صدای شرق؛ «هرچه حقوق مردم قدرتمندتر شود، فرهنگ زیست بشری ارتقا مییابد»
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز معتقد است در دنیا حاکمیتهای موفقتری که با مردم همراهی دارند، نهادهای مدنی خود را تقویت میکنند و این نهادها به نوعی پل ارتباطی بینشان هستند.

بر همین اساس، بهنام حبیب زاده مومن رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: زمانی که بسیاری از حقوق ملتها که در قانون اساسی و دیگر قوانین مورد تعرض قرار میگیرد، نهادهای مردمی همچون کانون وکلای دادگستری مرکز و سازمانهای مردم نهاد (NGO) میتوانند نقش حمایتی از حقوق ملت را برعهده بگیرند.
وی با بیان اینکه در اسناد بینالمللی این نقش و تضمین حق دفاع از شهروندان برعهده وکلای دادگستری قرار دارد، افزود: کانون وکلای دادگستری و وکلا میتوانند در توسعه حقوق بشر و نیز حقوق شهروندی و نیز رابطه بین دولت- ملت اثر مثبتی داشته باشند. البته در این میان هرچه حاکمیتها تقویت کننده این نقش و رابطه باشند و جایگاه برای چنین اثرگذاری بدهند کنشگری بیشتر میشود.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز بیان داشت: حاکمیتها میتوانند هرجا نقض حقوقی رخ دهد تذکر لازم را بدهند؛ همانطور که در قاعده امر به معروف و نهی از منکر که ریشه شرعی دارد به صورت سیستماتیک میتواند این موضوع خود را نشان دهد.
حبیب زاده مومن با بیان اینکه امروز اتحادیه جهانی وکلا متشکل از حقوقدانها و وکلایی از نقاط مختلف جهان است که با فرهنگهای مختلف و سنن گوناگون گرد یکدیگر جمع شدهاند، تصریح کرد: این وکلا ممکن است به دلیل شرایط مختلف فرهنگی باهم اختلاف نظر داشته باشند، اما جامعه و وکلای هیچ جامعهای یافت نمیشود که به عنوان مثال با «آزادی» مخالفتی داشته باشد.
وی ادامه داد: ممکن است دیدگاه وکلا در حدود و دایرهها با هم اختلاف داشته باشد، اما در ریشه و مبنا با هم یکسان هستند و ارتباطات بین المللی نیز میتواند به یکسان سازی حمایتها از حقوق بشر کمک کند و در ارتقاء و توسعه جهانی حقوق بشر موثر باشد.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان اینکه امروز مفهوم جهانی شدن حقوق بشر مطرح شده است و وقتی یکجا اتفاقی برای یک نفر میافتد در واقع یک عضو جامعه جهانی حقوقش تضییع میشود، اظهار داشت: باید به این واقعیت اشاره کرد که حقوق بشر رنگ و بوی سیاسی پیدا کرده است و به عوض برتری حقوق بر سیاست شاهد هستیم سیاست به حقوق تاثیر میدهد؛ در نقاطی از جهان همچون فلسطین یا میانمار و هرجایی که حادثهای ضد بشری اتفاق میافتد قدرت و سیاست نقش آفرینی بیشتری بر حقوق پیدا کرده و یک دوگانگی رخ داده است.
حبیب زاده مومن با بیان اینکه در فلسطین دهها هزار نفر به صورت ناگوار شکنجه شدند و با مسائلی همچون بی آبی، بی غذایی، محرومیت از تحصیل و رفت و آمد و... مواجه شدهاند و اینها واقعیتهای ملموس جهانی است و که قدرتهای جهانی در آن نقش منفی دارند. بنابراین معتقدم هرچه حقوق مردم قدرتمندتر شود، فرهنگ زیست بشری بهتر میشود و آرامش و صلح در جامعه در سطح جهانی بهتر رخ میدهد.
نخستین اجلاس بینالمللی حقوق بشر در رهیافت شرقی به همت دانشگاه باقرالعلوم(ع) و با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با حضور 40 میهمان بینالمللی از 22 کشور از 8 تا 12 اردیبهشتماه سال جاری در تهران، قم و اصفهان برگزار میشود.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی