• 1403/12/01 - 14:05
  • 73
  • زمان مطالعه : 12 دقیقه

پیروان مسیحیت، بودایی و اسلام در تایلند گردهم آمدند؛ بررسی نقش رهبران دینی در فرآیند صلح جامعه

با هدف بررسی نقش رهبران دینی در ایجاد و حفظ صلح و همبستگی در جوامع چندفرهنگی و چندمذهبی، نشست تخصصی ادیان تحت عنوان «نقش رهبران دینی در فرآیند صلح جامعه» با حضور وزیر اعظم استان‌های جنوب و شخصیت‌های از ادیان مسیحیت، بودایی و اسلام در پاتالونگ جنوب تایلند برگزار شد .

دریس اوسانتینوتسکول یک پژوهشگر تایلندی بر اهمیت همزیستی مسالمت‌آمیز در جوامع چندفرهنگی و چندمذهبی تأکید کرد و گفت: چالش‌های موجود در جنوب تایلند به دلیل تنوع فرهنگی و دینی، نیاز به راه‌حل‌هایی مبتنی بر تعامل و گفت‌وگو بین رهبران مذهبی دارد که باید از تجربه‌های موفق کشورهای دیگر در از رهبران دینی برای کاهش تنش‌های قومی و دینی استفاده کرد.

وی پیشنهاد داد: ایجاد کانال‌های بیشتر برای همکاری بین جوامع مختلف بسیار ضروری است.

جیروات وتانیانو رئیس مرکز مراقبت‌های معنوی معبد لون و رئیس انجمن حمایت از روحانیون استان پاتالونگ نیز، بیان کرد:  رهبران دینی در ایجاد صلح باید پایه‌های معنوی و اخلاقی را در میان مردم تقویت کنند.

وی افزود: صلح واقعی از دل ایمان و باورهای دینی برمی‌آید و رهبران مذهبی باید به عنوان مشاوران اخلاقی و دینی در پیشبرد اهداف صلح و همبستگی در جامعه عمل می‌کنند و آموزش‌های دینی باید در راستای احترام به تفاوت‌های فرهنگی و مذهبی صورت پذیرد.

لزوم صلح و همزیستی پایدار در جهان

در بخش بعدی برنامه، مهدی زارع بی‌عیب رایزن فرهنگی کشورمان سخنرانی خود را با موضوع «تاثیر آموزه‌های اسلام در برقراری صلح و همبستگی بین جوامع دینی» آغاز کرد. وی افزود: ادیان همواره راهنمای بشر در مسیر حقیقت، عدالت، اخلاق و معنویت بوده‌اند و در طول تاریخ، پیامبران و مصلحان دینی، انسان‌ها را به محبت، احترام متقابل، نوع‌دوستی و خیرخواهی دعوت کرده‌اند و اما امروز، با وجود پیشرفت‌های علمی و فناوری، همچنان جهان با چالش‌های اخلاقی، اجتماعی و انسانی بزرگی روبروست.

وی ابراز کرد: جوامع بشری با معضلاتی مانند جنگ، افراط‌گرایی، تبعیض، فقر، نابرابری و نادیده گرفتن کرامت انسانی دست‌وپنجه نرم می‌کنند وبرخی سوءبرداشت‌ها از آموزه‌های دینی، بهانه‌ای برای خشونت و اختلافات شده و چهره ادیان الهی را خدشه‌دار کرده و در برخی نقاط جهان، به جای تأکید بر اشتراکات ادیان، بر تفاوت‌ها و اختلافات تأکید می‌شود، که این امر مانع تحقق صلح پایدار است.

رایزن فرهنگی کشورمان اظهار داشت: هم اکنون اهمیت گفت‌وگوی بین‌مذهبی بیش از پیش آشکار و اگر پیروان ادیان مختلف به جای تقابل و سوءظن، به تعامل و تفاهم روی آورند، می‌توان بسیاری از این چالش‌ها را کاهش داد و ما امروز اینجا گرد هم آمده‌ایم تا با یکدیگر گفت‌وگو و به اشتراکات‌مان بیاندیشیم و راهکارهایی برای تحقق صلح و همزیستی پایدار ارائه دهیم.

وی ادامه داد: همه ادیان آسمانی و الهی، اصولی مشترک دارند که می‌تواند پایه‌گذار همگرایی و تفاهم میان ملت‌ها و محبت به همنوع، دعوت به عدالت، ترویج حقیقت و اخلاق، مقابله با ظلم و بی‌عدالتی، و تقویت معنویت و اخلاق انسانی از جمله این اصول هستند.

