جشن میلاد حضرت زهرا(س) در ترکمنستان برگزار شد
به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)، آیین گرامیداشت روز زن و مادر در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عشق آباد برگزار شد.
در این مراسم، علی مجتبی روزبهانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان گفت: روز بیستم جمادی الثانی مطابق با ولادت اسوه مادران عالم، حضرت فاطمه زهرا علیها السلام و روز مادر و تکریم از شخصیت والای این بانوی والا و اسوه الهی است. مادر، ریحانه هستی و مظهر جمال الهی است. مادر است که به دنیا میآورد، میپروراند و شخصیت میدهد.
وی افزود: مادر، باران محبتش، شکوفههای عشق و همدلی را در خانه میرویاند و لطافت بیمانند روحش، طراوت و نشاط را در قلب زندگی میپراکند.
سفیر ایران در ادامه، با اشاره به شعر محمد حسین شهریار به جایگاه رفیع مادر در اسلام گفت: مادر از نظر فرهنگ اسلام دارای جایگاه بسیار رفیعی است. خداوند متعال احسان به پدر و مادر را بعد از اطاعت از خود قرار داده است. پیامبر اکرم(ص) درباره مقام و منزلت حقیقی مادر میفرمایند؛ بهشت زیر پای مادران است و در تعبیری دیگر فرمودهاند؛ جای قدم های مادران، باغی از باغهای بهشت است.
وی ابراز کرد: در ادبیات و فرهنگ غنی فارسی نیز مقام مادر، از جایگاهی والایی برخوردار است.
روزبهانی اظهار داشت: بدون شک هر انسان و شخصیت بزرگی را در تاریخ نگاه میکنیم متوجه میشویم که شخصیتی چون مادر، پرورش دهنده او بوده و به گفته حضرت امام خمینی(ره) به راستی میتوان گفت: مادر، مربی جامعه و پرورش دهنده زنان و مردان و رهبران و مدیران آینده این سرزمین است.
امام(ره) زن را مظهر تحقق آمال بشر میدانند
وی عنوان کرد: حضرت امام(ره) مقام زن را انسان سازی بیان میکنند و زن را مظهر تحقق آمال بشر میدانند و مادری را مقامی میدانند که هم مسئولیت و هم ظرفیت سازندگی و تزکیه را در خود دارد.
سفیر ایران، نگاه ویژه به زن در دو کشور ایران و ترکمنستان گفت: این ویژگی و توجه به خانواده و زن و مادر، از جمله وجوه مشترکی است که در جامعه ایران و البته ترکمنستان به وضوح قابل مشاهده است. توجه به اصل خانواده و مقام زن و مادر، ریشه در تاریخ و فرهنگ مشترک ایران و ترکمنستان دارد، قوام فرهنگی و خانوادگی ایران و ترکمنستان نیز به دلیل نگاه و توجه خاص رهبران دو کشور به این مقوله است.
همچنین، نوید رسولی رایزن فرهنگی کشورمان در ترکمنستان با اشاره به نامگذاری این روز خجسته گفت: در حقیقت، علت نام گذاری میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) یگانه یادگار پیامبر(ص) به نام روز زن و مادر برای این است که ایشان، نماد یک زن و مادر کامل از دیدگاه اسلام است.
همه ادیان الهی مقام ارزشمندی برای مادر قائل هستند
وی با اشاره به مقام والای مادر در ادیان الهی اظهار داشت: همه ادیان الهی از جمله دین مبین اسلام، مقام ارزشمندی برای مادر قائل هستند و به او احترام میگذارند. مادر یعنی محبت، عشق، از خود گذشتگی، مادر یعنی بهشتی که زیر پای اوست و حق حیات تو که در وجود او شکل گرفته است؛ این کلمات، کلام انسان نیست، سخن قرآن و احادیث است که مقام زن و مادر را در بالاترین مرتبه انسانیت دانسته است. در حقیقت؛ مادران نقش بیبدیل و بیمانندی در این دنیا دارند که به راحتی نمیتوان نقش مهم و بزرگ آنها در پرورش فرزندان آینده هر کشوری را نادیده گرفت.
رسولی به واژه قابل احترام مادر در فرهنگ مشترک بین دو کشور ایران و ترکمنستان اشاره کرد و گفت: «مادر» واژهای مهم و قابل احترام است به طوری که بزرگان دو کشور درباره جایگاه مادر بسیار سخن گفتهاند.
رایزن فرهنگی کشورمان به اهمیت نقش زنان در جامعه اشاره کرد و گفت: زنان میتوانند ضمن ایفای نقش مادری و همسری، گامهای مؤثری را در جهت ارتقا و پیشرفت خود و جامعه بردارند. ما میتوانیم بوضوح این مسئله را در بین زنان جامعه دو کشور ایران و ترکمنستان ببینیم. بسیاری از زنان دو کشور ایران و ترکمنستان در مراکز علمی و دانشگاهی مشغول به کار هستند؛ بسیاری از مشاهیر و مفاخر دو کشور را زنان تشکیل می دهند؛ بخش قابل توجهی از دانش آموزان و دانشجویان دو کشور را زنان تشکیل می دهند.
تجلیل فارسی آموزان مادر که نمایشگاهی از آثار هنری خود را به معرض نمایش گذاشته بودند و بانوان رایزنی فرهنگی ایران پایان بخش این مراسم بود.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی