکید کرد: ارتباط میان ملتها منشا توسعه پایدار است.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در نخستین اجلاس گفتوگوی فرهنگی آسیایی با اشاره به اینکه گفتوگو، فضای مفاهمه بین ملل را تسهیل میکند، گفت: ارتباط میان ملتها منشا توسعه پایدار است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اظهار امیدواری کرد تا دستاوردهای این اجلاس و کمیسیونهای چندگانه آن در تقویت فهم مشترک مسائل و موضوعات موثر باشد و نتایج ارزشمندی را در مسیر توسعه همکاریهای دو جانبه و چند جانبه جوامع آسیایی به ارمغان آورد.
وی افزود: تجربههای تاریخی در روابط بینالملل نشان میدهد که هرگاه ارتباط میان ملتها در بستری فرهنگی سامان یابد، پایدار، صلحآمیز و منشا توسعه بوده است؛ چراکه غایت ارتباط فرهنگی، اعتمادسازی و شکلگیری فهم مشترک است و هدف آن شکل دادن به همکاری و شراکتی است که برای همه طرفها سودمند بوده و مولفههای آن بر تبادل و دوسویگی، استوار شده و به دنبال شکل دادن به معنا و مفهوم «ما» میباشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر تعامل و ارتباطات میان ملتها در بستر فرهنگی گفت: هرچه برقراری ارتباط فرهنگی تعاملیتر، مشارکتیتر و تجربیتر باشد احتمال موفقیت آن نیز، بیشتر میشود.
وی همچنین، گفتوگو را بارزترین مثال برای چندجانبهگرایی و مشارکت جمعی در عرصه ارتباطات و تعاملات فرهنگی برشمرد و گفت: از آنجا که گفتوگو بارزترین مثال برای چندجانبهگرایی و مشارکت جمعی در عرصه ارتباطات و تعاملات فرهنگی است، این رویکرد مستلزم تغییر دوجانبهگرایی به چندجانبهگرایی، تغییر فرآیند عرضه به فرآیند همکاری، تغییر یکسویگی به دوسویگی، تغییر گفتن به شنیدن، تغییر خودترویجی به ترویج ارزشها است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: مشارکت جمعی که بر پایه گفتوگو و تعامل سازنده شکل گرفته باشد در برگیرنده افزایش سطح تعامل است.
بنابر این گزارش ، نخستین اجلاس گفتوگوهای فرهنگی آسیایی، (شنبه 23 دیماه) با حضور سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ابوذر ابراهیمیترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و بیش از 70 اندیشمند و شخصیت علمی و فرهنگی از 20 کشور آسیایی در محل این سازمان آغار به کار کرد.
کمیسیونهای «شرق آسیا»، «شبهقاره» و «آسیای مرکزی و قفقاز» این اجلاس، به مدت سه روز (23 تا 25 دیماه) به ترتیب در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران، دانشگاه فرودسی مشهد و مازندران (بابلسر)، برگزار میشود.
این همایش به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با همکاری دانشگاه تهران، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه مازندران (بابلسر)، موسسه فرهنگی اکو، مجمع بینالمجالس آسیایی و مرکز گفتوگوی همکاری آسیایی، در حال برگزاری است.
انتهای پیام/ص