زارع بی‌عیب تصریح کرد: اسلام، با پیام رحمت و مهربانی، همواره بر عدالت، بردباری و همزیستی مسالمت‌آمیز تأکید کرده که قرآن کریم می‌فرماید:"إنّ أکْرمکمْ عند اللّه أتْقاکمْ" (حجرات: ۱۳)"همانا گرامی‌ترین شما نزد خداوند، پرهیزگارترین شماست" از سوی دیگر ادیان از جمله مسیحیت، با آموزه‌های عشق و بخشش، پیروان خود را به محبت و همدلی دعوت کرده و در انجیل آمده است: "همسایه خود را مانند خود دوست بدار."

وی افزود: بودیسم با تأکید بر صلح درونی و پرهیز از خشونت، انسان‌ها را به شفقت و همزیستی دعوت و یهودیت، با ریشه‌های معنوی عمیق، پیروانش را به اجرای عدالت و احترام به حقوق دیگران توصیه و ادیان دیگر نیز، هر یک در آموزه‌های خود، بر اهمیت تعامل، احترام و درک متقابل تأکید کرده‌اند.

انتظار منجی و آرزوی جهانی سرشار از عدالت و صلح

رایزن فرهنگی کشورمان با تأکید بر امکان‌پذیربودن تفاهم بین ادیان گفت: تفاهم یک ضرورت جهانی است و باید بپذیریم که تنوع مذهبی و فرهنگی، نه یک تهدید، بلکه یک فرصت برای تکامل معنوی و اجتماعی است.

زارع بی‌عیب یادآور شد: هم‌زمان با ایام مبارک ولادت آخرین امام شیعیان است لازم می‌دانم به یکی از مهم‌ترین مفاهیم مشترک در ادیان الهی، انتظار منجی و آرزوی جهانی سرشار از عدالت و صلح اشاره کنم.

وی در ادامه سخنان خود، گفت: در اسلام، نیمه شعبان سالروز ولادت حضرت مهدی (عج)، منجی موعود است که بر اساس آموزه‌های اسلامی، عدالت، صلح و معنویت را در سراسر جهان گسترش خواهد داد و در مسیحیت، اعتقاد به بازگشت حضرت عیسی مسیح(ع) و برقراری پادشاهی الهی، نشان از امید به آینده‌ای بهتر و در یهودیت، بودیسم، هندوئیسم و دیگر ادیان نیز، مفهومی مشابه درباره ظهور منجی و عصر طلایی عدالت و صلح جهانی وجود دارد.

وی اضافه کرد: این اشتراکات نشان می‌دهد که همه ما، صرف‌نظر از تفاوت‌های دینی، به یک حقیقت بزرگ باور داریم: جهانی که در آن ظلم، تبعیض و بی‌عدالتی جای خود را به صلح، برابری و کرامت انسانی بدهد بنابراین، امید جهانی و وحدت بین پیروان ادیانی است که باید برای تحقق عدالت و صلح تلاش و از سوءبرداشت‌ها را برطرف و تصویری صحیح و حقیقی از ادیان ارائه و در زمینه‌های همکاری مشترک در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی را بررسی و با تأکید بر اصول مشترک انسانی و اخلاقی، به ایجاد جهانی عادلانه‌تر کمک کنیم.

زارع بی‌عیب ابراز کرد: همه ما در مسیر تحقق صلح جهانی و همزیستی ادیان مسئولیت داریم. امروز بیش از هر زمان دیگری باید به یکدیگر نزدیک شویم، از تعصبات و سوءتفاهم‌ها دوری کنیم و بر ارزش‌های مشترک انسانی و الهی تأکید کنیم. امیدوارم این نشست، نقطه عطفی در مسیر تعاملات بین‌مذهبی و راهی برای افزایش همکاری‌ها، درک متقابل و ایجاد جهانی مبتنی بر عدالت، محبت و صلح هموار کند.

پس از آن، شیخ انصار لمپان - رئیس بنیاد الزهرا(س) در سخنرانی خود به نقش امام مهدی(عج) به عنوان منادی صلح و عدالت در زمان ظهور اشاره کرد.

وی گفت: ما به عنوان رهبران دینی باید به آموزه‌های حضرت مهدی(عج) در ایجاد صلح جهانی توجه و در دوران غیبت، وظیفه ما ترویج همان اصول و ارزش‌هاست تا جهانی عادلانه‌تر و صلح‌آمیزتر بسازیم که نمونه دوستی و همکاری میان جوامع مذهبی در پاتالونگ به عنوان الگویی برای دیگر جوامع مسلمان بشمار می‌آید.

دین مسیحیت؛ پیام‌آور محبت، بخشش و عدالت

این نشست با سخنرانی کشیش سمهات سنگساوانگسجکون، رئیس کلیسای ساتون با تأکید بر اهمیت محبت و صلح در مسیحیت ادامه یافت. وی اظهار داشت: مسیحیت همواره بر اساس اصول محبت، صلح و همبستگی استوار بوده است و ما به عنوان رهبران مذهبی باید این ارزش‌ها را در جامعه تقویت کنیم.

وی با اشاره به تعالیم حضرت عیسی مسیح(ع) گفت: مسیحیت از آغاز، پیام‌آور محبت، بخشش و عدالت بوده است. در طول تاریخ، کلیساها همواره تلاش کرده‌اند تا میان ملت‌ها و گروه‌های درگیر صلح برقرار و از مذاکرات میان کشورهای جنگ‌زده گرفته تا کمک‌های بشردوستانه به مناطق درگیری، مسیحیت همواره پلی برای آشتی و دوستی بوده و ما امروز در دنیایی زندگی می‌کنیم که بیش از هر زمان دیگری به این پیام نیاز دارد.

سمهات همچنین به اهمیت گفت‌وگوی بین‌الادیانی اشاره کرد و گفت: ادیان مختلف، با وجود تفاوت‌های ظاهری، همگی بر اصولی همچون محبت، احترام متقابل و عدالت تأکید و امروز، بیش از هر زمان دیگری، نیازمند همکاری میان ادیان برای مقابله با جنگ، خشونت و افراط‌گرایی و باید دست در دست یکدیگر دهیم و نشان دهیم که دین می‌تواند به‌جای عامل اختلاف، عامل همبستگی باشد.

وی با تأکید بر وظیفه پیروان ادیان در حفظ صلح و همبستگی گفت: ما باید به عنوان رهبران مذهبی، پیام صلح را از کلیساها، مساجد، کنیسه‌ها و معابد خود به جهان مخابره و این مسئولیت ماست که میان جوامع پل بزنیم و مردم را به سمت همدلی و دوستی سوق دهیم لذا با عمل به آموزه‌های الهی، جهانی بسازیم که در آن هیچ فردی به دلیل مذهب، نژاد یا ملیتش مورد تبعیض و خشونت قرار نگیرد.

نقش اسلام در تعامل با دیگر ادیان

سخنران بعدی نشست، حاجی سبحان یحریم رئیس کمیته اسلامی استان پاتالونگ بود که نکاتی را در خصوص اهمیت همکاری عملی و مستمر میان رهبران دینی در ترویج صلح و کاهش تنش‌ها بیان کرد.

وی افزود: در جوامع مسلمان تایلند، مسئولیت رهبران دینی بسیار سنگین و باید در جهت ایجاد پل‌های ارتباطی قوی میان پیروان ادیان مختلف تلاش و برای برگزاری نشست‌های علمی و مذهبی مانند این نشست، گامی در راستای این هدف بزرگ برداشت.

رئیس کمیته اسلامی استان پاتالونگ گفت: اسلام، دینی است که انسان‌ها را به صلح، محبت و برادری دعوت می‌کند. خداوند در قرآن می‌فرماید: «وإن جنحوا للسّلْم فاجْنحْ لها وتوکّلْ على اللّه» یعنی اگر دشمنان به سوی صلح گرایند، تو نیز به آن متمایل شو و بر خداوند توکل کن. این پیام نشان‌دهنده اهمیت صلح در اسلام است.

وی با تأکید بر نقش اسلام در تعامل با دیگر ادیان گفتند: در دوران پیامبر اسلام(ص)، مسلمانان با پیروان سایر ادیان روابطی مسالمت‌آمیز و منشور مدینه یکی از نخستین نمونه‌های همزیستی ادیان در تاریخ است که حقوق و وظایف مسلمانان، یهودیان و دیگر اقلیت‌ها را به رسمیت شناخته و امروز نیز ما باید این الگو را ادامه و در کنار یکدیگر، برای تحقق صلح و عدالت تلاش کنیم.

رئیس کمیته اسلامی استان پاتالونگ در ادامه با اشاره به مسئولیت علمای دینی در تقویت صلح اظهار داشت: رهبران مذهبی نقش مهمی در کاهش اختلافات و ترویج گفت‌وگو دارند واگر ما به عنوان رهبران اسلامی، مسیحی، بودایی و دیگر ادیان، به جای تأکید بر اختلافات، بر ارزش‌های مشترک تأکید کنیم، می‌توانیم زمینه‌ساز جهانی آرام‌تر و عادلانه‌تر باشیم و این نشست‌های بین‌الادیانی فرصتی برای شناخت بیشتر یکدیگر و یافتن راه‌های مشترک برای مقابله با افراط‌گرایی و خشونت است.

وی خاطرنشان کرد: بیایید با اتحاد و همبستگی، جهانی بسازیم که در آن همه انسان‌ها فارغ از دین، نژاد و ملیت خود، در صلح و احترام زندگی کنند و خداوند ما را به نیکی و عدالت دعوت کرده و ما باید این وظیفه را به درستی انجام وهر یک از ما مسئولیتی در قبال ساختن جهانی بهتر داریم و این تنها از طریق محبت، درک متقابل و گفت‌وگو محقق خواهد شد.

شیخ یوسف پیت‌کاریم رئیس امور دینی جامعه دارالزهرا(س) در سخنرانی خود بر اهمیت آموزش دینی و اخلاقی برای برقراری صلح در جامعه اشاره داشت و گفت:اسلام، دین رحمت و همزیستی است. پیامبر اکرم(ص) همواره بر صلح، عدالت و احترام به حقوق دیگران تأکید داشتند. در قرآن کریم نیز آمده است که خداوند انسان‌ها را به محبت، برادری و عدالت دعوت کرده است. ما باید این ارزش‌ها را در زندگی روزمره خود به کار ببریم و از هرگونه خشونت و تفرقه‌افکنی پرهیز کنیم.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در جهان امروز افزود:افراط‌گرایی و سوءتفاهم‌های دینی از بزرگ‌ترین موانع صلح جهانی هستندکه اگر رهبران مذهبی و پیروان ادیان مختلف با یکدیگر گفت‌وگو کنند و به جای تمرکز بر اختلافات، بر مشترکات تأکید نمایند، می‌توانیم جهانی عادلانه‌تر و امن‌تر بسازیم.

راهب استاد جیراوات ووتایانو، رئیس انجمن راهبان استان پاتالونگ و رئیس مرکز مراقبت از زندگی مذهبی معبد لون، با اشاره به اهمیت نقش رهبران دینی در ایجاد صلح، بیان کرد: رهبران دینی نه‌تنها راهنمایان معنوی جوامع خود بلکه الگویی برای عدالت، احترام به حقوق دیگران و حل اختلافات به شیوه‌ای مسالمت‌آمیز محسوب می‌شوند.

وی اضافه کرد: رهبران دینی باید فراتر از آموزه‌های مذهبی خود عمل کنند و به انسانیت به‌عنوان یک ارزش جهانی توجه داشته باشند.

رئیس انجمن راهبان استان پاتالونگ افزود: بودیسم تأکید بسیاری بر مدارا، صلح درونی و احترام به دیگران دارد و اگر ما به این اصول پایبند باشیم، می‌توانیم دنیایی بسازیم که در آن ادیان مختلف نه‌تنها در کنار یکدیگر زندگی بلکه از یکدیگر می‌آموزند و همکاری می‌کنند.

گفت‌وگوی فرهنگی و اجتماعی برای افزایش همبستگی در جوامع مختلف

ناپونگ باینادپانجا مدیر اداره فرهنگ استان ساتون سخنران بعدی نشست بود که بر لزوم گفت‌وگوی فرهنگی و اجتماعی برای افزایش همبستگی در جوامع مختلف تأکید کرد.

وی افزود: با تقویت روابط فرهنگی میان جوامع مختلف، می‌توان از بحران‌ها و اختلافات پیش‌آمده جلوگیری کرد و جامعه‌ای پایدار و متحد ساخت.

در بخش پایانی نشست، سامکوان پلونگ‌آن وزیر اعظم و فرماندار منطقه گونگ‌هرا، استان پاتالونگ بعنوان سخنران نهایی نشست بر اهمیت همکاری دولت و نهادهای دینی در ایجاد فضای امن و صلح‌آمیز برای تمامی اقوام و ادیان در پاتالونگ تأکید و به تلاش‌های دولت برای حمایت از ابتکارات فرهنگی و مذهبی برای ترویج صلح در استان اشاره کرد.

وی گفت: ما به عنوان مقامات دولتی باید پشتیبان نهادهای دینی و فرهنگی باشیم تا محیطی امن و عادلانه برای همه افراد فراهم کنیم.

سامکوان پلونگ‌آن اظهار داشت: یکی از راهبردهای کلیدی اداره کل، حمایت از نشست‌ها و گفت‌وگوهای بین‌الادیانی است که با هدف افزایش درک متقابل و کاهش تنش‌های احتمالی برگزار و این نشست‌ها فرصتی برای رهبران دینی و اعضای جامعه فراهم می‌کند تا در مورد مسائل مشترک بحث و تبادل نظر و راه‌حل‌های مناسبی برای چالش‌های موجود بیابند.

وی یادآور شد: علاوه بر این، اداره کل با همکاری نهادهای آموزشی و فرهنگی، برنامه‌های آموزشی و کارگاه‌هایی را برگزار شد که با هدف آگاهی‌بخشی به جامعه و تقویت پیوندهای اجتماعی طراحی و به ترویج ارزش‌های صلح، احترام متقابل و همبستگی اجتماعی می‌پردازند.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

 
. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.