• 1403/10/22 - 12:44
  • 22
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

اندیشمندان مسلمان و مسیحی از نقش سردار سلیمانی در مبارزه با اندیشه‌های افراطی گفتند

همایش «نفی خشونت و افراط‌گرایی در اندیشه‌های اسلامی» با تأکید بر نقش سردار سلیمانی در مبارزه با اندیشه‌های افراطی با حضور اندیشمندان مسلمان و مسیحی دو کشور ایران و نایروبی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در نایروبی برگزار شد.

قربانعلی پورمرجان رایزن فرهنگی کشورمان در نایروبی در ابتدای این مراسم، صلح را مقصد نهایی ادیان الهی دانست و گفت: در دنیای معاصر قدرت‌های بزرگ و زورگو با دور شدن از مبانی انسانی و دینی، هر گونه خشونت و افراطی‌گری را بر اساس اهداف خودشان اعمال می‌کنند و نتیجه این امر همان می‌شود که دنیا در غزه می‌بیند.

وی ادامه داد: در برابر چنین بی عدالتی و دور شدن از ادیان الهی، شخصیت‌های بزرگی چون حاج قاسم سلیمانی که برای خود مکتب فکری در دنیای معاصر ایجاد کرد توانستند با تلاش‌های ممتد و مبارزه طولانی به کوردلان و گروه‌های افراطی که غرق در جهل مقدس شده بودند، فائق آیند و منطقه را از جور این گروه‌های افراطی نجات دهند.

پورمرجان تأکید کرد: ما امروز در این سمینار از ابعاد مختلف سیاسی، دینی و فرهنگی موضوع صلح و افراطی‌گری را از نگاه اسلام مورد بررسی قرار می‌دهیم که نشان می‌دهد چقدر اسلام دین صلح و پرهیز از افراطی‌گری است ولی متاسفانه تفسیر غلط از موضوعات دینی، آنها را منحرف کرده و با تشویق قدرت‌های شیطانی در غرب باعث تشکیل گروه‌های افراطی می‌شود که وظیفه همه علمای دینی تبیین واقعیت و تشریح اصل دین و تضاد دین با افراطی‌گری است.

خانم استر وارینگا سفیر سابق کنیا در سودان جنوبی و رئیس فعلی سازمان مدیریت خدمات عمومی در کنیا  سخنران اول این سمینار بود. وی اظهار داشت: امروز هیچ چیزی بالاتر از صلح برای بشریت نیست و این صلح از طریق علمای دین (چه اسلام و چه مسیحیت) بدست می‌آید. به باور بنده، اگر بتوانیم به اشتراکات اسلام و مسیحیت تکیه کنیم هم می‌توانیم صلح را در جامعه محقق سازیم و هم از فیوضات معنوی ادیان الهی در دنیا بهره مند شویم و خشونت‌های بشر امروزی کاسته شود.

وی افزود: در تحمل ناپذیری خشونت و افراطی گری فرقی بین مسلمان و مسیحی نیست  و اگر خشونت در جامعه باشد همه انسانها متضرر می‌شوند. خشونت در کشورهای مختلف آفریقا دامن‌گیر ما شده است و بعضی قدرت‌ها و کشورها هم از این خشونت‌ها نفع می‌برند و به انحای مختلف مانع گفت‌وگوهای رهبران دینی در جامعه می‌شوند در حالیکه رسیدن به صلح در مرکز توجهات دولت‌ها و رهبران کشورها باید باشد.

شیخ سالم چارو معاون سازمان رهبران اسلامی کنیا ( Namlef ) سخنران دیگر این مراسم بود که در مورد صلح و اهمیت آن در قرآن سخنرانی کرد و با استناد به آیات قرآن کریم گفت: اسلام دین همزیستی مسالمت آمیز با سایر ادیان الهی است و در سوره حجرات خداوند متعال به خلقت الهی اشاره می‌کند که چطور آنها را از گروه‌های مختلف و از ادیان مختلف آفریده ولی همه آنها را در برابر خداوند یکسان قرار داده است و همه آدمیان در برابر عملکرد خود مسئولیت دارند.

وی ابراز کرد: خداوند می‌توانست همه را یکسان بیافریند، ولی او مقرر کرد تا همه را در گروه‌های مختلف و از نژادهای مختلف قرار دهد تا بشر را مورد آزمایش قرار دهد. بنابراین تعالیم اسلامی ما تاکید می‌کند که در برابر پیروان سایر ادیان الهی بایستی با احترام برخورد کرده و به حقوق آنها احترام قائل شویم و در طول تاریخ چنین همزیستی بالاخص در کنیا وجود داشته است و ریشه آن هم در تعالیم پیامبر اسلام است که پیامبر اکرم چگونه با مسیحیان و سایر ادیان مدارا می‌کرده است و اگر همه بتوانیم به تعالیم حضرت مسیح(ع) و پیامبر اکرم(ص) متعهد باشیم و حقوق همدیگر را مثل زمان پیامبر(ص) رعایت کنیم صلح نیز ایجاد می‌شود. افراطی‌گری در منش و روش پیامبر اکرم(ص) نبوده و خشونت همواره طرد شده است.

