همکاریهای دانشگاهی ایران و تانزانیا توسعه مییابد
محسن معارفی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تانزانیا و جافت انجاول، رئیس دانشجویان دانشگاه سنت آگوستین موانزا دیدار کردند.

جافت انجاول، رئیس دانشجویان دانشگاه سنت آگوستین موانزا گفت: دانشگاه SAUT با داشتن 14 هزار دانشجو در رشتههای مختلف الهیات مسیحی، حقوق، علوم اجتماعی، مهندسی، مدیریت بازرگانی، آموزش و ارتباطات جمعی مهمترین دانشگاه شمال تانزانیا محسوب میشود که با دانشگاهها و مراکز مختلف علمی دیگر کشورها، تفاهمنامهها و برنامههای مشترکی را هر سال انجام میدهد.
وی ادامه داد: دانشگاه از پیروان همه ی ادیان دانشجو دارد و دانشجویان غیر مسیحی از شرکت در برنامههای مذهبی معاف هستند و حتی در دانشگاه مسجدی برای دانشجویان مسلمان در نظر گرفته شده است.
معارفی با بیان ظرفیتهای آموزشی و فرهنگی مهم کشورمان اظهار داشت: با توجه به نقش مهم دانشگاه SAUT به عنوان یک دانشگاه ایمان محور، رایزنی فرهنگی ایران آماده است برنامههای مشترکی را در زمینههای گفتوگوهای بین ادیانی و در سایر عرصههای علوم اجتماعی و انسانی برگزار کند.
در پایان مقرر شد؛ پیش نویس تفاهمنامه همکاری بین رایزنی فرهنگی ایران و دانشگاه SAUT تهیه شود و در آن همکاری در زمینههای مختلف از جمله تأسیس کرسیهای اسلام شناسی و ایران شناسی لحاظ شود تا بعد از طی فرایندهای لازم در صورت کسب موافقت از شورهای مربوط به امضای طرفین برسد.
بررسی زمینههای توسعه گفتوگوهای دینی بین مسلمانان و مسیحیان موانزا
معارفی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تانزانیا در ادامه دیدارهای خود، با اسقف چارلز سکلوا یکی از چهرههای برجسته کلیسای کاریزماتیک اسقفی (Charismatic Episcopal Church (CEC)) در شهر موانزا به گفتوگو نشست.
اسقف سکلوا با اشاره به ضرورت گفتوگوی رهبران و پیروان ادیان مختلف، بیان داشت: حدود 15 سال پیش برای توسعه گفتوگوهای دینی بین مسلمانان و مسیحیان موانزا برای رسیدن به درک و شناخت بهتر از عقاید یکدیگر، رهبران دینی بر آن شدند تا اولین کمیته صلح و گفتوگوی ادیان تانزانیا را دایر کنند. در حال حاضر این کمیته در فواصل زمانی مختلف، گفتوگوهای دینی انجام میدهد.
وی بر ضروت تقویت برنامههای گفتوگوهای بین ادیانی تأکید کرد و توضیحات مختصری نیز از دیگر برنامههای فرهنگی برای پیروان ادیان در موانزا ارائه داد.
معارفی رایزن فرهنگی کشورمان در تانزانیا در سخنانی، گفت: در کشور ایران، کلیساهای متعددی برای پیروان حضرت مسیح(ع) وجود دارد و مسیحیان آزادانه به مناسک دینی خود عمل میکنند و در کنار مسلمانان برادرانه همزیستی مسالمت آمیز دارند.
وی ابراز کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره از گفتوگوها بین رهبران و پیروان ادیان مختلف استقبال میکند و از هر کوششی برای تقویت این فرهنگ دینی مضایقه نخواهد کرد.
در پایان این دیدار توافق شد، با توجه به برگزاری انتخابات رئیس جمهوری تانزانیا در اکتبر امسال، یک همایش گفتوگوی رهبران دینی با محوریت ضرورت صلح و همزیستی با مشارکت مرکز فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و کلیسای کاریزماتیک اسقفی (CEC) برگزار شود.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی