نشست «قدس برای امت اسلامی» در تایلند برگزار شد
نشست «قدس برای امت اسلامی» با حضور تعدادی از اساتید برجسته و اندیشمندان از دانشگاهها و مراکز علمی مختلف با نگاهی به ابعاد مختلف مسئله فلسطین و وضعیت قدس شریف در تایلند برگزار شد.

سخنرانان این نشست که همگی از اساتید دانشگاههای تایلند بودند در سخنرانیهای خود به تحلیل و بررسی تاریخچه، مشکلات جاری و آینده فلسطین پرداخته و بر اهمیت همبستگی امت اسلامی در حمایت از قدس و مردم فلسطین تأکید کردند.
مهدی زارع بی عیب، رایزن فرهنگی کشورمان با توجه به اهمیت این روز تاریخی و پیامهای عمیق آن برای مسلمانان و آزادیخواهان در سراسر جهان گفت: با اشاره به فرمایشات امام خمینی (ره) که این روز را به عنوان روز بیداری مسلمانان نام نهاد، قصد بر آن بود تا این روز نه تنها برای فلسطینیها، بلکه برای تمام مسلمانان و ملتهای آزادیخواه در سراسر جهان اهمیت پیدا و هدف اصلی این روز، ایجاد همبستگی میان مسلمانان و حمایت از مبارزات مردم فلسطین در برابر رژیم اشغالگر صهیونیستی بود.
وی افزود: قدس شریف به عنوان قبله اول مسلمانان و یکی از مقدسترین نقاط تاریخ اسلام، همواره جایگاهی ویژه در دل مسلمانان داشته و این مکان مقدس نه تنها برای فلسطینیها بلکه برای تمامی مسلمانان در سراسر جهان اهمیت دارد.
زارع بی عیب با اشاره به کشتار بیرحمانه مردم بیگناه فلسطینی و تخریب مسجد الاقصی که به عنوان نخستین قبله مسلمانان بیان کرد: این اقدامات رژیم اشغالگر نشاندهنده نقضهای متعدد حقوق بشر و قوانین بینالمللی و باید این جنایات هر چه سریعتر پایان و تمامی مسلمانان باید برای آزادی قدس شریف و حقوق مردم فلسطین تلاش کنند.
وی با تأکید بر اتحاد مسلمانان در دفاع از قدس شریف و حقوق مردم فلسطین گفت: پیام روز قدس، تنها یک پیام سیاسی نیست، بلکه پیامی فرهنگی و معنوی است. ما به عنوان مسلمانان، وظیفه داریم که برای آزادی قدس شریف و دفاع از حقوق مسلمانان در سراسر جهان تلاش و این امر فقط با وحدت کلمه، همبستگی و ایستادگی در برابر ظلم و استبداد محقق خواهد شد.
رایزن فرهنگی کشورمان در مالزی گفت: ما با شما هستیم و در کنار شما خواهیم ماند و همبستگی ما قدرتی است که میتواند در برابر ظلم ایستادگی و سرانجام قدس شریف را آزاد سازد.
در ادامه، شریف سینک ویران، استاد دانشگاه تایلند به موضوع شکلگیری مسائل فلسطین پرداخت و تاریخچهای مفصل از پیدایش مسئله فلسطین ارائه و توضیح داد که چگونه مسئله فلسطین از اوایل قرن بیستم و با وقوع ناآرامیها و جنگهای مختلف در منطقه شکل گرفت.
وی افزود: پس از جنگ جهانی اول و با به قدرت رسیدن رژیم صهیونیستی در سرزمینهای فلسطین، مشکلات و چالشهای مختلف برای مردم فلسطین آغاز و دانستن تاریخچه برای فهم بهتر شرایط کنونی فلسطین و مبارزات مردم آن لازم وضروری است.
شریف سینک ویران به نقش کلیدی کشورهای عربی و غیرعربی در حمایت از فلسطین پرداخت و گفت: از بیعملی و بیتوجهی برخی از کشورها در برابر جنایات رژیم صهیونیستی بسیار دلگیر هستیم و برای حل مسئله فلسطین باید بر وحدت مسلمانان و مردم جهان در حمایت از این ملت بکوشیم.
سومین سخنران این نشست، مقداد ونگ سینا آری از دانشگاه سیل پاکورن تایلند بود. وی گفت: این موضوع تنها یک مسئله منطقهای نیست، بلکه یک مسئله جهانی است که نیازمند همکاری و حمایت همهجانبه از سوی تمامی کشورهای آزاد و مسلمانان جهان است.
وی به لزوم ایجاد همبستگی در جهان اسلام برای مقابله با اشغالگری و ظلمهای رژیم صهیونیستی اشاره و پیشنهاد داد: باید نهادهای علمی و دانشگاهی در تایلند و دیگر کشورهای آسیای جنوب شرقی، نقش فعالتری در گسترش آگاهی در این زمینه ایفا کنند.
فرید دن یونگ یوت، رئیس انجمن مطالعات اسلامی تایلند هم در این سخنرانی به موضوع مقاومت ایران در برابر آمریکا پرداخت و توضیح داد: جمهوری اسلامی ایران در خط مقدم حمایت از فلسطین و مقاومت در برابر فشارهای آمریکا و دیگر قدرتهای استکباری قرار دارد.
وی تأکید کرد : مقاومت ایران در برابر سیاستهای آمریکا نه تنها از حقوق مردم فلسطین دفاع میکند بلکه نمادی از استقلال و آزادیخواهی در برابر سلطهگری است.
شیخ مجاهد، استاد دانشگاه رامکامهینگ تایلند نیز به موضوع فلسطین پاره تن اسلام پرداخت و بر اهمیت مسئله فلسطین برای مسلمانان در سراسر جهان تأکید کرد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی