• 1403/10/13 - 08:48
  • 79
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

دانشگاه الزهرا(س) پیش نشست جایزه جهانی امام خمینی(ره) را برگزار کرد

پیش نشست جایزه جهانی امام خمینی(ره) با عنوان اندیشه‌های امام خمینی(ره) با تأکید بر ارتقاء نقش زنان در جامعه و ترویج گفتمان خانواده محور به میزبانی دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد.

پیش نشست جایزه جهانی امام خمینی(ره) با عنوان اندیشه‌های امام خمینی(ره) با تأکید بر ارتقاء نقش زنان در جامعه و ترویج گفتمان خانواده محور، روز گذشته ۱۲ دی‌ماه با حضور دبیر علمیه این جایزه و رئیس دبیرخانه دائمی آن و همچنین مسئولین و اساتید دانشگاه الزهرا(س) به همراه ارائه مقالات علمی اساتید حاضر در سالن نور دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد.

زهرا سادات میرهاشمی رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا(س) و دبیر علمی این نشست  در ابتدا ضمن تقدیر و تشکر ویژه از مسئولین برگزاری این رویداد خانواده را به عنوان قدیمی‌ترین واحد اجتماعی و اولین محل آموزش فردی و اجتماعی یاد کرد.

وی گفت: زن و خانواده دو رکن اصلی جامعه هستند و زن عامل موثری در حفظ و سلامت و تربیت روحی و جسمی خانواده دارد.

میر هاشمی اظهار داشت: وقتی به رشته‌های دانشکده الهیات نظیر فقه، فلسفه، علوم قرآن، ادیان و عرفان، تاریخ و تمدن نگاه می‌کنیم، شخصیت جامع امام خمینی (ره) که فقیه، فیلسوف، مفسر قرآن، عارف کامل و رهبر تمدن‌ساز بودند، با این حوزه‌ها تطبیق کامل دارد. این نشست فرصتی است تا ارادت خود را به این شخصیت برجسته ابراز کنیم و نقش علمی و فکری ایشان را بیشتر بشناسیم.

وی تصریح کرد: به عنوان فردی از نسل پس از انقلاب، باید بگویم که اندیشه‌های امام خمینی (ره)، جایگاه والای زنان در جامعه و خانواده را به گونه‌ای ترسیم کرده‌اند که این تفکر متعالی در نظام جمهوری اسلامی ایران ساری و جاری است. 

جایزه جهانی امام خمینی(ره) نمادی از آرمان‌های انقلاب اسلامی است

محمدعلی کیانی رئیس دبیرخانه نخستین جایزه جهانی امام خمینی(ره) در پیش‌نشست علمی این جایزه، گفت: این جایزه جهانی با هدف تجلیل از شخصیت‌هایی که زندگی خود را وقف صلح، آرامش، عدالت و همبستگی بشری کرده‌اند، شکل گرفته است.

وی افزود: در دنیای امروز که عدالت، همبستگی و صلح بیش از پیش اهمیت یافته است، تجلیل از انسان‌هایی که با اندیشه و عمل خود مسیر تاریخ را به سوی جهانی عادلانه‌تر هدایت کرده‌اند، یک ضرورت است.

کیانی با اشاره به هدف این جایزه گفت: جایزه جهانی امام خمینی (ره)، به‌عنوان نمادی از آرمان‌های انقلاب اسلامی، با هدف حفظ و ترویج ارزش‌های انسانی و اخلاقی پایه‌گذاری شده و از ابتدا برای تجلیل از افراد برجسته در حوزه‌های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و علمی تعریف شده است.

وی تصریح کرد: نخستین گام، تصویب اساسنامه این جایزه در شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که سال گذشته توسط رئیس‌جمهور فقید و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ابلاغ شد. این مصوبه ساختار قانونی لازم برای اجرای جایزه را فراهم کرد.

جمع‌آوری بیش از 5 هزار اثر مکتوب مرتبط با اندیشه‌های امام خمینی(ره) 

محمود واعظی، دبیر علمی جایزه امام خمینی (ره) در این نشست گفت: از جمله چالش‌های امروز، عدم معرفی شایسته شخصیت امام خمینی (ره) به نسل جدید است. متأسفانه در میان هیاهوی رسانه‌ای و گروه‌های مختلف، این شخصیت بزرگ که احیاگر اسلام در قرن حاضر بود، کمتر به‌درستی شناسانده شده است. این پیش‌نشست به اندیشه‌های امام (ره) و تأکید ایشان بر جایگاه زنان و گفتمان خانواده‌محور اختصاص دارد.

وی ادامه داد: حضرت امام خمینی (ره) در دوره‌ای که زنان در بسیاری از کشورهای اسلامی، حتی شناسنامه هم نداشتند و از حقوق اجتماعی و انسانی محروم بودند، اعلام کردند که "زن همتراز مرد و حتی بالاتر از مرد است." در آن دوران، زنان حتی حق رانندگی، تحصیل، یا مشارکت در مسائل اجتماعی را نداشتند. اما نگاه امام خمینی (ره)، بانوان را همتراز و حتی برتر از مردان دانست؛ زیرا آنان تربیت‌کننده نسل‌ها و رجال جامعه هستند.

واعظی تصریح کرد: این تغییر نگرش انقلابی که توسط امام (ره) ایجاد شد، تنها به ایران محدود نبود، بلکه تأثیری جهانی داشت. در دورانی که جهان غرب برهنگی و بی‌بندوباری را ترویج می‌کرد و زنان در جهان اسلام منزوی بودند، امام خمینی (ره) از مشارکت زنان در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی حمایت کردند. چنین تحولی در نگاه به زنان، بنیانی برای تمدن نوین اسلامی شد.

وی با اشاره به اساسنامه جایزه جهانی امام خمینی (ره) گفت: این اساسنامه که در سال گذشته توسط رئیس‌جمهور تصویب شد، اهداف بزرگی همچون تبیین هویت اسلامی-انقلابی، گسترش اندیشه تمدن نوین اسلامی، و ارتقای جایگاه زنان در جامعه را دنبال می‌کند. این جایزه هر دو سال یک‌بار برگزار می‌شود و ده کارگروه موضوعی برای آن تعریف شده است که یکی از آنها به نقش زنان و گفتمان خانواده‌محور اختصاص دارد.

واعظی  گفت: تاکنون بیش از 5 هزار اثر شامل مقالات، کتاب‌ها و یادداشت‌های مرتبط با اندیشه‌های امام خمینی (ره) جمع‌آوری شده است. از اساتید و پژوهشگران درخواست می‌کنیم آثار ارزشمند خود را برای بارگذاری در سایت جایزه ارسال کنند. ترویج اخلاق، عدالت‌خواهی، معنویت‌گرایی و تقریب میان ملل اسلامی از اهداف اصلی این جایزه است. 

وی ادامه داد: امیدواریم این نشست‌ها و فعالیت‌ها بتوانند گفتمان امام خمینی (ره) را به‌درستی در سطح جهان تبیین و ترویج کنند.

واعظی ضمن اشاره به تلاش‌های فراوان برای گردآوری اسناد مرتبط با اندیشه‌های امام خمینی(ره)، اظهار کرد: تا به امروز بیش از پنج هزار سند مرتبط با اندیشه‌های امام خمینی(ره) جمع‌آوری شده است که از این تعداد، دو هزار سند مورد بررسی و گزینش قرار گرفته و به ده کارگروه موضوعی تخصیص داده شده است. این کارگروه‌ها در حوزه‌هایی چون تبیین و ترویج گفتمان پیشرفت و تمدن نوین اسلامی فعالیت می‌کنند و تاکنون به دستاوردهای ارزشمندی، از جمله 398 پایان‌نامه، 28 کتاب مستقل و 15 مقاله علمی، دست یافته‌اند.

وی افزود: پیش‌نشست‌هایی نیز در دانشگاه‌های مختلف، از جمله دانشگاه مازندران و دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در قزوین، با موضوعاتی نظیر "صلح، مقاومت و توسعه در اندیشه امام خمینی(ره)" برگزار شده است. این نشست‌ها نقش بسزایی در تبیین و گسترش اندیشه‌های امام دارند.

گفتمان خانواده محور را ترویج دهیم

خانم محمدبیگی رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت:  برای دستیابی به یک جامعه پیشرفته و عادلانه باید بر اساس اندیشه های امام خمینی (ره) و با تکیه بر بیانیه دوم گام انقلاب، گفتمان خانواده محور را ترویج دهیم و نقش زنان را در جامعه ارتقا بخشیم.

وی اظهار داشت:باید با همت و همکاری در تمامی ارکان حکمرانی، به سوی یک تمدن نوین اسلامی حرکت کنیم که در آن خانواده به عنوان محور اصلی و زنان به عنوان ستون‌های این نهاد، نقش‌های مؤثری را ایفا کنند.

محمدبیگی افزود: نقش زنان در تمدن نوین اسلامی به مراتب بیشتر و با ارزش‌تر از نقش آنها در تمدن‌های پیشین است. در حالی که در تمدن‌های گذشته زنان به شدت محدود و تحت فشار بودند در تمدن نوین اسلامی آنها به عنوان سازندگان جامعه و خانواده شناخته می‌شوند و حقوق و مسئولیت‌های بیشتری دارند.

تبیین محور‌های جایزه جهانی امام خمینی(ره) در هند

همچنین، به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ نشست تبیینی محور‌های جایزه جهانی امام خمینی (ره) برای رسانه‌های جمعی و اساتید دانشگاه‌های هند برگزار شد.

در این نشست موضوعاتی از قبیل معرفی منظومه فکری امام خمینی (ره)، استکبارستیزی، مقاومت و مبارزه با صهیونیسم در نگاه امام خمینی (ره)، ارتقای نقش زنان در جامعه، ادبیات عرفانی امام خمینی (ره) و نیز تجربه نگاری خدمت به محرومان با الهام از سیره امام خمینی(ره) به بحث و گفت‌و‌گو گذاشته شد.

این مراسم به ریاست ایرج الهی سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو، با سخنرانی و ارائه مقالات از سوی شخصیت‌های دو کشور ایران و هند برگزار شد.

رئیس مجلس علمای هند و ومدیر جامعه اهل بیت دهلی، امام جمعه شیعیان دهلی، رئیس دپارتمان جامعه شناسی دانشگاه ملی اسلامی هند، مدیر مؤسسه و مدرسه امام خمینی (ره) کارگیل و رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو از جمله سخنرانان این نشست بودند.

جایزه جهانی امام خمینی(ره)، عالی‌ترین نشان جمهوری اسلامی ایران است که در راستای اعتلاء و پاسداشت نام و راه امام راحل عظیم الشأن (ره) به موثرترین اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در حوزه معرفی مکتب امام خمینی (ره) اعطا می‌شود.

بنمایهی اندیشه‌ها و آرمان‌های حضرت امام خمینی(ره)، آموزه‌های اصیل اسلامی، حراست از حقوق و کرامت انسانی، حمایت همهجانبه از مستضعفان و محرومان جهان، استقلال طلبی، آزادیخواهی و عدالت پروری، رویارویی با ظلم و استکبار، تشویق و ترویج دانش، تقویت خودکفایی ملی، توسعه پایدار مادی و معنوی با نگرش توحیدی، تفکیک نکردن دین از سیاست و برقراری حکومت و سیاست الهی، مردم سالاری دینی و در یک کلام، تحقق «کرامت و کمال انسانی» است.

موضوعات و محور‌های اعطای جایزه: معرفی اندیشه‌ها و منظومه فکری و سیره عملی امام -ترویج اخلاق، عرفان و معنویتگرایی توحیدی-عدالتطلبی، آزادیخواهی و دفاع از کرامت انسان-تبیین و ترویج گفتمان پیشرفت و تمدن نوین اسلامی-تقریب مذاهب اسلامی، ترویج روحیه اخوت و تعامل با ادیان-مردم گرایی و خدمت به محرومان و مستضعفان-استکبارستیزی، مقاومت و مبارزه با صهیونیسم و نژادپرستی-ترویج صلح عادلانه و امنیت جمعی-تبیین و ترویج سبک زندگی دین پایه و ارتقای نقش زنان در جامعه و ترویج گفتمان خانواده محور است.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.