• 1403/10/03 - 13:09
  • 59
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

زمینه‌های تقویت همکاری‌های دانشگاهی میان ایران و عراق بررسی شد

در جریان دیدار مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با رایزن فرهنگی کشورمان در بغداد، ظرفیت‌های موجود و زمینه‌های تقویت همکاری‌های علمی ـ دانشگاهی و فرهنگی میان دو کشور بررسی شد.

احمدرضا خضری، مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طی بازدیدی از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق با حجت‌الاسلام غلامرضا اباذری، رایزن فرهنگی و محمدجواد نجفی، مسئول بخش علمی و دانشگاهی دیدار و گفت‌وگو کرد.

حجت‌الاسلام اباذری گزارشی جامع از فعالیت‌های رایزنی فرهنگی در زمینه‌های مختلف علمی، فرهنگی و آموزشی ارائه و به دستاوردهای رایزنی در زمینه گسترش زبان فارسی، توسعه همکاری‌های دانشگاهی و برگزاری دوره‌ها و رویدادهای مرتبط با ایران‌شناسی اشاره کرد.

وی همچنین تأکید کرد که رایزنی فرهنگی ایران در بغداد همواره نقش مؤثری در تقویت تعاملات علمی و فرهنگی میان ایران و عراق ایفا کرده است.

خضری مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بر اهمیت راهبردی همکاری‌های علمی و دانشگاهی میان ایران و عراق تأکید داشت.

وی با اشاره به سابقه تاریخی و مشترکات فرهنگی دو کشور، پیشنهادهایی برای گسترش برنامه‌های تبادل دانشجو، ارتقای سطح آموزش زبان فارسی و برگزاری دوره‌های تخصصی برای اساتید و دانشجویان عراقی ارائه کرد.

محمدجواد نجفی مسئول بخش علمی و دانشگاهی نیز در این جلسه به تشریح برنامه‌های جاری و پروژه‌های آینده رایزنی فرهنگی پرداخت. وی از فعالیت‌های مرتبط با نمایشگاه‌های کتاب، تأسیس مراکز تخصصی زبان فارسی و توسعه کتابخانه‌های مجازی و تخصصی در عراق به‌عنوان نمونه‌های موفق همکاری یاد کرد و آمادگی رایزنی را برای توسعه بیشتر این برنامه‌ها اعلام داشت.

بازدید مشاور وزیر و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شامل بخش نمایشگاه ایران‌شناسی، کتابخانه تخصصی و مجازی رایزنی و سایر بخش‌های فعال این مجموعه بود. در بخش نمایشگاه ایران‌شناسی، آثار متنوعی از فرهنگ، هنر و تاریخ ایران به نمایش درآمده بود که مورد توجه دکتر خضری قرار گرفت.

 

همچنین، کنفرانس «از مدرسه جندی‌شاپور تا بیت‌الحکمه: مترجمان و دانشمندان سریانی، سازندگان تمدن عصر طلایی اسلامی و نهضت اروپا» توسط بخش مطالعات زبانی و ترجمه‌ای بیت‌الحکمه با همکاری تعدادی از مؤسسات علمی و دانشگاه‌های عراق و اندیشمندان خارجی از جمله ایران در سالن کنفرانس بیت‌الحکمه برگزار شد.

احمدرضا خضری، مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران به‌ عنوان میهمان کنفرانس، رابطه عمیق علمی و فرهنگی میان مدرسه جندی‌شاپور و بیت‌الحکمه را از زمان تأسیس آن‌ها یادآور شد و بر اهمیت این موضوع و لزوم پرداختن به آن در کنفرانس‌ها و فعالیت‌های پژوهشی مشترک تأکید کرد.

مهدی محمدعلی بدیعی، رئیس دانشگاه جندی‌شاپور درباره تأسیس این دانشگاه به‌عنوان اولین مرکز علمی در جهان صحبت کرد و خواستار تقویت روابط علمی و فرهنگی با بیت‌الحکمه شد.

رئیس دانشگاه صلاح‌الدین نیز در سخنانی که توسط کوثر نجیب، رئیس بخش زبان سریانی در دانشکده تربیت، ارائه شد، بر اهمیت احیای نقش بزرگ دانشمندان سریانی در مدرسه جندی‌شاپور و بیت‌الحکمه و سهم آن‌ها در نهضت اسلامی تأکید کرد.

علی عدنان، رئیس دانشکده زبان‌های دانشگاه بغداد در سخنان خود، به تبادل دانش میان مدرسه جندی‌شاپور و بیت‌الحکمه و نقش مترجمان سریانی در پیشرفت علم و کمک‌های آن‌ها در حوزه‌هایی مانند پزشکی، مهندسی، ترجمه و دیگر علوم که به توسعه اندیشه انسانی کمک کرده است، پرداخت.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.