شیخ یوسف جمعه اسماعیل رئییس مرکز سید الشهدا(س) از شهر کیسومو به تبیین صلح از دیدگاه اسلام پرداخت و گفت: اسلام از کلمه سلم آمده و یکی از رسالت‌های مهم اسلام هم تامین صلح در جامعه بوده است.

وی به سنت نبی اکرم(ص) در برخورد با سایر ادیان در زمان خود اشاره داشت و رفتار پیامبر اکرم(ص) را نمونه بارز و مصداق واقعی زندگی مسالمت آمیز در زمان پیامبر(ص) یاد کرد.

شیخ یوسف جمعه اسماعیل به ضرورت توجه به مبانی شریعت و نگاه اسلام به پیروان سایر ادیان و تبیین نحوه تعامل مسلمانان با مسیحیان و ادیان الهی اشاره کرد و وظیفه روشنفکران و علمای دینی در دنیای معاصر برای روشنگری به جوانان را ضروری دانست.

کشیش دکتر فردریک کشیش کاتولیک گفت: بنده سال‌ها در مورد قرآن و اسلام تحقیق کردم و سنت نبوی را مطالعه کردم و در آیات الهی قرآن کریم دریافتم که اسلام واقعا دین صلح است. آیات زیادی در قرآن کریم است که خداوند متعال خطابش کل بشریت و مردم است و فقط مسلمانان را مورد خطاب قرار نمی‌دهد. ارزش‌هایی که در قرآن کریم آمده است مربوط به تمام بشریت است و فرقی بین مسلمان و مسیحی و سایر ادیان در آنها نیست.

وی اذعان کرد: اگر گفت‌وگو بین این ادیان صورت بگیرد، مدارا، سازش، صلح و در نتیجه امنیت پایدار در جوامع نیز محقق می‌شود.

محمد بهایدر مدیر مسئول رادیو اسلامی اقرا اف ام سخنران دیگر این سمینار بود که در موضوع جوانان در اسلام و لزوم توجه به آنها در جامعه معاصر اشاره کرد.

غلامپور سفیر جمهوری اسلامی ایران در نایروبی از شهید حاج قاسم سلیمانی یاد کرد و گفت: شهیدان مقاومت، حاج قاسم سلیمانی و المهندس و سید حسن نصرالله از فدائیان صلح در جامعه اسلامی بودند. صلح در منطقه عراق و لبنان و منطقه خاورمیانه و نیز از بین بردن داعش در آن موقع مدیون تلاش‌های شهید سلیمانی و یاران او است.

حجت‌الاسلام شیخ علی سعید ساموجا رئیس شبکه شیعیان نایروبی گفت: امنیت و سلامتی دو نعمت بزرگی هستند که قدر آنها را زمانی می‌فهمیم که از دست می‌دهیم. امروزه موضوع تروریسم و خشونت آفت جان بشریت شده است، علی رغم تعاریف مختلفی که برای تروریسم و خشونت مطرح شده است ولی استاندارد واحدی برای آن در تمام دنیا وجود ندارد و لذا گاهی یک گروهی تروریست شناخته می‌شوند و بعد از مدتی از گردونه تروریسم خارج می‌شوند و این امر نشان دهنده این است که فرمان تروریسم و تروریست‌ها معمولا دست برخی کشورهای زورمدار مثل آمریکا است.

وی ابراز کرد: دنیا برای خلاص شدن از اینگونه تروریست‌ها و بلای تروریسم و خشونت چاره‌ای جز مراجعه به ارزش‌های الهی و انسانی ندارد. شخصیت‌هایی مثل شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید المهندس، شهید سید مقاومت و دیگران همه از سرچشمه زلال معنویت و دین سیراب شده بودند و چیزی جز خدمت به انسانیت و کشورهای خود احساس نمی‌کردند و در نهایت جان عزیز خود را نیز فدای این آرمان صلح و مبارزه با خشونت و افراطی‌گری کردند.

حسن کینوا استاد دانشگاه نایروبی و دانشگاه مسیحیت سنت پول نیز در این مراسم گفت: برای رسیدن به صلح در یک گروه اجتماعی و کشور، داشتن رهبری از اهمیت بالایی برخوردار است. رهبری که بتواند با استفاده از مبانی دینی در بین گروه‌های اجتماعی و دینی صلح و آشتی را برقرار کند.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.