• 1404/02/09 - 11:33
  • 52
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

صدای شرق؛ «در قرائت اسلامی لازم است واژگان «بشر» و «حقوق» جداگانه تعریف شوند»- رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: حقوق بشر دارای دو قرائت است، یکی نوع آمریکایی و دیگری اسلامی است، که نوع واقعی حقوق بشر محسوب می‌شود. مفهوم حقوق بشر از این منظر یک حداقل حقوقی است که خداوند برای انسان که مخلوق است قائل بوده و از آن جهت که انسان است فارغ از رنگ، نژاد، ملیت، جفرافیا و اوضاع و احوال اجتماعی برایش چنین حقوقی برایش لحاظ شده است.

مرتضی آقا تهرانی اظهار داشت: در قرائت اسلامی، لازم است واژگان «بشر» و «حقوق» هرکدام جداگانه تعریف شوند. این بشر همان انسان است که برترین موجود الهی است که تمام ویژگی‌های یک موجود زنده همچون حیوانات را دارد. ویژگی‌هایی همچون شهوت، غضب و... و از هرآنچه که ملک دارد نیز برخوردار است همچون عقل.

وی سپس، گفت: انسان با این ویژگی‌ها از ملک هم برتر است و چنین موجودی می‌تواند از هر عیب و نقصی مبرا باشد. این انسان اگر از نقص‌ها مبرا باشد یک موجود تمام و کمال خواهد بود و جامع تمام جمال و کمال می‌شود.

این نماینده مجلس با بیان اینکه انسان ابعاد وجودی بی نهایتی دارد که هر بعد آن حقوق خاصی دارد و اسلام پاسخگوی این مساله است، تصریح کرد: قبل اسلام از این دیدگاه به حقوق بشر نرسیده بودند. باید براین اساس مساله حقوق انسان به گونه‌ای باشد که پاسخگوی تمام نیاز وی باشد.

وی افزود: قدمت این قوانین به اندازه عمر اسلام است، نه همچون غرب که پس از جنگ جهانی دوم در قالب سازمان ملل تشکل یافت.

آقا تهرانی در ادامه گفت: حقوق بشر آمریکایی از ابزارهای اتهام زنی به دیگر کشورها محسوب می‌شود. عنوان حقوق بشر بسیار زیباست، اما با نگاه حقوق بشر آمریکایی هر حاکمیتی را بخواهند محکوم و نابود کنند آن را متهم به نقض حقوق بشر می‌کنند!

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: حقوق بشری که خودشان به آن می‌پردازند، شامل حقوق زنان، آزادی جنسی و همجنس بازان و اقلیت‌هاست و در برابرش رفتارهای نژاد پرستانه دارند و علیه سیاه پوستان و مسلمانان رفتارهایی توام با نقض حقوق بشر انجام می‌دهند.

آقا تهرانی سپس با اشاره به یک مصاحبه از حامد کرزای، مقام عالیرتبه پیشین کشور افغانستان در خصوص تروریسم و دیدگاه‌های آمریکایی‌ها گفت: آقای کرزای در آن مصاحبه تاکید می‌کند که آمریکایی‌ها ترور و تروریسم را فقط در نسبت با تهدیدهای مربوط به خودشان تعریف کرده‌اند و کشته شدن مردمان این کشور و خاورمیانه برای‌شان موضوعیت ندارد؛‌ حقوق بشر مدنظرشان هم یک حقوق بشر خاص خودشان است و در یک جمله هدف چنین حقوق بشری تثبیت موقعیت غربی‌ها و آمریکایی است و در واقع یک هدف محسوب نمی‌شود بلکه وسیله‌ و ابزاری برای تحکیم قدرت‌ و منافع‌شان است.

وی با بیان اینکه آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها فقط خودشان را بشر و دارای حقوق می‌دانند، تصریح کرد: در حال حاضر ببینید با غزه، فلسطین و لبنان چه می‌کنند و کک‌شان هم نمی‌گزد و به‌واسطه جنایت‌های اسرائیل هیچ کس را هم محکوم نمی‌کنند و با این ابزارها دنبال جلب منافع شخصی خودشان هستند و نه کس دیگر؛‌ بنابراین می‌توان گفت حقوق بشر صرفا ابزاری است برای جلب منافع‌شان و از هیچ واقعیتی برخوردار نیست و تنها یک اسم قشنگ است که با مطرح کردن موضوعات ذیل آن اجماع جهانی ایجاد و بعد هم به کشورها حمله می‌کنند.

نخستین اجلاس بین‌المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی به همت دانشگاه باقرالعلوم(ع) و با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با حضور 40 میهمان بین‌المللی از 22 کشور از 8 و 10 اردیبهشت ماه سال جاری در تهران، قم و اصفهان برگزار می‌شود.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.