ظرفیتهای صنعت چاپ و نشر ایران در نمایشگاه کتاب اوراسیا 2025 معرفی شد
به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قزاقستان، نشست تخصصی غرفه کتاب ایران در هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب اوراسیا قزاقستان برگزار شد.

حمید نیرومند استاد ایرانی در حوزه خوشنویسی، ضمن قدردانی از رایزن فرهنگی کشورمان بابت تدارک و برگزاری چنین نشست فاخری، توضیحات مختصری را در ارتباط با خط زیبای فارسی هنر خوشنویسی در ایران ارائه داد.
وی خوشنویسی ایرانی و تلفیق و آمیزش آن با شعر را اینگونه توصیف کرد که ایرانیان از طریق خوشنویسی، همواره مفاهیم عمیق و مهم، آموزههای اخلاقی و آداب زندگی را از لابلای اشعار حکیمان و بزرگان برگزیده و آنها را در قالب تابلوهای هنری به مخاطب عرضه میکنند و در برابر دید همگان قرار میدهند.
نیرومند که مؤلف کتاب آموزشی خط تحریری و اصول زیبانویسی خط تحریری هستند، در این نشست از برخی از آثار فاخر خود به خط تحریری نیز رونمایی کرد که بسیار مورد تمجید و تحسین حاضرین واقع شد.
در ادامه، مجتبی سجاد مدیرعامل انتشارات کتاب جنگل در ایران از تلاشهای رایزن فرهنگی کشورمان به منظور برگزاری این گردهمایی و فراهم کردن امکان آشنایی و تعامل با مدیران انتشاراتی کتاب قزاقستان در این نمایشگاه قدردانی کرد و بررسی اهمیت کتابخوانی و فرصتهای همکاری فرهنگی بین ایران و قزاقستان را یکی از اهداف این نشست دانست.
وی محور سخنرانی خود را بر پایه اهمیت کتاب، پتانسیل نسل جوان و کیفیت و پتانسیل مرکز چاپ و نشر جنگل قرار داد.
در همین رابطه، کلیپی با محوریت معرفی ظرفیتهای صنعت چاپ و نشر ایران به نمایش گذاشته شد. سجاد در ادامه و ضمن نمایش کلیپ معرفی انتشارات جنگل، توضیحاتی را در رابطه با قابلیتهای مرکز چاپ و نشر جنگل ارائه داد با این مضمون که انتشارات جنگل به دلیل برخورداری از قابلیتهای برجسته و منحصربفرد خود به لحاظ در اختیار داشتن امکانات پیشرفته، قادر به تولید کتاب با بالاترین سطح کیفیت و استانداردهای روز دنیا است و به این ترتیب میتواند در راستای ترویج کتابخوانی و گسترش همکاری فرهنگی بین ایران و قزاقستان مؤثر باشد.
مدیرعامل انتشارات کتاب جنگل در ایران همچنین، از توانایی این مؤسسه انتشاراتی برای چاپ و توزیع آثار ادبی نویسندگان هر دو کشور به ویژه در حوزههای ادبیات کودک و نوجوان، تولید کتابهای باکیفیت و متنوع و سهولت قرارگیری در دسترس مخاطبان گفت.
وی همچنین، افزون بر ظرفیت این مؤسسه انتشاراتی در چاپ باکیفیت کتاب، بر تبادل کپیرایت از کشورهایی نظیر ایتالیا و عربستان که به جهانیسازی آثار ادبی و فرهنگی کمک میکند، نیز تاکید کرد.
سجاد در پایان سخنان خود، با تکیه بر فرهنگ و تاریخ غنی مشترک میان دو کشور که میتواند به عنوان زیربنای همکاریهای فرهنگی و ادبی عمل کند، فرصتهای همکاری بین ایران و قزاقستان را در این حوزه برشمرد که از آن جمله برگزاری جشنوارههای ادبی با حضور نویسندگان و شاعران از هر دو کشور است که میتواند زمینه بررسی و ترویج ادبیات دو کشور و تقویت پیوندهای فرهنگی را فراهم و تقویت کند.
مدیرعامل انتشارات کتاب جنگل در ایران همچنین با بیان عظمت نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و این که هر ساله و بر اساس آمار رسمی بیش از 20 میلیون بازدیدکننده از این نمایشگاه وجود دارد، از تمامی مهمانان نشست و همچنین مدیران و ناشران کتاب قزاقستان برای شرکت در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که از 17 اردیبهشتماه برابر با 7 می آغاز میشود، دعوت به عمل آورد.
در پایان این نشست، طالبیمتین رایزن فرهنگی کشورمان به پاس برگزاری این دور از نمایشگاه با اهدای لوح نفیسی به خط خوشنویسی تحریری از نورلان ایسابکوف رئیس انتشارات فولیانت و برگزارکننده نمایشگاه تقدیر نمود و لوح سپاسی نیز به رئیس اتحادیه نویسندگان قزاقستان اهدا کرد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی