هنرهای سنتی ایران و تایلند آموزش داده شد
رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند، کارگاه آموزشی حصیر بافی با هدف ترویج و احیای هنرهای سنتی ایران و تایلند برگزار کرد.

در مراسم اختتامیه این کارگاه، مهدی زارع بی عیب رایزن فرهنگی ایران بر اهمیت توسعه دیپلماسی فرهنگی از طریق تبادل هنرهای سنتی میان دو کشور تأکید کرد و گفت: هنر، زبان مشترک انسانهاست و برگزاری چنین برنامههایی میتواند نقش مؤثری در تقویت پیوندهای فرهنگی بین ایران و تایلند ایفا کند.
خانم جوتیما چوکدی از اساتید هنرهای دستی و سنتی در این کارگاه آموزشی، شرکتکنندگان را با پیشینه تاریخی حصیربافی، کاربردهای سنتی آن و انواع الگوهای رایج در منطقه آشنا و بهصورت عملی، روشهای تهیه مواد اولیه از گیاهان بومی، نحوه آمادهسازی ساقهها، و تکنیکهای ابتدایی بافت را آموزش داد.
استاد این دوره به معرفی ابزارها، مواد اولیه، تکنیکها و شیوههای سنتی بافت حصیر پرداخت که شرکتکنندگان، به صورت عملی و مرحلهبهمرحله، با فرآیند بافت آشنا و تحت راهنمایی دقیق مدرس، موفق به ساخت نمونههای سادهای از حصیرهای دستی شدند.
کارگاه بهگونهای طراحی شده بود که افراد مبتدی نیز بتوانند با هنر حصیربافی آشنا و در عین حال، هنرمندان علاقهمند به ارتقاء مهارتهای خود نیز از آن بهره ببرند.
در پایان هر جلسه، آثار هنرجویان مورد بررسی و نقد قرار گرفت که این نقدها به هنرجویان کمک کرد تا نقاط ضعف خود را شناسایی و برای بهبود مهارتهای خود تلاش کنند.
همچنین، شرکتکنندگان اظهار داشتند که این تجربه برایشان بسیار مفید و الهامبخش بوده و تمایل دارند در دورههای پیشرفتهتر نیز حضور یابند.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی