• 1404/02/08 - 12:33
  • 38
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

صدای شرق؛ «اینکه گفته می‌شود حقوق بشر از غرب شروع شده است یک تعبیر غلط است»- مقام اوگاندایی

رئیس فراکسیون مسلمانان کشور اوگاندا در مراسم افتتاحیه اجلاس بین‌الملل حقوق بشر در رهیافت شرقی با بیان اینکه این رویداد بسیار مهم است چرا که چشم‌انداز زیبایی از حقوق بشر را ترسیم می‌کند، درباره نقش دین در موضوع حقوق بشر گفت: در شرق باورها و ادیان مختلفی ظهور و بروز کرده‌اند، دین اسلام، هندوییسم، بودیسم و دیگر ادیان تنها بخشی از ادیان در شرق هستند که برای مدت‌های طولانی حضور داشتند. برای مثال دین اسلام بیش از 1400 سال قبل در شرق ظهور کرد.

باسیروا آسومان با بیان اینکه در شرق 6 دین بزرگ وجود داشته است، افزود: ادیان خیلی قبل‌تر از آنچه امروز به عنوان نظام حقوق بشر شناخته می‌شود به این موضوع پرداخته‌اند؛ در اسلام حقوق بشر از فرموده‌های خداوند متعالی است.

رئیس فراکسیون مسلمانان کشور اوگاندا سپس با تاکید بر اینکه مسلمانان یکی از منابع مهم در حقوق بشر بودند، اظهار داشت: اصول مربوط به حقوق بشر را می‌توانیم از قرآن کریم و احادیث استخراج کنیم و دین ما اسلام مقدم‌تر نسبت به سایر ادیان در حوزه حقوق بشر است؛ اینکه گفته می‌شود حقوق بشر از غرب شروع شده است یک تعبیر غلط است.

آسومان سپس گفت: حقوق بشر همیشه وجود داشته است و برای مثال چیزی که به آن حقوق بشر مدرن می‌گویند نه در سال 1948 میلادی یا 1951 و 1966 به وجود نیامده است بلکه در ادیان ما وجود داشته است، برای مثال ماده یک حقوق بشر که درباره کرامت انسانی صحبت می‌کند یا مواد دیگر از حق زندگی و امنیت و اینها صحبت می‌کنند مسائلی است که از 1400 سال قبل اسلام درباره‌اش صحبت کرده است

رئیس فراکسیون مسلمانان کشور اوگاندا با اشاره به اینکه غربی‌ها خیلی بعدتر درباره این موضوعات صحبت کردند و مفهوم حقوق بشر مربوط به غربی‌ها نیست، تاکید کرد: بنابراین ما نباید دنباله‌رو آنها در زمینه حقوق بشر باشیم؛ به خصوص ما که از جهان شرق هستیم، حتی ما که از آفریقا هستیم نیز باید چنین قاعده‌ای را رعایت کنیم. در منطقه آفریقا سنت‌ها همیشه در حوزه حقوق بشر فعال بوده‌اند

وی ادامه داد: حقوق بشر اصولی جهان شمول دارد اما شامل جنبه‌هایی نیز می‌شود که در هیچ‌جایی مشابه آن وجود ندارد، بنابراین باید به تفاوت‌ها باید احترام گذاشته شود و در قوانین بین المللی این حوزه نیز چنین می‌بینیم.

رئیس فراکسیون مسلمانان کشور اوگاندا با بیان اینکه می‌توانیم در این خصوص یک کنوانسیون داشته باشیم و مواردی که با آنها موافق نیستیم و یا ملاحظات‌مان را نسبت به آنها یادداشت کنیم؛ برای مثال غرب از فرهنگ همجنس گرایی حمایت و توصیه می‌کند، اما این مساله حقوق بشری نیست بلکه برخلاف آن است ولی آنها چنین موضوعی را ترویج می‌کنند.

وی با بیان اینکه درباره چنین نظر و مخالفتی درباره اینکه همجنس گرایی مساله‌ای حقوق بشری نیست، من را به خیلی کشورها راه نمی‌دهند، افزود: چرا که معتقدم هموسکشوال (هم جنسگرایی) را در قانون اوگانادا به رسمیت نشناختنم و با آن مخالفم. برای همین دیدگاه نمی‌توانم به آمریکا، اروپا و بسیاری کشورها سفر کنم، حتی به عنوان عضو پارلمان کشور اوگاندا

رئیس فراکسیون مسلمانان کشور اوگاندا سپس در پایان گفت: حقوق بشر هم یکسری محدودیت‌هایی دارد که نیازمند پرداخت ویژه است، برای همین برگزاری اجلاس حقوق بشر در رهیافت شرقی بسیار مهم است.

نخستین اجلاس بین‌المللی حقوق بشر در رهیافت شرقی به همت دانشگاه باقرالعلوم(ع) و با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با حضور 40 میهمان بین‌المللی از 22 کشور از 8 و 10 اردیبهشت ماه سال جاری در تهران، قم و اصفهان برگزار می‌شود.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.